Recenze Škoda Fabia Comfort 1.4 44 kW
“Veľa menej vážnych porúch.”

Autor recenze: axel (40 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 22. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 106

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

13000 km - začala svietiť oranžová kontrolka motora. Počas 4,5 roka som bol v servise s týmto problémom 8x. Vždy niečo menili, ale kontrolka sa po čase opäť rozsvietila. Niekoľko krát už iba resetovali RJ aby vôbec zhasla. Po 4,5 roku už nepomohol ani reset a museli meniť lambda sondu (7000 Sk), aby som vôbec prešiel cez STK.

Elektrika, auto ma po vypnutí motora zamykalo, obával som sa, že raz budem musieť z neho liezť cez okno. Vymenený zámok, cca. 5000,- Sk.

Problém so zatváraním el. okien. Pikoška bola keď raz v januári asi 100 km od baráku kámoška nechtiac otvorila okno a to som nemohol zatvoriť. Vonku bolo -10°C.

Keď som auto nezamkol s diaľkovým ovládaním, ale s kľúčom, spúšťal sa alarm.

Prasknuté tesnenie pod hlavou motora (5000 Sk).
Prasknutý chladič - výmena (12000,- Sk) auto malo klímu a tak aj chladič bol drahší.

Časté vypaľovanie žiaroviek na predných svetlách, čiastočne pomohli prídavné odpory.

Vypadávanie hadičiek z trysiek ostrekovača, hlavne v zime.

Obe ložiská na prednej náprave. To už som neriešil a auto po 110 000 km šlo preč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhľad - Fábia sa mi spočiatku vzhľadovo moc nepáčila, ale časom som si zvykol. Karoséria pôsobila tuhým a bezpečným dojmom.

Interiér - na mňa osobne pôsobil útulne, vpredu bol dostatok miesta pre nohy aj hlavu, vzadu - bieda ku koncu sa už začali sťažovať aj moje dorastajúce deti. Auto malo aj manuálnu klímu. Často som musel hľadať polohu vetrákov tak, aby mi studený vzduch nefučal do očí, alebo sa neodrážal od dverí do ľavého ucha. Teraz mám v aute automatiku a to je priepastný rozdiel. Čo som oceňoval, bola klimatizovaná schránka spolujazdca v lete na chladenie nápojov - bomba. Odkladacích priestorov som mal dosť.

Kufor - myslím, že mal 290L a na väčšinu bežných vecí stačil. Keď sme ako 4 členná rodina cestovali - bol problém. Cestujeme dosť často.

Motor mal 44 kW, slúžil spoľahlivo na premiestňovanie z bodu A do bodu B. Po diaľnici nebol problém jazdiť aj 140 - 150 km/h, avšak pri obiehaní mal slabú akceleráciu. Po zapnutí klímy som cítil ako mierne stratil na už aj tak slabom výkone. V Chorvátsku som naložený batožinou + 3 dospelí spolujazdci s nohou na podlahe a zapnutou klímou mal problém nabrať do tiahleho kopca rýchlosť cez 100 km/h. Čo sa týka hlučnosti motora, celkom v pohode, aj keď pri vyšších rýchlostiach už dal o sebe vedieť.

Spotreba dlhodobá kombinovaná 6,8L (aspoň podľa palubného PC), medzimesto 5,2 a viac, diaľnica do 130 km/h 7,3, 140 km/h asi 7,8 - 8 L.

Brzdy a podvozok v pohode. Dokonca, čo sa týka bŕzd, nemuseli byť žiadne diely menené, iba kvapalina.

Moje dojmy z Fábie nie sú zlé, vždy som sa bezpečne dostal tam, kam som potreboval. Prišiel však jej čas, deti dorastajú a požiadavky na vnútorný priestor sa zmenili, s pokročilým vekom sa začali častejšie ozývať hore uvedené poruchy. Musím však skonštatovať, že na dnešnú dobu a najazdené km mohla mať menej porúch. To dávam ako mínus. Auto bolo riadne servisované.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

44 kw to musel byť teda výkon

No to keď si pustil v tej 44 kw fabii klímu, muselo to s ňou poriadne zamávať. Raz som sa v jednej s takýmto motorom viezol a keď sme začali predbiehať starý dymiaci žigulák 1300 ten pridal a my (2 osoby v aute) sme sa len zahanbene museli zaň zaradiť. Skutočne to bola slabota - jednoducho výkonovo poddimenzované auto.

