Recenze Škoda Fabia 2.0 I
“2.0 i SPOSTA LEGRACE!!!”

Autor recenze: Roman (27 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:2.0 I Stav km při koupi:208 000 km Stav km nyní:218 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 31. 10. 2009

Hodnocení inzerátu: 14 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia TDi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Měnilo se servořízení cca 3500kč.Jinak klasické výměny,tlumiče,brzdy,výfuk,prostě spotřební material.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem velmi spokojený,kokám,že tady není mnoho lidiček s dvoulitrovým benziňákem,tak hned popisuji svojí dvoulitrovou fabijku jako spolehlivé pěkné auto,s dobrou výbavou v provedení elegance.S tímto motorem jsem velmi spokojený,je to sice stará koncepce od VW,ale dobře elektronicky vyladěná s poměrně dobrou spotřebou.V podstatě dokážu jezdit se stejnou spotřebou jako ségra 1.4,ale když chci rychle předjet tak to je ta slast proč jsem si vybral tento motor.Opravdu je to zábava,velice si libuji,když za mnou jede nervozní týpek s TDi a už mi najíždí na zadek,abych se se svou fabijkou uhnul a nechal ho předjet,hahaha-chacha- tady je ta legrace ,kerou si užívám s plna hrdla,stačí podřadi za 4 a během pár okamžiků se ručička rychloměru pohybuje hezky kolmo do prava a masér za mnou s TDíčkem valí bulvy a asi nechápe hahaha:Joo RS fabia naftička tak to bych pravděpodobně neškádlil a jinak je to královna mezi benzínovejma ségrama.Má krásnej syrovej zvuk,dokáži s ní jezdit dálku za 6l/100km,ale táké se dá zá 12l.Je to o té nožce no.Opravdu motůrek je zábavný!!!Jnak klasická fábijka auto které neoslní,ale neurazí! Jsem s ní spokojen velmi,hlavně s tímto motorem,hodně jsem se toho ál a sposta známých mi říkolo,že jsem hlupák že kupuji 2.0 l,ale opak je pravdou!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 14


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Tá vzdialenosť bude asi "problém": )

Ja sa totiž zo zásady na nikoho nelepím a najlepšie si nechávam rezervu i na to aby som išiel plynulejšie a nie systém brzda-plyn, ako niektorí "experti" predo mnou ...

04.01.2010 | 14:55:36 | Dušan Mihálik Reagovat

Dušan Mihálik

Mně osobně taky ne, tedy pokud jsou používány opravdu v mlze, hustém sněžení nebo dešti. Pokud se ale někdo nalepí 2 metry za někoho s rozsvícenými zadními mlhovkami, tak jemu to asi vadit bude. Což je jedině dobře, aspoň ho to snad donutí k většímu odstupu. Lepit se někomu na p...l je výsada blbců, v mlze to platí dvojnásob.

04.01.2010 | 13:55:12 | marne Reagovat

Dušan Mihálik

Mně osobně taky ne, tedy pokud jsou používány opravdu v mlze, hustém sněžení nebo dešti. Pokud se ale někdo nalepí 2 metry za někoho s rozsvícenými zadními mlhovkami, tak jemu to asi vadit bude. Což je jedině dobře, aspoň ho to snad donutí k většímu odstupu. Lepit se někomu na p...l je výsada blbců, v mlze to platí dvojnásob.

04.01.2010 | 13:40:52 | marne Reagovat

Mne hmlovky nevadia ...

Nechápem prečo by mali hmlovky "páliť oči". Špeciálne som sa na to zameral minulý týždeň za hmly a nevšimol som si, že by mi zapnuté hmlovky vadili. Možno v noci (to také vyskúšané nemám) , ale cez deň to nie je absolútne problém ...

04.01.2010 | 12:44:31 | Dušan Mihálik Reagovat

Luboš

Abych to upřesnil-omlovám se za urážky, nikoli za svoje názory. Např. právě to předjíždění v mlze ostře odsuzuji a považuji za krajně nebezpečné - ani žádné "triky" s vypínáním světlometů mě nepřesvědčí o opaku. To je vše.

04.01.2010 | 00:01:09 | marne Reagovat

Luboš

Nicméně se za všechny urážky omlouvám.

02.01.2010 | 23:50:14 | marne Reagovat

Zadní mlhovky používám tehdy,pokud to považuji za nutné z hlediska bezpečnosti provozu.Záměrně nikoho neoslňuji,nedělám nikomu naschvály ani nejsem malé dítě.Myslím,že jsem to napsal srozumitelně a víc se k tomuto nebudu vyjadřovat.

02.01.2010 | 23:47:43 | marne Reagovat

To: Marne: Ak by si mal skúsenosti, ako vravíš,

tak by si vedel, o čom vravím v jazde v hmle.. . .
Ale podľa Teba je asi lepšie zapáliť zadné hmlovky a páliť do očí hlava-nehlava. Veď si si ich zaplatil.
P.S. V hmle som nikdy nebúral /klop-klop na drevo/, ani som sa nikdy nemusel ťahať v kolóne Nie všade sú diaľnice a najviac som robil trasy, kde nebola žiadna diaľnica, ale hmly od októbra do marca...

02.01.2010 | 23:17:07 | ľuboš Reagovat

autor

Jo a s těma Němčourama máš naprostou pravdu,o takových Francouzech ani nemluvě.Každej zahraniční návštěvník z civilizovaných zemí si musí díky těmto našim blbům za volantem myslet,že jsme národ kreténů.Díky Vám,kluci!

26.12.2009 | 00:38:38 | marne Reagovat

autor recenze

To víš,některým lidem totiž jejich ego nedovolí,aby jim ujela Fabia.Tak se na ně prosímtě vy..r,nebo Ti blbci v amoku ještě někoho zabijou....

26.12.2009 | 00:24:41 | marne Reagovat

Roman

Tak sem si tady po dlouhé době přečetl komentáře k mým poznatkům v fabijce 2.0l.Koukám že se tady i pár lidiček naštvalo,tak prosím vás,rozhodně s nikým nezávodím a nepředvádím se s tímto vozem jen jsem psal že tato 85kW škodovinka jezdí fakt krásně,je to jen o tom asi to všichni znáte když jedete předpisových 90km,uzká silnice provoz jak bej a nějaky maséři v tdiíčkách samozřejmě je většinou pustím at si jedou,ale vyloženě najíždí někteří magoři problikávají a většinou jsou to pasaty tdi,octavi tdi kteří se takto chovají a myslejí si že sou na silnici něco víc než ostatní.Je to hodně nepříjemné já najezdím měsíčně dály okolo 3000km a to by jste si někteří chytrolíni tady zažít.a očas mi už povolí nervi tak šlápnu na plyn a takovímu debilovi prostě ujedu a pak edu zase 90km a mám klid.Vozím auta jezdím do Německa a můžu Vám říct že nesaháme němcům v chování a uctě k ostatním učastníkům silničního provozu ani po kolena.já jdsem si sjel v životě ve spoustu vozech a velmi výkonných a drahých,např.Touareg,Q7,A8 4,2TDI Quattro atd auta který maj i 300 koní a občas jsem si to jako každý zkusil kolik to dá po dálnici z Mnichova atd.Ale tyhle ješitný týpky dobře znám.Mě je šuma fuk jestli má někdo nějaky subaru STI 170kW,nebo fabii 1,2HTP jen nenávidím tyhle magori který když je nechám at si tedy jedou a pak schválně jen na par vteřin ho dojedu a zjistim že si to valí po silnici 150km a bliká na lidi a najíždí,tak to je hnus.Ale je opravdu zajímaví že to zažívám tady v čechách a v německu ne.A věřte opravdu jsou to většinou lidi co maj tdi,Nic proti TDI motorům nemám jsou výkonné,nízká spotřeba,ale mluvim o lidech nás co je vlastní,jsou samozřejmě i slušní tdíčkáři,sám jsem vlastnil dřív Tdi 81kW octavii,ale nikdy jsem se byt na fabii 1,2 Htp s tímto motorem nepovyšoval a nenajížděl na prdele vozu přede mnou!!!

25.12.2009 | 15:23:37 | Romi Reagovat

RE: Roman

mam taky fabii sedan 2.0 no a jezdi velmi slušně ,jel jsem plně obsazen 5 lidi a při akceleraci na vyšší výkon jsem ani nepoznal že někoho vezu ,velmi slušný výkon a spotřeba ,taky jsem z toho měl strach ale byl jsem mile překvapen že podle nohy dovedu jezdit ve městě i 6.8 l na 100km ale opravdu jsem jezdil šetrně ,jinak normálně je to 7.3 a na dálnici jsem se dostal na 5.9 .Jinak když to nehlídam (ve městě)tak jsem měl i 9.1 ale to je o způsobu jízdy.Na závěr ,jel jsem v oktavce 1.2 77kw a spotřeba byla téměř shodná,takže fabia 2.0 opravdu slušny motor.

05.11.2012 | 18:42:59 | petr  | 90.180.198.* Reagovat

Jo a Luboši bravo,navádět stále k předjíždění kolony v mlze a ještě se tím chlubit-tleskám!

01.12.2009 | 09:43:50 | marne Reagovat

lubos

dik, musim nekdy vyzkusat, ale mam strach abych nenarazil na nejake spatne, nobo spis vubec neoznacene vozidlo. Tech uz sem taky par potkal a neni to nic prijemneho, ale jak bude mlha tak si to v male rychlost zkusim.

01.12.2009 | 06:36:00 | kraken Reagovat

marne

Vždyť Luboš je debil. Asi se na něm podepsalo kruté dětství...

01.12.2009 | 05:26:52 |  Reagovat

Luboši,

..ty máš zřejmě pocit,že se zde vyjadřují samí postpubertální výrostci bez jakýchkoliv zkušeností,což já si nemyslímZe mě jsi např.udělal kandidáta na odebrání papírů jen na základě toho,že jsem s tebou nesouhlasil.Jezdím léta bez nehod a nejezdím 40 - 60km/h mimo obec,jak sis pěkně vymyslel.Dokonce ani auta nehuntuju,žádné jsem ještě neodrovnal.Tak až budeš příště zase někoho odsuzovat,tak si o něm napřed pokus něco zjistit.

30.11.2009 | 23:20:55 | marne Reagovat

Honzo, Honzo, u nás máme

hlúpeho Jana, v Čechách hlúpeho Honzu..., ale za hlúposť Tvoju naozaj nik nemôže..., úprimnú sústrasť..
To, že si mi urazil mať..., iba si ukázal svoju úbohosť, na internete si boss. Neviem, aký by si bol zoči-voči... .
Takže: už si druhý "HRDINA", čo si najprv začne, a potom sa rozčuľuje.
Ale chcieť urážať si začal Ty, si mi úplne ukradnutý, ani uraziť ma nemôžeš...., škoda, si slabý hráč. Iba sráč.
Možno si ešte minulý rok cikal do postieľky, drevo ktorého zvážal môj otec na štátnych lesoch
Máš asi 15-18 rokov, viac nie, takže zo socializmu veľa nevieš... ,
ale otec dostával vyznamenania za NAJVIAC KM a OBJEM GUĽATINY zvážanej na NÁKLADNYCH autách z hôr na lesné sklady.... Ešte raz. Bol NAJLEPŠÍ na Slovensku pred cca 40-30 rokmi...v štátnych lesoch na Vých. SK.
Ráno o 03:00 už išli chlapi do hory, večer často o 22-23.00 domov, najedol sa, trochu si pospal za stolom...., opäť do roboty. .
Keď bol mráz, často aj -25 stupňov a nižšie, chodii som s mamou prikladať do vedra drevo a udržiaval som oheň POD autom, aby nezamrzlo.
Alebo držal "fakľu", príp. preštartovával, každú hodinu, dve..., ako 10 ročný zasran, v noci. Meter snehu naokolo.
V 70-tych rokoch zarábala jeho partia viac než riaditeľ s námestníkom dohromady. Na Š 100 musel robiť vtedy 5-6 mesiacov..., až k nám chodili ŠTBáci..., pretože každý závidel auto, nový dom, ale nikto robotu.... .
Dnes by to bol ekvivalent cca 300-400.000 SKK/CZK MESAČNE. Pre robotníka...to je čo?!
A až po cca 20-30 rokoch práce mu zdravie vypovedalo, išiel robiť vodiča papalášom vo veľkom koncerne na Vých. SK.
Tam sa opäť osvedčil a až do dôchodku vozil na 603, 613. Dnes je už 10 rokov nebohý, vyznamenania mu dávali takí istí hajzlíci ako TY...,
vieš iba bliakať, vykrikovať, si najmúdrejší na svete. ... .
Ale ešte dospeješ. Možno.
Nie som najlepší vodič na svete, to nie je NIKTO. A aj autá som lepšie videl než mám..., ale aj keď nemám dar opravovať autá, snažím sa im porozumieť.
O možnosť podeliť sa o SVOJE skúsenosti mi Ty zobrať nemôžeš...., našťastie . Lebo Ty žiadne ešte nemáš.
Preto NIKDY neriešim spojku, turbo, motor a podobne, pretože ak je auto dobre poskladané, MUSÍ vydržať skoro večnosť. Nejakých 300-600.000 km na osobáku je NIČ... .
Ale to záleží od hlavy a VODIČA. A toto som odkukal od otca.. Pretože si všetko musel opravovať sám na dvore doma. Aj rýchlo a pritom bezpečne jazdiť....klop-klop na drevo.
Preto, keď niekto nadáva na auto, najprv nech sa pozrie na seba...., lebo auto za majiteľovu hlúposť nemôže... .
Tak, ako Ty za tú svoju. Gény sú gény...

30.11.2009 | 22:43:22 | ľuboš Reagovat

Anonym, ešte šťastie, že

raz zomrieš. Ale Tvoja hlúposť bude naveky na internete... .
Budeš večný hlupák. Ale Ty za to nemôžeš...

30.11.2009 | 22:07:30 | ľuboš Reagovat

Kraken: 27.11. 7:44:

Keď je hmla, naozaj záleží od podmienok, tak idem na klasiku, stretávačky, ak je už veľmi hustá a dobehnem predo mnou idúceho, tak dám parkovačky.
Zadné HMLOVKY nechám iba dovtedy, pokiaľ nepríde za mnou ďalší vodič, okamžite vypínam.
Paradoxne vidím ĎALEJ dopredu, vidím OČAMI predo mnou idúceho kolegu, zároveň mu cloním odzadu, takže nie je oslňovaný a neťahajú oči.
Keď to trvá dlho, tak mu 1-2 krát bliknem, naznačím ochotu predbiehať. Ak má trochu "citu", tak ma pustí, a nebude ma oslňovať odzadu. V 99 % prípadoch sa snažím "utiecť" z kolóny. Pretože NIK nezhasne, ale sa snaží držať a svieti strerávačkami, aj prednými hmlovkymi... . Občas niekto hmlovky zhasne...1-2 z 10...
Ak poznám trasu, stačí sa sústrediť a ísť podľa pamäti. Horšie je, ak sa človek "stratí". Vtedy je to naozaj napínavé... .
P.S. Za posledné roky bolo málo takých podmienok, a to jazdím denne, aby malo zmysel zapínať hmlovky. Obyčajne je premávka taká hustá, že vidno na autá aj bez hmlových svetiel...
Ale keď zbehnem mimo diaľníce, do hôr, na 1-3 triedu, tak tam ich občas použijem, výnimočne.
Akurát som min. týžden prechádzal jeden horský priechod. -Šturec, najkrajší na SK..., v noci.
kolóna 4-5 áut, hore cestou asi 50 km/h, dážď- hmlisto, cca 50-100 m viditeľnosť.
KeĎ som potreboval predbehnúť prvého v čele kolóny, stačilo dať parkovačky... a bolo nádherne vidieť, že zo zákruty zhora nič nevyletí...
Bola totiž tmavá.. .
Nechcem teraz nabádať na niečo, z čoho majú poniektorí strach, ale v noci, nadránom, kedy je premávka naozaj minimálna, stačí na chvíľu zhasnúť svetlá a vidíte svetlá protiidúceho auta oveľa lepšie a skôr, než so zapnutými... .
Zároveň, keď ste veľmí "širokí" na ceste, neprebehnete do protsmeru, alebo na horizonte zbadáte svetlá oveľa skôr.
Všetko záleží od podmienok, počasia, premávky, znalosti trasy a podobne.
Ale urobiť cca 1.000 km, cez noc, mImo diaľnic v zlom počasí si inak neviem predstaviť.... .
Niekedy stačí vyskúšať. Aspoň zabijete nudu.

30.11.2009 | 22:00:12 | ľuboš Reagovat

Luboš

Luboš: Pohrabal som sa v archíve a tot jsem našel na půdě mého starého domu:

Porovnávací test zimných pneumatík 225/45/17:

Valivý odpor CR: Michelin Primacy Alpin PA3.....1,025.

Fulda Kristall Supremo....1,121

Vredestein Wintrac Xtreme...1,325

Nokian WR G2....1,259

Goodyear UltraGrip Performance 2....1,325

Pirelli W 210Sottozero Serie II...1,126,

Bridgestone Blizzak LM-25.....1,132,

Dunlop...SP Winte Sport 3D...1,135

Godyear Ultragrip Performance 2...1,156, ale táto je celoročná - univerzálka,

LETNA PNEUMATIKA ...0,141,

Kyoto SnowGrip 7200...0, 050,

Continental WinterContact TS 810...0.065....

Takže asi tak. Jinak, jezdím denně už 10 let z táhlého mírného kopce asi 3 km. Na letních rozjedu, vyřadím a dole mám 70 (je tam omezenka na 70 km/h). Na zimních - rozjedu stejně, vyřadím, a abych mel dole 70, musím ještě jednou zařadit a přidat. Kurňa, čím to asi bude?

30.11.2009 | 21:41:38 |  Reagovat

Luboš

Luboš: Pohrabal som sa v archíve a tot jsem našel na půdě mého starého domu:

Porovnávací test zimných pneumatík 225/45/17:

Valivý odpor CR: Michelin Primacy Alpin PA3.....1,025.

Fulda Kristall Supremo....1,121

Vredestein Wintrac Xtreme...1,325

Nokian WR G2....1,259

Goodyear UltraGrip Performance 2....1,325

Pirelli W 210Sottozero Serie II...1,126,

Bridgestone Blizzak LM-25.....1,132,

Dunlop...SP Winte Sport 3D...1,135

Godyear Ultragrip Performance 2...1,156, ale táto je celoročná - univerzálka,

LETNA PNEUMATIKA ...0,141,

Kyoto SnowGrip 7200...0, 050,

Continental WinterContact TS 810...0.065....

Takže asi tak. Jinak, jezdím denně už 10 let z táhlého mírného kopce asi 3 km. Na letních rozjedu, vyřadím a dole mám 70 (je tam omezenka na 70 km/h). Na zimních - rozjedu stejně, vyřadím, a abych mel dole 70, musím ještě jednou zařadit a přidat. Kurňa, čím to asi bude?

30.11.2009 | 21:41:37 |  Reagovat

Anonym a spol: Ospravedlňujem sa, ale

skôr som nestihol, veľa lístia na záhrade..:)) pri novom dome.
Pohrabal som sa v archíve:
Porovnávací test zimných pneumatík 225/45/17:
Valivý odpor CR: Michelin Primacy Alpin PA3.....0,933.
Fulda Kristall Supremo....0.985,
Vredestein Wintrac Xtreme...0,996
Nokian WR G2....1,008
Goodyear UltraGrip Performance 2....1,016,
Pirelli W 210Sottozero Serie II...1,026,
Bridgestone Blizzak LM-25.....1,032,
Dunlop...SP Winte Sport 3D...1,035
Godyear Ultragrip Performance 2...1,036, ale táto je celoročná - univerzálka,
LETNA PNEUMATIKA ...1,041,
Kyoto SnowGrip 7200...1, 050,
Continental WinterContact TS 810...1.065....
Test previedol Autobild, bol uverejnený aj v AutoTipe č. 21/2008,
dovoľujem si zacitovať:
" Neuveriteľné, zimné pneumatiky šetria palivo vďaka nízkemu valivému odporu omnoho lepšie než letné! A to vďaka jemným lamelám, ktoré nespotrebujú toľko energie.
Ide o priority: Michelin Primacy Alpin síce neboli najlepšie na snehu, ale oproti continentalu dokáže usporiť palivo: pri cca priemernej spotrebe 9,0 l až 0,3 l na 100 km, Čomu dáte prednosť?.."
Testovali na Mercedese C.
P.S. Dokonca aj celoročné pneumatiky majú NIZŠÍ valivý odpor než LETNÉ. Česť výnimkám
Ak si pozriete histoŕiu, som rád, že sa potvrdilo moje OSOBNÉ porovnávanie, kde na ZIMNYĆH Michlelinkách mám nižšiu spotrebu, než na letných Michel. a najvyššiu mám práve na letných Continentálkach.
Continentálky sú NEMECKÉ, akurát tak reklamou. Najmenej vydržia, doslova sa na 607 rozpadávajú v ostrých záktutách, spotreba zatiaľ najvyššia. Výdrž NAJnižšia.
K rekordu na zimných MIchel.- 4,1 l/100km som sa priblížil iba na 4,5 l/100- na letných Cont., rovnaká trasa, rýchlosť, poveter. podmienky. Motor 2,2 HDi, cca 150 km. .
V testoch nefigurujú naše domáce pneu. Neviem ako by dopadli. Ale určite nie lepšie.
Keďže pneu sú hranicou medzi životom a smrťou, vyberám iba z lepších. Pneu z Tesca, Číny , alebo Baumaxu by sme sa mali vyhnúť.
Týmto pozdravujem Anonyma. Dúfam, že sa spláchne tam, kam patrí... a prestane smradiť.
Hodím sem ešte test CELOROČNÝCH pneu, ktoré majú v cca 90% takisto nižší val. odpor.
NEŽ LETNÉ....To je čo????

30.11.2009 | 21:28:10 | ľuboš Reagovat

rokko

Jsou státy,kde je to přesně naopak:kdo jede v obci rychle,je za idiota.Bohužel ČR k nim evidentně nepatří...

28.11.2009 | 12:54:17 | marne Reagovat

Rači budu vypadat v obci jako "debil",co jezdí předpisově,ale mám větší šanci,že střetu zabránim,než když pojedu jako hovado...

28.11.2009 | 12:44:15 | rokko Reagovat

rokko

Tak tos dopadl dobře, já měl podobnou příhodu, chlapec mi vlítl na kole pod auto, štěstí bylo, že jsem se chystal o pár metrů dál odbočit z hlavní a tak sem vyřadil a pomalu dojížděl ke křižovatce a najednou fik a kde se vzal tu se vzal klučina na kole, já dup na brzdu a borec v tranzitu co jel za mnou to nedobrzdil a bylo bum. Rázem bylo mé auto o pár cenťáků kratší. Kluk uslyšel ránu, šlápl do pedálu a byl fuč. Maník mě odtáhl do servisu a vše zaplatil, postavil se k tomu zodpovědně, věděl, že porušil bezpečnou vzdálenost, a o policajtech nechtěl nic slyšet.

28.11.2009 | 07:43:10 | kraken Reagovat

rokko

V obci je opravdu velmi důležité dodržovat rychlost,tam není o čem diskutovat.Navíc k tomu vyšší rychlost=větší hluk.Kdo bydlí u frekventované silnice,ví,o čem mluvím.Pro rokka zvedám palec nahoru!

27.11.2009 | 21:27:43 | marne Reagovat

anonym

Díky tomu DODRŽENÍ RYCHLOSTI PŘES VESNICI,a to jsem jel necelých 50km/hod,a vlítnul mi před auto kluk,co se mu do silnice zakutálel míč,tak díky dodržení rychlosti jsem stihnul zastavit včas -asi půl metru před nim.Nejhorší je,když zůstane stát,a jenom vidíte ty vyplašený oči,jak na vás koukaj... Na 100% kdybych jel rychleji-třeba jen o 10-15km/hod,tak jsem měl kluka na kapotě,a bůh ví,jak by to dopadlo.Od tý doby rychlosti dodržuju -tedy hlavně přes vesnice... Je jasný,že na dálnici ne vždycky jezdim podle předpisů,ale přes vesnice díky zkušenosti jezdim max 50km/hod... -ona ta určená rychlost asi k něčemu dobrá bude.Taky se na mě jednou lepil nějaký debílek,předjel mě -asi hodně hrdě,a o 100m dál odbočil ke Kauflandu... Dodnes ten debílek dluží poděkování přítelkyni,která mě přemluvila,abych za nim nejel,a "nepopovídal si s nim"....

27.11.2009 | 20:34:02 | rokko Reagovat

anonym 19:53

To je pravda...A policie se opravdu velmi často zaměřuje na místa,kde téměř nehrozí žádné nebezpečí a kde snadno zkasíruje.Jim absolutně nejde o bezpečnost provozu,ale postavit se tam,kde to "nejvíc sype,"a kde se každý snadno "utrhne."

27.11.2009 | 20:18:29 | marne Reagovat

Naopak, Fiesty, Corsy apod krámy bych neřešil. Když chceš, můžeš. Kdežto oni v obci musí, jinak by prostě normální auto "nedali" (taková hovadina, ale masáž ega s kšiltem dozadu holt už taková je). 4 body, to je v klidu.

27.11.2009 | 20:00:59 | Radek Reagovat

A přitom skřípu zuby, hlavně když mě takto fuckují různé Corsy, Fiesty, felicie, protože by mi stačilo jen přidat plyn, jen takový malý kick-down... a byl bych pryč. Ale nemůžu....pláču...

27.11.2009 | 19:55:10 |  Reagovat

Vzhledem k tomu, že běžně jezdím dost nad limity, i když ne agresivně a riskantně, přišel jsem již o 4 body (pro vaši představu, jaký jsem pirát: 2 body za rychlost 42 km/h na třicítce a 2 body za 63 km/h na konci obce, okolo jen lesy). A protože jsem o 4 body lehčí, začal jsem jezdit podle předpisů. Pánové, to vám je hrůůůza! Jak se na mě všichni lepí, v zrcátku jim vidím i blomby v zubech, jak mě zuřivě předjíždějí v obcích a na omezených rychlostech a já si připadám jako DEBIL! V této zemi jezdit předpisově je nebezpečné, budí to agresivitu ostatních. Nikdy jsem si nepřipadal tak pitomě, jako teď.

27.11.2009 | 19:53:16 |  Reagovat

rokko 13:20

Máš pravdu,pokud dodržuješ předpisy a s nikým se nehoníš,tak jsi podle některých zralý na odejmutí papírů.Když jsem tu psal o bezohledné rychlé jízdě,tak jsem byl hned napaden Lubošem,který na tomto základě navrhoval odejmutí mého řidič.průkazu.Jo holt když není někomu dáno shůry...

27.11.2009 | 19:38:12 | marne Reagovat

něco na tom bude. Poslední dobou potkávám spoustu vozů s xenony, které ale dost oslňují. Skoro už mám raději klasické žárovky. Šedomodré chladné světlo xenonů je v noci "balzám" na oči - tedy pokud vás někdo oslní.

27.11.2009 | 19:32:22 | Jerry Reagovat

Tak se na to vykašlu -to jen že jsem viděl na netu prodávat komplet sadu výbojkových xenonových žárovek,kde psali -snadná montáž -jen výměna za žárovku H7,a nějaké připojení... Psali tam hromadu výhod,atd,tak mě to jen napadlo... Ale asi to bude opravdu blbost -přecejenom ty klasický světla nesvítí špatně

27.11.2009 | 17:36:12 | rokko Reagovat

Nejdražší je systém vyvažování, nikoli výměna paraboly za čočku. Pokud se do normálmí paraboly (čočky) namontuje xenon, dochází k oslňování vozidel zejména při přejíždění horizontů apod. . Standartní xenonová světla se automaticky sklopí, což u běžných světel chybí. Ostřikovače světel jsou proti tomu už jen detail. Legální přestavba na Octavii prý stojí nějakých 50.000kč. Kdesi jsem to četl.

27.11.2009 | 17:24:59 | Radek Reagovat

Já si myslím toto: Xenonové žárovky samotné jsou třeba schválené. Ale světlomety originál montované jsou homologované pro H7. Takže když do nich namontuješ homologované xenony, tak už světla s nimi jako celek nejsou schválená - je to vlastně něco jiného, než dodal výrobce vozu. Zřejmě by se musely vyměnit nejen žárovky, ale celá světla homologovaná na fabii a osazená xenony. Otázka taky je, zda xenony nevyzařují více tepla a nedojde ke zničení původních parabol (oslepnutí) nebo skel světel (je to nějaký polykarbonát, ne sklo)... ?

27.11.2009 | 17:07:51 |  Reagovat

Předělat světla na xenony se dá, ale stojí to dost peněz. Xenony mají oproti klasice: samonatáčení, otsřikovače, jinou parapolu. Pokud si někdo myslí, že má projektory světla a dá tam xenony, tak to je taky špatně. Musíte si koupit celou lampu a zdaleka nemáte ještě vyhráno. Každý auto má nějakou homologaci a pokud si někdo něco upraví a kápne na policajta, který se trošku víc orientuje v tomto bodě, máte o pěknej flastr zaděláno. Navíc oslňujete protijedoucí vozidla a díky vám se může někdo vybourat a pokud se na vás přijde tak si to pak patřičně odskáčete. I to se stalo - zázraky se někdy dějí. Pokud se aktivně chcete zúčastnit akce pro bezpečný provoz a chcete se chovat ohleduplně tak to tam nedávejte. Každý musí začít sám u sebe. Já mám projektory a nikdy by mě nenapodlo tam strkat nějaký xenonový sady. Na technické nemusíte projít, prostě co si pomůžete?? Vy budete lépe vidět, ale jste velkou hrozbou pro vaše okolí, to chcete??

27.11.2009 | 16:19:13 | kraken Reagovat

Itall

Tak to je někdy moje přítelkyně -když si neni na 100% jistá (neni to často),tak rači zataví,a nechá project auto -kamión,než aby hodila auto do příkopu,nebo donutila toho v protisměru ject pomalu v příkopu ...

27.11.2009 | 15:08:42 | rokko Reagovat

Radek

Je to zajímyvý -výbojkový xenonový světla (nevim,jestli všechny),tak maj homologaci na český trh -silnice,ale je fakt,že policajtům vadí hodně,a maj s nima problémy -nechápu proč...

27.11.2009 | 15:06:10 | rokko Reagovat

rokko:

No jo, při potkávání se jezdí tak trochu naslepo, to je riziklo podniku. Neznám nikoho, kdo by kvůli tomu snížil rychlost tak, aby případně zastavil na takovou vzdálenost, na kterou má rozhled. To by musel zastavil rovnou :-(

27.11.2009 | 15:05:20 | Itall Reagovat

Nechci vám kecat do xenonů, ale rozhodně bych nedoporučil montáž do vozidla, jen nemá čočková světla. Tento týden mě zastavila běžná silniční kontrola a vozidlu předemnou právě zkoumali světla. Měl xenony ve Fordu Sierra a s kořenem to nevypadalo vůbec dobře.

27.11.2009 | 15:03:18 | Radek Reagovat

Itall

Mě to tak nevadí -fábka svítí fakt hoodně dobře,ty světla se jim povedly,ale přítelkyně má ve tmě o něco horší orientaci (ženská za volantem),tak aby líp viděla...

27.11.2009 | 14:56:12 | rokko Reagovat

rokko:

Tak to nevím, proč tam chceš nějakou větší svítivost. Je známo, že u Fabií tlumená světla oslňují i normálně. Když dáš něco s větší svítivostí, tak ti tam dost protijedoucích řidičů na potkání napálí všechna světla, protože budeš oslňovat. Až ti tam pár kamionů rozsvítí světelnou rampu na střeše, brzy tě to přestane bavit, to mi věř.

27.11.2009 | 14:38:26 | Itall Reagovat

for rokko

Skúsenosti nemám, ale viem že sa to dá :-P.My sme mali na Passate originál halogény, ale potom boli dodatočne namontované xenony.Ale keďže to urobil ešte bývalý majiteľ, nemám šajnu ako.Najlepšie bude opýtať sa mechanika atp.Keď už sa autami živia, mali by vedieť poradiť...Alebo skús pobehať po nete, ale neviem, či niečo nájdeš.

27.11.2009 | 14:28:35 | Matúš Reagovat

Itall

Jo jo,klasický potkávačky

27.11.2009 | 14:23:50 | rokko Reagovat

rokko:

H7 jsou tlumená světla, ne?

27.11.2009 | 14:18:06 | Itall Reagovat

Chtěl sem se ještě zeptat...

Nemáte někdo zkušenosti s výměnou hlaogenových žárovek H7 za sadu s výbojkových xenonových žárovek??Já mám H7 plněné xenonovým plynem -svítivost o 50% větší,ale prý jsou výbojkové xenonové světla o hodně lepší....

27.11.2009 | 13:23:44 | rokko Reagovat

Jenom si řikám,

jestli když jezdim podle předpisů,a z nikym se nehonim,atd,tak jestli jsem vůbec normální....

27.11.2009 | 13:20:45 | rokko Reagovat

marne

Tak to jo,to sem nějak nezaregistroval -pardón.Ono -Luboš -to je kapitola sama pro sebe...

27.11.2009 | 13:18:14 | rokko Reagovat

rokko

To ano,ale Luboš tu ve svých jistých komentářích psal o jízdě s vypnutými potkávacími světly,nikoli o kombinaci obrysových s mlhovkami.

27.11.2009 | 13:12:22 | marne Reagovat

A ještě z vlastní zkušenosti

Pokud je mlha,a je hodně špatná viditelnost,tak při rozsvícených parkovačkách+mlhovkách se vidí líp,než i s potkávačkama -vlasní zkušenost.Ale samozřejmě pokud je velká mlha,tak nejedu,jako za normální viditelnosti,ale klidně jedu i 50km/hod -taky jsem zatim vždycky dojel

27.11.2009 | 12:32:59 | rokko Reagovat

Nechci se hádat,ale

podle mě zimní guma,jelikož je měkčí,a má "větší" přilnavost díky složení gumy,tak musí být zákonitě více valivá,tudíž musí mít auto větší odpor,a i větší spotřebu.Ale pokud někdo používá letní gumy třeba 195ky,nebo 205ky,a na zimu obuje třeba 175ky,tak možná bude spotřeba stejná... -ale to nevím na 100 pro.Já mám na léto 185ky,na zimu 165ky,a spotřebu mi palubní počítač ukazuje o trošku větší,ale neni to tak hrozný.Pokud bych ale použil zimáky stejných rozměrů,jako letní gumy,tak si myslím,že rozdíl ve spotřebě už znatelný bude ...

27.11.2009 | 12:30:27 | rokko Reagovat

luboš

Ahoj, jestli jsem to dobře pochopil, tak při jízdě v mlze přepneš z tlumených na obrysovky a necháš svítit mlhovky. Ono by se to správně nemělo, no ale vyzkoušet se má všechno, než něco odsoudíme. Přiště si to na nějaké horní, dolní silničce třetí třídy vyzkouším. Já pokud používám mlhovky, tak pokud někdo jede za mnou tak zadní vypínám, ale přední nechávám, to se také nesmí, ale aspoň řidiči co jede za mou pedelí nesvítím do očí. A kluci nenadávejte si!! I bez urážek tu můžem pěkně a kulturně poklábosit.

27.11.2009 | 07:44:16 | kraken Reagovat

Informace pro nezasvěcené: Člověk,který se zde prezentuje jako Luboš,je nejlepší řidič na této planetě a vlastní nejlepší vůz,jaký kdy byl vyroben.Takže jeho případnou kritiku berte zcela vážně.

26.11.2009 | 23:53:47 | marne Reagovat

Luboš

Hele, ty potrate, nikomu neříkej, že je mladý, nebo hlúpy a neber si do držky ničí otce nebo matku. Protože ty máš v hlavě nasráno a jsi samolibý libový arogantní blbec tě neopravňuje urážet nikomu rodinu. Ale to je u tebe zvykem, že? Mám dojem že jsi tím už nasral nejednoho svého odpůrce. Rozdílnost názorů je jedna věc a tvé výpady do soukromí ostatních je věc druhá. Když tě někdo nazve pitomcem (a oprávněně), není to důvod zajebávat mu do rodiny. I když to cikáni dělají. Ty jsi cikán? Tak škoda že tvoji pojebanou matku, tu smradlavou čubku včas nesterilizovali. Mohlo být o jednoho dementa otravného míň. A vyprcal tě tvůj papírový otec, nebo tě vycák matky bratr, bratranec, nebo její otec? Líbí se ti takovýto dialog, zmrde? Je ti to příjemné?

26.11.2009 | 23:36:42 | Honza Reagovat

marne

sám bych to neřekl líp... :-)) Všichni jsou děti, chudinkové blbečkové... ale to tak bývá. Každý šílenec si o sobě myslí, že je v pořádku. To ti okolo jsou blázni. Že pane Luboši? Mezi námi, do autoškoly se vrať ty,. je vidět že jsi ji dělal ještě za Novotného nebo Zápotockého. Mlhovky se samozřejmě používají při zapnutých tlumených, nebo obrysových světlech. Ale třeba je to u vás jinak... nedivil bych se. Když ty vaše zimní gumy...........

26.11.2009 | 23:30:42 |  Reagovat

Luboš

Luboš už je zoufalý. Ohrazuje se proti vulgarismům,ač je sám hojně používá. Zřejmě mu došly peníze na drogy.A představa,že sedne za volant...

26.11.2009 | 23:25:31 | marne Reagovat

Honzíku? Už aj Ty máš prístup k internetu?

Vy sa ale máte.
P.S. Ty hlupáčik môj. Myslíš si, že obyčajným ľuďom rozdávali uznania za "NIČ"?!
Okrem zodpovednosti a roboty otec nič nepoznal.
A je mi Ťa ľúto. Si asi mladý, hlúpy a na 100% vulgárny. Až dorastieš pochopíš. Zatiaľ choď pochváľ sa otcovi a materi tým, čo tu vypisuješ.
Možno, ak by si mal otca..., Ti odreže Tvoje vajcia. Aby si sa nemnožil. Smradu a hlupákov je dosť .
Vitaj v klube, budeš čestný predseda.

26.11.2009 | 23:13:09 | ľuboš Reagovat

Jój, trafil som na boliestku?

Že tak vreštíš? Asi som ťa zasiahol na citlivučkom mieste, chudáčik môj. Daj mamičke, oteckovi, nech Ťa pofúkajú... .
Ak by si sa vedel podpísať, tak by som vedel medzi Anonymami rozlišovať. Zatiaľ sa najviac rozčuľuje ten s C1. Takže asi Ty... .
Ešte niečo: Ak už vieš hrešiť a "mužne" nadávať, skús aj lepšie čítať.
Pretože HLMA, TMA, dážď v NOCI, hmla cez deň, v noci sú ODLIŠNÉ veci. Ale mal si povedať, môj zlatý, že Tebe to trebe vysvetliť OSOBITNE.... .
Jedine, že by si sa chcel pochváliť a dával všetkým vedieť, že máš hmlovky a tak ich používaš aj cez deň. Alebo ešte nemáš vodičák, pretože hmlovky sa používajú výlučne so stretávacími svetlami.,,,, . Jáj, to si sa v škôlke ešte neučili? Môj cukrík, pozri si rozdiel medzi Parkovačkami a stretávačkami...
No, a teraz daj rýchlo pusinku macíkovi, zajačikovi a šup do postieľky.
Ráno musíš vstávať do školy. Či do škôlky? .
Alebo si kúp normálne gumy. Keď už Tvoj tato nepoužíval. Bolo by tu menej smradu.. .
Ako inteligenta Ťa tak skoro z psychiatrie nepustia. Keď už sa tak chváliš..., ale asi u Teba je normál inteligencie IQ húpaciho koníčka... .
No a už stačilo, šup. šup do postieľky, Ty môj normálny inteligent..

26.11.2009 | 23:05:41 | ľuboš Reagovat

Luboš je sperma staré struktury

proto je tak jeduplný, hádavý a tupý. Luboši, jdi olizovat varlata Štrougalovi, onanuj u nějaké komunistické vládní limuzíny, můžeš taky přefiknout předsedkyni svazu československo-sovětského přátelství, ale neser se mezi šoféry do recenzí. Tvé názory jsou tak šílené, až to práská dveřmi. Á propos: Škoda se snaží vyvinout pneu pro svou ekologickou řadu - s nejnižším valivým odporem. Navrhni jim své zimní gumy, možná tě to vynese na piedestal. Ale spíš do blázince... pako!

26.11.2009 | 22:54:12 | Honza Reagovat

Luboš

Blbečku z východu, až zase budeš někde prezentovat, že jezdíš na parkovačky, nepřekrucuj potom na mlhovky. Mám najeto možná víc než ty, a mlhovky používám už 30 let. Samozřejmě s parkovačkami - tak mají být i zapojené ze zákona. Ale jízda s mlhovkami není jízda na parkovačky. Tak si to v té tvé vybagrované hlavě srovnej. A poznámka: Co sem pleteš C1? A kde jsi přišel na to, že jezdím mimo obec 40-60? Připadá mi, že nemáš rozumné argumenty pro obhajobu svých píčovin a hystericky "vystrájaš". Mimochodem, své časopisy si strč do řiti. Na to, abych poznal a cítil rozdíl v odporu pneumatik nepotřebuji číst časopisy. Jako normální řidič to prostě cítím a jako normální inteligentní člověk také vím.

26.11.2009 | 22:50:02 |  Reagovat

Ešte niečo: Vieš si milý Anonym

predstaviť, ža sa za Tebou v hmle, lebo Ty nevidíš a NEVIEŠ jazdiť za zhoršeného počasia... a keď Ty na C1 ideš šialenou rýchlosťou 40-60 km MIMO obce , bude motkať vládna limuzína?!
Asi ťažko. Otec vozieval pred dôchodkom papalášov, výplaty, tajné dokumenty na 603 a 613, za socializmu, tempom aké si nevieš predstaviť, hlavne, že sám jazdíš na štvrť plynu 150-170 km/h, trochu si odporuješ, NIE?
A predstav si, už vtedy 30 rokov dozadu v hmle jazdil iba na hmlovky, boli vtedy žlté, a pri rýchlom predbiehaní aj bez stret. svetiel.
Síce mal za štós štátnych vyznamenaní od prezidenta a Štrougala " Najlepší vodič " nákladného auta, na štátnych lesoch, najviac km bez nehody, aj osobných a podobne, vozil jeden čas Neckára po jeho turné po ČSSR, mal cez 3 mil. km v rukách...., ale predstav si, robil takéto "kokotiny". A vždy bez nehody.
Až nabeháš aspoň milión km, podeľ sa o skúsenosť.
Zatiaľ iba smradíš. A popros mamičku mech Ti kúpi časopis. Lebo na Tvoju hanbu si dám tú námahu a hodím sen presné čísla o val. odpore.
Pretože dnes a denne sa takí ako Ty vyvalia a ZBYTOČNE zomrú.

26.11.2009 | 22:01:53 | ľuboš Reagovat

Přečti si pořádně Lubošovy komentáře.Píše, že v koloně vypíná STRETÁVAČKY (jede s parkovacími),což jsou světla potkávací,a navíc k tomu nabádá i ostatní. Pokud za mnou někdo jede v DOSTATEČNÉ VZDÁLENOSTI,(čímž nemyslím 3 metry),s potkávacími světly,pak nevidím problém s oslňováním.Pokud se ovšem Luboš lepí někomu ustavičně na pr...,aby ho mohl za každou cenu předjet....

