Recenze Opel Omega 2,5 TDI
“Spolehlivý,komfortní, rychlý a bez vysokých provozních nákladů.”

Autor recenze: pernas (22 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:2500 Stav km při koupi:220 000 km Stav km nyní:320 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 23. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: vw passat B5

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto, které jsem před rokem koupil, od známého, se seviskou s poctivými 220 tisíci kilometry (nyní 320), od kterého mě všichni odrazovali že je vhodné už akorát do šrotu, NEMĚLO po dnešní dobu žádnou poruchu.

Jediné peníze, které jsem do oplíku dal, byla výměna oleje po každých 15 tisících.(8 litrů plné syntetiky), brzdové obložení, spojková lamela a staré zašlé světlomety jsem vyměnil za čirou optiku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Narozdíl od passatu, auto ohromě pohodlné, zevnitř přijde mi i mnohem bezpečnější, mohutnější. Řazení skvělé, ovládací prvky klimatizace a dalších důležitých věcí po ruce. Potěší i displej rádia a palubního PC vedle tachometru, pěkně na očích.
Motor příjemný, velká nevýhoda je, že na předjíždění musíte podřazovat min. na 2500 otáček, aby se roztočilo turbo a ten kolos se rozjel. Z toho vyplívá vyšší spotřeba hlavně ve městě, kde je to vždy, při šetrném rozjíždění minimálně 10 litrů. Průměrná spotřeba na okreskách při rychlostech 100-160km/h a ve městech okolo těch 70km/h, si V6 bere jen 7-8 litrů, na dálnici pak při rychlostech 150 - 200km/h jen 8-9 litrů. Pro spořílky, brzdicí provoz na komunikacích a jedoucí rychlostí okolo 80 - 90 km/h si bere tak 7 litrů.

Brzdy - je důležité vědět, že auto nepatří k nejlehčím a brzdy - ty mé ne zrovna k těm agresivním. Na sněhu toto platí dvojnásob.

Jízda na sněhu s touto zadokolkou, je vcelku zábava. Má automatickou uzávěrku diferenciálu, při sešlápnutí plynu a vypnutém protiprokluzu jedete každou zatáčku v parádím driftu, kdo investuje do dobrých zimních gum a nebude zastavovat v kopci, vyjede!

Nevýhoda - obrovská a to, že omega - ta moje- nemá pozinkovanou karoserii a reznou lemy, prahy, dveře - prostě všechno a to doslova.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář

motor

omega z roku 95 jestli je ti diesel tak to neni tdi ale tds což je motor který se montuje do bmw 525TDS, takže to ani není V6 ale řadový šestiválec a jestli píšeš že při předjetí musíš tak moc podřazovat a ve městě máš spotřebu 10 litrů tak jsi prostě moc divoký, protože ve městě nemůsíš vůbec šlapat na plyn pokud nejsi tele a nepotřebuješ všude točit motor tak stačí trocha citu v noze na spojce a auto se rozjede v pohodě na volnoběh, to stejné při předjíždění, nepotřebuju se nikde srát a když vidím že mám místo tak si vklidu předjedu...

20.09.2009 | 13:01:11 | drahosch Reagovat