Recenze Suzuki Swift 5dv
“Spokojenost.”

Autor recenze: Shaci (28 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:993 Stav km při koupi:102 000 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 30. 12. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

2
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën ZX

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Poruch bylo a stále je docela dost, ale s ohledem na stáří vozu, jsou to běžné věci. Největší porucha obecně u těchto aut je koroze. Na to je potřeba dávat pozor, hlavně v místech, kde jsou přední ramena připevněna k podvozku.

POZOR!!!!! je to největší slabina tohoto automobilu, poněvadž při velké korozi je to v podstatě neopravitelné a celé auto je na vyhození.

Něco z dalších poruch: koroze chladiče, špatné brzdové kotouče, načatý výfuk, ložisko v kole.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil jako 11leté za 35000,- v dobrém stavu. Potřeboval jsem levné auto pro manželku s dítětem s malými náklady na provoz. Manželka je začínající řidič a proto jsem potřeboval auto, kde se bude jenom vrťet klíčkem, bez jiných dalších "triků".

Tento předpoklad auto splňuje na jedničku, poněvadž motor je naprosto perfektní, malá spotřeba, spolehlivý start bez ohledu na počasí a krásné, přesné řazení. Máme třívalcové provedení, což znamená větší vibrace motoru, což je běžné, neni to závada.
Co se týče jízdních vlastností, tak tam nelze čekat zázraky. Tvrdý podvozek, nepohodlná sedadla, v zimních měsících tuhé řízení, vrzání palubní desky. Na delší cesty to neni moc vhodné auto. Do města ale stačí bohatě.

Velikost zavazadlového prostoru neni velká, ale na kočár a pár tašek to stačí.
S ohledem na stáří auta, pořizovací ceny, nákladů na provoz a spolehlivosti, jsem asi lépe vybrat nemohl. Hlavně pozor při výběru na ten podvozek. Při koupi si ještě pořádně poslechněte motor, už jsem narazil na dva kousky, kde bylo slyšet ložisko.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář

Swift

Suzuki samo o sobe nebylo vubec dobre auto, kasle korodovala, pasivni a ni aktivni bezpecnost veskera zadna. Kazdopadne motorove se s Fabkou HTP neda auto vubec porovnavat.

04.01.2008 | 21:29:34 | Grami Reagovat

Japonská kvalita?

Už nejsem nejmladší a když se ohlédnu do minulého století, tak škodovky stovky nebo žiguláče - po jedenácti letech a sto tisíci kilometrech, to byly v nejlepším věku. To se s nimi jelo třeba na dovolenou do Bulharska. Jo, před STK se umývalo ARVOU, mlaskalo štětkou, seřizovalo, v krajním případě se semtam něco vyvařilo. Ale že by kotouče, ložiska? Dnes už jsou auta mnohem dál. V rodině máme mimo jiné také tady v recenzích dost kritizovanou corsu, kromě maličkostí se s ní nic nedělá, je jen o trošku mladší než tenhle svišť a stejný počet ujetých km. Před STK stačí umýt kastli, pokud se najde čas. V případě Suzuki Swift zřejmě pověstná japonská kvalita nějak nefunguje. Nebo že by za to mohl autobazar?

04.01.2008 | 17:13:03 | fabian Reagovat

poruchy

Mě Swišť sloužil 3 roky, závady: alternátor odešel, výfuk, postupně odešlo osvětlení palubky, nešla zařadit čtyrka a samozřejmě koroze všeho. R.v.:1990. Nakonec sem ho prodal za 5000Kč a mám informace, že už dnes nejezdí. Jinak 1300 ccm a 52KW. Jezdil dost svižně.

30.12.2007 | 21:02:11 | Grami Reagovat