Recenze Opel Frontera 2,2i
“Skvělá.”

Autor recenze: Petr (35 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:2,2i ecotec Stav km při koupi:128 000 km Stav km nyní:151 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8-10 l/100 km Vloženo: 17. 6. 2007

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prozatím jedinou poruchou bylo lehké prosakování oleje pod ventilovým víkem-výměna těsnění vše vyřešila.

A koupil jsem nový akumulátor,toť zatím vše.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to vozidlo,které nemá chybu.Vzhledově je velmi povedená a líbivá.
Motor má 100kw a velice slušný zátah,ale s rozumnou nohou na plynu i velmi hezkou spotřebu(při 90km/hod.cca 8l.)což je myslím vzhledem k váze velmi příjemné,zároveň je ale schopen hnát Fronteru i skoro 170,a to je na skoro dvoutunový kolos dost.

Další přednosti-hodně místa,pohodlný interiér,dobrý výhled,opravdu velký kufr a samozřejmě bezpečnost -airbagy,ABS,rámy.
Jakmile zařadíte 4x4 stává se z ní skoro tank,projede opravdu hodně a v zimě je to skvělé auto.

Tomuto konkrétnímu typu by neškodila uzávěrka diferenciálů,ale ta bohužel není.
Motor je poměrně tichý a kultivovaný,ale nemá rád řazení v nízkých otáčkách,dává to najevo nepříjemnými vibracemi do karoserie.Brzdy jsou slušné,ale je dobré kontrolovat a mazat vodící čepy (občas zareznou)a to je pak mazec:-)
Zvláštností a zajímavostí u Frontery je ,že do převodovky a přídavné převodovky patří motorový olej ,je to vyraženo i na napouštěcích šroubech,aby nedošlo k omylu.

Suma sumárum je Frotera velmi dobré auto a kdo ji nezná,měl by si ji někdy zkusit.Já na ni nedám dopustit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Frontera

Vložit komentář

PRAVDY O OPELU

Asi nenadchnu vyznavače opelu ale vozy od roku výroby 1995 upřeme se teda na motory. Začinal jsem rekordem r.v. 81 dvoulitr za pár litrů benzínu mi neutekla žádná oktávia auto s minimem poruch pak ascona 1.6 nejezdilo to rychle max 170 ale NZ motory to byla šupa a 5.5 litrů pak kadet až na ty přední nápravy dobrý auto a dvoulitr lítal jak blázen ale co pak??Nevěděl jsem co koupit tak jsem se obrátil do opal servisu pro radu vysloveně jsem dostal doporučení abych si žádnej model opelu od roku výroby 1995 nekupoval ,OK tak jsem ještě zajel za partičkou ktará používá motory 2.0 16V co se dávaj do omeg tam mi bylo opět řečeno "raději si najděte něco jiného že to sice používaj ale jen díky sponzorum". Protože jsem chtěl vyloženě klasiku tak jsem si koupil passat 2.0 litry klasika 8 ventiláka r.v. 97 mám to 6 roků a udělal jsem dobře jezdí to teda maximálně 190 tak dneska je to jedno ale hlavně krom klasicé údržby mi to zatím nestálo ani korunu za ND ročně najezdím zhruba 60 000. Kolega vyzkoušel od omeg po fronter snad šechno ted má VW jako já a už by od opela nic nechtěl jen díky špatnym motorum prostě se to s...tak nové auto asi ano ale 5 let starý auto se nevyplatí to je z mé zkušenosti ale to si musí každej udělat svůj názor pochopitelně

04.02.2011 | 14:42:48 | frontera???? Reagovat

frontera - nejprve nadšení později rozpaky

Před rokem a půl jsem hledal auto na zimu 4x4 za shnilé Subaru. Chtěl jsem něco co vydrží i tvrdší použití hlavně v zimě a nerezavá před očima. Po mnoha a mnoha pročtených recenzí a nakonec na radu souseda, který Fronteru má už několik let, jsem koupil téměř totožné auto jako on i včetně barvy. První dojem z auta r.v.1999 2.2i s najetýmy necelými dvěmastytisíci km byl - zachovalé , pěkný lak i když občas známky počínající koroze , jede potichu, táhne odspodu a výborně topí. Tím ale to nejpozitivnější končí. Akcelerace bídná na 100kW motor, brzdy mizerie, jízdní vlastnosti na silnici taky nic moc .Zůstává jen pocit vyššího posedu zaplacený tím, že osmdesátiletá matka když nastupovala k cestě na nákum lezla vždycky po kolenou i když jsem ji předváděl jak má využít nášlapy. Vyslechl jsem si i spoustu jizlivých poznámek od manželky a dcery, jednak při nastupavání na zadní sedačky tak na místo pro tašky s nákupem. Když jsem měl naložit kamarádku dcery jako pátého pasažéra, kterou jsem musel odmítnout, neboť auto je čtyřmístné, byl oheň na střeše, jaký jsem si to koupil sobecké auto a ať si jezdím sám. Popravdě řečeno i s jedním pasažerém ve sněhu se zapnutým 4x4 bez redukce jezdila moje Frontera tak za 14-15l/ 100km a pouze v nejparnějším létě při cestách nad 100km spotřeba klesala mezi 8-9l. Když jsem poprvé zapad ve dvaceti cm nového sněhu svedl jsem to na nevhodné celoroční gumy a koupil zimáky. Ale ani ty mi nepomohly , když mi zavolal kamarád, že mám tereňáka a že by potřeboval vytáhnout asi s půl metrové závěje. Několikrát jsem samozřejmě zapadl i já i se zapnutou redukcí a k tomu všemu urval největší díl výfuku. Při opravě (výměně ) zjara, jsem konstatoval, že spodek nutně potřebuje nátěr a odrezovač, ačkoli napodzim to vypadalo v pohodě. Najezdil jsem asi šest tisíc km, vyměnil olej v mnotoru, objevil popraskané výfukové svody, nenašel v elektrice důvod, proč si přístrojovka dělá co chce a k velké radosti rodiny Opla Fronteru prodal i když mě se moc a moc líbila.

24.01.2011 | 13:53:06 | Dědek Reagovat

Není to kvalita

Já toto vozidlo vlastním více jak rok a nikomu bych je nedoporučoval hlavně v A-čkových verzích.Přiliš nákladné opravy jakékoliv i ty běžně prováděné.Náhradní díly v tzv,náhradách velmi omezené a originální příliš drahé.A pokud si toto auto nebudete opravovat sami,ale v servisech zjistíte,že za staré jste již zaplatily jako za fungl nové.To jsou mé zkušenosti Fronterou vyrobenou 1997.Áčková provedení nemají tu kvalitu jakou by jste čekali od Německých aut,ale to je i tím,že frontera je jen isuzu rodeo s německým štemplem na kapotě.Kdo by si chtěl pořídit toto vozidlo doporučuji si prohlédnout stránku vlastníků fronter a tam si přečíst veškeré příspěvky od uživatelů o opravách i jízdních vlastnostech těchto aut.Já bohužel na tyto stránky narazil až jsem si auto pořídil.Toto je mám dojem adresa stránek: www.offroad-frontera.com

25.03.2008 | 16:13:20 | pajk Reagovat