Recenze Opel Omega 3.0 MV6
“Zatím mé nejlepší auto.”

Autor recenze: Jarda (25 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:2962 Stav km při koupi:220 000 km Stav km nyní:250 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 12 l/100 km Vloženo: 3. 1. 2010

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Mondeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna těsnění pod víkem ventilů.

Už při koupi vadný snímač naklápění xenonů, vyměněno, na vrakovišti koupen za 500kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Krásný, velký a pohodlný sedan s výbornou výbavou (bílá kůže, klima, sedačky s pamětí a výhřevem i vzadu, 17" alu atd). S motorem 3.0 MV6 155kw navíc i dostatečně výkonný. A zvuk motoru je vyloženě návykový :)

Omegu jsem koupil se sekvenčním vstřikováním LPG, nádrž na 75l v kufru. Zatím bez jediného problému, změna výkonu oproti benzínu pocitově žádná. Jediná nevýhoda je, že nemůžu vyklopit otvor na lyže a tak je zatím vozím ve vaku uvnitř auta. Výhodou jsou nízké náklady na palivo, průměrně jezdím za 12l LPG. Ve městě je to cca 14l, mimo město jde s lehkou nohou jet pod 10l, při bězné jízdě 11l. Cena LPG od 12.50Kč za l(dm3) tzn. 1km za cca 1.5Kč.

Servisní náklady srovnatelné s ostatními auty co jsem měl (Opel Vectra, Renault Laguna, Fiat Bravo, Ford Mondeo, Peugot 406). Pouze rozvody jsou drahé a u motoru 3.0 MV6 je nutné je měnit poctivě. A samozřejmě 17" pneumatiky stojí více než 15". Na zimu jsem ale koupil orig. Opel alu 15" a nechám tuto velikost i na léto. Auto sice na 17" vypadá lépe ale jízdní komfort se mě zdá na 15" lepší. A navíc Omega není na závodění s frajírky ve vytuněných golfech ale na pohodlný, bezpečný a dle potřeby i rychlý přesun z místa A do místa B.

Jinak velká spokojenost, zadní náhon má své kouzlo a zatím ani v zimě jsem neměl nikde problém. Stačí dobré zimní pneu, cit v noze, rozum v hlavě a TC skoro ani nezabliká.
Zatím je to mé nejlepší auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář