Recenze Škoda Fabia II 1.2 HTP
“Klasika která funguje.”

Autor recenze: Krawis (28 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:7 200 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 25. 1. 2010

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën Xsara

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Je nové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Asi takto...získal jsem auto za zaměstnaneckou cenu, tj. místo prodejních 298.000,-Kč za výbavu Ambiente z klimou za 241.000,-Kč. Od toho jsem si odpočítal DPH, takže jsem někde na hranici 200.000,-Kč. Za ty peníze nové auto s takovou výbavou nekoupíte. Je nové a 4 roky v záruce (bonus od výrobce - prodloužení záruky o 2 roky).
K motoru - dá se s ním jezdit mimo město za 5,5 - 6 l, dálnice kolem 130 km/h cca 7-8 l a město tak 7 l. Teď v zimě tak 8-9 l. Na tak malý motor spotřeba docela velká, hodně záleží na způsobu jiízdy. Musím ale podotkonout, že motor má docela slušný zátah a i na dálnici se dá bez problémů držet předepsaná rychlost. Kdo chce auto na závodění a potřebuje si honit ego ať si koupí něco silnějšího.
Jízdní vlastnosti jsou v pohodě, možná naladění pozvozku je zbytečně tvrdé.
Kufr ve verzi kombi velký, na kočárek a spoustu nesmyslů stačí.
Vnitřní prostor je dostačující, já měřím 196 cm a v pohodě se vlezu. Ten kdo je případně za mnou už ale moc prostoru nemá. Není to lae rodiné auto, nýbrž auto z kategorie malých vozů.
Já osobně nevím, zda bych za toto auto s tímto motorem dal prodejních 300. 000,-Kč, ale chápu lidi kteří je bez mrknutí oka dají a jsou rádi, že mají nové auto. Myslím si totiž, že je lepší koupit auto nové, byť se slabším motorem a mít na nějakou dobu klid od poruch ( a když ne klid tak alespoň opravy zdarma), než koupit nějakou ojetinu s těžko odhadnutelným počtem km a vrážet do ní kačky. Je to ale každého věc a jeho rozhodnutí. Já od svého auta dostávám přesně to s čím jsem ho kupoval a jsem s ním spokojený.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář