Recenze Opel Corsa 1,4
“Spolehlivé nenáročné dopravovadlo”

Autor recenze: Pedro (26 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:80 000 km Stav km nyní:133 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 12. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Při cca 90 000km výměna předního kinetického kloubu.

Při cca 100 000km výměna tepelného čidla (houpaly se otáčky, špatně startovalo, špatně jelo).

Při cca 130 000km výměna těsnění pod hlavou.

Nevím, jestli to nazvat vyloženě poruchami, spíš opotřebení.

Jinak nic, co by stálo za řeč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to skoro přesně 5 let, co jsem si ještě coby student koupil ojetou Corsu starou 8 let. Stála 85tisíc a těch peněz nelituju. Alternativou byla Felicie, jenže tu jsem nechtěl, protože jsem do té doby jezdil Favoritem (víkendové opravy jsem už nechtěl opakovat). Jinou alternativou bylo Punto. Šel jsem do Corsy. Při prodeji mě v bazaru upozornili, že kdysi dostala ránu na předek. Po koupi jsem nechal udělat geometrii a nic horšího z toho nebylo.

Sjezdili jsme toho s tímhle autem poměrně dost, výborná věc je, že zatím se nestalo, že bychom někde kvůli autu zůstali viset. K tomu těsnění pod hlavou asi toto: než šlo auto do opravy, pochopitelně se ztrácela voda. Když sečtu, kolik jsem toho tam nalil, tak budu určitě na 10 litrech za půl roku. Tolik k tomu, co vydrží benzínový motor od Opela. Po výměně těsnění a oleje opět jezdí jak zamlada:-)

Drobné problémy byly s brzdami, zjistil jsem, že destičky je dobré měnit, když ubyde asi polovina hmoty, když jsem to prvně neudělal, kousaly se v brzdičích.

Co se týče koroze řekl bych, že na svou dobu udělali ochranu na velmi dobré úrovni, asi taky záleží na údržbě, ale tohle auto prostě rezne naprosto minimálně a kdyby jej nějaký dobrotivý bližní neobjel něčím ostrým ,vypadalo by ještě líp.

Podvozek po koupi pomalu, ale jistě odcházel, když už to přerostlo únosnou mez, dali tam v servisu komplet nové tlumiče plus nějaké čepy či co a dá se s tím opět normálně jezdit.

K motoru bych dodal, že 1,4l, 44kW na to auto úplně stačí. Asi nejvíc mě baví projíždět zatáčky na okreskách, auto opravdu kupodivu i jede a pokud není plně naložené, dá se vykouzlit i náznak sportovního dojmu. Na dálnici je víc jak 130km spíš nerozum, motor už točí 4000otáček a člověku se nechce ho tam držet dlouho. Průměrná spotřeba těsně pod 6litrů.

Ohodnotit prostor je poměrně jednoduché. Auto je malé, 4 lidi uveze, ale na zadních sedačkách žádný med, hlavně co se týče místa pro nohy.

Beru tuhle recenzi jako poděkování svojí Corse za těch 5let:-), zatím to vypadá, že spolu ještě chvíli vydržíme, potřebujeme auto pro dva plus nákup, takže nám zatím stačí.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář