Recenze Suzuki Swift 1,3 GLX
“Malé-veľké úsporné žihadlo.”

Autor recenze: caddy (25 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1,3 16V 63 kW Stav km při koupi:48 000 km Stav km nyní:64 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 31. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy motorické žiadne, iba utrhnutý výfuk po "vpálení" do výmolu po zime.
Jediná mechanická chyba bol pokazený vysúvač predného spolujazdcovho okna.... Vymenené v originál servise za cca 4000,-Sk.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Swift je moje prvé auto, som ako druhý majiteľ. Prvým bola moja mama, ktorá ho využívala ako bicykel po dedine, teda dokopy žiadne veľké trasy a veľká premávka. Zopár krát bolo vyvetrané na trase Malacky-Kežmarok.

Teraz ho využívam na cestovanie do práce do BA, t.j. cca 100 km denne, obsadené v priemere 3 osobami. Spotreba max. 5,7 l aj s premávkou po BA.... teda žiaden papkáč...
V kopcoch nemá problém ani pri nižších otáčkach.

Pohodlie na normálnej úrovni, výbava slušná... Na denné dochádzanie úplne v pohode (lepšie ako Fobia!), žiaden problém s parkovaním, vďaka malým rozmerom a polomeru otáčania.

Nie príliš atraktívny vzhľad, no výhoda je v tom, že neláka zlodejov :))

Len by sa v lete zišla klimatizácia, príp. tmavé okná (tie sa chystám dať nalepiť v blízkej dobe).

Kufor a vnútorný priestor pre posádku podľa mňa nadpriemerný, vzhľadom na celkové rozmery a kategóriu auta. (už som v ňom viezla aj bicykel v celku)

Žiaden problém so štartovaním, proste nepozná žiadne motorické vady. Pravidelne ho servisujem, takže moje obavy zo štrajkovania sú minimálne, skoro žiadne...

Celkový dojem: malé-veľké, úsporné žihadlo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

kua chlapi !!!

Do prcic!!. Chlapi ste ako zenske na trhu ! V mnohom sa mozme od cechov ucit ! Ale ani cesi nie su geneticky dokonaly narod. Sme skratka LUDIA !!!
BTW. Ja mam swista, je to neskutocne super auto. Kto neskusil, nezazil - nech prosim pise akurat o vzhlade. Na ten sa navazajte kolko chcete, suhlasim.

05.08.2009 | 14:14:33 | hafo Reagovat

no....

No to sme v tej diskusii ale dopadli.... Niekomu sadne na to jeho vozenie starý swift- lacný, jednoduchý, nenáročný proste pracant na dochádzanie do práce a niekto chce napr. len Fabiu... Veď v poriadku, neviem prečo to sklzlo do tých slaboduchých rečí o Slovákoch a Čechoch... Svet je globálny, je jedno kto robí vo VW, Škode, Suzuki.... nech to robia dobre. Sranda, ako sme sa dostali od Swiftu k drotárom a nadávkam.... Inak hľadám niečo lacné pre rodičov a swift je tiež kanditát presne preto lebo pozerám do peňaženky....

21.03.2008 | 12:01:23 | miki Reagovat

to šamoštatny šlovak

Za prvé : ak nemáš na to, aby si sa podpísal, tak vemeno je tvoja mater. Za druhé : aby niekto šušlal ešte aj pri písaní, to som vážne nevidel. Za tretie : u nás boli aspoň drotári, u vás manuálne nevedel nikto spraviť nič. Jedine tak českej těžkej průmysl : kolotoče ( pre nevzdelancov, je to náš výraz pre pouť). Za štvrté : Ak to beriete takto, tak potešenie je na našej strane.

01.02.2008 | 20:48:46 | Petrík Reagovat

Swift vypadá děsně, ale auto je to velmi dobré. Fábka vypadá děsně a ještě je i funkčně na 2 věc. Prodává se, protože si ji kupují sociálky, který si myslí, že Škodovka má levné ND a malou spotřebu, přičemž žere, jako dvoulitr, při běžné jízdě (nezávodit, ale jet svižně). O bláznech, co jezdí s benzíny za 4.5L si myslím svoje. Především jsou nebezpeční okolí, protože svou pomalou jízdou ohrožují okolní řidiče. Ale je to o tom, že jsou z Fábky na větvi, jelikož v NORMÁLNÍM autě asi nejeli, jen v takových zoufalých pajdách. Sám ji mám služební 1.4 16v.

11.06.2007 | 11:23:27 | Radek Reagovat

Male žihadlo

Nedávno som kúpil suzuki swift 1.3 GLX 16V 63kW a väčšina vozidiel tej istej triedy sa nechyta.
Sice je pravda ze v tych zákrutach je to trošku horšie ale na take male autíčko su tie jazdne vlastnosti dostačujúce.

11.06.2007 | 11:05:41 | čagi Reagovat

pro mikiho

Tak jsem si spočítal počet recenzí na tu Fabii je jich 190 z toho 117 je kladných,48 nerozhodných a 25 záporných.Každý ať si to přebere posvém.

