Recenze Suzuki Swift 1.3 sedan
“Mimořádná úspornost a spolehlivost, škoda že koroduje karoserie.”

Autor recenze: Olda (51 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1298/benzín Stav km při koupi:68 000 km Stav km nyní:83 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 16. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault 4CV Trabanty 3x,Wartburgy 3x,Toyota Liteace,

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Nejvážnějším problémem je koroze karoserie.
Jediná větší investice byla vedle vyvaření spodku výměna zadního dílu výfuku. Jinak vzduchový filtr, náplně a žárovky, které z principu vyměňuji při každé koupi ojetiny všechny bezezbytku hned a pak už se o ně zpravidla nemusím starat (kromě oleje v motoru a filtru).

Co se týká agregátů nevydal jsem ani haléř.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to velmi spolehlivé vozítko nižší třídy, velmi úsporné a relativně pohodlné. Relativně znamená, že vzhledem k nízké hmotnosti má dost tvrdé pérování.

Vynikající je motor, který je zřejmě ve své kategorii a době jedním z nejúspornějších na světě a výkonem předčí i některé modernější vozy. Není překvapením na delší trati při úsporné jízdě spotřeba kolem 5 l benzínu. Na druhou stranu na dvojku jede přes devadesát a trojka roztáhne rychlost ke stotřicítce, takže při dodržení zákona předjedete i do kopce na dálnici i mnohem větší kubatury. Na druhou stranu vynikající pružnost motoru dovoluje rozjíždět rychlosti někde od 2100 otáček., což na pátý rychlostní stupeň je podle tachometru téměř stovka. V tomto režimu motor přehlušuje šum od pneumatik, jak je tichý.

Vysoko hodnotím dílenské zpracování. pokud není vůz nabouraný, nebo se v něm nějaký "amatér škodovkář" nepovrtal, všechno bezvadně sedí. jen stářím a parkováním na slunci trochu povolují plasty na přístrojovce, ale ozývá se toho nepoměrně méně, než u evrpských značek. Japonci montovali do dveří luxusní plyšové čalounění, což pokazili asi od roku 1994 Maďaři šedým plastem, který vypadá oproti původnímu chudě až mizerně. Hodnotím kladně, že v základní výbavě je otáčkoměr. Jinak nemá původní Japonský Swift žádnou el. výbavu. Je to myslím plus ve spolehlivosti a opravitelnosti vozu.

V zatáčkách dobře sedí, chová se téměř neutrálně při zatížení dvěma osobami vpředu bych řekl, že ideálně vyváženě. Teprve při zatížení čtyřmi osobami a nákladem v kufru, zhoršují se jízdní vlastnosti. Kufr je na svou třídu velmi prostorný (hovořím o sedanu) Sklápěcí dělené zadní sedačky umožňují přepravit i dost rozměrné předměty.

S vozem jsem velmi spokojen. Jen vzhledem k věku a každodennímu ježdění (nejedu nyní ročně kolem 40 tis. km) asi přejdu na něco měkčího. Pro mladšího člověka, který má hlouběji do kapsy neznám nic lepšího.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

Hm :o)

Krásně napsaná recenze...Swift se mi líbil...1.3 GTi ale sehnat slušný kus v "nevolítaným" stavu ani nejde... PS: máme společné auta..Trabant/Wartburg :o))

18.09.2007 | 00:46:29 | KubikCv Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki Swift