Recenze Škoda Fabia 1.4 MPI 50kw
“Niekto chváli ,niekto nadáva ja to druhé jediná kladná vec čo ma napadá ohlľadom tohoto je celkom lacný servis,ale ta spotreba to je hrôza.”

Autor recenze: Vesto (19 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.4 MPI 50 KW Stav km při koupi:29 000 km Stav km nyní:47 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 9-10 l/100 km Vloženo: 28. 2. 2007

Hodnocení inzerátu: 26 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- brzdový spínač

- lamda

- snímač hladiny oleja

- ložiská predné(klasika)

- chýbajuce tesnenie na chladiči od výroby a tým spôsobené miznutie chladiacej kvapaliny lebo ani nestihla vyťekať lebo sa hneď vyparila na rozpálenom chladiči


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po motorickej strnke mi motor pripada zdusený a má strašne vysoku spotrebu pri normalnej jazde žere 9-12l benzínu.

Zatial maximálnu spotrebu čo som mal bolo 13,5 litra.čo sa týka pohodlia je to horšie som vyšsej postavy pri tlačeni a pri dlhšom neprerušenom tlačení na plyn(dialnica) ma neskutočne bolí noha dlhšie ako 45 minút som to auto vkuse zatial nevydržal šoférovať a to mam sedanku uplne vzadu.

Tvrdé plasty na palubovke a celkový interier pripadá strašne lacno a fabiu by som si už v živote nekúpil ani žiadne auto čo nema prepojenu palubnú dosku so stredovým panelom kvôli tej mojeje vyššej postave.

V rodine mame ešte octaviu a superb TDI a stými som uplne spokojný takže značku Škoda neodpisujem len FABIU a ich super motori MPI a HTP benziny.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 26


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Displej

Čus mam taku otazku.. ako sa da na displeji pri otackach zobrazit aktualna spotreba? Ďakujem

29.08.2018 | 12:29:01 | Vnnf  | 84.245.121.* Reagovat

relatívna spokojnosť

Vlastním Fabiu combi 1,4 MPi, 50 kW, výbava Comfort. Som jej prvý a jediný majiteľ, rok výroby 2002, ale do prevádzky uvedená až 2003. Píše sa rok 2014, najazdených necelých 150 000 km. Držím sa zásady vojak sa stará, vojak má :-) Bývam v KE, auto je využívané väčšinou v meste a niekoľkokrát ročne na dlhšie jazdy 1/cca 500 km. Prvé 4 roky mala 4 šoférov - ja, manžel a zaúčali sa 2 dcéry - vychovala som šoférov k obrazu svojmu a sú mi vďačné. Pri korektnej jazde (bývam na kopci - sídlisko známe pod menom FURČA) viem udržať spotrebu na 6,8 - 7,2 l. Vonku napr. KE-BB cez Dobšinú, Brezno aj teraz 5,6 l. Mám čerstvú emisnú, kde hodnoty sú v 4 parametroch sú stále lepšie ako mali nové vozidlá z fabriky - technici EK zase žasli, lambda mala hodnoty tesne na konci limitu. Bežná pravidelná údržba, vlani vymenená rozvodová reťaz (ani nehrkotala), 2x menené vymedzovače riadenia a raz dorazy na zadných tlmičoch, čerstvo urobené brzdy komplet, vymenená prasknutá mechanika, ale komplet aj riadiacou jednotkou na šoférskom okne, 1x výfuk nie celý - stred a koniec, batéria toho roku 2 výmena, 1x ložisko na PZ kolese, termostat 2x vrátane čidla. V servise bola moja Fabia technikom pochválená, bol prekvapený pri skúšobnej jazde (aj vonku na RK sa veľmi rýchlo vyšplhala na 154 km), na 3-ke má vo svojej triede vynikajúce zrýchlenie aj v kopci (samozrejme ak nie je naložená a zaprataná pasažiermi). Neduhy - asi 4 roky zasekávanie kufrového zámku, je potrebné otvoriť mechanicky, zatekanie pri silnom daždi alebo v umyvárke cez zadné dvere a objavuje sa prvá hrdza. To je asi všetko, takže spokojnosť pri klasickom využívaní. Nemám ju predávať, že ešte 5 rokov vydrží.

