Recenze Opel Omega sedan
“Pohodlný a spolehlivý.”

Autor recenze: Petr (37 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:2,4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:330 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 13 l/100 km Vloženo: 28. 6. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda,Trabant,Ford,Fiat,Mazda,WV,...

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem koupil s podezřením na vadnou převodovku ale pojízdnou (vše vyřešilo dolití oleje). Během provozu zatím stačila běžná údržba, trochu vyvaření a jednou mi praskl klínový řemen.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem kupoval jako druhou Omegu v pořadí, první jsem měl 2litrovou z roku 87 a ta se již nevyplatila opravovat. Jinak je to vůz, který neurazí vzhledem, není drahý při nákupu a vzhledem k tomu, že mám štěstí a sehnal jsem Omegu s legálním LPG tak i provozně ujde. Navíc je to pohodlný vůz a jezdím s ním ne zrovna šetrně, a přes to vše zatím drží.

Trochu strach jsem měl z automatické převodovky, auto je s ní línější proti předchozímu dvoulitru ale to pohodlí...!!! Převodovka fungovala donedávna spolehlivě, asi před třemi měsíci jsem ji vyměnil za jinou (koupenou za 500,- a trochu repasovanou za 3000,-) ale to bylo spíše preventivně a trochu ze zvědavosti.

Auto jinak jezdí asi za 10- 15 l/100km podle způsobu použití ale s tím LPG to je únosné. Mimochodem, výměnu převovky jsem si dělal sám doma, bez kanálu, jen na nájezdech a vřele NEDOPORUČUJI! Na Oplu je vše velké a těžké a byla to hrozná dřina, rozhodně se vyplatí dílna vybavená jeřábkem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář