Recenze Honda Accord 2.0 iVTEC Tourer
“Je to výjimečný automobil!”

Autor recenze: Petr (25 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:177 000 km Stav km nyní:191 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 22. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Felicia Civic VTI Octavia Octavia Combi Civic VTEC Punto II

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

při koupi - rozhozená geometrie
zatím pouze pravidelná údržba
olej měním po 5000km


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na autě velmi oceňuji tichounkou jízdu, o které se mi v předchozích autech mohlo jen zdát (Octavia, apod). Podíl na tom má jistě rekordně nízký odpor vzduchu, který je mimochodem jeden z nejnižších ve třídě. Jízdu zpříjemňuje dobře navržená a dostatečně výkonná klimatizace, kterou oceňuje zejména drahá polovička, když si může nastavit vlastní teplotu pro své "teritorium". Sedadla, posaz a prostor k "bydlení" je v Acordu výtečný, zejména rozměrná sedadla obepínající velkou část těla uživatele.

Motor je atmosférický dvoulitr s "inteligentním" časováním VTEC a výkonem 114kW. Dostačující na pohodlné cestování, ale ne na rychlejší jízdu... kdybych vybíral znovu Accorda, šel bych určitě do 2.4 iVTEC. Spotřebu sleduji podle natankovaných litrů a údajů z počítadla kilometrů (auto nemá palubní počítač) a vychází nasledovně: dlouhodobý průměr mám 8.5 L/100km (tankuju jen na Shell a Benzině - Verva nebo V-Power), při častějších jízdách po městě vzroste k 10 L/100km a naopak při delší jízdě mimo město klesá na cca 7.5 L/100km, což není nikterak výborný výsledek, ale to si pak člověk musí koupit nějaké 3-válcové chrochtající tdi a to je zase úplně někde jinde nejen co se týče spotřeby, samozřejmě, ale hlavně co se týče jízdního projevu a pohodlí.

Zavazadlový prostor má dostatečný objem, pravidelný tvar, dvojitou podlahu a dá se snadno zvětšit složením zadních sedadel, které proběhne během chvilky - sklápí se automaticky sedák i opěradlo zároveň i spolu s hlavovou opěrkou. U zadní části mám jednu drobnou výtku směřující k nízko se otevírajícímu víku 5.dveří.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Accord

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Honda Accord