Recenze Opel Corsa CITY
“Je to prostě PIŠKOT.”

Autor recenze: Čík (28 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1192/1.2i Stav km při koupi:127 000 km Stav km nyní:158 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 24. 3. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Bez poruch, jen běžné provozní zásahy:

Výměna baterie

Výměna výfuku, tlumičů, brzd. kotoučů a obložení.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto po celou dobu užívání jezdilo perfektně, Ačkoliv se jednalo o třídveřovou verzi, vozil jsem v něm celou kapelu vč. nástrojů.

Spotřeba oleje byla naprosto normální, měnil jsem olej vždy po 15 000 km a za tu dobu jsem dolil vždy tak max. 1l (cca po 7500 km).

Spotřeba se pohybovala v průměru tak kolem 6,5 l, po městě samozřejmě víc (>7l), na delší vzdálenosti se dalo jet i za 5,5 l. Výkon motoru mi připadá k váze vozidla dostatečný. Není to samozřejmě žádná formule a víc jak 140 prostě nejede, ale jinak dobrý služebník. Ideální pro mladé lidi nebo pro ženy.

Auto bylo dovezeno z Německa, na karoserii mělo drobné šrámy (na dveřích dvě místa se zač. korozí), které se však kupodivu po třech letech používání nijak nerozšířily, takže mohu konstatovat, že protikorozní vlastnosti jsou dobré.

Cena a dostupnost náhradních dílů je vzhledem k rozšířenosti tohoto vozítka dobrá.

Za ty tři roky, co jsme ho s přítelkyní používali se stalo téměř členem rodiny, když jsem ho prodával, tak se mnou přítelkyně téměř nemluvila. Ale potřeboval jsem už něco novějšího a hlavně prostornějšího (hlavně kvůli kapele).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Corsa