08.10.2014 | 09:41:23 | Stella  | 10.189.138.* Reagovat

spotreba

Neviem na akych fabiach 1.4 mpi 50kw jazdite vy,ale s tou spotrebou co tu pisete ste ma prekvappili.ja mam tiez tuto fabiu ,uz ma najazdenych 180000,a moja priemerna spotreba je okolo 5,5 až 6 litra.dokonca raz ked som mal naladu chodit strasne na psotrebu,tak sa mi podarilo spravit 5. co som bol dost prekvapeny :).je to sice lenive auto ale od takého motora toho ani viac nemozem cakat.celkovo som snou spokojny az na mensie poruchy ktore sa zriedka vyskituju

05.03.2013 | 21:55:46 | fabia 1.4 MPi  | 178.40.79.* Reagovat

Uplne suhlasim s touto recenziou!!! Mam skodu fabiu 1,4 Mpi 50kw. A mozem povedat ,ze ta spotreba je otrasna! Nehovoriac o tom, ze za liter benzinu date 1,40eur!!! Taktiez suhlasim s recenziou pedra o sklbani motora, skripani brz a inych podobnych zvukoch. Nehovoriac, ze furt musim vymienat nejaku suciastku co odchadza! Rozbeh auta je otrasny neskoro reaguje a potom, ze nevytacaj motor do vysokych otacok! Cena fabie je primerana - servisu znaci ze nezaplatite pri kupe vela no servisujete castejsie ako pri inom aute v rovnakej triede. Niekedy mam pocit ze jazdi iba na tri takty a to ked ma napojili na pocitat v servise tak ziadnu vadu neregitrovali! Som standartna vodicka a k autu sa spravam setrne no fabiu by som si uz v zivote nekupila!!! A myslim sii, ze celkovo pri tejto skusenosti som zanevrela na znacku SKODA. Asi prave ja som schytala jeden z tich nevydarenich kusov. Sup sup prec s takym autom!!! A mimochodom kazdy servisak Vam povie, ze Fabie su lenive auta.

21.01.2011 | 16:44:07 |  Reagovat

No a presne to je ta hlavni chyba tohoto vozu.Liny a zravy motor ! A s prostorem to taky neni nic moc...Asi takhle.

14.03.2009 | 15:18:06 | jamieson Reagovat

komfort+spotreba

Takže vrátim sa k otázke komfortu vo fabiíi mam verziu classic to znamena ze nema vyskovo nastavitelne sedanky k tomu si dajte ze meriam cez dva metre na pedale nemam vobec problem dosiahnut z uplne zadnej polohy sedanky vlastne jedinej ako tak pohodlnej skor je problem potom dociahnut na radiacu paku cize komfort vo fabii je aj podla tvaru postavy neda sa sudit objektivne kto ma pod 180 cm .A co sa tyka spotreby tak sa mi ju podarilo zrazit na 9,8l a to ten motor vobec netocim 3000 otacok to vidi jedine na dialnici je to taky maly tank .

14.04.2007 | 00:24:01 | vesto Reagovat

Samozřejmě,že v té Octavii bude více místa.Také je to jinačí třída.

23.03.2007 | 22:54:08 |  Reagovat

Takže stym pohodlim neviem ale ja sa vtom aute citim fakt mizerne ...a stym co som spominal ze ma tlaci stredovy panel zabudol som sa zmient ze mam verziu classic ktora nema vyskovo nastavitelne sedadlo ,cize sedim dost vysoko a ma to tlaci a na pedale dociahnem bez problemov.Ale idem ju predat v maji(kveten) a chcem si kupit miesto fabie octaviu vzhladom na to ze ma polovicnu spotrebu(1,9TDI) a lepsie pohodlie pre vodica viem co vravim ,mal som ju na tri mesiace pozicanu.

20.03.2007 | 19:52:02 | Vesto Reagovat

Ja mám Fabiu 1,4Mpi 50kw a niesom s týmto autom moc spokojný.Za cca16500km(auto má najazdené 66700km) ktoré som najazdil som mal docela dosť porúch.Termostat a to hneď dva krát,utrhnuté silentbloky na ramenách,ložiská pedných koliesa to nehovorím o vŕzganí pri prejazde spomaľovačmi,pískanie bŕzd a zostávala mi tiež vysieť ručná brzda.O šklbaní či trhaní motoru radšej ani nehovorím(škodovácka choroba).Keby som mal znovu na výber tak fabiu určite nie!!!

