Recenze Opel Omega B, 2,5 V6
“.. doveze mě to.. no.. :-)”

Autor recenze: scaletom (32 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:2496/ 6V benzin Stav km při koupi:204 000 km Stav km nyní:225 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9,5 l/100 km Vloženo: 17. 3. 2011

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi A6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Bylo nutné opravit přední stahovačku okna u řidiče - vyčistit, promazat a chodí, vyměnit čepy na přední nápravě, brzdové destičky vepředu, postupně odpadly ze dveří všechny lišty, výfuk - stačilo prozatím zavařit, přestal chodit šíbr, nevyhřívají sedačky.. někde je chyba v kabeláži - neřešil jsem a řešit nebudu. :-)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Autro jsem kupoval od známého z firmy, měl jej jako nové z autosalonu, kilometry sedí, vše doloženo účty a serviskou.
O agregátech jako takových v principu nevím - motor běží, převodovka nevrže, celkově mám z auta pocit, že když ráno vyrazím, tak večer zase k domu dojedu po své ose :-) Takže tohle je fajn.
Co je ovšem horší jsou drobnosti, spíše kosmetického charakteru, které člověku celkem vytrvale ztrpčují život. Viz opadávající lišty, kdy se pod nimi zjeví na dveřích chuchvalce rzi, které jsou způsobeny hnijícím upevňovacím plíškem , poněkud paranoidní systém kontroly trakce, který dle mého soudu až zbytečně brzy reaguje snížením otáček motoru, elektronika si žije tak trochu vlastním životem - centrál někdy jde ovládat z dálky, jindy musíte být celkem blízko u auta.. a stejně se neotevře a odemykáte klíčem, počítač píše čas od času chybu s nedostatkem chladící kapaliny - nejspíše čidlo v nádobce , permanentně odpadává nasouvací zpětné zrcátko v interiéru..
Zpracování je jinak celkem dobré - interiér vypadá pořád slušně, design jak venku, tak uvnitř - nějak zvlášť nenadchne, ale ani Vás neurazí - řekl bych že typický opel - bez nějakého speciálního vyhranění, vhodný pro padesátníka..
Co je prima je originální audiosystém Bose - zvuk je opravdu kvalitní a čistý.
Co je bolavým tématem tohoto vozu a nejspíš i charakteristikou všech opelů z přelomu tisíciletí je antikorozní ochrana - výfuk , prahy a zadní lemy začínají pomalu přiznávat první náznaky koroze v podobě puchýřků.
Co do prostoru - jedná se o sedan - je jej uvnitř opravdu hodně - bez výtek, pokud sklopíte sedačky, díky otvoru v zadním čele jde vozit i rozměrnější náklad.. i když kombík to pochopitelně není..
Jízdní vlastnosti - zvuk je pěkný - 6V zní, pokud mu chcete šlapat na krk, tak si užijete i zábavu - ta ale začíná až v rozmezí 4000 - 6000 otáček. Pak auto ožije, z letargického fotra se změní na padesátníka s druhou mízou.. a začne veselo :-) - zvedne se předek, akcelerace Vás zatlačí do židle a najednou je Vám úplně jedno, že má auto drobné mouchy, .. protože tyhle chvíle za to stojí.
Spotřeba v takovémto okamžiku je ustálená v průměru kolem nějakých 14 litrů, v běžném provozu jezdím kolem 9,5l .
Asi bych svých pár řádek shrnul tak, že tohle auto asi není pro nikoho srdcovkou, když se mě někdo zeptá na pocity, tak řeknu obvykle, že mě auto spolehlivě odveze a přiveze. víc k tomu nějak nedodávám, protože na vyloženě nadšený epos bych to neviděl.
Kdo chce poměrně servisně nenákladné auto s bohatou výbavou, nehledá emoce, ale dopravní prostředek, tak bude určitě spokojený.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář