Nejčtenější auto recenze

4,2Daewoo Matiz (1998) Daewoo Matiz (1998) autor: renda Přečteno: 15856x
8,4Daewoo Matiz (2002) Daewoo Matiz (2002) autor: Janča Přečteno: 12357x
6,4Daewoo Nubira (1999) Daewoo Nubira (1999) autor: Marek Přečteno: 11850x
6,3Daewoo Kalos (2003) Daewoo Kalos (2003) autor: Přečteno: 11686x
7,0Daewoo Matiz (2002) Daewoo Matiz (2002) autor: Leon Přečteno: 10866x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE:

Jo to máš pravdu. Matiz nevypadá jako auto, ale spíše jako hračka pro děti. Jenže ve skutečnosti to jezdilo slušně a já jsem třeba v té době, kdy jsem to kupoval, dal mu přednost před Felicií. V Matizu jsem měl menší spotřebu než ve Felicii a lépe se s Matizem parkovalo. Je třeba si uvědomit, že to byl konec 90. let, nebo přelom tisíciletí. Byla jiná doba a tehdy ještě nebyla móda SUV jako dneska. Lidi jezdili ve Š105, Š120, žigulíky, favority a felicie. Takže když jsem si v té době koupil nového Matize, na mém sídlišti jsem patřil k těm s lepším autem. Měl jsem auto, které bylo živé na tu dobu, s nízkou spotřebou a nízkým povinným ručením. A taky nesmrdělo. Žigulíky, škodovky smrděly, myslím emise z výfuku. Matiz byl proti nim úspornější, rychlejší, tišší a nečoudil. Takže proto to lidi v té době kupovali. Dneska už je to retro.

09.01.2024 | 22:08:46 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz 0,8 (1999)

RE: Nechápu...

No to jsi měl zrovna kus, co byl rozbitý. Motorek 0,8 je totiž extrémně citlivý na zacházení. Takže ti věřím, že ses potkal s autem, co mělo smůlu na špatného majitele.

09.01.2024 | 22:01:47 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz 0,8 (1999)

RE: Nákupní kabela-zlatíčko

Souhlas s tou šířkou. Ani 15cm by nemuselo být. Stačilo, aby konstruktéři přidali 10cm a už by to sedělo jinak. Jinak co se týká rychlosti, tak s oba Matizy, jak 0,8, tak i 1,0 jezdí 160 km/h, ale hluk je už dost velký a k tomu nejsou ta auta určená. Ono by to jelo i více, 170, možná i 180, ale proč se zbytečně stresovat...

09.01.2024 | 21:59:09 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz 0,8 (1999)

Průměrná spotřeba:6,5 l/100 km?

Já jsem měl průměrnou spotřebu 5,3 l. Takže tvoje 6,5 l svědčí o nějaké poruše. I to, jak píšeš, že jsi měl už při 110 km/h nesnesitelný hluk. Mně to Matiz nedělal. Jenže má měl svůj od novoty. Byl jsem třeba v AAA zkoušet Matize a tam byl v děsném stavu. To záleží, kdo s ním jezdil a jak moc ho ničil.

07.01.2024 | 22:49:02 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz 798 (1998)

Vzpomínky

Bylo to fajn auto, velmi zábavné ho řídit. Jen ten rozchod kol byl extrémně úzký. Divím se, že jsem se za 19 let ježdění s Matizy nepřevrátil na bok. Levo pravá stabilita nejmenší z aut, co znám. A možná proto tak dobrodružné. :-)

13.09.2023 | 21:01:43 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz (2000)

Vzpomínky

Bylo to fajn auto, velmi zábavné ho řídit. Jen ten rozchod kol byl extrémně úzký. Divím se, že jsem se za 19 let ježdění s Matizy nepřevrátil na bok. Levo pravá stabilita nejmenší z aut, co znám. A možná proto tak dobrodružné. :-)

13.09.2023 | 21:01:12 | Mulit | Recenze: Daewoo Matiz 800cm3 (2001)

Jo, to byly časy....

Jezdil jsem s Kalosem 1.2 a ten byl dost líný. Ale jinak pohodlný a tichý.

03.09.2023 | 21:44:37 | Mulit | Recenze: Daewoo Kalos 1,3 8v 61kW (2004)

od novoty až do konce

Měl jsem toto auto mezi léty 2000 - 2015.Takže hodně dlouhou dobu jsem s ním jezdil.

Pozitiva: Luxusní zvuk motoru. Není auto s lepší barvu zvuku motoru při akceleraci. Krásné auto po estetické stránce jako exteriér, tak interiér. Příjemně se ovládá. Nízká spotřeba benzínu, kolem 5,2 - 5,35 litru.

Negativa: Úzký rozchod kol. Auto je úzké a vysoké. Boční vítr s ním hází a někdy i změní směr jízdy. Třeba Renault Twingo nebo Toyota Aygo jsou o 12 cm širší a lépe sedí na silnici.

S Matizem 0.8 jsem najezdil 198 000 km. Pak jsem měl silnějšího Matize 1.0. Jízdní vlastnosti podobné, ale měl tužší karoserii a více držel rychlost do kopce. Ale spotřeba Matize s litrovým motorem byla o půl litru vyšší.

17.07.2023 | 20:44:36 | ročník 1972 | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)

RE:

Asi tak nějak

31.08.2022 | 10:31:55 | rakso | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)

Motor z budíku :-)

Najeto 47 tisíc, rok 2004,nula osma, tak prvně jsem vše vyměnil - brzdy, kapaliny kromě převodovky - tu jsem jen dolil, filtry, kabely, svíčky . Okamžitě jsem vyčistil sání a zadělal egr kurvítko a teď je to torpédo, proti Fabii haťapce 1.2 velký rozdíl v akceleraci, haťapka při rychlostech nad 100 žere jako tank a má ne efektivní převody, co se týká místa tak fabka vyhrává na kufr-jinak žádná změna, chybí mi posilovač řízení.

21.04.2022 | 14:20:41 | Pepa | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)