26.11.2009 | 22:00:40 | marne Reagovat

A máš pravdu, ak by som bol

učiteľom v autoškole, tak cca 50 % NEprejde.
A o cca 50 % by sa možno menej omotalo okolo stromu, alebo skončilo v priekope. ľuboš

26.11.2009 | 21:06:54 |  Reagovat

Marne: na diaľkové v spätných nepomáha ani samostmievanie

zrkadiel, takže páčku nemusím žiadnu..., ale treba vyskúšať v REALNEJ pemávke.... .
A mimochodom, tento spôsob učili otca, keď vozil papalášov...asi na ministerstve vnútra nevedia jazdiť už 40 rokov... .

26.11.2009 | 21:03:59 | ľuboš Reagovat

Luboš měl na mysli, že dálkovými je oslňován celý vůz a z oslňovaného auta je dost špatně vidět ven. Divný, co?

26.11.2009 | 20:51:35 | Radek Reagovat

Luboši,

...na vnitřním zpětném zrcátku je taková páčka, a ta po stlačení způsobí,že tě za tebou jedoucí řidič přestane oslňovat - to jsou kouzla,co?

26.11.2009 | 20:22:51 | marne Reagovat

Už by jen chybělo,aby byl Luboš učitelem v autoškole...

26.11.2009 | 20:12:19 | marne Reagovat

Luboš

Navíc předjíždění v mlze je zakázáno - pokud nevidíš na vzdálenost, kterou potřebuješ k bezpečnému předjetí, nemůžeš předjíždět. Ale ty můžeš. Ty jsi Luboš Kokot.

26.11.2009 | 19:52:15 |  Reagovat

Luboš

Mámo, rozsviť, táta leze po zdi!!! Luboši, ne tvé zimní gumy s valivým odporem nižším než letní už jsem si zvykl (vyrobili je v NASA a mají je patentované). Ale že tady budeš někomu říkat, aby jezdil za snížené viditelnosti bez světel, na parkovačky, to už je na svěrací kazajku. Vnímáš se vůbec, co vypouštíš z huby? Ty vole, mě se taky řídí líp po třech frťanech slivovice, uvolním se a vše jde líp, ale přece tady nebudu někomu říkat "dejte si před jízdou tři frťany, pojedete bezpečněji". Navádět někoho k porušování zásadních bezpečnostních pravidel, jezdit přes obec 80, mimo obec 160, nejlépe v noci nesvítit, ty jsi větší kokot, než jsem si dosud myslel. Ty jsi snad největší čurák ze všech čuráků na těchto recenzích.

26.11.2009 | 19:50:48 |  Reagovat

Matúš

A je SUPER,že když něco nevíš,nebo si nejsi jistý na 100% ,tak že se nehádáš,a přiznáš,že něco nevíš na 100%

26.11.2009 | 15:16:50 | rokko Reagovat

To: Marne: Vyskúšal si si niekedy

jazdu v noci a hmle? Predpokladám, že áno.
Skúšal si niekedy v TME a HMLE niekoho predbehnúť? Asi vieš, že vtedy sa zadok stiahne.
Takže: niekedy vyskúšaj ísť na "parkovačky", a stane sa zázrak... .
Uvidíš až pred vozidlo idúce pred Tebou. Nie svojich 15-20 metrov, ale o dvojnásobok viac. Nebudú Ťa oslepovať vlastné svetlomety....Vodič pred Tebou Ti bude vďačný, že ho neoslepuješ, pretože v HMLE je najťažšie byť na ČELE kolóny,
aj za Tebou Ti bude vďačný...., že nemá červené oči.
Takto zvyknem v HLME, al. aj bežnej TME, za dažďa a pod. predbiehať, na chvíľu zhasnem stret. svetlá, vidím OVEĽA VIAC, pretože mi svieti na cestu auto predo mnou.
Môžem si poobzerať krajnicu, vylúčiť chodcov, cyklistov a podobne...
Takýmto štýlom, ak sú trochu skúsenejší vodiči, sa dá ísť aj v hmle v pohode 80-120 km/h. Jasné, v noci, tam kde nie je premávka, alebo pokiaľ nedobehnete opäť kolónu... . Za jasnej noci v pohode do cca 150 km/h, mimo diaľnice.
A vo veľmi hustej hmle sa oplatí ísť vyslovene na hmlovky. Ale keď som raz pri Pezinku musel vystúpiť z auta, a hľadal som cestu, nevidel som ani na prvú stredovú čiaru, tak som radšej zatiahol na prvú poľnú cestu a drichmal v aute do rána... . Lenže vtedy ešte nebola premávka ako dnes.
Jediné, čo ma vie roztrpčiť, je, keď predbehnutý má pocit, že musí páliť diaľkovými odzadu. Neviem, či si neuvedomí, že som išiel za ním na parkovačkách, alebo iba frustrácia.
Vyskúšaj si to, posúdiš sám.

26.11.2009 | 15:09:52 | ľuboš Reagovat

Matúš

Tak jasně,že škodovku,co má špatný brzdy-nebo zavzdušněný,což se u š.105,120,atd stávalo často,díky špatným gumičkám v hl.brzdovém válci,tak do smyku jen tak nedostaneš-mav.tak na sněhu Ale pokud má brzdy OK,tak mi věř,že i v rychlosti 50km/hod se kola zablokujou (alespoň předky,když maj v poho kotouče,a ty známý škodovkářský "mini" destičky)... :-)) Proto tomu videu moc nevěřim,protože buďto řidič se škodárnou nebrzdil na plno,nebo měl díky zavzdušněným brzdám takový "nenápadný ABS" ... :-)) Měl sem škodověnku jak 105ku,tak 120ku,i 125ku,a brzdy byly u všech skoro stejný,a když byly v pořádku (a to byly,protože jako automechanik jsem se o ně staral dobře),tak šly do smyku pomalu vždycky.Takže proto se mi video nezdá... :-))

26.11.2009 | 15:09:24 | rokko Reagovat

for rokko

Či je to pravda alebo fake na 100% pochopiteľne neviem.A Škoda brzdila z 50 kmh, nie zo 70.Máš pravdu, auto bez ABS do šmyku ide, ale to záleží tiež od sily brzd.Keď sú brzdy slabé pochybujem, že auto pôjde len tak do šmyku.Naviac na suchej vozovke.I keď ja som len teoretik, takže neviem, či náhodou netáram (ale asi áno :-P).Až vyrastiem a budem mať možnosť vyskúšať to, potom ti to poviem na 100%.

26.11.2009 | 14:50:43 | Matúš Reagovat

Matúš

Ty tomu videu věříš????

26.11.2009 | 14:34:16 | rokko Reagovat

for marne

O to nejde.Ide o to, aby to tu malo nejakú úroveň.Mnou otrasie len máločo :-P.A rýchlosť bola tuším znížená z dôvodu dlhšej brzdnej dráhy.Ale nie sú brzdy ako brzdy.Nemôžme predsa porovnávať brzdnú dráhu napr. Škody 120 a Audi A4.Tu je jedno video : http://www.youtube.com/watch?v=rrjKUEW1Rrw

26.11.2009 | 13:52:58 | Matúš Reagovat

Matúši,

..které mé slůvko Tebou tak otřáslo? Příště si dám tedy pozor,ale Mirek Dušín se mým idolem asi nestane...Ale k té Tvé oblíbené rychlosti v obci - ono i těch 80 - 90km/h může nadělat pořádnou paseku,zkus to nějak tatínkovi vysvětlit. Tvým domácím úkolem je vypátrat,proč byla i u nás snížena rychlost v obci z 60 km/h na 50.

24.11.2009 | 19:07:15 | marne Reagovat

for marne : Ja nikomu nefandím, to bola výnimočná situácia.180 v obci bežne nechodí, to v žiadnom prípade.P.S. Na človeka, ktorý má už 22 rokov vodičák (teda máte už minimálne 40 rokov), máte slovník ako pracovník VPP (nič proti nim, samozrejme :-P).Skúste sa nad sebou zamyslieť, ujo :-P.for Anonym 20:04 : Tak mi to vysvetli, ty si vodič, ty to máš vedieť, nie ja.Ignorovať vie každý, vysvetliť nie.P.S. Slovu analfabet rozumiem a urážať ma nemusíš.

24.11.2009 | 14:13:30 | Matúš Reagovat

ABS

Některým asi ne. Kola se zablokují při brždění bez ABS a řízení auta se stává neovladatelné,
auto se smýká neovladatelně někam bez vůle řidiče, točit volantem je zbytečné.
S ABS se kola nezablokují ale brzdí v nejoptimálnějším stavu těsně před zablokováním, auto lze i nadále
ovládat a o tom to je. Proto EU vyžadovala povinně ABS, zachránilo to již spoustu životů.

24.11.2009 | 12:20:13 |  Reagovat

ABS a EBD jsou k nezaplacení, to je snad všem Anonymum jasné, ne?

24.11.2009 | 11:59:29 | Honza Reagovat

Ak sa voláš Shumacher tak áno, ináč nie ...

Predstava, že na suchu niekto zastaví skôr na ABS je dosť naivná . Za mokra je to ešte horšie ...

24.11.2009 | 10:07:54 | Dušan Mihálik Reagovat

Osudové brzdění je to jisto jistě bez ABS.
Pokud na to dupneš například ve 100 km rychlosti bez ABS,
přední kola se zablokují a ty skončíš buď v protisměru pod nákladákem nebo
ve stromu. Pokud bude mírná zatáčka tak to je zpravidla konec.
Pokud bude mít jedna strana kol rozdílnou adhezi ,např. pravá strana na mokru nebo na ledu a
levá strana na suchu, auto se roztočí a ty skončíš bokem někde. S ABS můžeš totiž zatáčet i s nohou na brzdě.
Tedy při panickém brždění jedině s ABS.

24.11.2009 | 08:10:08 |  Reagovat

ABS

V ABS to není,je dokázané že na suchu muže auto zastavit bez ABS spíš.NA mokru to beru.Každé auto má jinou brzdnou dráhu.Rozdíl muže být z rychlosti 100km-h až několik metru.podle typu auta.Když by to před tebou zašláplo PORCHE a ty nebudeš mít dostatečhý odstup neubrzdíš to í kdyby jsi mel deset ABS.Těch několik metru navíc to jsou ty zadní nárazníky-v lepším případě.Než o ABS se jedá o předvídavost.Tyto systémy jsou určitě přínos,ale ne vždy vyřeší situaci za tebe.Spoléhat jen na ně muže být osudové.

24.11.2009 | 07:35:59 |  Reagovat

Dušan Mihálik

Tihle "lepiči na prdel," tak to je kategorie sama o sobě. Zažívám taky s nimi "neopakovatelné chvíle,"zvláště když sedí vzadu moje dítě a jedou takto za mnou třeba i několik desítek kilometrů,i když mohli desetkrát předjet...

23.11.2009 | 22:52:05 | marne Reagovat

Pre marne

A zadný nárazník mám v háji ...
Chalanisko za mnou na Fiate Punto (9 ročnom bez ABS) to za mnou pred prechodom neubrzdil a už mám po zadnom nárazníku
Ono to mnohým vodičom nedochádza, že bez ABS to za moderným autom neubrzdia, ani keď sa rozkrájajú.
Ja som to ubrzdil s pomocou ABS tak v pohode, že som ešte trochu uvolnil, aby som urobil tomu "kaskadérovi" za mnou miesto, ale bez ABS nemal šancu a tak to práskol do mňa. Prvého "kaskadéra" na starej Fábii pred mesiacom som ešte prežil (sthol to do druhého pruhu a napriek môjmu miernemu brzdeniu -bez ABS a napriek tom on zabrzdil až za prechodom !!!) ale tento ma už trafil poriadne.
Chcel by som apelovať na všetkých vodičov, bez ABS, aby sa netlačili na druhých, lebo to fakt neubrzdial. Lepšie, keď im to dôjde skôr, ako keď im to vysvetlí nejaký policajt za mastné "školné" pri dopravnej nehode - u nás cca 200 eúr ...



23.11.2009 | 22:32:18 | Dušan Mihálik Reagovat

pro zahmleného luboše

Až se ti odhmlí v hlave,o čemž pochybuji,tak zas něco napiš. Třeba o tom,jak v koloně zhasínáš stretávačky,kolik hmlovek jsi rozkopal atd. Pak ještě přidej něco o valivém odporu pneumatik,to jsem od tebe ještě neslyšel:-)) Jestli máš dojem,že se dobrý řidič pozná podle toho cos napsal,pak jsi vůl a nikam radši nejezdi.Leda za hmly...

23.11.2009 | 21:59:06 | marne Reagovat

Marne, Marne..., s Tebou je to

márne...alebo čo nie je zhora dané, v škole sa nenaučíš... .
Pre Teba a pre Anonymnéno poseru: To, že čítať nevieš, OK, to, že máš vodičák, je mi záhada.. .
Nože mi povedz, alebo nájdi, kde som písal o 150 na okreske a podobné somariny?
Písal som o pomalej rýchlosti, ktorá BRZDÍ už aj KAMIÓNY...tak sa preber. Hmlovky som bral ako zlozvyk.Najbižšie ich asi budem rozkopávať... .
Na jednej strane tu všetci básnite ako si to valíte 150-170 na C1 na štvrť plynu, za 6,2 l benzínu, na druhej Vás musí kamión tlačiť. O TOMTO som písal. Alebo v Čechách jazdia LKW 150 ?
Ale až po 22 rokoch sa naučíš naozaj šoférovať, potom sa možno naučíš aj čítať. Zatiaľ máš s Anonymami akurá kopec komplexov. .
P.S.Nechcem písať naprázdno, predstav si, že chcem aj niečo odovzdať zo svojej praxe. KEDY si zhasol v TME a HMLE STRETÁVAČKY?!.
Ak by si to skúsil, išiel by si v kolóne oveľa bezpečnejšie. Ak chcem niekomu otvoriť oči, a naozaj ZIMNÉ majú MENŚI valivý odpor, tak namiesto faktov tu nejaké hovno vypúšťa svoje plody, sorry, nevedel som si odpustiť.. .
Tak sa už preberte zo svojich KOMPLEXOV. Tak, ako ja nevynášam svoje autá do neba, každé je z nich haraburda podobná ako C1 a spol., ale snažím sa aspoň sčasti objektívne podať info. Lebo nemáme všetci čas a možnosť za život vyskúšať všetko....
Ale to už Vy, idúci 150-170 ľahkým dotykom plynu už asi nepočujete... .
VŽDY ma rozosmeje predstava 150-170, naložená po strop, vo štvorici, za 6,2 l/100 km...a NIKTO Z Vás nechce NOVÚ C1. Moja ponuka platí stále.
Prečo asi?!

23.11.2009 | 20:16:41 | ľuboš Reagovat

matúš

Bohužel, mýlíš se. Vlastně je to jinak: Neznáš to- neznáš silniční zákon, ani výklad jeho pojmů. Nevíš co je okreska, ani co je rychlostní komunikace. Takže sbohem a konec jakýchkoli diskusí s tebou - řidičskýmn analfabetem. Teda jestli víš co je to analfabet. To je opak alfabeta :-))

23.11.2009 | 20:04:52 |  Reagovat

matúš

To je bomba! Nemáš ani papíry a dáváš tu rozumy, jak jezdit.
Tak aspoň máš čas fandit tatínkovi,až zas vlítne do obce ve 180. Snad vám debilní chodec nerozbije bourák..

23.11.2009 | 19:51:38 | marne Reagovat

For Anonym 20:04, marne and Dušan Mihálik

for Anonym 20:04 : No tak to sme sa trošku nepochopili, priateľu.Viem že okreska je jeden pruh tam a druhý späť.Inak povedané, jeden v každom smere.Štvorprúdovka je buď rýchlostná cesta, alebo diaľnica.Ale existujú aj výnimky.Sú štvorprúdovky, na ktorých je maximálka 90, teda ako na okreske.Na rýchlostkách je, pokiaľ sa nemýlim, 110 a diaľnice 130.Ale to iste vieš.A čo sa týka toho kde si čo môžeš dovoliť záleží nielen od toho, či je to diaľnica alebo okreska, ale aj od tvojich vodičských schopností, schopností tvojho auta, od hustoty premávky, počasia...Je veľa faktorov.A na niektorých sa to dá, pokiaľ nieje hustá premávka a je pekné počasie :-P.For marne : Ja nikoho neohrozujem.Akým spôsobom by som to mal podľa teba robiť ? Za volantom iste nie, keďže nemám vodičák :-P.Hej a čo sa týka tvojich 22 rokov bez nehody tak ďakuj Pánu Bohu, že si ešte nenatrafil na nejakého blbca, ktorý by tvoju "štatistiku" upravil k horšiemu.Nič zlé ti neprajem, ale je to aj o ostatných, nielen o tebe.Vieš koľko vodičov má nehody, aj keď oni sami žiadnu nezapríčinili ? Veľa.Buď rád, že medzi nich nepatríš.For Dušan Mihálik : Súhlasím, ale niektorým nemenovaným je ťažko niečo vysvetľovať.

23.11.2009 | 14:12:05 | Matúš Reagovat

pojebany anonym

Tak tobě nemám co říct, je mi tě fakt líto...V jedné věci s tebou ale naprosto souhlasím:jsi opravdu jen "vyjebaný anonym.." Pro Dušana Mihálika: v podstatě s tebou souhlasím, ale přece jenom ve velmi vysokých rychlostech,když se něco vymkne z rukou, bývají následky hrozné,a nejen pro toho řidiče.Většina dopravních nehod je zapříčiněna právě vysokou rychlostí.Je potřeba si uvědomit, že na silnici nejsem sám a že můžu velice snadno ohrozit druhé.Nicméně to co jsi napsal,je rozumné,kéž by takových bylo víc...

23.11.2009 | 12:16:56 | marne Reagovat

chod do pice

marne sak ty si zivy debilko. a mal tvoj kamARAT reflexne oznacenie na obleceni? predne biele a zadne cervene svetlo? prilbu na hlave? dodrzoval riadne predpisy ako nemotorove vozidlo .. zmeny smeru jazdy, dopravne znacenia.. ? co ? ak len jedno z toho nedodrzal tak je kokot a je to jeho chyba.. a nebol nahodou aj pod vplyvom? lebo bicykel je na rekreaciu a nie na cestovanie kokoti sedliacky. a ked uz. dopravna nehoda, je pravne definovany pojem niecoho co sa bezne stava vy kokoti. takze ked sadnem na ten debilny bicykel MUSIM si byt vedomy ze som v jednom vreci s kamionmi, autami chodcami a neviem cim.. neznasam drbnutych sedlakov na bicykloch

23.11.2009 | 11:09:54 | pojebany anonym Reagovat

Pre "marne"

Samotná vysoká rýchlosť nie je v princípe až taká nebezpečná. Ona je zväčša nebezpečné až v kombinácii s arogantnou jazdou. Jazda v obci je samozrejme niečo iné ako na tých okreskách a tam nie je o čom diskutovať - v obci - myslím tým zastavanú časť, nie tabuľu - je dodržiavanie 50 pre každého normálneho vodiča samozrejmosť a keď je hustá pravádzka, vždy je lepšie ešte ubrať.
Mimo obce by som to porušovanie pradpisov tak tragicky nevidel. Samozrejme, že na prahľadných úsekoch kvalitných ciest !!! Rýchly vodič mi nikdy nevyrobil nejaký "prúser". Ak dodržuje bezpečné vzdialenosti (teda väčšie) a má rozvietené svetlá a len ide rýchlo - nevidím v tom problém - nikdy som ho ani s takými rýchlymi vodičmi nemal. Ak však "myšičkuje" a jazdí bez smeroviek, tak je to nebezpečné v akejkoľvek rýchlosti. Tu často "zabodujú" i tí "slimáci" - často víkendoví šoféri, ktorí sú presvedčení, že keď idú pomaly, tak idú i bezpečne. Bola by to pravda, keby nezabúdali hlavne na smerovky a na predpisy...

23.11.2009 | 08:11:00 | Dušan Mihálik Reagovat

pro Matúše

Tak včera smetl v obci osobák mého kamaráda,který jel na kole. Přežil to,ale je zramovanej fest. A hádanka pro tebe:řidič jel moc pomalu, normálně pade,nebo jako prase? Světe div se,poslední je správně! Tak už víš, o čem je ježdění na silnici? Napovím ti, je to o ohleduplnosti a úctě k životu,a NEJEN K VLASTNÍMU. Jezdím 22let a nehodu jsem dosud žádnou nezavinil. A to je pro mě mnohem důležitější,než být někde o 5 min dřív. Jet rychle umí každej blb.

22.11.2009 | 23:26:57 | marne Reagovat

Bohužel je to tak

když v ČR jezdíte podle předpisů, tak jste za idioty. Když je porušujete jste machři. V civilizovaných zemích je to obráceně. Bohužel....

22.11.2009 | 21:33:18 | Jerry Reagovat

marne

To on nepochopí. Pár takových se tady už projevilo. Myslí si, že jsou superřidiči, že se jim nemůže nic stát, a ty blbce, co zdržují v obci 60kou a mimo obec 100vkou by nejraději nechali utratit. Jsou svým způsobem nemocní na hlavu. Nemají schopnost reálně posoudit, co vlastně dělají, a hlavně následky svého chování. Dřív tomu tady kraloval Jamieson, pak se přidal další pacient Luboš, teď Matúš, to se nám to tady ty paka rozrůstají. Chraň nás Bůh!

22.11.2009 | 20:13:44 |  Reagovat

matúš

Vono totiž nejde o tebe, ale že ohrožuješ ostatní. Už jsi to prosímtě pochopil?

22.11.2009 | 20:08:31 | marne Reagovat

Matúš

Právě jsem pochopil, (to mi to trvalo) čemu říkají Slováci "okreska". Víš, u nás v Čechách je okreskou solnice mezi obcemi, zpravidla jeden pruh tam, jeden zpátky, většinou nižší třídy, např. z Horní Dolní do Dolní Horní. Na Slovensku nazývají okreskami všechno, co není dálnice. Takže rychlostní komunikace - okreska. Čtyřproudovka - okreska.....silnice 1. třídy - okreska...To se to pak jezdí po "okreskách". Věř tomu, že po skutečné okresce by sis to nedovolil, ale to byste na Slovensku museli vědět, co to okreska vlastně je.

22.11.2009 | 20:04:46 |  Reagovat

Myslel som to úplne vážne s tými 80-90.Neviem ako jazdíš ty, marne a ani ma to nezaujíma, ale fakt je to pohoda.Hej a čo sa týka 150-ky na okreske, ako si napísal o 13:21 tak to je ešte normálna rýchlosť.Samozrejme, keď máš nejaké HTP alebo podobnú kosačku (bez urážky, ale tak mi to pripadá), ktorá je pri 150 už polorozpadnutá, tak sa ti to zdá veľa.Pre autá s normálnym výkonom, t.j. aspoň 80kw, záleží od hmotnosti, je to viac-menej cestovná rýchlosť.Do tých 120-180 (záleží od stavu na ceste a samotnej kvalite cesty :-P) na okreske je to OK, to schvaľujem, viac už je to prehnané.P.S. pre všetkých : Neurážajme sa, prosím.Na čo je to dobré ?

22.11.2009 | 19:48:14 | Matúš Reagovat

Stejně mám nejlepší auto já, a vy mi nikdo nesaháte ani po kotníci. Mám VW caravelle 2,5TDi 111kW a s nějakou fabií 2,0 si kdykoliv vytřu prdel když budu chtít.

22.11.2009 | 17:17:43 |  Reagovat

Luboš

Luboš je nejen blbec, ale navíc lhář.

22.11.2009 | 15:30:17 |  Reagovat

luboš

Nechápu,co furt meleš dokola o mlhovce,u Vás je asi mlha
každej den. Já nikoho mlhovkou zbytečně neoslňuji ani nikoho neomezuji.Pokud ovšem někdo chce jet na okresce 150, já kvůli němu samozřejmě nesjedu na pole. A každý rozumný člověk za mlhy,deště a břečky v zimě jede pomaleji,což ty asi nemůžeš pochopit. Nevím,jestli jsi byl někdy v Německu,tam je velmi často značka s omezenou rychlostí za mokra,což ty jistě považuješ za zbytečnou buzeraci.Jo a když v DE jede někdo jako prase,pak je to bohužel většinou Čech,nebo Slovák. A podívej se,jak jezdí
Němci,i v silných nových kárách dodržují rychlosti,zejména v obcích. Tak už prosímtě vylez z TÉ TVÉ MLHY,at´ poznáš svět.

22.11.2009 | 13:21:02 | marne Reagovat

Anonym 23:00: Myslel som si, že

už prestaneš tárať: Takže: NIKDY som sa nevyjadroval k diferáku. To po prvé,
A po druhé, keď si myslíš, že zimná guma má vyšší val. odpor, tak si nielen cigáň-t.j. klamár, ale totálny hlupák.
A kombinácia klamára s hlupákom je tá nejnebezpečnejšia.
A ak čítať vieš, tak si pozri nejaké testy ZIMNÝCH PNEU a porovnaj si val. odpor LETNÝCH a ZIMNÝCH.
Najprv som si to overil na vlastnej skúsenosti, keď som začal lúskať testy, je to FAKT. ZIMNÁ PNEU má NIŽŠI val. odpor. Samozrejme, musí to byť ozajstná pneu, nie nejaká haraburda, aké asi používaš TY.
A MARNE, ak jazdíš tak, že v tme a kolóne dáš hmlovku, pričom Ťa nenapadne ju vypnúť, tak potom nežiadaj od druhých ohľaduplnosť, keď ju sám nedokážeš dať. .
A asi som Ťa trafil, keďže trafená hus zagágala... .
Pretože to je porucha, myslieť si, "idem 60-80" a idem bezpečne. V DE, A, IT už roky dávajú pokuty za bezdôvodne pomalú jazdu....
A túto by som zaviedol aj u nás.

22.11.2009 | 11:54:36 | ľuboš Reagovat

anonym 23:00

...jen se sním nepotkat na silnici, to by nemohl naplno rozvinout své řidičské umění a nedejbože aby byla mlha a
já jel ještě pomaleji, to by mě svým bourákem možná sestřelil se silnice, což bych si jako brzda provozu jistě
zasloužil...

22.11.2009 | 01:07:14 | marne Reagovat

Marne

Znám Luboše dost dlouho (zde na recenzích) a řekl bych, že jeho duševní stav se neustále zhoršuje. Můj názor je takový, že je v pokročilém stadiu duševní nemoci, pro kterou by mu měl být odejmut řidičský průkaz. Je totiž úplně mimo. Představ si, že dokonce někde psal, že zimní gumy mají nižší valivý odpor než letní, a že funkce diferenciálu je v tom, že když jedno kolo je na ledě a druhé na betonu, otáčejí se obě stejně. Myslím, že je to uprchlý chovanec z blázince někde v tatrách... Pak se nediv, že ti kdo dodržují předpisy jsou podle něho překážkou provozu, zatímco ti co jezdí 200 (jen proto, že jim to víc nejede, jinak by jel i 400) jsou normální. Inu, blázni si vždycky myslí, že jsou normální. A my jim nesmíme odporovat. Nezapomeň si na léto na dovču obout zimáky, abys měl nižší spotřebu a menší valivý odpor :-)))

21.11.2009 | 23:00:18 |  Reagovat

Chcel som iba pripomenúť, že pomalá

jazda sa nerovná bezpečnej. Ale keď už osobáky zdržiavajú kamióny, tak to už je niekedy dosť. Vtedy sa vytvárajú nebezpečné situácie.
Práve tým, ako besnejú policajti, tak sa všetci vlečú. Tu nejde o 5 minút.
Ide skôr o pozostatok z socializmu, kde nás museli strážiť a chceli naše dobro.... . A ja si naozaj niekedy pripadám ako v policajnom štáte.
Ten, čo na to má, má v aute najlepší antiradar. Alebo kamošov všade. Tomu niet pomoci.
Ale k objektívnosti musím dodať, že autá najmladšie, silné limuzíny havarujú OVEĽA menej, než staršie škarpy.
Na nové, silno auto si už človek musí zarobiť a v cca 70-80% prípadoch má aj niečo odkrútené, takže málokedy ide skutočne "divo". A dáva si pozor.
Najviac ale búrajú silnejšie ojazdenky, od škodovky, keď si chlapci dokazujú skúsenosti. Ako v sexe. A aj tam občas dôjde k prúseru. .
Mne nevadia pomalé autá.
Mne prekáža bezohľadnosť. Ak ja viem uhnúť, vyhodiť smerovku a pustiť pred seba, v tme, v kolone a hmle dokonca zvyknem vypínať stretávacie svetlá, aby som ODZADU neoslňoval.... a neodpadne zo mňa, tak to by mohol urobiť aj ten, čo má stále zapnutú hmlovku.
A keď ani po 10 min. ho nenapadne uhnúť sa, vypnúť ju, tak musím skutočne RISKOVAŤ. Pretože po hodine jazdy za ním som v stave strieľať... .
A potom sa môže stať všeličo. A debilom je úplne niekto iný. Napríklad ja, lebo som si ho dovolil v 60 -tke predbiehať za hmly a tmy!!
P.S. A Turci, Sicilčania jazdia naozaj lepšie než my. To je fakt. A nikde žiaden policajt. Žiadna pokuta, min. havárií.
To je čo?!

21.11.2009 | 22:02:59 |  Reagovat

to luboš

Jestli nás chceš (nebo sebe)přirovnávat kTurkům,Siciliánům apod.,tak na to fakt nemám co říct...Nevím,kam chodíš na to,že slušnej řidič musí jezit 60-70 mimo obec.Já jen dodržuju (aspoň se o to snažím) předpisy, a to nejen kvůli hrozbě pokuty, ale hlavně aby kvůli mně někdo nebyl na maděru,což tobě je zřejmě u prdele.Hlavně,že budeš někde o 5 minut dřív,že? A pokud jede někdo pomaleji,pak mě to vadí rozhodně méně, než ňákej chudák, kterej má potřebu sobě nebo jiným něco dokazovat. Ten pomalej aspoň nikoho
nezabije..

21.11.2009 | 21:31:23 | marne Reagovat

Iba musím dodať, že Jamiensov štýl neschvaľujem a už som

ho varoval, nech nepokúša. 140 v obci je šialenstvo. Ale podľa to preháňa. Klávesnica veľa znesie... . A tu sme ako v krčme. ľuboš.

21.11.2009 | 21:06:40 |  Reagovat

Super, a Ty Marne by si mohol byť prvý, čo nebudeš na ceste

zavadzať....Pretože možno tiež patríš k tým "slušným", ktorí ako prvé zapnú hmlovky akonáhle klesne viditeľnosť pod 500 metrov, alebo sa nedajbože VEČER zotmie a tak zapáliš aj predné.
Aby sme všetci videli, že máš na to.
P.S. Jasné, nie je to myslené na Teba konkrétne, ale na SK sú teraz hmly a doslova somárov, ktorí sa vlečú 60-70 MIMO obce je ako maku. Do toho pichnú ZADNÉ hmlovky. Večer, kolóne, viditeľnosť od 150-200 m vyššie. Oči ako moriak po 2-3 hodinách jazdy.
A nepomôže NIČ. Darmo vyblikujem, prepínam predné hmlovky...ako barani. Nyjvyšší čas dať nejaké senzory aj na hmlovky.
Takže potom musí človek riskovať.
Lebo "slušní" môžu všetko. A iba my, debili, ktorí si dovolíme "slušných" predbehnúť v TME 70-80 km/hodinu sme tí zlí...
Ale ak by si navštívil Také Turecko, Tunis a zajazdil si tam, al. Sicíliu, tak zistíš, že sa tam jazdí oveľa temperametnejšie, podľa Teba BEZOHĽADNE... , lebo Ty si slušný...Teba by prvého odstavili policajti, lebo by si zavadzal. A predstav si, dali by TI POKUTU ZA POMALÚ JAZDU....
V TAliansku je min. značiek. Každý dáva pozor na druhého. A jazdí sa tak, že by sa Ti panenky pretočili. Ach, Vy slušní... . Iba merať za tabuľou viete.
Modlite sa k sv. Krištofovi. Aby Vám dal cit pre auto, radosť zo života, prestali ste buzerovať pre somariny.
Niekedy naozaj je lepšie, keď sedíte doma. Keď sú Vianoce, Veľká Noc, Všechsvätých a podobne radšej sedím doma ja....Pre lásku z životu.
Vtedy je na ceste najviac "slušných".
P.S. 2: Ako je to možné, že jazdím "ako debil" /občas/ a mám min. zápisov v registri? /klop na drevo?/. A "slušní řidiči sbírají body za prkotiny.."?

21.11.2009 | 21:03:59 | ľuboš Reagovat

To se snad nikde v Evropě nevidí, tolik bezohlednosti za volantem jako u nás. Kromě vys. rychlosti aj. je to i např.
nedávání přednosti chodcům na přechodech.Je to velké riziko přecházet silnici. Policie řeší hovadiny, za piráty se
přece honit nebudou. Řešení žádné, nikoho to nezajímá.
Měření rychlosti městské policie s tabulemi,upozorňující
na začátek a konec měření je výsměch. Slušní řidiči sbírají body za prkotiny. Politici sami jezdí jak hovada. Takže:
slušný řidiči, můžeš se pouze modlit ke svatému Kryštofovi, aby tě nějakej magor nerozstřelil, nebo nikam nejet.

21.11.2009 | 20:29:18 | marne Reagovat

bezohle

To se snad opravdu v žádné civilizované zemi nevidí,

21.11.2009 | 20:10:59 | marne Reagovat

bezohle

To se snad opravdu v žádné civilizované zemi nevidí,

21.11.2009 | 20:10:59 | marne Reagovat

Pro Jamiesona není žádné slovo silné. A za tím si stojím. Větší kokot za volantem už být nemůže, a ty odborné žvásty posuzující rychlost 80-90 na přechodu jako "přijatelné" může zplodit jen dementní blb a řidičský negramot. Jen tak dál, kreténi a hovada, hlavně se brzy vymlaťte mezi sebou. Kvůli takovým čurákům jsme známí po celé Evropě jako "opice za volanty" a máme tady bodový systém. Kvůli hovadům, a doplácí na něj normální řidiči.

21.11.2009 | 19:44:57 |  Reagovat

matúš

To myslíš vážně co jsi napsal? Jestlipak bys měl stejnej
názor, kdyby ti např.ňákej blb zramoval na přechodu v devadesátce někoho z rodiny (pokud nějakou máš)? Jestli
tvůj komentář myslíš vážně,seš neskutečnej dement, a neměl bys jezdit ani jako spolujezdec.

21.11.2009 | 19:38:04 | marne Reagovat

16.11.Pavlík: Čudujete sa?,

ešte pred rokom tu bežala reklama, keď po niektorými slovami boli odkazy na internetové stránky.
Keď si majiteľ vyhodí čísla o sledovanosti, počte návštevníkov, je viac-menej isté, že je to na uterák. .
Namiesto skutočných skúseností a testov o SPOĽAHLIVOST, lebo to je v 99 % prípadov alfou a omegou každého stroja, tu píšu fešáci a najmä anonymovia, ktorí ešte nedorástli ani na bicykel..:((
Ak bude chcieť táto stránka prežiť, bude musieť prejsť na registráciu, zámok, ako Moje auto cz, iné fóra.
Pretože čítať ničnehovoriace výkriky, nadávky, urážky, schovávať sa za Anonym ....tak to je posledné, čo potrebuje nejaká firma na reklamu svojich produktov... .
A internet žije z reklamy. Preto tu nikto nič nekontroluje. Nemaže niektoré príspevky... lebo "deňeg ňet.."
Ale za to si môžeme sami.

21.11.2009 | 17:30:21 | ľuboš Reagovat

To sa musím Jamiesona zastať, pretože Anonym použil až priveľmi silné výrazy.A Jamieson by mal svoje tempo zvoľniť, lebo 140 v obci, ako sám písal, je veľa.Nehovorím, stane sa, že po predbiehaní vojdeš do obce vo veľkej rýchlosti (otec minule v 180 :-P).Ale nemalo by sa to stávať pravidelne.Do tých 100-110 pri nájazde do obce, do 80-90 pred prechodom.Ale väčšia rýchlosť je už priveľký hazard a jazdiť tak bežne sa ti nemusí vyplatiť.Ja som tiež zástancom svižnej jazdy (aj keď som vždy len spolujazdec :-P), ale odtiaľ - potiaľ !

21.11.2009 | 17:22:19 | Matúš Reagovat

To o tech ku...ach, to je z vlastni zkusenosti ?? :-))

21.11.2009 | 16:37:56 | jamieson Reagovat

Jamieson

A když tak, zabij sám sebe. Pro ostatní to nebude žádná ztráta, spíš přínos. Ale bohužel, kurvy mají štěstí a ty nás budeš ohrožovat a prudit ještě dlouho.... :-))

20.11.2009 | 22:07:33 |  Reagovat

Jasne ze ziju.Nikoho jsem nezabil a doufam, ze ani nezabiju...

18.11.2009 | 13:04:41 | jamieson Reagovat

jamieson

Ty zijes? Minule co davali v spravach typka co zabil v dedine v 130ke zenu - som myslel ze si to bol ty, este aj auto bol vw. Ale tak nech ti to je mementom...

17.11.2009 | 16:53:28 |  Reagovat

Plnej souhlas s MickeyMonem.Minule mi to udelal jeden Polak s nalozenym dvacetiletym Polonezem.Jel asi 100 kmh.Jel jsem s pritelkyni, cili jsem to nejak moc nehonil.Tak jsem ho na rovince zacal na 5-ce v pohodičce predjizdet.No najednou zacal zrychlovat.Pak jsem vsadil na jistotu, podradil, a nas...tej Polak mizel v dali :-)

17.11.2009 | 13:57:00 | jamieson Reagovat

Pre pigi

Pigi, vies o tom, ze porusujes zakon, ked neumoznis dokoncit predbiehaci manever ! "Milujem" takych frajerov ... Ked pocitam s danou rychlostou auta a ten blb zacne zrychlovat. Necuduj sa, ked raz zacne niekto tlacit z cesty von.

17.11.2009 | 12:47:22 | MickeyMon Reagovat

No tak to neviem posúdiť.Som relatívne mladý a doby v ktorých sa preháňali len Škodovky, Trabanty, Lady a podobne, si nepamätám.Ešte som nebol na svete :-P.

17.11.2009 | 11:43:12 | Matúš Reagovat

nevim no

Nevím tedy jestli bych si kupoval fábii v dvoulitru, která má židle jak lavici obžalovaných a komfort na čísle nula a se spotřebou 12 litrů, to radši půjdu do nějakýho mercedesa, kterej mi sežere stejný množství paliva ale za úplně jiný svezení a pohodlí.

16.11.2009 | 13:36:45 | 4mix Reagovat

debilní autorecenze

Proč jsou tu stejné recenze už pomalu 3 tejdny? prej že uveřejnění by mělo být do 2-3 dnů haha

16.11.2009 | 12:41:00 | Pavlík Reagovat

Ten Anonym asi bude na 90%

administrátor. Tieto kecy asi majú slúžiť k zvýšeniu sledovanosti stránok. Inak si tie somariny neviem vysvetliť.
Môj otec vozil papalášov aj na 603, aj 613, dokonca aj Dácii 1310.... Najviac sa tešil na jazdu s Dáciou.
Až keď som si kúpil 613, pochopil som prečo... .
A ak si niekto myslí, že veľké autá ohrozujú menšie, je na omyle.
Jasné, niektorých vodičov SUV a pod. nerátam....Prevezte sa kamiónom, uvidíte koľko je s prepáčením hlupákov na malých autách, od Felícii počnúc a spol., ktoré doslova ohrozujú kamióny.
O tých silnejších, s čiernymi sklami a holohlavými lebkami ani nehovorím. Česť výnimkám.
A ak by šoféri kam. nedávali pozor aj na fúriky, potom by bolo mŕtvych... . Ale aspoň sa niekto môže chváliť v krčme, aké to má v garáži delo...

15.11.2009 | 20:59:17 | ľuboš Reagovat

Matúš

Šance, že se srazí Tatraplán a Trabant byla nižší, než že na Václaváku přistane UFO :-))))))

15.11.2009 | 20:19:47 |  Reagovat

Ano, a ten Tatraplán, nebo T 603,613 opět - neřídil každý. Každý blb. Byli to vybraní řidiči.

15.11.2009 | 19:46:39 |  Reagovat

Matúš

To jo,ale dřív po silnici projelo jedno auto za púl dne,a když už nějaký to auto jelo,tak to byla sláva...

15.11.2009 | 19:29:40 | picasso Reagovat

for Jaroslav

No neviem, veď aj dávnejšie boli medzi niektorými autami veľkostné rozdiely.A to dosť veľké.Napríklad Tatraplán a Trabant :-PP

15.11.2009 | 17:45:16 | Matúš Reagovat

Anonym 8:16

Doprdele, na to nejdůležitější z neurologie jsem zapomněl: Přece EEG !

15.11.2009 | 11:38:17 | Jaroslav Reagovat

Anonym 8:16

No, jsi asi ještě mladý, nebo jsi měl to štěstí... Divil by ses, co všechno se na neurologii řeší. Například přenos signálů nervovými vlákny a z toho potažmo funkčnost reflexů a reakcí, schopnost otáčet hlavu na obě strany, schopnost plazit jazyk středem úst, cenit zuby (symetričnost) - z toho lze zjistit i sebemenší mozkové disfunkce, poškození mozkových center, o kterých ani nevíš.... kontroluje se centrální nervový systém, poruchy rovnováhy, závratě, atd, atd... Neurologie je velmi obsáhlá specializace, která začíná u zápěstí (karpální tunel) a končí u prstů nohou. No a pak máme ještě psychiatry a psychology, ale to už je spíš o povahových, volních a inteligenčních schopnostech...

15.11.2009 | 11:36:42 | Jaroslav Reagovat

Tak to je. Veliká auta samosebou ohrožují ta menší. To věděli už naši dědové, proto řidiči náklaďáků museli mít lepší znalosti a projít testy nejen teoretickými, ale i psychologickými a neurologickým
to by ma zaujímalo-tie neurologické testy,mna seklo v križoch a bol som u neurologa na vyšetrenie,žeby robili testy aj tam?si sa trochu splašil asi nie?

15.11.2009 | 08:16:24 |  Reagovat

Matúš

Tak to je. Veliká auta samosebou ohrožují ta menší. To věděli už naši dědové, proto řidiči náklaďáků museli mít lepší znalosti a projít testy nejen teoretickými, ale i psychologickými a neurologickými. A to dřív náklaďýky jezdily stěží 70. Ale to, že i mezi osobními vozy budou časem velké hmotnostní a velikostní rozdíly jim dodnes nějak uniklo. Také bohužel agresivnější řidiči jezdí právě těmi většími a těžšími vozy. Zároveň velmi rychlými. Když auta vypadala přibližně všechna stejně (myslím v 50tých a 60tých letech) a byla i skoro stejně vyrobená a těžká, to bylo jedno. Dnes jsou rozdíly tak markantní, že opravdu srážka Tico s Lexusem je předem rozhodnutá. Kdybych řekl, že by majitelé velmi rychlých a silných vozů měli absolvovat psychologické vyšetření a testy, sesypete se tady na mě jako vosy. U motocyklů to tak leckde je. U nás to bohužel je každému jedno, máme takovou "svobodu", že si může každý dělat co chce. Aspoň je na co koukat ve zprávách. :-))

14.11.2009 | 20:09:39 | Jaroslav Reagovat

for Jaroslav and Anonym 18:00

Nosím dvojky dioptrie, takže nič kupovať nemusím :-P.Myslím, že Toyota sa tiež celkom dosť pokrútila, ale zdeformovala sa LEN kapota a motorový priestor.Priestor posádky bol neporušený ! A z toho vyplýva, že predná časť auta t.j. tam, kde je motor, pohltila všetku kinetickú energiu a tak už ŽIADNA energia ďalej nemohla preniknúť.C1 všetku energiu vpredu nepohltila a preto sa stlpik trošku zdeformoval...Ale nechcem sa hádať, som len laik.A čo sa týka veľkosti, tak to je samozrejmé, že v takomto crashi nehraje rolu.Stačí pozrieť napr. Xantiu.Ale napríklad, pri konfrontácíí dvoch rozdielne veľkých áut už je to viac o fyzike, ako o výsledku crash testu.Crash test je len o tom, ako auto dopadne po náraze do pevnej prekážky v určitej rýchlosti.Tuším, že EuroNCAP to robí v 54 km/h, alebo tak nejak.

