Recenze Hyundai Santa Fe 2,2 CRDI VGT 4x4 A/T
“Dobrá volba.”

Autor recenze: Luboš (51 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2,2 l / diesel Stav km při koupi:1 km Stav km nyní:8 500 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 20. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octavia 2,0 TDI PD (MY2005)

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mě oslovilo svým zajímavým a hezkým designem, zpracováním, prostorností, komfortní a bohatou výbavou a především svými jízdními vlastnostmi.

To co u jiných značek i ve výbavách Elegance schází a musí se doplácet, má již SantaFe ve výbavě Elegance obsaženo (kůže, ESP, multifunkční volant, velmi slušná audio výbava - nyní dokonce s navigací, dešťový sensor, stmívání zpětného zrcátka, vyhřívání sedaček, elektrické nastavení sedadla řidiče atd ..... ).

Jízda tímto vozem je velmi příjemná, pocit bezpečí vyvolává vysoký posez.
Motor do kabiny není téměř vůbec slyšet v jakémkoliv režimu jízdy. Automatická převodovka tiptronic s možností sekvenční volby vozu velmi sluší a jen podtrhuje komfort z jízdy. Spotřeba odpovídá výkonu motoru auta vážícího téměř 2t a je velmi citlivá na styl jízdy.

Není problém dostat se přes 10l/100 km, stejně tak není problém jezdit se spotřebou mezi 7,4l - 8l. Brzdy jsou velmi účinné. Nyní mám přezuto na zimní pneu NOKIAN WR SUV které nikterak nezvyšují hladinu hluku uvnitř vozu.
Co vozu schází je absence xenonů (i za příplatek). Trochu mi vadí umístění tlačítek mlhovek u levého kolena řidiče a absence indikace zapnutí mlhovek na združeném přístroji v zorném poli řidiče.

Co vozu nesvědčí je dodělávka odjímatelného tažného zařízení BRINK, které zanechalo nevzhledný "okousaný" otvor v originálním lakovaném nárazníku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Santa Fe

Vložit komentář

Spolehlivý vůz

Za pár měsíců budou Santovi 3 roky. Najezdili jsme společně tisíce kilometrů k mé naprosté spokojenosti. Dolévám pouze palivo a kapalinu do ostřikovačů. Spotřeba oleje téměř neměřitelná - vydrží od výměny do výměny. 2x jsem měnil žárovky v předních obrysovkách a díky našim silnicím byla na záruku měněna tyčka pravého předního stabilizátoru.

28.02.2010 | 21:47:50 | Luboš Reagovat

zkušenosti

najeto 20.000 km, po 1. výměně oleje. Co mě překvapilo je téměř neměřitelná spotřeba oleje, do výměny (15tkm) jsem nedolil ani kapku (v porovnání s koncernovou O2 2,0 TDI PD která si každých 7500 km řekla o 0,5 l). Spotřeba s automatem na delších trasách (silnice 1. tř) se pohybuje mezi 7,1 - 7,4 l/100 km, což je na 2t vážící vůz velmi slušné. Nejezdím pomalu, ani brzda-plyn. Chce to se naučit jezdit s automatem, dojíždět kolony, semafory, nechávat si odstup od vozu jedoucího v koloně přede mnou.
Jízda s automatem je velmi příjemná, řazení je velmi jemné a bez známek škubání. Sekvenční řazení si umí hlídat otáčky motoru a nepustí vás do červené oblasti - přeřadí na vyšší rychlostní stupeň. Řazení pod plným plynem je dobré zejména při předjížděcích manévrech, kdy auto ani na zlomek vteřiny nestratí zrychlení a jede pořád hezky za plynem.
V záruce vyměněn 1 přední parkovací sensor ( dovýbava od jiného výrobce - pozn.), vyměněny příčníky střešního nosiče (nevracející se zajišťovací mechanizmus) za novější model (2008). S vozem jsem maximálně spokojen, hodně si jej užívám.

06.06.2008 | 12:58:22 | Luboš Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Santa Fe