Recenze Opel Corsa 1.0 12V
“Za ty peníze super”

Autor recenze: Žibér (22 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:9?? Stav km při koupi:155 000 km Stav km nyní:163 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 5. 11. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R21

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Naštěstí nemělo. Kromě výměny oleje se zatím nic nevyskytlo. Jen když si sedne dozadu víclidí, rezonuje výfuk (nejspíš se opírá o nápravu). Jinak předchozí majitel se o ni ce celkem staral, vyměnil co se dalo. Takže možná taky proto.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ačkoliv nejsem příznivcem 3válcových motorů tak jsem si kvůli dobré koupě a také kvůli nízkým provozním nákladům asi před 5 měsíci koupil vůz Opel Corsa. Je to třídveřový model v černé barvě. Ačkoliv se vůz zdá zvenku malý, vevnitř je překvapivě velký. Myslím tím jak prostor na zadních sedadlech, tak přístup k nim. Kufr také splnil má očekávání. S litrovým motorem se do rychlosti zhruba 100Km/h neztratíte. Je živý, na semaforech dá na zadek kdejaké felicii a moc si za to nevezme. Dlouhodobá spotřeba je 5 litrů a to jezdím spíše ve městě. Ve vyšších rychlostech motor točí dost otáček, při 130km/h nějakých 4300ot. je to daň za krátké zpřevodování. Ale stejně, kdo by jezdil s Corsou nějaké dálniční štreky? Náhradní díly jsou velmi levné. Pro nenáročného řidiče, nebo pro studenta ideální vůz, který svým designem neudělá ostudu ani dnes. Problémem starších opelů je ale výbava, neboť příplatky byly velmi drahé, takže drtivá většina B corsy v bazarech jsou úplné holátka. Bez otáčkoměru, serva i centrálu....Kdo chce vybavenou corsu, bude muset déle hledat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář

velmi spolahlive auto, nenechalo ma nikdy v stichu, do mesta ideal, na dlhsie trasy velmi nie, ale ucelu, pre ktory bolo vyrobene urcite posluzi...skvela spotreba, splahlivost, nizke naklady na udrzbu..

05.12.2010 | 11:59:04 |  Reagovat