Recenze Suzuki Swift 1.0 automat
“Prakticky bezúdržbovej držák - nalejt benzín a jet.”

Autor recenze: Deno (26 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1.0 Stav km při koupi:145 000 km Stav km nyní:155 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 9. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Pick-up 1,9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po zakoupení bylo nutné koupit nové pneu, protože v autobazaru na to navlíkli hrůzostrašný spuchřelý.. Koupil jsem je v hypermarketu za 600 kus. Vyměnil jsem rozvoďák, kterej měl 5 minut před smrtí a řemen od alternátoru. Víc řemenů tam neni :o) cca 400 peněz.

Pak filtry, olej, cca 1000kč.

Předchozí majitel udělal brzdy, takže bez starostí. Vejfuk byl kompletně shnilej - je to problém těchto vozů - po dojetí, při chladnutí uvnitř kondenzuje voda a reznou zevnitř. Koupil jsem nové potrubí od katu dozadu (cca 2700). Od svodů ke katu jsem potrubí svařil nové. Katalyzátor jsem vypreparoval a opravil (hrozná práce) - za novej se mi platit nechtělo - to bych ho radši nedával vůbec.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Předně, je to maličký auto, ale i při mojí výšce skoro 190cm nemám pocit nedostatku místa. Sedačky jsou hrozně nízko nad zemí, takže se do auta vejdou i velký lidi. Teda samozřejmě dopředu - vzadu je na nohy poměrně málo místa. Sedačky nejsou nic moc pohodlný, zcela nevhodný na delší cesty. Po 300km jízdy se člověk protáhne a záda křupou od shora dolů.

Co se týče zbytku interiéru, tak je velmi strohej, jednoduchej a účelnej. Žádný zbytečnosti, všechno po ruce. Ve srovnání třeba s favoritem je celkový zpracování o několik levelů dál. V kufru je málo místa - holt malý auto. Ale nákup na 14 dní pro dva lidi se tam vejde, náklad na kratší dovolenou v kempu taky.

Jízdní vlastnosti jsou více než solidní. Podvozek je snadno čitelnej, brzdy zcela dostačující, výkon akorát tak do města. Motor je 998ccm tříválec s jednobodovým vstřikováním - japonec s nulovou potřebou údržby nebo seřizování. Šlape jak má. Automatická převodovka je hydrodynamická třírychlostní. S rychlostí vyšší jak 130km/h nepočítejte, motor pak točí k 5000 a zvuk není uplně příjemnej. Na křižovatkách je hydrodynamika bezvadná, akceleruje bez prodlevy, takže opticky se auto jeví dravěji než ve skutečnosti je a ostatní řidiči si pak tolik nedovolují :o) Stinou stránkou je spotřeba, která se ve městě pohybuje mezi 7,5 až 8mi litry. Na dálnici pak kolem 5l.

Abych to shrnul - auto se báječně hodí na každodenní provoz, na dojíždění do práce a pohyb po městě. S automatem je zcela vhodné pro přítelkyně, které mají hrůzu z třetího pedálu. Údržba je zcela nenáročná, zručnější člověk to zvládne v průměrně vybavené garáži sám. Motor, brzdy a ostatní mechanická ústrojí jsou skvěle a jednoduše konstruované, drží a nekazí se - zkrátka : stačí lejt benzín, jezdit a dvakrát ročně se mu "podívat na zoubek" při přezouvání.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

Premyslim o koupi...

Zdravim te, ta recenze je moc poucna, chystam se koupit to same, ale prave kuli pohybu po Praze cca 100km denne chci prcka s malym obsahem a ta spotreba u tebe me celkem desi - pocital jsem tak do 6l mesto! Pujceny Getz 1.1i to umi do 6l svizne, ale moc penez za pracovni posouvatko.. Proto Swift nebo Civic A/T. Antikorozni uprava v Suzuki taky neprobehla (asi pred jejich inzenyry svet zatajoval prvek zvany zinek :-)) No kazdopadne je to konstrukcne jednoduche auticko a jak sam rikas - nenarocne na udrzbu. U auta za 20.000,- bych moc neresil vybavu, ale snad absenci servo rizeni nebudu proklinat, hned na vsechno davam veliky kola.. :-) HLAVNE AT DRZI PREVODOVKA. Spozdravem H.B. 24

08.05.2008 | 03:05:48 | Bart Reagovat