29.08.2009 | 00:04:02 | Robko1 Reagovat

to Lukas

Problém je v tom, že práve v krajinách bývalého východného bloku, je auto pre väčšinu ľudí životnou investíciou. Stačí sa pozrieť na cesty, aby človek videl, na akých starých autách ľudia jazdia. Kopec z nich sa zmôže na niekoľko rokov starú jazdenku, takže nemajú čo načasovávať. Pre Teba je neekonomické, ak si niekto kúpi auto na "celý" život, pre iného je to strop, alebo jediná možnosť.

17.04.2008 | 21:35:55 | Petrík Reagovat

Petřík

Souhlasím s tím, že na domácím trhu se O2 koupí až o 120 000dráž, než v některých zemí EU, ale to je na šikovnosti každého, aby si pro nové auto dojel jinam.
Jinak k ceně při prodeji vozu po X letech užívání je důležitá procentuální ztráta k nové ceně a ta zrovna u Octávie vychází dobře. Jinak koupi auta na celý život považui za neekonomické, podle mě je důležité správně načasovat prodej vozu, na to také existují tabulky-po 5letech nejvyšší čas. Jinak jde cena vozu prudce dolů, vůz morálně zestárne a je těžce prodejný.

17.04.2008 | 21:25:00 | Lukas Reagovat

Anonym 19.00

Pozdravuj doma.

17.04.2008 | 20:30:25 | Petrík Reagovat

to Lukas

Predáš ju jazdenú lepšie, to je pravda, ale rovnako viac do novej aj musíš investovať. Takže tento zisk pri opätovnom predaji je dosť relevantný. Navyše bežný človek berie auto ako dlhodobejšiu, ak nie životnú investíciu, na ktorú musí dlhé roky šetriť a ktorá mu musí taktiež dlhé roky vydržať. Takže pre bežného človeka je podstatné, koľko peňazí musí vysoliť teraz a nie, koľko za to auto dostane, ak sa možno raz zmôže na nové. Mimochodom Megane som kupoval za 582, po piatich rokoch som ho predal za 270. Za Škodu by mi nikto nedal o toľko viac, aby to bolo pre mňa zaujímavé. Možno by som ju predal za 350, ale za rovnako vybavenú v tej dobe by som dal 650 - 700, ak nie viac.

17.04.2008 | 20:28:28 | Petrík Reagovat

to Lukas

Neviem, čo som podľa Teba zmätene demonštroval, ale zmätený si z toho Ty. Prečítaj si poriadne, čo som napísal a potom reaguj, aspoň sa nestrápniš. Celkom jasne a zrozumiteľne som písal o trhovom podiely. Očividne ani Ty v obchode nepracuješ, to by si totiž vedel, o čom je reč. A ak napíšem, že niekoľko rokov späť tvorili na Slovensku z novo predaných áut Škodovky vyše 50 percent a v súčastnosti niečo cez 20, tak aj mentálne zaostalý jedinec pochopí, že podiel Škody klesol o 30 percent. Aby si to pochopil aj Ty, tak príklad : Ak sa predalo v roku 1995 napr. 100 tisíc áut, tak Škodoviek bolo z toho počtu viac, ako 50 tisíc, ale v roku 2008 už z toho istého počtu bolo Škodoviek niečo cez 20 tisíc. Pokiaľ si si nevšimol, tiež som napísal, že Škoda predala viac áut, ako v predchádzajúcom roku, lenže aj ostatné automobilky zaznamenali nárast predaja, avšak vyšší ako Škoda, čo viedlo k zníženiu jej trhového podielu. Asi si sa zmagoril z tej kopy čísiel, ktoré si uviedol vo svojom príspevku. Je mi úplne ukradnuté, či sa Škodovke darí predávať autá trebárs na Severnom póle a či zarobila viac peňazí. Je to celkom logické. Ak by aj vo svete predávala za také peniaze ako u nás a nie za dumpingové, zarobila by ešte viac. Otázka je, či by to tam potom aj niekto kúpil. Asi ťažko. Ale možno keby u nás, alebo v Česku predávala svoje výrobky za nižšie ceny, zrovnateľné s cenami Škodoviek v západnej Európe, možno by predala u nás tých áut ešte viac. Teší ma fakt, že z týchto čísiel je zrejmé, že ľudia dostali rozum a pochopili, že kúpou Škody získajú viac menej priemerné auto, ale za nadpriemerné peniaze. Bežný človek si dnes už totiž nemôže dovoliť peniaze rozhadzovať.

