Recenze Suzuki Swift
“Špatně zpracovaný interiér!”

Autor recenze: Honza (23 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,3 benzin Stav km při koupi:9 km Stav km nyní:5 200 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 1. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda felicie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Vzhledem ke stáří vozu nebyl čas na poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

V březnu letošního roku jsem si koupil nového Swifta. Hledal jsem nové auto s cenou do 250 tisic Kč. Vybral jsem Suzuki Swift. Líbil se mi jeho vzhled a obsah motoru, který má slušný výkon.

S jízdnímy vlastnostmi jsem spokojen. Motor je opravdu silný...mám z něj dobrý dojem. Vzhled automobilu je také hezký, ale tim to pro mne bohužel končí.
S čim nejsem absolutně spokojený je interiér vozu.

Auto mám necelý půlrok, ale už za tak malou chvíly se prokázalo, jak nekvalitně je interiér zpracovaný. Na sebemenší nerovnosti na silnici se mi u vnitř vozu objeví několik nepříjemných zvuků. Přední okénka mají velikou vůli mezi pryžovým vedením ve dveřích. Jak se skla pohybují sem tam, tak to nepříjemně skřípe. V autoservisu na to řekli, že to jsou moc veliká skla a nedá se s tim nic dělat. Mám třídveřovou verzi.

Dále odkládací schránka u spolujezdce drnčí a viditelně má velikou spáru od přístrojové desky. Další problém s kterým se nedá podle autosalonu nic dělat. Klobouk budíku vydává také nepříjemné skřípání. Jinak plechy nejsou moc silné. Po jedné přeháňce krupek mám po celé karoserii propady. Nikomu z mých sousedů se nic podobného nestalo.

Tapety na předních dveří, mimo jiné i další plasty ve voze, mají na sobě mapy, které vznikají při vystřikování ze vstřikolisu v továrně. Myslim, že v Maďarské továrně na Suzuki nemají kvalitní kontrolní oddělení, protože tohle jsem u jiného vozu neviděl. Je toho více, ale myslim, že bych budil dojem puntičkáře. Zřejmě jsem narazil na nějaký nepovedený kus, který vyjel z automobilky.

To je moje zkušenost a doufám, že vy budete s timto autíčkem spokojený. Výhodou je opravdu jen ten motor- pro mne.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

Swift 2006,

mám Swifta 1.3 5d 2006. Koupil jsem ho a jel s ním 300 km dom. za celou cestu jsem nepostřehl žádné drnčení v interiéru, ani na podvozku, motoru atd. a tento Swiftik má najeto 70000km. Mám možná štěstí na kus, ale tomu moc nevěřím.
Jinak,nemá někdo zkušenosti s řízením? Na jednu stranu se točí volantem hůř, a na opačnou stranu zase lehce. Nevíte proč?

16.08.2012 | 13:23:57 | Mark  | 46.135.36.* Reagovat

To sa mi zda chore, ze ked suzuki, tak original z japonska, ked tam ten vyrobca nalepi svoj znak, tak by mal dodrzat aj kvalitu. Mal som thaliu, ktora sa robi v turecku a nemal som s nou ziaden problem, nic tam nevrzgalo ani po 6 rokoch a 150 000 km. Teraz mam suzuki a studujem na forach, kto ma podobne problemy ako ja.

09.12.2008 | 14:06:48 |  Reagovat

Swift=naprostá spokojenost

Dobrý den,já mám Swiště již rok a najel jsem na něm 17000km.Mám 5dv verzi 1,3glx vyrobenou v Japonsku a nemohu si toto auto vynachválit za těch 17000km se neoběvila jediná chyba a auto jede jako když jsem s ním odjel z autoservisu!Nic mi nevrže nic nešramotí!A srovnávat Kia se Suzuki to je skoro drzost!!Opravdu tato japonská verze nemá chybu..již jsem se setkal s majiteli kteří mají maďarskou verzi a nadávají na ni!Takže kdo budete kupovat Swiště tak jedině z Japonska:-)

29.02.2008 | 13:39:40 | nwa Reagovat

nechápu averzi vůči vozům Kia

Kia šla dneska hodně nahoru a z vlastní zkušennosti (mj mám i Kia Cerato 1,5 rok 2005) můžu říct, že s nekvalitním zpracováním jsem se nesetkal, neměl jsem s vozem žádný problém a co se interiéru týče, tak když to srovnám s mým druhým autem (Golf ze stejného roku), tak je na tom dokonce Kia lépe. Opravdu mile mě překvapila, ačkoliv jsem to kupoval spíš manželce do práce a na nákupy (které strká tedy na zadní sedadla, protože zavazadlový prostor téměř žádný, ale s tím to člověk kupuje), tak s tím teď spíš jezdím já, je to příjemné auto.. Jinak k tomu Swiftu, ono je to i poměrně levné auto a těžko očekávat, že ten interiér bude něco extra, na druhou stranu je zajímavé číst, že někdo s tím problém nemá a někdo ano, přitom by se to moc lišit nemělo :-). Jsem zvědavý, kam až Suzuki zajde v dalších letech, podle mě se poslední dobou opravdu zlepšuje, začíná u motorů a ty ostatní věci příjdou časem.