14.11.2009 | 18:22:45 | Matúš Reagovat

Matúš

"C1 malo ozaj trošku zdeformované stlpiky" :-)) Mrkni na test Matize, nebo Picanta. Zdeformované až za sloupky, dveře se poroučely, podlaha a střecha... ale i kdyby, tak to není jen o tom, co je vidět na první pohled. Důležité je také, co se děje uvnitř vozu: Kam se zapíchne tyč volantu, kam se posunou pedály, palubka, co na tebe z motorového prostoru vyskočí a máš to v břiše...

14.11.2009 | 18:00:27 |  Reagovat

Matúš

tak si kup brejle. První náraz - žádné pohlcení energie, ale rána jako kladivem do kovadliny. K pohlcení energie je potřeba deformační zóna co nejvíce se hroutící a tím pohlcující energii. Náraz jako tento opravdu posádku zabije - okamžitým přetížením, které takovou ranou vznikne. Zde musím souhlasit s drsoněm. Zpřetrhají se cévy, vazy, utrhnou vnitřní orgány, pohmoždí se mozek. Auto vypadá jako by mu nic nebylo, osádka však mrtvá. Toto není příklad bezpečného vozu - je bezpečný jen sám pro sebe, nikoli pro osoby v něm. Na druhém videu nebylo exaktně vidět nic. Na videu C1 jsem viděl normální, solidní výsledek testu, tak jak by měl být. Velikost vozu tam nehrála roli. Podmínky jsou pro všechny vozy stejné. Kéž by více aut dosáhlo takovéhoto výsledku.

14.11.2009 | 17:53:38 | Jaroslav Reagovat

for ľuboš and Anonym 10:19

Heh nič to.Spotrebu neviem, kamarát čo mi to vravel má 15, čiže jeho to veľmi nezaujíma.Hlavne že "oco paral 250 po diaľnici", ako sám povedal :-P.Inak pozrel som si Crashtest aj Toyoty, aj C1 a ako napísal Radek, C1 malo ozaj trošku zdeformované stlpiky.Pozrite si poriadne, možno uvidíte.Inak Toyota crash super, tak ako to má byť.Predná časť zdeformovaná, teda vlastne pohltila všetku energiu, na kabínu sa nič neprenieslo.Aspoň ja som tam nič nevidel.

14.11.2009 | 16:30:24 | Matúš Reagovat

Zaručená zpráva z automobilky Kolin.Motory bududou vyrábět benzín.Čím rychleji pojedete tím více ho vyrobí.Takže jako součást vybavy bude kanystr,kde se bude vyráběný benzín hromadit.A auta budou odolná vůči jakýmkoli nehodám.Tudiž posádky budou naprosto v bezpečí.

14.11.2009 | 14:08:09 |  Reagovat

Radek

Tak Radku, za prvé srovnáváš nesrovnatelné. Nemyslím typy aut, ale způsob Crashtestů. Ty Tvé byly provedeny na celý předek, bez přesazení. Tudíž jasně dopadly lépe. Crashtest C1 byl podle našich zvyklostí s přesazením, tudíž na menší část předku, a i tak dopadly dobře. Navíc srovnej náraz a sílu působící na osádku. V případě tvého testu vůz nemá deformační zóny (jen ukrutně tvrdý předek), takže takový tvrdý náraz by ti utrh játra a možná i hlavu :-)) Náraz C1 byl podstatně "měkčí".

14.11.2009 | 10:25:09 | Drsoň Reagovat

Radek

Já jsem žádnou deformaci kabiny u C1 nezaznamenal. Deformace pouze předku. Tak, jak to má být. Tak nemaluj čerta na zeď a uznej, že C1 není Spark, Pikáč, a to bezpečností ani motorem.... Jen tohle uznej a budu v sedmém nebi :-))))

14.11.2009 | 10:19:38 |  Reagovat

Offroad čínské provenience alá Opel Frontera / Isuzu Rodeo možná, ale třebas 4Runner je trošku jinde - http://www.youtube.com/watch?v=s_1WyUcUNfg - nedochází absolutně k žádným deformacím kabiny, což se o C1, bohužel, říci nedá - http://www.youtube.com/watch?v=USKxRI8o21s . :-) Bramborák byl pěkně omotaný o strom.:-)) Chtěl bych vidět, jak by dopadlo Kolíně.

14.11.2009 | 06:30:31 | Radek Reagovat

Radku Radku,

ty jsi v tom viděl trojlístek. A to je právě ono. Přisuzovat vlastnosti něčeho, něčemu jinému. Ale budiž. Taky jsem viděl offroad na sračky, protože byl vyroben naprosto bez ohledu na bezpečnost. Jen vypadal jako bezpečný. Značku nebudu uvádět, ale úplně jsem v něm viděl Tvé BMW :-))

13.11.2009 | 21:04:04 |  Reagovat

Tak jsem kouknul, no nic moc. Takových songů jsou mraky, video k tomu velmi slabé. Jsou mnohem drsnější stránky. Ovšem nejlepší byl Matiz, co nedobrzdil za kamionem, úplně jsem v tom viděl Trojlístek. :-) Nebo, že by si Matiz koupil nějaký nevybouřený majitel jiného velkoobjemového stroje, aby se projel?:-)

13.11.2009 | 21:00:02 | Radek Reagovat

Pro Jamieson, Luboš

a ostatní "borce": Poslechněte si to do konce - se zvukem.






http://www.youtube.com/watch?v=PfN8Y6W9PlM&feature=player_embedded

13.11.2009 | 20:16:36 |  Reagovat

Luboš

Klidně si kecej, co chceš. Pro mě je důležitý výsledek. A ten je zřejmý po každém tankování :-)) Jinač po dálnici jezdím pravidelně, D8 Lovosice-Praha, tak promiň, ale uznej, že asi spotřebu mého vozu po více jak třech letech musím znát lépe než ty.

13.11.2009 | 20:14:15 |  Reagovat

Nikdy si neviem zapamätať

ŠPZ Poprad-Prešov... ...., stále klobúk dole nad výkonom.
A akú tam mali spotrebu? Pod 20 sa asi nedostali.... .
Anonym: Ak pôjdeš AKTUÁLNOU rýchlosťou 1 hodinu, tak máš PRIEMER 160 km/h, stačí aj 30 min., ale hodina lepšie ukáže.
A ak pri akt. rýchlosti berie 6,2, tak by mal brať aj pri priemernej 6,2.... .
Teda, ak C1 a spol. nie je nejaká zázračná výnimka. Možno berie ešte menej.

13.11.2009 | 18:01:44 | ľuboš Reagovat

for ľuboš, Anonym

:-P Ak toto raz bude čítať nejaký veľmi aktívny dopravák, asi ho trafí šľak.P.S. Nechcem rýpať, ale Prešov má značku PO, nie PP :-P.A Anonym, poznám rozdiel medzi priemerom a aktuálnou rýchlosťou.Priemer je trasa delené čas, pokiaľ sa nemýlim.A aktuál ti zobrazí GPS, alebo radar, keď máš smolu :-P

13.11.2009 | 17:51:41 | Matúš Reagovat

Akurát som si uvedomil trasu: Prešov-Bratislava.

Tak v tom aute by som ako spolujazdec asi ošedivel.
Klobúk dole..! .
Na niektorých úsekoch to muselo byť peklo. Aj keď je viacero trás, všade je niekoľko lievikov. Na toto by som si teda netrúfol. 141 km v priemere, PP-BA, tak to si neviem predstaviť.
Teda, RADŠEJ nechcem predstavovať... .

13.11.2009 | 16:46:08 | ľuboš Reagovat

Průměrná rychlost není okamžitá rychlost.

13.11.2009 | 16:43:42 |  Reagovat

Bolo to od hraníc Belgicka

cez Nemecko, Rakúsko, po Viedeň. Bolo to na Audi 3.0 TDi Q, podobnú rýchlosť sme mali aj na P 607 2,7 HDi, akurát spotreba bola menšia asi o 1,5-2 litre. Dá sa to IBA po diaľniciach. Na okresky a podobne sa môže rovno zabudnúť.
Je ťažko porovnávať, lebo vždy sú iné podmienky, počasie, premávka. Na SK to považujem za ohrozovanie iných. Niekedy sa dalo, dnes za nič na svete by som takto neriskoval. V DE sú už vyjazdení, aj ja sa viac pozerám do spätného, než dopredu.... .
U nás sa bežne stáva, že Vám skočí na diaľnici do ľavého pruhu a nepôjde cez 130 km, pretože je to ZÁKON.
Ešte horšie je to v mestách, kedy bežne v ĽAVOM pruhu 50 km, súbežne s pravým... . Pretože "pán vodič" dostal chuť vychovávať.... .
Ak sa nemusím, NEponáhľam sa. Vychutnávam život....:))
Nie som policajný prezident, aby som sa chválil a mohol jazdiť vyše 200 na M5, al. Audi 6 s 10 valcom... .
A vraj sme chudobná krajina...:((

13.11.2009 | 16:41:55 | ľuboš Reagovat

for ľuboš

Kedysi mal oco Golfa, bol to tuším hladký diesel 1.6.Povedal, že nad 5 litrov sa s tým ísť nedalo, aj keď sa ponáhľal.A to bolo auto ťažké ako sviňa :-P.Aj keď neviem či s tým niekedy tých 160 išiel, možno že aj hej, s božou pomocou.Každopádne je to celé trochu mimo.Či im to pri 160 zožerie 6,2 alebo 9,2 je jedno.Aj tak pochybujem, že s tým pravidelne jazdia 160.Na to sú iné autá.Inak priemer 158 km/h ste urobili kde ? Predpokladám že to bolo z dosť veľkej časti na diaľniciach a prázdnych okreskách a s veľmi slušným autom.Inak ťažko.Kamarát VRAJ urobil (teda vlastne jeho otec :-P) priemernú rýchlosť 141 km/h na trase Prešov - Bratislava.Išli autom BMW X6 5.0 benzín ktoré má veľmi slušných 380-390 koní, neviem presne.Klobúk dole, keď ste skutočne išli v priemere tých 158 :-P.

13.11.2009 | 14:24:23 | Matúš Reagovat

Ale tá spotreba....

..6,2 l na 100 km!! Pri 160 km/hod. rýchlosti....Dokáže to nejaké iné auto? Nie. Iba C 1. Tak nech sa ukáže pravda.... .
P.S. Máš pravdu, v DE je hustá premávka, no sú aj prázdnejšie cesty, dá sa ísť v noci. Aj u nás. Ale na hodinku by sa to malo dať zvládnuť v pohode. Keď trabanty jazdili 120 km.... .
Naša naj. PRIEMERNÁ rýchlosť na cca 1.200 km bola 158 km/h? tak nejako. Aj s prestávkou na tankovanie. Spotený som bol ešte 2 dni. Ale 1.000 km nie je cca 100km..., bo by sa malo dať zvládnuť v pohode.

13.11.2009 | 13:56:22 | ľuboš Reagovat

for ľuboš

Ak sa môžem znovu zamiešať do debaty, tak podľa môjho názoru bude veľmi obtiažne dosiahnuť počas dvojhodinovej jazdy na diaľnici v DE dosiahnuť priemer 160 km/h.Naviac s autom ako je C1.Osobne som v DE nikdy nebol, ale počul som, že je tam veľmi hustá premávka.Niekde aj permanentne.A čo sa týka spotreby tak ťažko povedať.C1 je malá a ľahká.Teoreticky by to teda dosiahnuť mohla, lenže motor o objeme 1.0 bude asi treba točiť (to len predpokladám, osobnú skúsenosť pochopiteľne nemám :-P) a tak logicky aj viac zožerie.Ak by to bol hladký diesel okolo dvoch litrov, tak možno.Ten točiť veľmi netreba a aj tak nič nezožerie :-P.Ale toto auto, neviem neviem.Kažopádne ak ponuku príjmu, uvidíme čo je pravda.

13.11.2009 | 11:47:21 | Matúš Reagovat

Drsoň a spol.Anonym:

Dávam týmto verejný prísľub: Ak dosiahnete na C1 pri 160 km rýchlosti za hodinu spotrebu 6,249 l/100 km, tak Vám kúpin NOVÚ C1.
Ak nie, kúpite ju Vy.
Podmienky: Jazda, v trvaní cca 1 hodiny, v každom smere 1 hodinu-tam a späť. /to aby sa vylúčila chyba. Dosiahnutá priemerná rýchlosť musí byť 160 km/hod....
Náklady na notára, meraciu techniku od Slovdekry si rozdelíme. Môžeme to prebehnúť aj v DE. Aby nebolo kvôli pokute...bla-bla.
Cesta za bežnej premávky. Diaľnicu si určte sami.
Mne vyjde okolo 8,5-9,5 l/nafty. Vám podobne. Teda, ak dosiahnete priemernú rýchlosť 160 km/h....
A namiesto argumentov, urážať, dokážu asi iba zakomplexovaní jedinci....
P.S. Pozrite si zákon o verejnom prísľube.
Ponuka platí do jari 2010, potom ide asi 607 preč.

13.11.2009 | 10:49:22 | ľuboš Reagovat

For Anonym 22:22

To je teda.Akú "pořádnou techniku" máš na mysli ? Neviem no, motor C1 je síce moderný, ale stavať to malé, lacné auto tak vysoko je fakt trošku mimo.Pokiaľ viem, tak Ľuboš má auto, ktoré predčí C1 asi vo všetkom.Prečo by ho mal meniť za nejakú malú plechovku ? Má veľké, silné, celkom úsporné, bezpečné, celkom pekné a neviem ešte aké auto.A aj keby ste sa na hlavu postavili, tak miniauto lepšie nebude.Tomu zodpovedá aj cena.Nová 607 môže stáť asi 50.000 EUR, ak nie viac.C1 možno tak 6 až 7 tisíc.A to je obrovský rozdiel.A stavím krk, že ak by ste mohli mať auto väčšie resp. lepšie, tak by ste už C1 nechceli.

13.11.2009 | 08:03:01 | Matúš Reagovat

Luboš

Na palici jsi akurát ty. Už ti z tvé nadutosti hrabe, ty limuzíno. 100-120 jezdily trabanty! Lžeš tak, že se ti z huby práší. Fakt nemá cenu s tebou cokoli rozebírat. Máš recht, jdi se z toho vyspat. Ale to ti asi nepomůže. Z blbosti se nevyspíš.

12.11.2009 | 22:25:52 | Drsoň Reagovat

Luboš

Chro chro chro... vyser se na ojetiny a zkus někdy pořádnou techniku. Jinak vše co píšeš - píčoviny. Inu jako obvykle. Ničím jsi mě nepřekvapil. A jestli Tvůj výrobce uvádí víc, než je tvoje auto schopno, zažaluj ho.

12.11.2009 | 22:22:56 |  Reagovat

Drsoň: Vadí mi, že každý tu

robí ramená, ako fičí 160-170 na fúriku.
A v 90-100 na diaľnici zavadzia. Sám som vyznávačom pokojnej "plavby" na ceste, kedy si čítam, kukám na internet a podobne. Ponáhľam sa, ked musím.
To, že raz-dva krát niekto prevetrá mrňusa, neznamená, že je to raketa.
A pri 160, spotreba 6,2 l, tak to už je autor na palicu.

A dobrú noc, spať treba.

12.11.2009 | 22:21:05 | ľuboš Reagovat

Na drogách nie som.

Ak máš auto, tak už zo skúsenosti by si mal cítiť, že má ZIMNÁ pneu. NIŽŠÍ val.odpor...Hrubý vzor..., teraz si ma rozosmial pre zmenu Ty...:))
A tú hlúposť, že auto má VYPOČÍTANU rýchlosť, pekné..:)). Ja mám vypočítanú 250 km, ale ide max. 205...:((
A mimochodom, tvrdiť, že ak na 4. idem 165 km pri 6.000, tak na 5. pôjdem viac je smiešne. Kúp si auto. A potom rozprávaj vtipy.
Alebo napíš teplý list, že výrobca ZÁMERNE uvádza NIŽŠIU rýchlosť, než je skutočná. To aby sme asi nezávideli.
P.S. Ak auto dosiahne rýchlosť DEKLAROVANÚ v TP, tak je to úspech. Aj to musia byť ideálne podmienky. Tak už napíšte výrobcovi, nech tam dá aspoň 180, lebo Vy to VIETE a CÍTITE LEPŠIE než nejaký výrobca, lebo 1.0 l je lepší než 2.0...:)) a vôbec...., najlepšie auto kde nič nie je....:))

12.11.2009 | 22:15:32 | ľuboš Reagovat

Luboš

Je hezké, že výrobce C1 uvádí max. rychlost 157, ale 150 udělá trojka. Stejně tak uvádí zrychlení 0-100 za 13,5 tuším, ale udělá to na dvojku za 10,5. (dvojka 10-105)Teorie je jedna věc, praxe druhá. A popravdě, mě "klasičtí" mrňousové nijak nepřekáží. Stačí mi 50 m rovinky abych je předjel. Víc mi překáží lemry větší, které by jet mohly, ale protože šetří palivo, zdržují. A potom následně závodí a dokazují, že kdyby chtěli... Ale tobě zjevně nepřekáží jen mrňousové. Tobě překáží každý, kdo dodržuje rychlostní limity.

12.11.2009 | 22:07:42 | Drsoň Reagovat

Luboš

nedá mi, ale ty jsi na drogách? Výrobce udává nejvyšší konstrukční vypočítanou rychlost, nikoli reálně dosažitelnou. Pokud má motor na 4. rychlostní stupeň při 165ti 6000 otáček (otáčky nejvyššího výkonu), kolik má na pátý stupeň? Má ještě rezervu. Odchylka tch je +5 km v této rychlosti (diskutovat už o tomto nebudu, bylo řešeno s Radkem ajn.), tak když mám na tch 170, jedu min. 160. A zimní pneu mají nižší valivý odpor? To jsi mě opravdu rozesmál. Hrubý vzorek, měkká směs... a navíc nejnižší spotřebu mají výrobcem pro toto vozidlo zkonstruované origo pneu Michelin Energy Saver, všechny ostatní spotřebu jen zvyšují. O zimních to platí samozřejmě dvojnásob. Jestli ty si myslíš opak, pak s tebou není vůbec co řešit.

12.11.2009 | 21:44:03 |  Reagovat

Nedá mi,

, ale 160km/hod... ako ste to merali?
A výrobca udáva max. 154?, tak nejako.
Zimné gumy znižujú spotrebu, majú menší val. odpor.
P.S. Ale pri 160 by som aj tak radšej sedel inde...:))
Stačí jeden rýchlejší kamión a vietor... Každý tu jazdí 160-170 na prckoch.
Zaujímavé je, že zatiaľ vždy na ceste iba zavadzajú.. . Niekde je chyba.

12.11.2009 | 20:30:12 | ľuboš Reagovat

Zaspal jsi dobu: Kolíňata zdaleka nejsou prdítka. Ale to ty nemůžeš vědět, protože jsi neměl tu čest to vyzkoušet. Spotřeba C1 při 160ti - 6,2 na zimních gumách. Čau.

12.11.2009 | 19:02:19 |  Reagovat

Ouvej ta diskuse

Recenzent se tu chlubí podivnou věcí, že překáží a pak ujíždí (i když s ním nikdo nezávodí). Další se tu honosí tím, jak jim to super zrychluje bez řazení... Ale uvědomte si, že od toho ta páka v tom autě je. Pokud je někdo línej řadit je pro něj vhodnej automat. Jinak prdítko s litrovym motorem nebaští při 160ti 6l, ale 12l. Když jsem spěchal tak jsem čučel u nesmrtelné 1,3 na palubní PC, při 120ti je to okolo 5l. Při 160ti už to nemůže a ukazuje to okolo 12l +/- kopec. Když tou rychlostí člověk jede chvilku tak je samo průměrná spotřeba stále ok. Srovnávat auto s 1l motorem a 2l motorem je taky o ničem. I když se ten s tim chrastítkem postaví na hlavu tak mu ten dvoulitr zmizí kdykoliv se mu zachce. No a je trochu nefér srovnávat pravěkej dvoulitr ve fábce a celkem novej litr v kolínskejch hračkách. Ale i tak dvoulitr vyhraje na celé čáře.

12.11.2009 | 16:48:22 |  Reagovat

Dosiahol si svoje

Tvoja plechovka s komentárom možno dosiahla svoje.Získal si množstvo ohlasov.Ak by sme sa stretli na ceste ,nestačili by ti svetla.Myslím tie v predu.A ak ťa baví provokovať ostatných na ceste,nemám komentár.Je to úbohé.Ináč 2,0 vo Fábii nie je zle,no nie v tvojich rukách.

11.11.2009 | 20:49:44 | 07 Reagovat

Opravujem: na dvoch autách

s motorom HDi cez 700.000 km..., P 607 tesne pod 300, P 406 / osobne 387 +40.000 km ďalších nový majiteľ...:))
Keďže je to sestra, patrične poučená, tak by jej mala ešte vydržať....ešte pred pár rokmi som vedel presne km, potom už človek musí rátať..:(( Takže už snáď nejaké objektívne hodnotenie si môžem dovoliť.
A možno je to o šťastí. Fakt neviem.