17.04.2008 | 20:18:20 | Petrík Reagovat

Petřík

Petříku, ještě jsi nezapočítal zůstatkovou hodnotu vozu po třech letech užívání a zda např. O2 nevychází podstatně lépe, a to i ve SRN, než např. ztráta u Peugeot 407, či jakékoli jiný Francouzké vůz, kde je ztáta již po 3 letech obrovská. Tabulky jsou na to k dispozici a nejlépe tuším vycházela Octavia s nejnižší procentuální ztrátou. Takže kdo si kupuje každé tři roky nové auto, vyplatí se zohlednit zůstatkovou cenu vozu a prodejnost vozu, což mnoho lidí chybně podceňuje, nebo nezkalkuluje a mnohdy se zbytečně připraví o nemalý penízek, že?

17.04.2008 | 19:51:59 | Lukas Reagovat

re: Petřík

Petříku , co to tady říkáš, pokud já vím, tak Škoda má rekordní prodej aut za celou historii. Obraty dokládám níže, expanduje na nové trhy, má úspěchy i na tradičních trzích. Tvoje čísla Čechy + Slovensko jsou trochu nicotné a zavádějící. Asi nepracuješ v obchodě viď? Ekonomické výsledky Škody vyráží dech i mateřskému VW.
Jenom přeposílám trochu suchých čísel, poněkud opak toho , co jsi se zde pokusil zmateně demonstrovat . Značku Škoda nevlastním, ale nemám rád převracení skutečností.

I přes stagnaci západoevropského trhu dokázala značka navýšit objemy prodeje a potvrdila svou stabilní pozici ve středoevropském regionu. Dále kontinuálně expandovala na nových trzích a v závěru roku vstoupila v pořadí na již stý světový trh a dosáhla nejlepších prodejních výsledků v historii, které se odrazily také v rekordní úrovni hospodářských výsledků.
Tržby za skupinu vzrostly o 9,0 % na 222,0 miliard Kč, operativní výsledek s hodnotou 19,8 mld. Kč meziročně vzrostl o 35,5 %. V roce 2007 tak Skupina Škoda Auto dosáhla 19,9 miliard Kč konsolidovaného výsledku před zdaněním (meziročně +39,9 %). Pozitivně se také vyvíjela čistá likvidita (+29,5 %), která k 31. prosinci 2007 činila 27,4 miliard Kč.
Na vynikajících výsledcích skupiny Škoda Auto se podílelo celkem 29 141 zaměstnanců. Počet kmenových zaměstnanců mateřské společnosti vzrostl o 2,3 % na 23 559 a počet agenturních zaměstnanců stoupl o 13,2 % na 4.194. V dceřiných společnostech pracovalo včetně agenturního personálu ke konci roku 2007 celkem 1388 zaměstnanců (meziročně +47,3 %).
S celkovým počtem 630 032 vozů dodaných zákazníkům v roce 2007 potvrdila pozici nejprodávanějšího modelu Škoda Octavia, pro kterou se rozhodlo 237 422 zákazníků (meziročně +18,1 %). Vozů Škoda Fabia se i přes generační výměnu modelu a částečnou omezenost dodávek prodalo 232 890. Velmi dobré přijetí ze strany zákazníků zaznamenala automobilka u modelu Roomster, jehož bylo prodáno 62 527 vozů. Pro vůz Škoda Superb se rozhodlo 20 530 nových majitelů.
Přes stagnující trhy v západní Evropě zde dokázala skupina Škoda Auto navýšit tržní podíl o 8,9 % na 2,2 %. Na tomto nejsilnějším odbytišti skupiny bylo dodáno zákazníkům celkem 327 222 vozů. Ve východní Evropě vzrostl prodej o 33,9 % (95 032 vozů) a v regionu zámoří/Asie dokonce o 78,7 % (65 295 vozů). Ve střední Evropě potvrdila skupina Škoda Auto s 1,2% nárůstem (142 483 vozů) svoji dlouhodobě stabilní pozici. Stejně jako v předchozím roce se nejvíce vozů prodalo v Německu (112 452 vozů, +8,2%). Na domácí trhu značka Škoda jednoznačně obhájila vedoucí pozici s prodejním výsledkem 66 806 vozů (+2,5 %).
Značka Škoda získala v roce 2007 také řadu ocenění. Mezi nejvýznamnější patří zejména prestižní cena německých novin Bild am Sonntag – Zlatý volant pro nový vůz v nabídce značky, Škoda Fabia.
Konsolidační celek Škoda Auto (skupinu Škoda Auto) tvoří mateřská společnost ŠKODA AUTO a.s. a její plně konsolidované dceřiné společnosti: ŠkodaAuto Deutschland GmbH, ŠKODA AUTO Slovensko, s.r.o., Skoda Auto Polska S.A. a Skoda Auto India Private Ltd. Kromě toho byl konsolidován společný podnik s Volkswagenem a EBRD, OOO Volkswagen Rus.