04.02.2008 | 12:10:34 | cerato Reagovat

swift 2001

Měl jsem nového swifta v r.2001. 1,3, 63kw. Motoricky super auto,rychlé, malá spotřeba,ale ta kvalita děs.Po 2 letech provozu uhnilý výfuk, nefunkční el.stahování oken ( naštěstí ještě v záruce),neustále drnčení. Lupání v zad. nápravě -nakonec mi vyměnili obě zadní ramena. Koroze na spodku. Strašné auto už nikdy víc. Teď mám P 206 1,4 55kw r.v.2000 a jsem nadmíru spokojený.

09.01.2008 | 15:59:02 | petr Reagovat

u me dobry

Mam taky 3D Swifta 1.3 GLX, najeto zatim pouze 5000KM, ale v aute mi prozatim nic nevrze. Asi je pravda ze interier je z levnejsich materialu, ale nevim, me se zda designove celkem povedeny. Nekomu ale napriklad vadi uz i takovy detail jako je trochu slabsi plast pred spolujezdcem v miste airbagu. Tohle jsou asi veci ktery kazdy bere trochu jinak.
Kazdopadne ja jsem naprosto spokojeny, vybava naprosto spickova a jizdni vlastnosti taky.

21.10.2007 | 09:39:07 | Pavel Reagovat

Každý má své chyby...

...i auta. Myslím, že tvrzení o "špatných a dobrých značkách" aut je přestřelení autora tohoto výroku. Moje kamarádka vlastní taktéž nového Swifta v 5dv.verzi a nic podobného se u ní neděje. Jestli se u ní ozve nějaký pazvuk od předního okna, tak jen nárazově,není to chronické. A co víc...autíčko denně jezdí po Praze a za necelé dva roky už má skoro 30tisíc km. Vše drží jak má.
Myslím si, že tyto popisované závady jsou dílem jen několika kusů vozů, rozhodně ne celého typu vozu nebo snad celé automobilky. Dobře vím o "mouchách" (a jistě si to nemyslím jen já)na vozech Audi nebo VW, které často (a často nepříliš právem)platí jako etalon svých kategorií. A Kia?Ta v posledních letech s kvalitou výroby a montáže jde rapidně nahoru. Mrknětě a svezte se s novým Ceedem.

14.09.2007 | 18:26:08 | Kakamil Reagovat

suhlas

ahoj.mam tiez swifta a musim s tebou suhlasit.v aute su pouzite skutocne tie najlacnejsie plasty.robim v korejskej automobilke a tie ich plasty su o niecom inom.ziadne vrzganie,ziadne skrabance..uz by som do swifta nesiel.za tie peniaze by som kupil rio a viem,ze mam kvalitu.

09.09.2007 | 11:15:08 | jozef Reagovat

nooo

Mám druhým rokom H. getz a zatiaľ nič nevrže, nepraská, všetko funguje ako má, som absolutely spokojný....

02.09.2007 | 21:45:02 | miki Reagovat

uh

hele, přece u nového auta nebudeš řešit slámkou či gumou nějaký věci, které mají být ok, ta kvalita je prostě špatná, radeji se těmto autům vyhnout, i dalši - kia, hyundai atd... vypadají ty nové ted skvěle, fakt moc hezky , ale ta kvalita se určitě nedá srovnat s vyhlášenými automobilkami, rozdíl se vždy ukáže. je to škoda...

02.09.2007 | 19:43:13 | gogo Reagovat

drobnosti

Ono je to tak, na jednej strane sú to možno prkotiny a dajú sa svojpomocne dorobiť na druhej strane keď zaplatím x stotisíc tak by to malo byť OK a ak nie je tak by to mali v servise zadarmo opraviť. Ono to všelijaké drnčanie a praskanie vie pekne naštvať hlavne ak cestujete pár hodín. A Swifta už robia nejaký ten mesiac tak už to malo byť vychytané...

01.09.2007 | 21:49:02 | miki Reagovat

Interier

Ahoj.Mas pravdu,ze interier nie je najkvalitnejsi,ale az take zle to
s nim nie je.S oknami problem nemam.Klobuk budikov staci mala guma medzi dve steny "klobuka" budikov a prestane drncat.Takisto skrinka spolujazdca bud ten hacik skrat a budu doliehat presne,alebo sprav ako ja rozrez slamku a nasun na ten hacik sice to nebude este stale uplne licovat,ale je to pevnejsie a nedrnci teda aspon mne to pomohlo.Holt swifta si treba este trochu doma dorobit,ale je to super auticko.Za tu cenu momentalne asi nie je nic lepsie.Tak zelam vela preswistanych kilometrov bez nehody.Ak sa chces dozvediet viac navstiv www.suzukiswift.sk

01.09.2007 | 21:19:45 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki Swift