08.11.2009 | 11:54:08 | ľuboš Reagovat

Jaká škoda,vždyť ten výkon je na dvoulitr velice ubohej,stejně jako ta plechovka..

07.11.2009 | 20:57:26 |  Reagovat

Proboha, proč vůbec dávají do takové paštiky jako je fabia motor 2,0 ??? Vždyť je ho v té piksle škoda!

07.11.2009 | 19:21:08 | Bejbl Reagovat

Iba musím pre objektívnosť dodať, že sa to vzťahuje

aj na JTD od Fiatu. Čo majú nakrútené niektoré Ivecá, je neuveriteľne. Mal som v pláne napísať ak benzín, tak Japonec, ak diesel, tak HDi, ale už sa mi večer nechcelo opravovať. A ak HDi, tak od PSA ....bla-bla- pomer-cena-výkon....vďaka za porozumenie. ľuboš.

07.11.2009 | 10:49:24 |  Reagovat

Ak benzín, tak Japonec,

za tým si stojím, ak diesel, tak od PSA, za tým takisto...
V porovnaní výkon-peniaze-hodnota-prevádzkové náklady sú bez konkurencie.
Nemôžeme porovnávať 5,7, 6.0 objemy z poctivých Amerík, lebo by nás "zožrali", ak by bol u nás benzín na 12-15 SKK, ako v USA, tak niet o čom... . Aj mne by sa páčila taká 540, al. M 500 a podobne...:)) A zase 270, 320, 400 CDi a pod. sú už predsa len o niekoľko poschodí vyššie, tam už ani nejde o spotrebu a náklady... .
A ešte niečo: kto chce jazdiť s dieslom bez starostí, musí zmeniť NÁVYKY. Musíte začať jazdiť ako s nákladiakom....Tiež som po prvom TD od P 405 radšej prešiel na benzín, ale to som bol mladý, hlúpy ako trúba, učiť som sa mohol iba na vlastnej hlúposti... ...
Odvtedy cez 1 mil. km na diesloch, cca 550-600 na HDi, /2 autá +nejaké na vyskúšanie/...ŽIADNY závažný problém. Nič také, čo by ma nemohlo aj inde postretnúť. V 70% to máme v nohách a hlave, zvyšok v dobrom mechanikovi... . A ak by ma auto po 2-3-5 rokoch nenudilo, tak nejakých 800 -až milión km musí vydržať. A TOTO by mal a musí dokázať KAŽDY diesel, bez ohľadu na výrobcu.
Ale bez servisu a ľudského prístupu to nie je možné... .

07.11.2009 | 10:44:41 | ľuboš Reagovat

Luboš

"Ak benzín, tak japonec" a ak nafta.... tak PSA jedině pitomec :-))

07.11.2009 | 08:14:16 | Ilja Reagovat

Luboš

Pokud se musíš neustále otírat o C1, tak alespoň ČTI POŘÁDNĚ a neustále nelži a nepřekrucuj! NIKDO tu neřekl, že by závodila C1 s 2.0. Pokud narážíš na toho závodníka, tak nejprve se jednalo o nějakou starou 1,4 a později už z ní byla 1,6. Ale jak jsem si všiml, ty rád lžeš. Zvlášť když se ti to hodí.

07.11.2009 | 08:12:19 |  Reagovat

luboš

Měl sem tu čest pár dní jezdit s oktou 1.9 tdi 66 kw. Zvuk mi neva a výkon mi stačil. Akorát sedačky trošku nepohodlné.

07.11.2009 | 07:49:59 | kraken Reagovat

Luboš

To si dělaš srandu,že když diesel tak PSA HDi,cely život mam diesely,ale takovy šit jako je Hdi,jsem jinde neviděl.Peugeot 406 2,0Hdi 81Kw,tento vuz jsem zakoupil jako novy,problemy s elektronikou,,každou chvily svitily kontrolky a co se tyče motoru-podavaci čerpadlo v nadrži-odtah.nad tři tisece otaček auto nejelo,opet nějaka zasuvka na motoru,řemenice kliky,silentbloky motoru,tekouci nafta,todle všecho bylo do 100 tis kilometru.pak přislo těsněni pod hlavou,začlo tect gufero vačky,olej tekl do rozvodu, když jsem ten šit prodaval,mělo to najeto 160tisic a zvuk motoru byl jako kdyby to mělo najeto pul milionu,nebudu se rozepisovat o napravach,zvlašte te zadni a po celou dobu provozu neustale problemy s elektrikou..Byl to muj druhy francouzsky vuz,prvni byl Renault Megane dci,taky děs.Za mě ,jedině Japonce,nebo Němce,mam ted Tdi Sharana a už dva roky jsem do toho nedal ani korunu,samozřejmě mymo spotřebaku,brzdy,rozvody,oleje..

06.11.2009 | 23:50:33 | David Reagovat

To Kraken:20:50: No vidíš, a ja

by som TDi nechcel ani zadarmo. Hlučné, vibrácie, komfort žiadny. Na rozdiel od Teba, iba opakuješ, čo si počul. POČUL, NIE z vlastnej skúsenosti. Vyskúšaj a povieš, že mali ing. z W okamžite prepustiť, keď nútili ľudí do nezmyslu PD...
Ak benzín, tak Japonec. Ak diesel tak PSA. Až potom Mercedes.
Najnovšie je obrovská aféra v DE, najnovšie motory 250 CDi, 220 CDi, a 200 CDi od Mercedesu majú nekvalitné vstrekovače. Až museli zastaviť výrobu. Zatiaľ neviem o nikom, kto mal HDi od PSA a dával DOBRÚ naftu, že by mal s motorom problém...., osobne beriem aj z METRA, al. od reťazcov, ale pridávam VIF, občas aj nejakú lepšiu naftu.
Akurát je fakt, že ak natankujem v DE, najlepšie na ARAL, al. Shell, tak 200 na tach. je o niečo skôr než u nás, ale to je asi cestami...

06.11.2009 | 22:12:51 | ľuboš Reagovat

Ten 2.0 l je starý ako Praha, ale ak sa dobre

pamätám, má 8 ventilov a naozaj dobrý záber odspodu. Mal som ho v W Passat z roku v. 1996, tesne pred novým modelom asi 2 mesiace požičaný.
Vo Fábii som s ním nešiel, ale ak by niekto chcel tvrdiť s vážnou tvárou, že C 1 a spol. Fábku s tým "dostane", tak už je to jasný prípad pre psychiatra... .
Je pravda, že riadenie a jazdné vlastnosti Pašíka tej doby boli žalostné / hlavne po presadnutí z Primery...:))/, ale motor mal blízko k prejavu starých 6 valcov. Žiadne točenie do výšok, super spotreba do 7,5-8,5 l, keďže požičané... .
Ani po cca 175.000 km nič nevŕzgalo, klíma /automatická/ chladila neskutočne dobre, prevodovka bola presnejšia asi už iba v Honde. Slušné svetlá, miesta vzadu skoro ako v Superbe. Véééľmi dobré auto pre nem. dôchodcov.
P.S. A akurát ma napadá, prečo si tu Anonym stále myslí, že s ním všetci chcú pretekať... . Veď si ani Kolíniatko nevšimnem, keď ho ofúknem. Zaujímavé je, že mne absolútne nerobí problém, keď ma predbehne hoci aj Škoda 100, keď som práve na mob.internete, alebo čítam noviny, sms-kujem, idem na "pohodu" a podobne.
Žeby komplexy a závisť..?

06.11.2009 | 22:00:42 | ľuboš Reagovat

autor

Ač já odpůrce škody ( cena ) , bych se v tom dvojlitru projel. Věřím, že nějakej dobrej odpich to bude mít a v 80ti, když tlápneš na plyn tak to bude zrychlovat. Co se týče dehet motorů, tak zrovna já, pokud bych musel jít do nafty vybral bych TDI. Proč? Vydrží mi dýl, jak podělanej komonrejl. Ti naši šizunkvé tu naftu przní jak se dá a novodobé motory HDI, CDRI, atd... sou dost háklvý na naši punčovanou naftu. Má odpověď zní: raději mírně jetej lokotratktor TDI, než novej komonrejl. Jelikož nenajezdím víc jak dvacku ročně do dehet nejdu.

06.11.2009 | 20:50:15 | kraken Reagovat

To neni raketa, debile.Jinak s tim, ze na zavodeni jsou hlavne novejsi auta, tos me pobavil.Takovej Golf GTi, P205 GTi a pod.auta z osmdesatych let by v dobrem stavu, v klidu predjeli treba to proslavene 1.9TDI (nebo i jine turbodiesly), o vysavaci HTP ani nemluve...

06.11.2009 | 20:08:15 | jamieson Reagovat

těch anonymů je tady už nějak moc :-)) Ne všechno jsem psal já :-))

06.11.2009 | 19:48:30 |  Reagovat

džemjejsoune

Já bych toho dvanácti letého Pašíka moc netrápil.Klidně ti při vyšší rychlosti exploduje.Víš, starý krámy nejsou na závodění.Na to jsou silnější a hlavně novější auta!!!

06.11.2009 | 19:44:18 |  Reagovat

toto je pre porovnanie s dvojlitrom z roku 97 - opat renault megane.. http://www.youtube.com/watch?v=AtrNMOMS9zc

06.11.2009 | 17:49:32 |  Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=jjpmBJ9tWWo&feature=channel

06.11.2009 | 17:04:12 |  Reagovat

A abych to uzavřel, myslím si, že motor 2,0 je jistě pro tento vůz jedním z nejlepších, vedle TDi. Jen mi u toho auta vadí jeho vnitřní rozměry. Nemyslím kufr, ale prostor pro posádku. Je stísněný. Nejsem obr, mám 175, ale pokud mám sedačku tak, aby za mnou mohlo sedět dítě, mám kolena na palubce, střední díl mě tlačí do holeně a kolena. Když přelezu do své C1, kde mám taky sedačky dané tak, aby mohly vzadu sedět děti, tak se tam proti fabce "rozvalím", nedotýkám se ničeho. Možná protože jsem toto někde popisoval, osočují mě tu někteří že "C1 je největší" apod. No není, ale uvnitř rozhodně lépe než ta fabia. Kterou máme samosebou doma, jinak bych o tom nemluvil.

06.11.2009 | 16:53:46 |  Reagovat

Jamieson

O tom to právě je, že mě nedojel, ale já dojel a předjel jeho. Tqakže mě zdržoval on. Ale v moment kdy se toto stane, dostane amok a šílí. Tu C1 jsem viděl - ne v reálu, ale v motoristickém časopisu, vypadala super - blatníky, plasty, křídla, spojler a VZADU motor jako kráva - do malého předku by se nevešel. To by bylo dráždidlo! :-))

06.11.2009 | 16:46:38 |  Reagovat

Jamieson 14:24

S tím souhlasím, tos mě nepochopil právě sem se mu to snažil vysvětlit, že krouťák klesá a výkon dál stoupá. Ale už o tom nechci mluvit. A od těch 110 to zrychluje pořád stejně, neboj nic, až po 145. Potom už to opravdu jde pozvolněji. Vždyť je to taky 998ccm :-)) a to je dobrý, ne?

06.11.2009 | 16:44:05 |  Reagovat

O C1 RS jsem neslysel a pochybuji, ze vubec existuje.Jinak k tem predchazecum malych aut : Proc bych se mel loudat za autem ktere jede pomaleji nez ja ? Pokud jede stejne, nemam problem, ale kdyz me brzdi jedu pred nej.Nicmene, neni moc lidi, kteri jsou ochotni to za mnou "palit" po okreskach, rychlostkach a dalnicich (v obci se nehonim :-).A uz vubec to nejsou typci v miniautech :-))

06.11.2009 | 16:42:44 | jamieson Reagovat

Pigi

Nikdo mimo tebe netvrdí, že kolíňata jsou nejlepší, nejrychlejší, nejbezpečnější, největší, nejživější, atd... tyhle pičoviny tady meleš jen ty a tobě podobní, kteří o nich nevíte nic, stejně jako o raketoplánu nebo tatře 111. A pokud je hodnotí jejich majitelé, a řeknou, že jsou dostatečně živá, živější než mnoho aut stejné nebo vyšší třídy, že jsou dost rychlá a mají na to jezdit v pohodě dálniční rychlostí bez vytáčení motoru a hluku v kabině, za malou spotřebu, že jsou v dané třídě z benzinových aut nejúspornější a nejbezpečnější, tak to přijmi jako nový poznatek a rozšíříš si tím obzor. Ty tvoje kecy, to je jak předsmrtná křeč.

06.11.2009 | 16:39:03 |  Reagovat

Mrdopuch

Naprostý souhlas. Taky se mi zabil příbuzný, když ho smetl machr v silném autě s kšiltovkou na hlavě. Auto měl silné, ale bohužel v hlavě i rukách nasráno. Ale byl machr, jel ze všech nejrychleji. Jenže i to se musí umět a vědět, kde. Ne za každou cenu, protože ten druhý mě náhodou dostal, tak já mu to musím ukázat i přes mrtvoly. Setkávám se s tím obden. Nedej bože, abych si DOVOLIL někoho předjet. Pak mě roznesou na omezené rychlosti, před zatáčkou, v obci, atd, jen aby nemuseli být za mnou. To by totiž nepřežili. Protože nejsem louda nejezdím pomalu (ale mám holt malé auto), tak jim bude připadat jako povinnost mě předjet vždy, i když už je to nad jejich síly a hlavně schopnosti. Pak vidím jak vlajou, s vyceněnými zby se drží na silnici a čekají na první omezení rychlosti, aby mě dali.

06.11.2009 | 16:27:05 |  Reagovat

Pigi

Ty si věř čemu chceš. Ale nevnucuj to nikomu. A až jednou narazíš na nějakou C1 která s tebou závodit bude, tak si podvaž kalhoty, až se vzteky poděláš, ať to nemáš na koberečku.

06.11.2009 | 16:21:51 |  Reagovat

jAMIESON

Na Kadeta 2.0 RSI stačí C1 RS. Když už srovnáváš nadupané, tak s nadupaným. Ale o té jsi asi neslyšel, že?

06.11.2009 | 16:20:24 |  Reagovat

to mrdopuch

No tak to je sila, ty vole.Kdyz se nekdo honi po dalnici, je to jeho vec (ja to taky nekdy delam :-).Ale musi jet PRIMERENE svym schopnostem.Radeji pribrzdim a prohram, jako kdybych se mel nekde (nebo nedejboze nekoho) rozflakat.Je to fakt na prd.A co se stalo tem dvom blbečkum ? Jsou v base ?

06.11.2009 | 16:18:23 | jamieson Reagovat

jameson

Ale jo,souhlasim,jen že nedávno se mi zabil v autě bratr jen díky tomu,že jel po dálnici cca 130km/hod,a nějaký dva blbečci se honili,jeden to těsně před něj poslal,brácha se lek,strhnul řízení,a na neštěstí byl před nim napravo betonovej sloupek,co používaj silničáři.Ten ho vyhodil,udělal pár kotrmelců,a zlomil si vaz.Takže nějaký závodění -ok,ale když to potom odsere úplně nevinnej člověk,co jede k rodině,tak to už je potom fakt síla... !!!

06.11.2009 | 15:38:10 | mrdopuch Reagovat

mrdopuch

mas uplnu pravdu. Kaslem na to. Len som chcel trosku zaripnut do tej modly co tu na kazdej recenzii hocijakeho auta ospevuju a hovoria ze je to lepsie.
Ste machri ludkovia s tymi kolinatami. Niet lepsieho,zivsieho,bezpecnejsieho,vacsieho,rychlejsieho,
krajsieho auta na zemi. Nech sa vam dari. A nechodte s tym viac ako 200 km/hod lebo vam zacne zavidiet aj schumacher.

06.11.2009 | 15:35:19 | pigi Reagovat

5 minut jizdy na vic me nesere.5 hodin uz jo.A mimochodem, tady nejde o to, kdo koho predjede, to jen nekteri tu delaji z miniaut rakety a to je nesmysl...

06.11.2009 | 15:32:19 | jamieson Reagovat

A co takhle :

Serte na to,kdo je a bude někde o 5 minut dřív,a jezděte bezpečně,a neohrožujte další účastníky silničního provozu !!!!!!!!!!!!!!! Pořád kdo koho předjede.... -neni to jedno?!?!?! To ste ještě nedostali rozum ?!?!?!

06.11.2009 | 15:20:28 | mrdopuch Reagovat

ok

dobre tak to napisem inak. Pojdeme 110 vedla seba. A zacneme zrychlovat. Radit moze kazdy ako chce. Ver tomu ze sa nechytas. ok ? moze byt ?

06.11.2009 | 15:08:25 | pigi Reagovat

Kadett 2.0 GSi by te predjel jako nic.

06.11.2009 | 14:25:44 | jamieson Reagovat

to Anonym 19:45 : Tak dobra, s temi 70 jsem to mozna prehnal no :-)).Do 110 celkem v poho, pak uz jen pozvolna.
to Radek : Ta Toyota akceleruje slusne.Jedna se o 4.7 jak mas ty, nebo je to nejaka jina ?
to Anonym 10:37 : Co je na tom nelogickyho, ze kroutak klesa a vykon stoupa ?? Vzdyt nejvyssi kroutak je spravidla v nizsich otackach jako nejvyssi vykon.Ukaz mi priklad, kde to tak neni.

06.11.2009 | 14:24:26 | jamieson Reagovat

Pigi

HA! U toho nemusím být, vím jak to auto jede, a taky vím jak to vypadá, když mě někdo v roztřeseném kadetu, felicii a podobných šrotech předjíždí, když já jedu na pohodu. Jak se nafukují a pýří. Jen do prvního kopce :-)) Víš proč to vím? Protože s ním mám najeto cca 35 000 jen po dálnicích. A dalších 25 po okreskách a městech.

06.11.2009 | 14:03:59 |  Reagovat

Pigi

To byl docela hloupej příklad. Každé auto má jiné převody a to cos ty uvedl je stejná blbost, jako kdybych já řekl: Pojedeme vedle sebe na trojku (nebo na dvojku) a potom oba přidáme plyn. Ujedu ti. (dvojka u mne 105, trojka 150). To, že mi ze 110ti možná na pětku zkraje budeš ujíždět neznamená, že toto auto nedokáže to, o čem se tady hádáte. Jen nemám důvod jet 110 na pětku. Pětka je tam totiž asi tak dlouhá, jako u jiných aut šestka. Je to rychloběh, který "způsobuje" spotřebu 6,2 při 170ti. Takže bych to postavil takto: Pojedeme vedle sebe 110, a přidáme plyn. Potom by bylo opravdu zajímavé sledovat, za jak dlouho mne dostaneš. A dostaneš, to je mi jasné, mě to přes 170 nepůjde. Ale za jak dlouho? :-)) No a díky té pětce to pojede po dálnici potichu, rychle, za málo benzínu a nemusím ji vyřazovat (pokud nechci závodit s tebou, nebo s jiným divochem).

06.11.2009 | 14:01:13 | Pupkatej Reagovat

anonym

Ty si tam bol ? ked si taky mudry?

06.11.2009 | 13:58:33 | pigi Reagovat

ha

Ver tomu ze ne. Nedal by ma. Mozno v meste.Ale na dialnici zabudni na to. Uz si to uvedom.

06.11.2009 | 13:57:19 | pigi Reagovat

Pigi

ááno? A ako si to zkúšal, když jsi nikdy C1 nesedlal? Myslíš s tím človíčkem co jel spokojeně po dálnici a šimral to do té doby, než narazil na tebe? Ty si vážně myslíš, že s tebou závodil? Ne, on jel podle svého a chtěl pokračovat podle svého, v čemž jsi mu ty bránil. Myslím si, že ti dal několik přiléhavých jmen a po pár pokusech se tě normálním způsobem zbavit, to vzdal. Protože byl moudřejší než ty. Kdyby se s tebou chtěl jen trošku nahánět, samozřejmě by ti ujel. Na pětku, čtyřku, i trojku. Záleželo by na tom, jak velký kickdown by chtěl použít :-))) Všechny tyto rychlosti udělají s prstem v nose 150, pětka samozřejmě víc.

06.11.2009 | 13:51:15 |  Reagovat

5. listopadu 2009 | 17:30 | Anonym

Comu sa smejes ? Ak pojdeme vedla seba na dialnici 110 km/hod a ty budes v C1 a ja v tej svojej 1,4 ke (16V) a v rovnaky okamih dame plny plyn (bez toho aby sme podradili) tak ver tomu ze ti ujdem. Proste mi nebudes stacit. Co je na tom smiesne ? mam to vyskusane.

06.11.2009 | 13:30:36 | pigi Reagovat

Dohadujete se všichni úplně zbytečně!!!

06.11.2009 | 11:23:05 | billy Reagovat

Ado

Souhlasím s tebou,je úplně zbytečný se urážet (i když to asi někomu dělá dobře,když na tu klávesnici napíše nějakou tu urážku)... Proto -když něco nevim,tak se do toho nešroubuju,nebo si to nechám vysvětlit.Hlavně -křivky absolutně neovládám,neporovnávám,jenom si představuju,že ten dvoulitr ve fábce musí ject fakt hodně dobře.Ale upřímně -pro mě by byl dvoulitr úplně zbytečnej.Denně najezdim cca 30km,o víkendu na nákupy,jinak žádný velký ježdění.Jezdíme ve dvou,a nejsem žádnej závodník,jedu tak,abych vždycky dojel

06.11.2009 | 11:08:44 | picasso Reagovat

Znalci internetových bludů :-)) Ještě že ten iternet máte. Hlavně by mě zajímalo, kde se tyto teorie vyučují, mimo to, že na net si dneska dá kdo chce co chce. Ale vyvracet vám to nebudu, každý máme své znalosti. Internet je plnej "znalců", a v reálu je okolo nás samej pitomec, kterej nezná leckdy ani pravidla pravopisu, dějiny, chemii nebo fyziku nebo matematiku. I to o něčem svědčí. Stejně by mě ale zajímalo, jak to souvisí s prapůvodním tématem :-))

06.11.2009 | 10:53:07 | Ilja Reagovat

Citujem zo zdroja ktory poskytol Tomas R. - tajne som dufal, ze tu niekto nieco posunie: " Bežne sa hodnota výkonu motora získava meraním na motorovej brzde, na ktorej možno tiež možno určitým postupom zmerať mechanické straty motora. Pri meraní na brzde sa nemeria priamo výkon, ale krútiaci moment motora, z neho a z otáčok motora sa vypočítava okamžitý výkon. Ďalej sa táto hodnota prepočíta na barometrický tlak 100 kPa a teplotu 25°C – toto je základná hodnota výkonu motora, ktorá sa udáva v technických údajoch k vozidlu." citovane zo stranky ktoru poskytol Tomas R.