17.04.2008 | 19:39:56 | Lukas Reagovat

Anonym - ideální identifikátor zamindrákované existence.

17.04.2008 | 19:17:08 | Radek Reagovat

Missóóóóóó

Koukám že do výřadu debilů přibyl další adept.Tak tedy Petrík, Radek a nově i Misso. Sory ale co píšeš za píčoviny to se opravdu nedá.Kdyby to aspoň bylo vtipné, ale ani v této oblasti jsi toho bohužel moc nepobral.

17.04.2008 | 19:00:26 |  Reagovat

Len jedno treba k tomu dodat

SKODA SKODU kupovat !!!

17.04.2008 | 16:03:47 | misso Reagovat

K predchádzajúcemu príspevku - myslel som, že cenou sa približuje autu nižšej strednej triedy.

25.03.2008 | 18:03:11 | axel Reagovat

priestor

Anonym - ja nemám 196 cm mám iba 183, tiež som mal výškovo nastaviteľné sedadlo. Jednoducho v F1 som mal vzadu málo miesta a hlavne dcéra, ktorá tam väčšinou sedávala .Tá má 165 cm. Aby som to neporovnával iba s Astrou. Fusion a nové Clio, tam som sa na priestor vôbec nesťažoval. Obe sú tiež malé autá. Viezol som aj v Fábii 2, tam to bolo mierne lepšie vzadu, ale po dlhšej jazde ma vzadu strašne bolel chrbát, tie sedadlá vzadu mi nevyhovovali. Naviac F2 s výbavou, ako som chcel, sa približuje autu nižšej strednej triedy a to je už iná muzika. Pravda je taká, že v malých autách vyrábaných okolo roku 2000 sa šetrilo miestom a to neplatí iba pre Škodovky.

25.03.2008 | 17:59:09 | axel Reagovat

To Anonym

Taky jsem nikde nepsal, že to je stejná třída velikostní, ovšem cenová je. Jinak když máš 196cm a vlezl se za tebe pohodlně člověk se 185cm, tak tomu věřil, kdybych to viděl. Jo, vlastně jsi nepsal, že pohodlně.... .

