Recenze Opel Frontera 2,2DTI
“Se spotřebou od 7,4 v létě do 9,4 v zimě super rodinné bezpečné auto”

Autor recenze: joutat (30 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:2,2 DTi Stav km při koupi:145 000 km Stav km nyní:202 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 21 měsíců Průměrná spotřeba: 8,6 l/100 km Vloženo: 28. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 16 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Frontera A

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pár drobností mělo, ale spravilo to 30tis :-)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zdravím milovníky Fronteraky.
Chci se podělit o zkušenosti z tímto vozítkem.
Koupil jsem si před rokem a půl na Vanoce Béčkovou Fronteru po zkušenostmi z Ačkovou jsem ji viděl jako ideální auto pro mě a mou rodinu.
Vyižívám ji jak pracovně, tak na letní a zimní dovoleně, no prostě každý den.
Po dlouhém přemýšlení a probírání se SUV vozy, jsem došel k názoru, že je Frontera B prostě idealní auto po všech stránkách i se svými mouchami.
Když vezmete poměry mezi pořizovací cenou, cenou dílů, spotřebou, rychlostí (130 jede snad každé auto, víc není třeba, nejsme na okruhu) spolehlivostí a tak dále, lepší auto mě nenapadlo. A navíc nevypadá špatně na svůj věk.
Koupil jsem ji ve 145 tisících bez jakých koliv problémů, až na nefunkční klimu, což vyřešila nová trubka u kompresoru ( par stovek, když nejdete k Oplu.
Po ujetí asi 20 tisíc jsem zacal mít problémy s výkonem motoru a turbem, no prostě jela jak 120 naložená ne dovolenou :-)
To je vyřešeno novými hadičkami na podtlaku, což je kámen úrazu u těchto vozů, podtlak, byl čert dlužen. Nejhorší je, že se do podtlaku asi zamilovali a ovladá snad všechno u Béček :-)
Po 40 tisících se mi začali ozívat čepy na spodních ramenech a stabilizátory, tak jsem radši vyměnil všechny čepy a tlumiče a brzdy jakby smet.
Tohle všechno mě zatím stálo +- 30 tísíc, ale na její obhajobu, asi 10 tisíc jsem do ní dal zbytečně, protože než jsem zjistil problém v hadičkách podtlaku, tak jsem koupil novou váhu vzduchu a AGR ventil na ovládání turba :-) no ještě že mam solidní ceny od dodavatele, jinak by to bylo o 5 tisíc víc :-)
To jsou do teď vyřešené problémečky a teď budu řešit jen čidlo ABS u Oplu nebrat 9500,- a motorek zadního stěrače, 4500,- u Oplu samozřejmě.
Přestalo me fungovat ABS to je to čidlo a zadní stěrač se přestal vypínat po dvou ciklech a vypnul se kdy se mu chtělo
:-) Tyto problemy mě zacly v zimě, auto stavá venku, bohužel nemám garáž a to prostě Frontery nemají rádi, takže garážovat a starat se o ni a bude sloužit jak má.
Všechny moje problémy jsou totiž na 99% z negarážování :-)

Mějte se a kdyby nějaký problém pište rád odpovím a co nebudu vědět zjistím a cokoliv není problém sehnat nové i ojeté, ale to nedoporučuji.

Cau Joutat

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 16


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Frontera

Vložit komentář

Frontera

Dobrý den.
Rád bych se zeptal na cenu spojky opel frontra 2.2 DTI. Na internetu vidím dost rozdílné ceny.

12.11.2018 | 21:48:09 | Milan  | 89.24.98.* Reagovat