Recenze Opel Omega sedan
“Krásný a pohodlný auto!!”

Autor recenze: Dušan (30 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:2.0i 16V Stav km při koupi:77 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 29. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š. Felicia 1.9D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem kupoval již s několika závadami, které se postupně snažím odstraňovat. Častá závada u těchto vozů bývá vadná váha vzduchu což se mě také týkalo. Oprava spolu s výměnou motorku volnoběhu mě v odborném servisu stála něco málo přez 11 000kč.

Nyní mě čeká výměna spojky a to vyjde zhruba na 18 000kč. Jinak takovým drobnějším závadám které přichází s věkem auta se nevyhnete, a nezáleží ani tak na značce auta, spíš na tom jak kdo se o své auto stará a jaký servis mu dopřává.

Jak se říká KDO MAŽE TEN JEDE!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Z vlastní zkušenosti svěřuju své auto pouze značkovému servisu i když neni servis jako servis:-)

Vyšší cena za vyšší kvalitu, ale máte jistotu, že se vám závada nebude znovu opakovat a ve finále zaplatíte mnohem víc. Je to moje vlastní zkušenost. Jinak si auto moc chválím a je to můj milášek.

Krásný a pohodlný svezení a ani vzhled nemá chybu. Navíc když má někdo vkus a umí si ho pěkně vytunit je to nádhera. Je to auto jak na sportovní jízdu, tak i jako limuzínka. Možná má malinko horší dinamiku, ale víc se Omeze vytknout nedá. Každému jí můžu doporučit!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář

Něco se mi nezdá

Ahoj, já mám 94 rok ve dvoulitru 16V. Někde hluboko dole je zde i moje recenze a komentář starej asi tři čtyři roky...
Nezdá se mi Tebou uváděná závada a kilometráž. Jestli nemáš najeto ani sto tisích, poctivě, nemůže Tě čekat spojka ( !!! ), to by s tím musel jezdit před Tebou nějaký trouba.
A už vůbec bys neměl mít problémy s váhou vzduchu a motorkem volnoběhu.
Spojku jsem pořídil za 10, originální , akorát ji nemontovali v Opelu, ale v menším soukromém servisu, kde za práci účtujou 250,- za hodinu a ne 700,- jako Oplové.
Na váhu vzduchu a krokovací motorek bylo u mně také podezření, ale diagnostika ukazuje pouze primární závadu ( to si doporučuju zapamatovat ) ! Je potřeba ji vyloučit a sledovat chod motoru dál. Takže z houpání volnoběhu se nakonec vyklubalo rozřešení ( u mně ) : Z lambda sondy uhnil kladný drát a při zkratu s kostrou spálil švába v řídící jednotce. Čili oprava řídící jednotky a nikoliv motorku volnoběhu, jak bylo diagnostikováno původně....
Mimochodem, v motoru už byly nějakou dobu předtím vyměněny snímače klikové a vačkové hřídele.
Elektronika u Omeg se dost sype. jinak je to taky můj miláček, dnes bohužel už neprodejný za ty peníze, co jsem do ní vrazil. Ale stejně bych ji neprodával, nevidím nic lepšího v té cenové relaci k mání.
Ale u té Tvojí se mi fakt nezdaj kilometry, myslím si, že máš staženej tachometr o sto tisíc. Tomu by odpovídal přesně ten charakter závad, kterej jsem si já už prodělal...

27.03.2008 | 10:31:46 | Ron Reagovat