Recenze Opel Corsa Enjoy 5DR 1.4i 16V
“naprostá ignorace zákazníka”

Autor recenze: Náš zákazník? Obtížný hmyz... (57 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,4 benzinový Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:35 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,6 l/100 km Vloženo: 23. 6. 2011

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.4

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto jsme si koupili po dlouhém zvažování výběru značky s tím, že značka Opel je značkou dobré "německé kvality". Vůz má dobré jízdní vlastnosti, po této stránce bychom byli zcela spokojenými zákazníky, nebýt toho, že se již po dvou měsících užívání v běžných podmínkách na našich silnicích začala projevovat velmi špatná kvalita olakování vozidla. Každý kamínek, ba i štěrk zanechává na karoserii odloupnutá místa, nejvíce na kapotě, ale i na blatnících, dveřích, prazích a to na obou stranách vozidla. Opakované reklamace kvality laky, ještě v dvouleté záruční době, nám byly akreditovaných servisem a poté i výhradním dovozcem vozů do ČR zamítány, s tím, že se jedná o působení vnějších vlivů na vozidlo. Postupně jsme si za nemalé finanční náklady nechali zpracovat posudek soudního znalce, který konstatoval, že se jedná o technicky nepřijatelnou vadu továrně olakovaného vozidla a dále posouzení poškození laku karoserie ve výzkumném ústavu SVÚOM v Praze, který se zabývá výzkumem koroze a protikorozní ochraně, včetně povrchových úprav. Jejich závěr zněl, že se jedná o skrytou výrobní vadu. Servis nám sdělil, že je to věcí dovozce a dovozce ani na jeden tento posudek nereagova. Poslední jeho reakcí bylo, že náš případ předali právníkům GM (dne 15.12.2010!!) a od té doby se nám již nikdo neozval a na dotazy, kterým právníkům konkrétně věc byla předána, výhradní dovozce neodpovídá. Nidko neodpovídá ani z firmy Adam Opel v Německu ani přímo z firmy General motors z USA, kam jsme psali s žádostí o nápravu. Jediné, co jsme zjistili, že dovozce vozů Opel do ČR je organizační složkou zahraniční firmy, která sídlí v Maďarsku a ti také na náš dopis nereagují. Proto varujeme všechny zákazníky stávající a potencionální: v případě problémů je s Vámi nebude nikdo řešit a díky nepřehledné majetkové a kompetenční situaci firmy ani nebudete mít tušení, na koho směřovat soudní žalobu!! Sen o německé kvalitě se rozplynul a narazili jsme jen na tvrdou ignoraci až pohrdání právy zákazníka. Pokud se o tomto případu chcete dozvědět více, navštivte naši webovou stránku opelauto.webnode.cz.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vše bylo již napsáno výše, nesporné klady byly zcela zastíněny přístupem firmy k řešení reklamace.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář

smola

Mas smolu ze chces mat pekne auto . Kup si folie a olep poskodene casti karoserie .bude to vyzerat trochu lepsie . ;}

25.06.2011 | 12:02:23 | brokro Reagovat

Oťukaný lak na přední kapotě má kde kdo.Reklamovat to jako skrytou vadu je nesmysl.Je to předem prohrané.Pokud pojedeš za posypovým vozem nepomůže nic.Jak dokážeš že to není pravda?Smiř se s tím,Opel za to nemůže.Měl jsem VW,Opla,francouze 2 krát,teď Hondu a vždy tam ťukance byly.Neřeším to.Je to prostě daň za pohyb na silnici.Je to jen spotřební zboží.Jakékoliv cítění s vozem-a to tě plně chápu může vyvolat u dovozce -potažmo výrobce jen lehký úsměv,takže nečekej jinou reakci než jakou uvádíš.

24.06.2011 | 22:35:16 | jeník Reagovat

trochu nechapem,

preco cakate na nejake vyjadrenie pravnikov GM, ked uz ste investovali do posudkov, mali ste ich rovno zazalovat.

24.06.2011 | 11:00:09 |  Reagovat