06.11.2009 | 10:47:58 |  Reagovat

aaa zase ADO

pán matematikár:-) ADO ty sa už prosím,neprezentuj matematikou,naposledy si mi to tragicky predviedol pri debate prevodový pomer verzus rýchlosť auta,nepomôže Ti ani vysoká škola technická ktorou tu argumentuješ:-) pre nezainteresovaných objasním:diskuzia k Alfa Romeo 156 diesel,dodnes sa usmievam: http://autorecenze.centrum.cz/auto-recenze-alfa-romeo-156-diesel-4854.htm

06.11.2009 | 10:46:41 | kakafko Reagovat

pre anonyma 6. listopadu 2009 | 08:25

pozri si tento link, pomozete ti pochopit ako veci funguju
http://www.nahradnediely.sk/index.asp?co=186
prajem prijemny den

PS: zastavam sa ta ADO

06.11.2009 | 10:42:31 | Tomas R. Reagovat

Ado

sorry, ale sám si odporuješ. Krouťák už klesá, ale výkon ještě stále stoupá. Tvé "vědomosti" vyčtené z internetu jsou k ničemu. P.S.: Taky mám vystudovanou automobilní školu. Dokonce u vás v Žilině. Leda by tam učili nesmysly...

06.11.2009 | 10:37:33 |  Reagovat

picasso - moj clovek. Ved kazdy je v niecom dobry. A tak to ma byt. Toho srnceka od skveleho kuchara by som si dal povedat. To musi byt lahoda. Ja som zas elektrotechnik - vyvojar v oblasti BMI. Ale varim tiez rad. Je kopu veci ktorym vobec nerozumiem a velmi rad si necham poradit, ale zase su aj veci ktore ovladam - ako kazdy. Len nemam rad ked namiesto faktov sa ludia urazaju - ako je to tu zvykom. Ale je to prirodzeny ludsky reflex - ako zviera zahnane do kuta utoci.

06.11.2009 | 10:35:17 | Ado Reagovat

Ado

Zastal bych se tě,ale např.já se v tom taky nevyznám,i když sem řidič 20 let.Řikám si -hlavně,že to jede,moc to nežere,v zimě to topí,atd... -ale zase se třeba vyznám výborně v kuchyni,i jak se porcuje srnec,srnka,divoký prase,atd...

06.11.2009 | 10:09:08 | picasso Reagovat

Ilja - vykon je priama umera krutiaceho momentu a otacok. matematicky povedane P=Mt x n. Vykon klesa preto ze aj ked sa otaky zvysuju - teda jeden clen sucinu sa zvysi - klesne krutiaci moment - cize druhy clen klesne - vysledok je potom cislo mensie - v zavislosti na velkosti upadku krutiaceho momentu. To som napisal v prvom vlakne. A nemam byt preco namysleny ani nie som uplne hlupy.

06.11.2009 | 08:47:32 | Ado Reagovat

Krasa urazat namiesto akceptovania faktov. Tymto koncim. Ak to raz niekto znaly najde a bude citat, nemam sa za co hanbit, ale nechcel by som byt na tvojom mieste. Ono hadam sa mozno len s clovekom priemerne inteligentnym. A nepadol som z mesiaca, narodil som sa v nemocnici ako vacsina z nas, vstudoval gymnazium, a potom technicku vysoku skolu. A o tom ze hovorim bludy, to je tvoj neznaly nazor. Ja som napisal vsetko a to co som napisal do bodky plati. Tebe to sice nic nedalo - ako som aj predpokladal, ale ostatnym mozno hej a ak si to chcu overit - internet je plny mudrosti, staci pohladat. prakticky k tomu nemam co dodoat a za vsetkym si milionpercentne stojim. PS: tie tvoje vzorceky su unesenia hodne. Este si mohol takych napisat niekolko, je ich velmi vela. Nehovoriac o tom v akom stadiu odvodzovania z axiom ho nechas a zverejnis. Maj sa ty acylpirin.

06.11.2009 | 08:42:46 | Ado Reagovat

Ado

Suzuki Wagon 1,3 - do 5500 ot. výkon stoupá. Od 5500 otáček tyto stoupají dále k 6500, ale výkon strmě klesá. To je také přímá úměra výkonu a otáček? Tady je leda přímá úměra tvé hlouposti ke tvé namyšlenosti.

06.11.2009 | 08:38:28 | Ilja Reagovat

Ado.

Mám jasno v tom, že jsi spad z měsíce. proto se tě taky nikdo nezastal. Takže vzorec pro výpočet výkonu je : P=A:t kde A je práce a t je čas. Práci A získáš součinem síly F a dráhy s. Ostatní tvé výlevy jsou naprosté bludy. Výkon motoru vozidla se v reálu samozřejmě nevypočítává, ale měří na motorové brzdě. což nepopírá možnost ho i spočítat, v teoretické rovině lze spočítat vše. Dej si obklad, vem acylpyrin a ony ty horečky přejdou. Pa. A definitivum: Stoupající otáčky neznamenají vždy přímoúměrně stoupající výkon.

06.11.2009 | 08:25:49 |  Reagovat

pre anonyma z 5. listopadu 2009

Ja z teba porodim. Myslis ze ja mam problem s chapanim? Nechapem len jednu vec - ako sa takyto neznaly clovek moze hadat za to o com nema paru. Ok - tak podme na to blizsie, hadam to uz pochopis. Citujem ta : "Výkon a krouťák spolu nesouvisí. Leda tak obecně, že výkonnější motor má zpravidla i vyšší krouťák". Velka chyba v chapani !!!!! Taktiez nechapes pojem priama umernost. To su zakladne pojmy. Ked je nieco priamo umerne niecomu neznamena to ze automaticky musi byt vyselodk vyssie cislo ako predosle. priama umera v matematiky znamena sucin. Hovori o tom ze s rastucou velicinou (matematicky sucin) rastie aj vyseldok. Kedze sa jedna o sucin - nemoze tam vystupovat len jeden prvok. OMG - vysvetlujem tu elementarne veci. A podme teraz k tvojmu problemu sw chapanim. To ze ty si myslis ze vykon a krutiaci moment spolu nesuvisi je absolutny dokaz tvojej neznalosti. Aj ked mam pocit ze keed to tu vysvetlim aj tak to nepochopis a budes dalej hovorit aky som neznaly ja, ale skusim a dolozim ti to aj faktami, lebo vidim ze to inac nejde. JEDINE CO SA MERIA JE KRUTIACI MOMENT !!!! VYKON SA MATEMATICKY DOPOCITAVA Z NAMERANEHO KRUTIACEHO MOMENTU A OTACOK PRI KTORYCH HO MA!!!! VYKON AKO TAKY SA NEMERIA !!!! Chces vzorec? Nie je to tajna vec a taky odbornik ako ty ho iste vies. Ale ked tak tak kukaj: P=((Mt*n)/k) P- vykon motora, Mt - krutiaci moment, n - otacky motora, k - konstanta. To ze je tam priama umera vidis v parcialnom sucine Mt * n. Keby si mi dal krivku priebehu krutiaceho momentu tak ti z nej nakreslim krivku vykonovu. To je vsetko. Mas hlboke nedostatky tak sa ich snaz pochopit, ja to myslim v dobreom, ale netesi ma ze mna ides nazvyat ze tomu nechapem a pritom opak je pravdou. Co ma vsak mrzi viac ze nikto iny sa ma nezastal tak to mi pride tiez ako ze nevedia ako to je. preto to tu po lopate pisem. V skratke. VYKON a KRUTIACI MOMENT VYCHADZAJU JEDEN Z DRUHEHO. Anonyme mas uz aspon trochu jasno??

06.11.2009 | 08:10:08 | Ado Reagovat

Major, Drsoň

Pochopil jsem, že to patřilo mě. Jste kluci nějaký zmatení oba :-))) Děte ještě spát :-))

06.11.2009 | 07:35:47 | Pupkatej Reagovat

Drsoň

To soráč, přehlíd jsem se.

06.11.2009 | 07:34:15 | Major Reagovat

To Major

Já to nebyl, to anonym.

06.11.2009 | 07:33:24 | Drsoň Reagovat

Drsoň

Zrychlení je lineární, to snad vidí každej. jen při řazení je tam vždycky prodleva, ale chci říct, Drsoni, tos nevybral zrovna nejlepší video. Tady ta lemra to měla za 13 vteřin a nevzala to pořádně pod krkem. Trojku řadil už v 90ti, tím ztrácí...

06.11.2009 | 07:32:22 | Pupkatej Reagovat

Já nevím, jestli má Jerry něco s očima, ale nevidím tam rozdíl ve zrychlení od nuly až po 100, ručička jde pořád stejně nahoru, prakticky až na 120. Nezapomeňte, že je to jízda jen na 3 kvalty. Kde tam má Jerry nějakej rozdíl 60,70, a 100, nevím. Není to náhodou jen Jerryho utkvělá představa, kdy se cílená lež stává pravdou???

06.11.2009 | 07:26:40 | Drsoň Reagovat

Jerry

http://www.youtube.com/watch?v=wyuYM9oguZ0&feature=related

06.11.2009 | 07:22:24 |  Reagovat

Jerry

Taky dobrej. A tenhle znáš? Soudí gynekologa za vraždu cikánky. On povídá soudci: V ambulanci vyšetřím 35 žen, na lůžkovém oddělení 40, v noci mám tři porody a když jdu z práce tak mi na ulici povídá ta cikánka: Pane, za padesát korun vám ji ukážu...

06.11.2009 | 07:16:13 | Major Reagovat

Díky za videa C1

pravda mohl jsem si je pohledat na netu sám, ale teď má člověk aspoň reálnou představu jak to doopravdy je. 0-65km/h svižné zrychlení. 70-100 pro mě docela překvápko - celá věčnost. Nad 100...tak snaží se no, ale...jen si vzpomínám na ty borce kteří se tu kasají jak "s tím na D1 předjíždí ve 150ti a ještě by šla"...podle toho videa nevím nevím.

06.11.2009 | 01:43:15 | Jerry Reagovat

Radek

Tady jasně vidíš, že se prostě nedá všemu věřit. Auta jsou totožná, používají stejné motory, převodovky, tachometry, a nezbývá než nechápat, kde k těm rozdílům přišli... Jediné rozumné vysvětlení je, že každé mělo jinak sjeté gumy...ale tomu asi neodpovídají ujeté km. Já osobně mám vyzkoušeno podle přenosné GPS že při 53 tachometrových jedu přesně 50 a při 130 GPS mám na tachometru 135. Takže i bez GPS, kterou jinak nevlastním, jetdím vždy o 10 víc, což ve skutečnosti není tolik, aby se na mě policajti napásli :-)) Na dálnici to neřeším vůbec (jen pod kamerami, které už znám), tam dám za pět a valím 150, kdy to má nejpříznivější otáčky a nejlíp to reaguje na plyn. Ve 130ti je to línější.

05.11.2009 | 22:48:58 | Major Reagovat

To Major

Též jsem se díval na C1 a je tam odchylka 50km/h +6km/h, stejně tak u 70 a 90km/h. U 110 a 130km/h je tam nějakých chaos. U Ayga, je to, jak píšeš, u P107 zase jinak.

05.11.2009 | 22:41:52 | Radek Reagovat

Nemáš pravdu, a nechce se mi tě přesvědčovat. Jen pro dokreslení: Motor který má nejvyšší výkon při 4200 otáčkách se nechá vytočit i na 5000, ale výkon už nestoupá, alebrž klesá. Takže není přímo úměrný otáčkám. Dále křivka stoupajícího výkonu nemusí být rovná, ale různě zakřivená, což opět potvrzuje nepřímou úměru k otáčkám. A opakuji, že krouťák má svůj průběh, daný vyplachováním, rychlostí sání, odporem výfuku, a celkovou konstrukcí a naladěním motoru (stejně jako výkon) a nemá vliv na samotný výkon v kW. Výkon a krouťák spolu nesouvisí. Leda tak obecně, že výkonnější motor má zpravidla i vyšší krouťák, a naopak. Ale to je jen obecná rovina. Můžeš mít 50 kW a krouťák 88, a taky můžeš mít 44 kW a krouťák taky 88. Chápeš? Ne? Tak to neřeš.

05.11.2009 | 22:31:40 |  Reagovat

nechcem sa hadat. Vykon je priamoumerny otackam. Ked by si mal krutak konstantny a otacky rastu rastie aj vykon. Ze vykon klesa s rastucimi otackami je pochopitelne - pokial klesa krutiaci moment!! co som aj napisal. KEby bol krutiaci moment konstantny na vsetkych otackach tak vykon so stupajucimi otackami stale rastie!!!!!!! chlapi nehnevajte ma. Vykon fabie74 kW je biedny. http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=583 Ked zanalyzujes ten priebeh dospejes k nazoru ze tych 74kW je prave vdaka hodnote otackam a krutiaceho momentu. Ze ten vykon sa bere papierovo len na poslednych par sto otackach. Porovnaj si to s priebehomm 1,6 MPI 55 kW z Octavie. Preto ludia pisu ze ten motor je lepsi a subjektivne zivsi. Lemrava fabia v tej motorizacii nema ani 120 Nm tm. Analyza a problematika motorov je obsiahla, ale nie moc tazka. Este mi neda a musim dat na poriadok veci ohladom dieslov a benzinov. Niekto doslova vytahuje tromfy ze sice ma len dajme tomu 70 kW na tom diesly ale ma raz taky krutiaci moment. To je zial mylna idea. Nakolko je tam ina prevodovka a pohon kolies je uz o niecom inom. Priebeh krutiaceho momentu udava agilitu, vykon je urcujuci. Taktiez nie je pravda ze motor je lepsi ked ma krutiaci moment v nizsich otackach.

05.11.2009 | 22:13:41 |  Reagovat

Radek

Koukal jsem na to, jsou tam odchylky i dolů, i nahoru. jak u kterého auta. Zaujala mě ta odchylka tacho u C1 (jen +2 do 70km/h, a +3 ve 110 a těch +5 až ve 130 km/h. Takže tenkrát měl Standa pravdu, jak jste se hádali o úchylce tachometru :-)))

05.11.2009 | 22:13:02 | Major Reagovat

U teho Ayga, naměřili těch 45kw atd., ale to se jedná o zcela nový motor, měl najeto jen 1.700km, čili si myslím, že výsledek není zcela na 100%.

05.11.2009 | 22:05:17 | Radek Reagovat

To jsi na omylu, výkon není přímo úměrný otáčkám. Máš motory, kde je výkon jen v určitém rozsahu otáček, a potom zase křivka klesá, přestože otáčky stoupají. Proto jsem tady zdůrazňoval tu strmost křivky stále nahoru. A krouťák s výkonem nesouvisí. Zde si jde každá křivka svojí cestou :-)) Je samozřejmě tím lepší, čím je plošší. Zajímal by mě průběh výkonu a krouťáku třeba u fabie 74 kW

05.11.2009 | 22:02:01 |  Reagovat

Na tej stranke je drviva vacsina motorov. Staci si tuknut a vyhladat.. Dokonca su tam grafy aj 107 aj AYGO aj C1 - aj ked ide o ten isty motor tak aj tak su mierne ine... Ak si neviete niekto vyhladat - o com pochybujem tak napiste motor a pohladam ja.. PS: pre anonyma - to ze je vykon rastuci je u kazdeho motoru, lebo vykon je priamoumerny otackam motora. Aby rastuci nebol musel by sa s rastucimi otackami prudko znizovat krutiaci moment. Pravda je taka ze uvedene hodnoty nie su moc oslnujuce, ale v kombinacii s lahkym vozitkom to staci na slusnu dynamiku,,,

05.11.2009 | 21:59:22 |  Reagovat

Na tej stranke je drviva vacsina motorov. Staci si tuknut a vyhladat.. Dokonca su tam grafy aj 107 aj AYGO aj C1 - aj ked ide o ten isty motor tak aj tak su mierne ine... Ak si neviete niekto vyhladat - o com pochybujem tak napiste motor a pohladam ja.. PS: pre anonyma - to ze je vykon rastuci je u kazdeho motoru, lebo vykon je priamoumerny otackam motora. Aby rastuci nebol musel by sa s rastucimi otackami prudko znizovat krutiaci moment. Pravda je taka ze uvedene hodnoty nie su moc oslnujuce, ale v kombinacii s lahkym vozitkom to staci na slusnu dynamiku,,,

05.11.2009 | 21:52:51 |  Reagovat

Ado

Ado, ještě by bylo zajímavé dát odkaz na nějaký jiný známý motor, pro porovnání. Najdeš tam něco? Dík.

05.11.2009 | 21:40:57 |  Reagovat

Ado

Dík za zajímavý graf. Je tam zřetelně vidět, jak strmě stoupá křivka výkonu tohoto motůrku prakticky až k maximálním otáčkám, takže žádné vadnutí, nebo ztráta dechu. Přesně tak, jak bylo řečeno - brutálně až po omezovač. Křivka krouťáku je tam taky hezky vidět - plochá, a za jejím vrcholem je úbytek krouťáku srdnatě nahražen stále stoupajícím výkonem. Myslím, že je to motor opravdu povedený. Ten měřený výkon a krouťák měřili jak? Na kolech vozu? Což by odpovídalo jistým ztrátám (které jsou samozřejmě u každého auta).

05.11.2009 | 21:39:30 |  Reagovat

To anonym

Ono je to taky 900kg vs. 2100kg.:-)) I tak z 0 - 100km/h za 7s je solidní.:-))

05.11.2009 | 21:18:33 | Radek Reagovat

Tomu sám nevěříš, že mezi 100 - 105 km/h by při tomto zrychlení byl rozdíl víc než 3 vteřiny ? Taky záleží kdo jak řadí, (na některých těch videích nešli na maximum), a samozřejmě na podmínkách. To ale pořád nic nemění na podstatě věci. Ty můžeš věřit v Boha i ve 14 vteřin, já zase v něco jiného. Důležité je, proč jsou ty videa tady: Dochází mu dech v 70ti? Myslíš že by někomu nestačil ve 110ti, když teprve jede na trojku a ta jde se stejným zrychlením na 145? Inu kdo nechce vidět, nevidí, jak tu někdo už psal.

05.11.2009 | 20:08:50 | Major Reagovat

Re:Major

By mě zajimalo ,kde jsi vzal 10,5s.Tak možná z kopce.Jak už tu psal jistý majitel tachometr přeměřuje cca 5km takže změř O-105km/h a tam mi to už všude vycházelo nějakých 14s takže nevím nevím.

05.11.2009 | 20:03:15 |  Reagovat

Myslím že je tu mnoho povyku pro nic. Začalo to tím, že "jen motor 2,0" může jet s malou spotřebou, bez řazení a celkem tiše dálniční rychlostí. Tak to jsme si asi vysvětlili, že tomu tak není (díky Aygu) a mohli bychom se vrátit zpět k té fábii 2,0 které patří tato recenze. A viděli jste dnes Černé ovce? Nová fabia je průtokáč :-)) Ale není to závada, lidi jsou hloupí, je to prostě schválně. Jen si neumím představit, co to udělá v dutinách, když tam ty litry vody zamrznou.

05.11.2009 | 20:00:07 |  Reagovat

Radek

Vzhledem k obsahu motoru, proti té C1 nic moc :-))

05.11.2009 | 19:56:14 |  Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=3rXWrvO_TFQ&feature=related slabším povahám (majitelům HTP) doporučuji vypnout zvuk. :-))

05.11.2009 | 19:52:03 | Radek Reagovat

Major

Zde jsou jen namátkou nějaká videa, a ukaž mi, kde mu dochází v 50-70 dech .....

http://www.youtube.com/watch?v=5LM8FCbS2VY&feature=related


a nebo


http://www.youtube.com/watch?v=Y4OPKEMDLRE&feature=related

05.11.2009 | 19:45:18 |  Reagovat

Jamieson

Abychom se přestali jen urážet, prosím tě, jaké video jsi to viděl? Na recenzi tuším Standy nebo Adriana je odkaz na videa s C1 a tam teda je vidět něco úplně jiného. Navíc, já toto auto mám a ujišťuju tě, že na žádný rychlostní stupeň mu v žádném případě nedochází dech, vyjma pětky- Do 150 akcelerace, potom už jen pozvolně do 175 a dost. Ostatní stupně zrychlují velmi svižně (nechci napsat brutálně, abych zase někoho nepodráždil, kdo to nezná) až na omezovač. 70 není vůbec limit, protože zde jede např. dvojka až na 100-během 10,5 sec.