02.06.2007 | 23:44:24 |  Reagovat

re:Bebe

Mno mrkni se kolik Fabii jezdí po naších silnicích a kolik Swiftů.Co si pamatuji tak za poslední týden jsem na cestě nepotkal ani jednoho Sviště.Takže je jasné,že v tomto poměrů bude mít vždycky více závad Fabia.

02.06.2007 | 23:19:22 | Tom Reagovat

NEHÁDEJTE SE

Lidi, debatujme prosím výhradně o autech a nikoliv o tom, kdo je lepší a kdo dělá lepší věci - jestli Slovák nebo Čech. Donedávna jsme byli jedna rodina a já pevně doufám, že nějaká čára na mapě z nás neudělá dva soupeřivé nenávistné státy. Buďme rádi, že si rozumíme a můžeme si v mnohém poradit a koneckonců i o mnohém pokecat u pivečka. Nechtějme se hádat kvůli kusu plechu, co se stejně dřív či později rozpadne!!!-KAŽDÝ MŮŽE VYSLOVIT SVŮJ NÁZOR, A VŠICHNI BY HO MĚLI TOLEROVAT...

02.06.2007 | 21:22:54 | čechoslovák Reagovat

No myslím že je třeba se stydět za fabie já opravuju auta , ale takový poruch který má Fábie po 60000 km Swifti v žádným případě nemají a to že nemají výbavou na Fábie no nemají na ně ani cenou. myslím že suzuka je lepší, aspoň co se týká spolehlivosti veškerý mechaniky a ten výkon všichni Fabkaři koukněte na to že 1,3 má 63 kw a dost spolehlivých

01.06.2007 | 21:02:28 | Bebe Reagovat

Ale musíme. Je to fakt humus.

01.06.2007 | 15:53:45 | Petrík Reagovat

Tak obvzlast ta posledni veta se mi libila :-))) Myslim ,ze se o tom dneska pujdu presvedcit yeah. A Zlaty bazant, Smädny mnich, Steiger, Corgoň, Martiner, Urpiner -za ty se taky stydet nemusite :-)))

01.06.2007 | 14:39:23 | diego Reagovat

diego

V Čechách a na Morave mám dosť známych a priateľov, s ktorými sa stretávam, takže proti vám naozaj nič nemám. Skôr mi vadia poniektorý jedinci, ktorí si myslia, že sú niečo extra a vedia sa iba ak povyšovať, aj keď si osobne myslím, že na to nemajú najmenší dôvod. Bohužiaľ mi to z ich príspevkov tak pripadá. Hlavne nech niekto nespomenie v negatívnom zmysle nejakú škodovku, to je hneď národnostný problém. To mi potom pripadá smiešne tvrdenie nejakého chytrolína, ktorý nemá ani odvahu sa podpísať o nejakom našom mindráku, skôr naopak. Aj keď neviem prečo, lebo ak tie autá už ani nemontujú češi, tak so škodovkou už nemáte vôbec nič spoločného. Je celkom logické, že vo väčších fabrikách pracujú aj cudzinci, je to tak u vás, u nás, v Maďarsku a inde, pretože jednoducho fabrika v nejakom regióne vyčerpá ľudské zdroje a potrebuje ďalšie. Ale tvrdiť, že za pásom pracujú len cudzinci si môže dovoliť možno nejaký skopčák, ale rozhodne nie čech. Stačí ak budete obhajovať to, čo máte ozaj dobré a to je Staropramen, Kozel, Budvar, Radegast, Plzeň, Gambrinus, Krušovice ...... :-)))

01.06.2007 | 14:10:20 | Petrík Reagovat

to jsou kecy...

Petrik ty uz mi zacinas pripadat na cechy trochu vysazeny ne? auto je jedna vec, ale ty uz zacinas resit kraviny. Tvoje stare tvrzeni a neskutecne moudra me jako cecha do jiste miry urazi, a zacina srat.
jen abys byl v obraze, nevim jestli jsi nekdy byl v Mlade Boleslavi, ale je tam po ubytovnach tolik polaku a slovaku, az je to neuveritelne. To je fakt.
K Fabii- Fabie mi pripada jako velmi prumerne auto, s prumernym designem, takova seda mys. Nezaujme, neurazi. Jizdni vlastnosti dobry, spolehlivost dobra, ja jsem se s vetsimi problemy nesetkal.
Swift (stary) je designove hrozne hnusnej, ale kdyz se na nej slapne, prekvapi. Koroduje. Skvele motory. Novy Swift se mi libi hodne.
Takze tohle k autum. jinak mam slovaky rad. ovci syr forever

01.06.2007 | 13:35:47 | diego Reagovat

Za prvé: Ani jedným slovom som neobhajoval starý Swift, pretože to auto ma určite neoslovilo.
Za druhé: ČR nie je Nemecko, aby za pásom robili len prisťahovalci. Tak dobre na tom nie ste. V opačnom prípade asi 10.000.000 čechov nikde nepracuje, keď za vás manuálnu prácu robí niekto iný.
Za tretie: Maďarov nemusím, ale nepovažovať Maďarsko za civilizovanú krajinu je dosť primitívne. Vy ste asi nejaký nadnárod, alebo čo?
Za štvré: Ak si to myslel vážne, tak potom asi platí staré tvrdenie : Súložiť asi nie je robota, keď to robia aj češi.

