Recenze Opel Corsa Enjoy
“Pohodlné nenáročné auto.”

Autor recenze: Sjafor (29 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:6 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 7. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mazda Tribute

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Kromě klepání úchytu pásů na dlažebních kostkách zatím žádné poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Corsu jsem volil jako auto na každodenní ježdění po městě a okolí. Vzhledově jsem upřednostnil 3dv variantu, přijde mi zajímavější a dynamičtější. Pro toho, kdo jezdí sám nebo ve dvou, je to dobrá volba. kdo by ale chtěl vozit víc spolujezdců, určitě doporučuji 5dv., na zadní sedadla se nedostává příliš pohodlně a navíc má Corsa dost nepohodlný a nelogický systém sklápění sedadel - pojistka se musí zdvihat nejen při sklopení, ale i při vracení opěradla do původní polohy.

Tím ale moje výtky k sedadlům končí. Jsou dostatečně veliká, s dlouhým sedákem i opěradlem, dokonce i hlavové opěrky jsou pohodlné. Sedačky jsou tužší, ale stále pohodlné, mají až skoro sportovní boční vedení. To by mohlo vadit trochu "širším" lidem, protože okraje sedáků jsou hodně vysoké. Drobnou výtku mám k vyhřívání, nelze nastavit teplotu a velmi brzy jsou sedčky až příliš horké. Na druhou stranu - to je účel vyhřívání...

Zavazadlový prostor pro účely auta do města bohatě stačí, oceňuji dvojitou podlahu, která umožňuje udržet v kufru pořádek. Týdení nákup se vejde bez problémů. Když je potřeba odvézt větší zavazadlo, je už ale nutné sklopit sedačky, nebo alespoň postavit opěradla do 2. polohy - kufr je v horní části dost krátký. Úložných prostorů není tolik, kolik by si člověk přál, ale stačí.

Výbava byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl pro Corsu. V ceníku jsem našel velikou spoustu doplňků, které lze skoro volně kombinovat. Ty nejžádanější jsou navíc v cenově výhodných "paketech". Mohl jsem si tak skoro přesně vybrat, jak vybavené auto chci, s jakým motorem a karoserií. To je u konkurence spíše výjimka. Ze zvláštní výbavy doporučuji zejména vyhřívaný volant - skvělá věc pro všechny, co parkují venku.

Jízdní vlastnosti Corsy jsou velmi dobré. Podvozek by pro poskakování po městě mohl být o trochu měkčí, ale na druhou stranu auto sedí výtečně při jakékoli situaci. Srovnám-li podvozek například z Fábií I, je určitě o třídu lepší. Hodně tomu pomáhají i relativně veliká kola (185/65 R15). Brzdy jsou možná až zbytečně ostré, chce to zvyk. Na druhou stranu - lepší ostré, než neúčinné. Vůz je při jízdě velmi tichý, což také považuji za velikou přednost proti konkurenci.
Motor (1.4 90k) sám o sobě není špatný, ale ve spojení s automatem je k těžké Corse příliš slabý. Při běžném ježdění určitě stačí, na D1 se dá udržovat povolená rychlost bez potíží i do všech kopců a rozjet se Corsa nechá na 190, ale celkově chybí síla na předjíždění. Škoda, že nenabízejí benzínovou 1.6, byl by to ideální motor. Jinak pro ty, kteří nechtějí automat, rozhodně doporučuji silnější diesel. Má 6st. převodovku a je rozhodně lepší volbou než 1.4.

Spotřebu mám dlouhodobě kolem 7l/100km, mimo město se dá klidnou jízdou jezdit pod 6, po městě když se spěchá i 10.
Motor je velmi tichý a převodovka bezvadná - řazení je po zahřátí nepostřehnutelné, brždění motorem funguje výborně. Jen prodleva zařazení jedničky z neutrálu poté, co se neutrál automaticky zařadí při stání na semaforech, je trochu delší, než bych si představoval.

Celkově jsem zatím velmi spokojený a Corsu mohu doporučit jako pohodlné a nenáročné 2. auto do rodiny. Jezdí se s ní velmi příjemně, s pocitem (relativně vzhledem k velikosti) bezpečí, který je dán jak výborným designem, tak i účinnými brzdami a skvělým podvozkem. Pokud by někdo chtěl Corsu jako jedinné auto, chybí silnější motor.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář

spotreba

zaujimala by ma spotreba na dialnici pri rychlosti 130 km/h a ake su otacky pri tejto ryhlosti. Dik

22.09.2010 | 21:58:54 | MG Reagovat

1,2 - 59KW

Mám ji také ve výbavě Enjoy. Najeto cca 4600, stáří půl roku. Jen celou dobu poslouchám, co mi v interiéru občas klepe. Takže to budou asi ty úchyty pásů. Jinak naprostá spokojenost.V servisu na to nepřišli, ale jinak musím pochválit až nezvyklou ochotu a příjemné jednání. Spotřeba po městě 8 l, ale podotýkám, že jezdím velmi krátké trasy. Zabudované rádio je chráněno před zloději, umí i cd s mp3 a hraje slušně. Ovládání na volantu je fajn. Celkově příjemné auto, vzhledem k obsahu jede velmi dobře. Pokud někdo potřebuje auto převážně do města a na občasný výlet, tak doporučuji. Na pravidelné cestování by byl vhodnější silnější motor.

18.02.2008 | 20:47:43 | g.man Reagovat