05.11.2009 | 19:39:49 | Major Reagovat

Vtipne to nemalo byt. Ja som uviedol fakty. A to vykon a krutiaci moment. Ze som v tom nejazdil to je taky argument ako dohadovat sa o panu bohu. Hovirm previest sa pojdem, ak mi to umoznia (co by ma teda prekvapilo keby nie). Ja vobec nepopieram ze to auticko moze byt dobre - ked sa na tom zhodnu koniec koncov viaceri - ale narazam na to ze to nie je svaty gral. Ak je pravda to co pisete ze to ma peknu malu spotrebu (comu verim - koniec koncov to by sa aj malo ocakavat od takeho motora), slusnu dynamiku. Vyborne do mesta - o tom nepochybujem. Ale zial s tymi senzibilnymi dodatkami suhlasit nemozem. Ked tu niekto riesil uz len pripad nehody - to co ste tu viaceri uviedli je pravda - deformacne zony, celkova konstrukcia... ZIal opat narazam na zakladne fzikalne principy - konkretne na hybnost, rychlost, hmotnost. TJ zjednoduchsenie hovoria o tom ze vysledna sila pri naraze je rozdelena v pomere hmotnosti. Co sa tyka testov NCAP - vtedy vozidlo naraza do stojacej prekazky, ktora nema ziadnu hybnost. Co sa rychlosti tyka - opat hovorim - ide o hmotnost - auto je lahucke, male, preto ma slusnu dynamiku. Tam je kluc k uspechu. A ked ozaj niekto chce relevantne fakty - ak ste niekto z okolia prievidze, alebo ziliny- mam zaujem si zmerat dakde na vhodnom mieste sily a vysledky posunut sem. Ja s mojim 12 rocnym autom s vasim novym. Nemam nic preborne - 1,6ku s vyrobcom udavanym zrychlenim 0-100 11,5s. Nezatrabujem kvality toho auta, ale prosim vas trochu sudnosti pri porovnavani s inymi, navyse ked sami nemate mozno vela skusenosti s inymi autami.

05.11.2009 | 19:16:55 | Ado Reagovat

Koukni nejaka videa a uvidis.Do 60-70 kmh raketa, pote uz slabne.

05.11.2009 | 19:08:40 | jamieson Reagovat

Pigi, Ado, Jamieson

To nejsou příspěvky do recenze, to je Dikobraz :-)) Ani jeden z vás v tom tříválci nejel, ale jako vtipy je to dobrý. Hlavně to od Jamiho, jak mu v 70ti dojde dech :-) Fakt jsem se pobavil. A ten závodník s 1,4 co to nandal C1, to jsem plakal smíchy... kucí, fakt jste dobří.

05.11.2009 | 17:30:49 |  Reagovat

Auto s 200000 km má jistě nárok na výměnu prakticky čehokoliv, ale neoznačoval bych např. tlumiče, výfuk nebo brzdy (kromě obložení) za spotřební materiál. To jsou všechno věci s životností řadu let, pokud auto je kvalitní.

05.11.2009 | 16:37:13 | Itall Reagovat

Radek

Tak pokud chceš závodit,a "nestačí" ti něco míň výkonnýho,tak samozřejmě .

05.11.2009 | 16:20:37 | picasso Reagovat

Řekl bych to tak : "Objem ničím nenahradíš".

05.11.2009 | 16:11:16 | Radek Reagovat

pigi

Tak jasně,že ten tříválec asi nebude takovej držák,ale myslim si,že na ježdění cca 30km denně,a o víkendu na nákup,pro dvou členou posádku bude stačit.Svezení v dvoulitru musí být fakt pěkný,já měl zatim pod zadkem nejsilnější 1,6 MPI,což taky nejelo tak špatně-nejsem žádnej závodník,nebo nějak náročnej řidič.Měl sem možnost se svézt i v tý fábce 1,2 12 ventil,a musim říct,že mě to docela překvapilo na to,jakej to má "motorek".Ale je úplně jasný,že s dvoulitrem je to nesrovnatelný .

05.11.2009 | 16:02:36 | picasso Reagovat

picaso

Jasne z casti mas pravdu. Ale ide aj o to kolko jazdis. Ak clovek beha po po dialnici a na dlhe trate kazdy den tak mu urcite 1.2 stacit nebude. Ak napr. robis 200 km denne tak zabudni na nejaky trojvalec. Pretoze taky 2,0 liter bude na dialnici zrat tak isto ako 1,2 HTP a mozno aj menej. A je to uplne ina jazda. Taktiez ide aj o zivotnost. Napr. taky 2 liter ma predpoklad ze ti spravi ovela viac km ako nejaky maloobjemovy motorcek. No a ked jazdis dajme tomu 60 000 km za rok tak ta aj takyto udaj bude zaujimat.

05.11.2009 | 15:55:47 | pigi Reagovat

Na dnešní dobu je dvoulitr podle mě úplně zbytečnej -pokud nemáš auto o hmotnosti 1500kg,a z 99ti % nejezdíš plně obsazenej.Pro lidi,co nepotřebujou závodit,a dokazovat si,že na to maj,tak i těm stačí bohatě i fábie s obsahem 1,2 12 ventil,a sou s ní taky spokojený.Takovejch lidí znám hodně.A co se týká financí-povinný ručení,náhr.díly,obsah kapalin,olejů,atd,tak nějaký ty tříválce sou na tom asi nejlíp.Je fakt,žádný mega dělo to neni,ale pro jednoho,dva,max tři lidi bez závodění a dodržování rychlostí,a hlavně -bezpečně dojet do cíle,tak i ta 1,2 12 ventil stačí

05.11.2009 | 15:49:04 | picasso Reagovat

pigi

Absolutne suhlasim s pigim. Uz je to az trapne ako vsade idu ti isti mudrovat o tych meststkych vozitkach (107,A,C). Robite z toho modlu. NIkdy som sa v nich neviezol, ale mam v plane si ich ist vyskusat (asi 107 - mame tu dealera). Jedno je ale ist. www.rri.se - najdite si tam ten megapeklostroj. Pre tych co to nenajdu alebo nechcu - realne udaje - http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=237 - realny namerany vykon -45 kW a 89 Nm - krutiaci moment. Mate tam aj graf. To je vsetko. To su fakty. Fyziku neoklamete. Skutocne je rozhodujuci udaj o hmotnosti. Takze sudte s rozumom - a uz ked chcete mat tie vase karicky ako automobilovu modlu - zvezte sa aj v inych, nie kazat nam ostatnym aby sme sa zviezli tymi malymi - ja sa zviezt pojdem.

05.11.2009 | 13:28:33 | Ado Reagovat

jamienson

Presne tak. Proste kolinata su super vozy. Usporne,zive,paradne. Ale uz to tu trosku ty ich majitelia presieraju si myslim.

05.11.2009 | 13:18:58 | pigi Reagovat

Kolíňata jsou opravdu rychle cca do 60-70 kmh.Pak postupne ztraci dech (alespon dle tech par videi, ktere jsem videl :-).Nicmene Fabka 2.0 by mu prdel natrhla kdykoli by chtela.Nad 70 kmh urcite.Jinak pomer vahy a vykonu vychazi lepe pro Fabku.Fabie 1110kg a 115PS, Auta z Kolina 800 kg a 68PS.Nemusim byt Pytagoras abych vedel, ze Fabka je v tomhle porovnani lepsi.O kroutaku (77 Nm v prospech Fabky) ani nemluve .

05.11.2009 | 13:12:49 | jamieson Reagovat

presne tak

Uz ma to unavuje citat ake su tie kolinata super a ze idu ako 2,0 litre benziny. Uz to trosku s tymi mikroautami prehanate nemyslite? V kazdej druhej recenzii sa objavi nejaky magor co stale mele ze to jeho micro auto je v podstate lepsie ako hoci ktore ine. Uz sa trosku uvedomte. Vyskusajte si nejaky 2 liter benzin v malom aute a potom hovorte. Ja nehovorim ze C1 -ky a 107 -ky su zle auta. Su to dobre auta ale zase trosku s mierou. Minule sa na mna lepil jeden s C1 kou na dialnici. Isiel som asi 110 v lavom pruhu. potom som mu uhol a ked sa dostal priblizne na moju uroven tak som na to dupol. No a co sa stalo ? nemal na mna. trosku sme sa akoze pretekali lenze nemal na to aby ma predbehol zacal som sa mu vzdalovat. Podotykam ze mam obycajnu 1,4 ku bezin (bez ziadneho VVTi) v aute ktore ma 1340 kg. No co mi na to poviete ? (nemam fabiu). Proste tieto male auta ( C1,107,aygo) su super a aj dost zive. Ale neprehanajte to s tymi porovnaniami vselijakych silnejsich aut. Je to uz trapne.

05.11.2009 | 12:58:59 | pigi Reagovat

Nedá mi sa zastať a2:

Drsoň a Pupkatej, už ste niekedy skúšali 2.0 benzín?
Asi nie, ina by ste vedeli, že je to nebo a zem. A považovať 800kg Kolíňatá za vrchol toho naj...:)), tak to je alebo smutné, alebo smiešne... .
Fabia je veľmi ťažká, ak by Aygo a spol. vážilo toľko, čo Fábia, ani si necekne voči 2.0. Ale aspoň je Fábia kvalitnejšie spracovaná a vyzerá ako auto...

05.11.2009 | 12:31:25 | ľuboš Reagovat

Pepe

No jasně, protože co to je za blbost "dej ten motor do fabie"? To není argument. I když možná by to pro škodovku bylo vysvobození... při těch jejích trabanťáckejch převodech by s kolínským motůrkem mohla tahat i karavan :-)) (Nemyslím teď 2.0, ale ty ostatní nepodarky).

05.11.2009 | 12:03:31 | Major Reagovat

A2 PUPKATEJ A DRSON se asi poperou.......hihihihi bude sranda....dejte si do dřžky dmnti...hihihi

05.11.2009 | 11:58:19 | pepe Reagovat

a2

Co to tady kecáš, magore? proč by někdo přendaval motor do jinýhoi auta? Někdo tu TVRDIL ŽE PRO TO ČI ONO MUSÍ BÝT MOTOR 2.0 a anonym ti napsal, že nemusí, čímž ti rozšířil obzor. A jestli jsi v kolíněti nikdy nejel, tak to někdy zkus a potom kecej blbosti. Holt na co potřebuje zamrzlá škodovka 2 litry, na to vyspělé automobilce stačí polovina. A šlo snad o tah z nízkejch, aby moc nežralo, nebylo potřeba moc řadit a ticho na dálnici. A Aygo toto naprosto splňuje. Stejně jako ostatní kolíňata. Jestli se to tobě líbí, nebo ne.

05.11.2009 | 07:34:29 | Pupkatej Reagovat

A2

Chceš snad říci, že Fabii s 55 kW předjíždějí cyklisti? Já jenom, že jestli se ti zdá motor z Kolína s 50 kW a tahem "vocpodu" do fábie tak slabej, tak jak musí vypadat fabie s 55 kW (o 44 ani nemluvím), a potažmo, když tady zmiňiješ její váhu, tak i 70 kW by muselo být málo. To jsi plácnul pičovinu, viď? Tak si protři oči, dej si pár pohlavků a rozmysli si, než budeš něco ventilovat. Nejhorší jsou ti, co kecají o něčem, o čem nic neví.

05.11.2009 | 07:27:30 | Drsoň Reagovat

a2

Není nad konkrétní poznatek :-)) Tvá fantazie je sice bezbřehá, ale je to jen fantazie... Nebo myslíš, že rozdíl nějakých necelých 250 kg udělá z auta nepojízdnou lemru? Tak na to zapomeň. Nebo možná tak z Fábie :-)) Protože to co jsem psal platí pro zatížené Aygo, (jezdím jen plně obsazený), dojíždíme s chlapama do práce - a větší část po dálnici - zatímco autor recenze který si zde honí triko, machruje v autě sám, že? Ale je hezké, že když se náhodou objeví něco, co vy považujete za nemožné, umlátíte to lopatou, aby se o tom nikdo jiný nedozvěděl. Jenže to by popíralo účel recenzí - seznámit co nejvíc lidí s tím, co by je mohlo zajímat a třeba tohle by je zajímat mohlo :-))

05.11.2009 | 07:19:23 |  Reagovat

anonym 20:43

A kdopak...že by Standa? Až budeš porovnávat, tak řekni kolik ten motorizovaný nákupní vozík z Kolína váží! Narvi ten 1.0 VVVTTTiii do fábky a budeš vzdalující se blikající světla vidět ty - cyklistů co tě budou předjíždět :-)))))

04.11.2009 | 22:48:07 | a2 Reagovat

Pavel

A být tam turbo, bude z něj takovej divoch, jako z Clio nebo Twingo s turbem. Pak se může celá Fabia 2,0 jít bodnout, protože uvidí z tohoto autíčka jen vzdalující se koncová světla. Takže dnes už to není jen o obsahu, ale o technologii.

04.11.2009 | 20:46:11 |  Reagovat

Pavel

Turbo? Tak se někdy zajdi podívat k dealerovi Toyoty a svez se v Aygu. Budeš mluvit jinak. Je to 998 ccm, s VVTi. Jenže to je potřeba vyzkoušet, aby ses zbavil zažitých a překonaných názorů. Netvrdím že je to letadlo, ve 170ti mu dojde dech, ale ty podmínky, o kterých jsi psal že musí být 2.0 tak ty splňuje. Pružný odspodu, živý, a při dálničním tempu tichý. S nízkou spotřebou (při 130ti 5,2 - při 160ti 6,2)

04.11.2009 | 20:43:44 |  Reagovat

To anonym

Pokud budeš mít turbo tak možná, ale atmosférickej 1 - 1,2 asi těžko. osobně bych dneska pod 1.8/2.0 L nešel, žere to úplně stejně, pojistit 2.0 i když víš jak můžeš za cca 4000 kč. A jízda.....to je někde jinde.

04.11.2009 | 14:01:29 | Pavel Reagovat

No jo, no. Někdo holt k tomu, aby motor táh od spodu, jel kultivovaně a nežral moc potřebuje 2.0 litru. Ale představ si, že jsou i motory polovičního obsahu, které dokáží totéž. A to ticho při jízdě dálniční rychlostí :-)) Vivat Toyota!

03.11.2009 | 21:04:22 |  Reagovat

Dobrej motor

Fabiu jsem jako auto nikdy neuznával, je to předražený škaredý šunt, je ale pravda, že ze všech motorizací co jsem řídil je 2.0i jediný solidní motor, pro tuhle plechovku. Táhne od spodu, moc nežere, není potřeba moc řadit...atd, byla to příjemná jízda.

03.11.2009 | 19:58:51 | Pavel Reagovat

2.0 MPI

Tohle je skvělá motorizace pro Fabii, miluju to ticho při dálničních rychlostech. Někdo se tady ptal na pohotovostní hmotnost: Fabia Combi Elegance 1.220-1.310 kg podle přiobjednané výbavy nad rámec Elegance.

03.11.2009 | 15:59:15 |  Reagovat

tak ono je rozdiel mat 85 kw na 1,5 -ke a mat 85 kw na 2,0. Je to citit.

03.11.2009 | 15:08:16 |  Reagovat

kdyz me nekdo dojede tak ho poustim bez problemu ale kdyz nemas kam uhnout a on te problikava jak silenej , klickuje zleva doprava tak je to skoro jiste tdi . poznat to jde lehce , maji to vzadu napsany a koncovku vyfuku do zeme . nemam nic proti octe tdi , svagr ji ma a neni to spatny auto , ale je zvlastni kolik ridicu techto aut jezdi jak prasata .

03.11.2009 | 14:05:17 |  Reagovat

a co ja mam na civicu 147kW

03.11.2009 | 13:47:25 | pavel frym Reagovat

85kW? ved to mam ja na 1,5 honde civic r.v. 1999.

03.11.2009 | 13:11:43 | karol Reagovat

vědí hovno a jenom dělají machry. Pokud mě někdo dojede, a chce mě předjet, znamená to, že asi jel rychleji než já, a že mu překážím. Nebo má třeba rychlejší reakce a předjel by toho předemnou už dávno, zatímco já ještě ne. V každém případě nemá cenu mu bránit v předjíždění, ať jede. Pokud má někdo potřebu dokazovat v silničním provozu, že "mě to jede, koukej, čumíš co?", tak je to psychicky nevyrovnaný jedinec, dospělec s dětským mozečkem, anebo čurák. To si přeberte.

03.11.2009 | 12:39:47 |  Reagovat

Výkon je 85kw.Přesně jak dotyčný a jim podobní vědí,že je to zrovna to TDi

03.11.2009 | 11:56:43 |  Reagovat

Aký je vykon motora 2,0 benzin?

03.11.2009 | 09:24:31 | karol Reagovat

Jo Jirek to popsal naprosto vystižně. Jinak Fabia 2,0 musí být opravdu zábavné Jen pro zajímavost, jaká je pohotovostni hmotnost?

03.11.2009 | 08:02:18 | Honza Reagovat

tdi

jak poznáš ve zpětném zrcátku že je to TDI,muže to být taky 1,4 mpi.Pak bych se nedivil tvé neskrývané radosti.

03.11.2009 | 06:45:40 | peta Reagovat

Já jsem koupil 406ku 2,2HDi, 2003rok a bylo mě vysvětleno, že stejně mám jen francouzskou popelnici, a nemůžu se rovnat s člověkem, co má octu TDi 90k, natožpak co má TDi 110k, a už vůbec ne pokud by měl PD...A upřimně řeknu...kdybych měl octavku z roku 1996 1,9TDi(ale i třeba 1,4MPi) tak nikdo neřekne u nás na vesnici ani popel.Ale kupte si peugeota a jste ti posraní francouzi co mají raději žrát žaby a nesrat se do aut:-)))Máš octu, jsi king, máš passata, jsi ještě větší king, máš francouze nebo i itala, jsi debil...jojo tak to v česku je

03.11.2009 | 00:08:50 | Jirek Reagovat

Dosud jsem nepochopil,proč se někteří jedinci pořád naváží do majitelu TDI. Když jsem si já kupoval TDI,tak určitě ne kvuli tomu abych se masíroval,ale kvuli vlastnostem motoru TDI. A věřim že většina majitelu si to kupuje ze stejneho duvodu. Když se mně někdo snaží předjet, tak by mně fakt nenapadlo řešit jestli se nemasíruje. Asi má kvalt,tak at´ jede.

02.11.2009 | 21:37:31 |  Reagovat

fabia

když jsi tak pomalý že se ti lepí TDI na zadek tak se s nimi nesnaž závodit.Jezdiš asi jako duchodci a pak to neumiš spolknout když tě chce normálně někdo předjet.Nebránit v předjetí rychlejším nebo jezdit sám rychleji. Takoví jako ty zpusobují nehody

02.11.2009 | 21:09:12 | jan Reagovat

Anonym 18:55

Asi tak.

02.11.2009 | 20:08:48 | lukas Reagovat

podle me myslel ty kokoty v octach tdi 90 koni co se vam lepi na prdel v kazde kolone na dalnici jak nepricetni a jezdi a snazi se zavodit jako by meli ferrari . myslim ze je uz potkal kazdej dostkrat na to , aby bylo jasny o cem je rec

02.11.2009 | 18:55:44 |  Reagovat

A pokud je ručička kolmo, tak není doprava. Debile.

02.11.2009 | 17:34:43 |  Reagovat

"zábava,velice si libuji,když za mnou jede nervozní týpek s TDi a už mi najíždí na zadek,abych se se svou fabijkou uhnul a nechal ho předjet,hahaha-chacha- tady je ta legrace ,kerou si užívám s plna hrdla,stačí podřadi za 4 a během pár okamžiků se ručička rychloměru pohybuje hezky kolmo do prava a masér za mnou s TDíčkem valí bulvy"... Tak tady je máte, KOKOTY ! Nejdřív zdržují, potom brání předjíždění a přitom se pochčijou do sedačky s orgasmem dítěte, které postavilo lepší bábovičku. Tydle ZMRDY bych vystřílel ze silnic. Už vidím, jak si léčí komplexy obzvláště na slabších vozech a svoje mindráky si chlácholí na úkor ostatních. DEMENTI !

02.11.2009 | 17:33:53 |  Reagovat

FABIA 2.0i

Nazdar Romane, k tvojmu komentaru ... bava,velice si libuji,když za mnou jede nervozní týpek s TDi a už mi najíždí na zadek,abych se se svou fabijkou uhnul a nechal ho předjet,hahaha-chacha- tady je ta legrace ,kerou si užívám s plna hrdla,stačí podřadi za 4 a během pár okamžiků se ručička rychloměru pohybuje hezky kolmo do prava a masér za mnou s TDíčkem valí bulvy .... plna pravda. Ja som v štastí odprevadil minulý rok model 2001 hatschback, s 260.000 km druhému šťastlivcovi a teraz brázdim cestičky slovenské na ďalšom dvojlitri ale sedan. Väčší kufor poteši predsa :) tak ako píšeš, veľa krát ostávajú tí za mnou prekvapení ked zošlapnem plyn k podlahe :) hlavne ked sa mi niekto lepi na riť niekde v kopcoch či už ide o medaka, bmw, ... uznavam tieto ťažké kravy veľké, ale vela krat nemaju sancu. Samozrejme ked sa rozbehnu idu aj oni ale myslim ze toto prevedenie fabky sa škodovke podarilo. I ked mechanici často kritizujú tento motor od VW, ale pravdu si povedzme kazdy motor ma nieco+/-.
Vela ich nebeha, a mal som jednu poistovaciu udalost (vymena čelného skla), a poistovak v BA mi neveril (mal aj techničak v ruke) ze to neni mozne take motory Skoda nerobi... otvoril som mu kapotu, ani to mu kretenovi nestacilo (ja som uz rezignoval), tak si volal do Skodovky ci je to OK.... potom uveril, takze spolahlive, vykonne auticko. Samozrejme nie na okruhy ale na bezpecne predbehnutie :) Ten hatschback co som mal predtym mal znizeny podvozok o 15mm a poviem ti bolo to citit.
K tej RS-ke... previdelne stretavam cestou do prace jednu RS "čiernu pumu" z Trnavy, ale to TDI poznať, na nu nemáme...
Jedine co vytykam je 5st. manuálna, často hladam 6-stku :) zisla by sa, ale to by uz bolo inak sprevodovane a ta trojka by stratila na vykone si myslim....
tak hodne KM najazdených ....
michal

02.11.2009 | 16:19:20 | MST Reagovat