01.06.2007 | 12:17:22 | Petrík Reagovat

Jestli někdo dělá v Čechách u pásu,tak ne muklové,ale Slováci ,Poláci atd.A říct.a tim to všechno začalo,že swift kterej se dělal snad 20 let v madarsku,poté co jeho výroba v civilizovaných zemích dávno skončila,že je lepší než fabie,je fakt mimo mísu.Ale diskutovat o tom s váma s vaším věčným mindrákem
fakt nemá smysl

01.06.2007 | 11:52:29 |  Reagovat

RE:

Tady mne máš -)

Jsem Čech a Fábii se s úspěchem vyhýbám, protože je to předražený krám. Měl jsem tu pochybnou čest jich pár řídit a po tomto otřesném zážitku bych za takové auto peníze nedal.

Dědu jsem vybavil Swiftem 2001 = Maďarsko, sám mám Hondu City 2009 = Turecko, mamča jezdí C1 2009 (Toyota s jinými značkami) = Česká republika. Celkový počet závad na těchto vozech dohromady = 0. Celkový počet ujetých kilometrů = 160tis. Km (City má za sebou 100k). Náš drahý soused si nedal říci a koupil Fábie a hned dvě. 1,2 HTP 30tis Km najeto = 3 reklamace, motor nedrží otáčky, vyšší spotřeba oleje rachotící rozvody. Druhá 1,9 TDI 50tis. Km vůle v přední nápravě, opotřebované silentbloky a čepy. Poslední sousedova slova "Škoda ? To je škoda peněz?" Teď má RAV4 a snaží se těch českých vraků zbavit -)

Hodně štěstí všem Škodovkářům.

01.11.2011 | 15:11:43 | Meethos  | 62.141.0.* Reagovat

to: miki

Zbytočne sa pozastavuješ nad hovadinami. Už si mohol postrehnúť, že na týchto stránkach je Fabia najlepšie auto v galaxii, technologicky najdokonalejšia vec, akú ľudstvo stvorilo a vzhľadom na krajinu, v ktorej ju za pásom montujú nejaký mukli, tak aj musí byť aj perfektne vypracovaná. Už je to raz tak, že keby naši západný susedia začali montovať napríklad hovno, tak je to hovno, ktoré nemá konkurenciu.
Už som raz napísal, že keby sa toto auto vyrábalo v akejkoľvek inej krajine, tak ho nikto obhajovať nebude. Realita je však taká, že ak niekto zabŕdne do Fabie, hneď je oheň na streche.

31.05.2007 | 23:20:49 | Petrík Reagovat

FAbia

a skúste si len tak pre zaujímavost pozriet kolko smajlíkov sa pri recenziách Vašej skvelej Fabie neusmieva. Je to vcelku pravidelne jedna tretina.... Asi to všetko boli recenzie neprajných Slovákov voziacich sa na rozpadnutých Swiftoch....

31.05.2007 | 23:13:54 | miki Reagovat

komplimenty

Vážení západní susedia s vysokým I.Q: odpustite si tie hlúpe reči.... Bohužiaľ ani tá Vaša Fabia nie je Vaša ale nemecká tak ako celá Vaša Skoda.... A 1203 ste vymysleli na Vašej strane CSSR a neskôr sa vyrábala v SR. Ak si myslíte že Fabia je Vaša tak Vám to neberieme. Ak je niekto spokojný s nenáročným Swiftom tak mu to neberte. Fabia nie je svetové auto a ak si to myslíte tak ste málo myselní resp. malomyselní.

31.05.2007 | 23:07:34 | miki Reagovat

swift=favorit

Tak to s tou Fábií mě pobavilo! Ať byla "stará" fábia jaká chtěla, sarýho swifta by šoupla do kapsy i s garáží!!! Jestli o tom někdo pochybuje, tak je to blázen nebo Slovák...

31.05.2007 | 22:43:14 | Jirka Reagovat

"Nedali dohromady ani tu fábii" beriem ako kompliment. Aspoň sa nemáme za čo hanbiť.

31.05.2007 | 19:27:12 |  Reagovat

Máš pravdu. 1203 je naše auto a celé sa to volá ŠKODA 1203, takže asi tak.

31.05.2007 | 19:21:00 | Petrík Reagovat

Však vy jste tam na slovensku nedali dohromady ani tu fábii,a budeš se do ní srát.KUP si dvanáctsettrojku se svárama zvenku,to je váš vůz.

31.05.2007 | 18:39:44 |  Reagovat