19.03.2007 | 18:46:31 | pedro Reagovat

No jeli jsme kombikem s totoznym motorem Chorvatsko a zpet (4lidi + narvany zavazadlama) 70%dálnice (v Rakousku jsem to k ránu moc nesetril ;-) 150km/h) a spotreba byla 5,7 dle PP, což mě tedy samotného překvapilo. Jinak to pry bere 6-7 l/100km (město/mimo město půl na půl)

02.03.2007 | 20:55:34 | Andrew Reagovat

To si snad delate srandu ze???Tvrde plasty ve Fabii a lacine..??To jste v ni myslim jeste nikdy nesedel a popisujete nam tady tak Favorita pred faceliftem.
Ta Vase spotreba vubec neodpovida urcite skutecnosti.Spatne jste si to vypocital.Tahle recenze je VYSMECH...::D:D:D:D

02.03.2007 | 20:06:45 | VW Reagovat

RE: suhlasim

Neviem aký štál jazdy majú dotyčný ale ja v kľude jazdím s Fabiou pod 6 litrov a za tie tvrdé plasty by som ťa posadil do Thalie !

04.09.2012 | 14:41:54 | damian  | 195.28.75.* Reagovat

?

No já bych souhlasil skoro se vším,co autor psal,ale že by byl na Slovensku zas až tak levný servis ?Na Fóbie ?Mě se zdá,že poslední modely s relativně levným servisem byly Favority (taky tfuj,měl jsem nepovedeného Formana....)

02.03.2007 | 09:52:44 | zima Reagovat

Tak mám skoro dva metry a takové potíže nemám.Sedačku nemám vůbec posunutou úplně dozadu.Jinak bych optimálně nedosáhl na pedály.

01.03.2007 | 18:05:32 |  Reagovat

..

Jazdil som s fabiou combi 1.4 mpi 50kw ako so sluzobnym autom.Malo nabehane cca 100tis km.Za 4 mesiace co som ho kazdy den uzival,nebol jediny problem,auto jazdilo pravidelne naplno nalozene nakladom a bezproblemov.Spotreba v meste pri normalnej jazde,nikto to auto nikdy nesetril,bola cca 7-8L/100km,takze si nemylim ze to zere vela,vzhladom na to ,na co vsetko to auto sluzilo.
Komfort je podpriemerny,ale na normalne vozenie staci.
Neni to auto pre narocnych ale normalneme cloveku urcite dobre posluzi...moj nazor.

01.03.2007 | 11:43:51 |  Reagovat

9-12?

Nechci se smát,jen se docela divím,protože to samý mi chlastá moje XM s třílitrem.A chybějící těsnění od výroby???To je docela hrubá ostuda.

01.03.2007 | 11:10:03 | Valdauf Reagovat

HTP je na hovno to souhlas, ten uzrany je, MPI 1,4 je celkem slusne, spotreba 12l neni urcite standartni, komfort 1/10 je neodpovidajici ...

01.03.2007 | 11:05:44 | diego Reagovat

1,4 mpi 44kw

mam vybavu classic,no mam vyskovo nast.sedacku aj volant,tak nechapem tie staznosti...a spotreba? ked mu fakt dávam, teda cca 4500 ot/min, tak sa na tych 9-10 l/100km dostanem, inak do 3000 ot/min ti ide kludne na 6l/100km páni! neviem teda či som kúzelník, alebo ... S podvozkom je to inak,ale pri kvalite nasich ciest sa niet ani comu cudovat...!!!

07.09.2011 | 23:57:37 | zmuro  | 217.196.87.* Reagovat

RE: 1,4 mpi 44kw

Já mám Fábii 1,4 Mpi 44kW 12 let a jezdím s průměrnou spotřebou 6,2 l.
Dálkové jízdy k moři v pohodě za 5,2 l, a dá se i pod 5l. Spokojenost a naprostá spolehlivost.

09.11.2014 | 20:01:51 | Mik  | 37.48.46.* Reagovat