25.03.2008 | 06:17:10 | Radek Reagovat

to Tom

Máš pravdu. Tiež so záujmom sledujem podiel na trhu predaných áut a vývoj je tam vskutku zaujímavý. Dá sa povedať, že za posledných približne 10 rokov klesol podiel Škodovky z viac ako 50 % na niečo cez 20 % a naďalej "úspešne" klesá. Zdá sa, že časy, keď Škoda úspešne profitovala zo zotrvačnosti zákazníkov, kde boli celé generácie odchované na paródiách na autá, ktoré Škodovka produkovala a keď si ľudia kupovali túto značku zo zvyku, odchádzajú pomaly, ale isto do stratena. Nedá sa však povedať, že Škode sa nedarí. Za január predala dokonca o 200 áut viac (v SR), ako za rovnaký mesiac minulého roku, ale celkovo sa darilo všetkým značkám, takže napriek tomu, že Škoda predala viac kusov, z celkovo predaných áut jej patrilo 23 %, oproti 28 % za január 2007. Podľa môjho názoru sa predáva viac vozidiel Škoda ako flotilové vozidlá pre veľké, napr. štátne organizácie a spoločnosti, ako v individuálnom predaji súkromným osobám. Skrátka preto, lebo väčšina ľudí si uvedomí, že tento tovar je jednoducho predražený v porovnaní s konkurenciou, u ktorej môžu dostať podstatne viac v porovnateľnej kvalite. Bežný človek si totiž na rozdiel od spomínaných spoločností nemôže dovoliť s peniazmi plytvať a dobre si zráta 1 plus 1, ak už má do niečoho investovať. Kto si to nezráta, ten si kúpi...

24.03.2008 | 23:54:07 | Petrík Reagovat

Tak asi mě ukamenujete.Ale s mou výškou 196cm se za mě člověk s průměrným vzrůstem 185cm v poho vešel.Měl jsem výškově stavitelné sedadlo pokud by nebylo tak se za mě nikdo nevleze to je fakt.Samozřejmě to není pětimetrová limuzína,ale nestěžoval si.A vždy jsem se ptal jestli se mu sedí dobře.Ale muselo se jet ve dvou ve třech už je to fakt oničem.Fabia není špatné auto jen je k pláči že Škoda nějak líp nereáguje na ceny trhu.



Re:Odborník Radek.Opel Astra H je také jiná třída.Ono by bylo spíše k pláči pokud by v tom Oplu nebylo více místa.

24.03.2008 | 20:24:10 |  Reagovat

Pre Jerryho

Problém je v tom, že Fábie majú mizerný pomer výkon/cena. VW ťaží zo zvyku Čechov a Slovákov kupovať Škodovky. Navyše testy konkurenčných aut (Dacia, Thalia, Hyundai Accent, ...) v našich tlačených aj elektronických médiach sú tendenčné - opodstatnene podozrievam mnohých redaktorov, že sú patrične motivovaní.
Sám som si chcel kúpiť pred rokom Fábiu, ale potom som zistil, že Thália v rovnakej výbave je o 130 000 Sk lacnejšia (metalíza, hmlovky, klíma, elektrické okná, ...). Doposiaľ som prešiel 31 000 km a som maximálne spokojný. Oproti služobnej Fábii, ktorú som mal predtým, má Thália oveľa lepšie perovanie, lepšie brzdy, pružný tichý a úsporný motor a veľký kufor. Aj keď ako sedan bohužiaľ nemá veľký pôdorys otvoru. Ale ináč za tie peniaze to bola skvelá kúpa. Nepíšem to preto, aby som robil reklamu Thalii, ale preto, aby som potvrdil slová predrečníka, že Fábia by mala byť o tých cca 100 tisíc lacnejšia. Mimochodom, pozrite si, ako klesá percentuálny podiel novo predaných Škodoviek oproti konkurencii v posledných rokoch (v SR i ČR). Ľudia zrejme postupne dostávajú rozum.

24.03.2008 | 20:21:15 | Tom Reagovat

Jen doplním níže umístěný komentář Michala: verze 44 kW má oproti 50 kW nejen jinou ŘJ ale i jinou vačku a menší výfukové potrubí. Jedna z mála výhod těchto motorových zázraků z MB je v dostupnosti lecjakých dílů k úpravě motoru k obrazu svému, tedy samozřejmě když o to majitel stojí.

24.03.2008 | 18:32:48 | Chiquita Reagovat

pikoška

Co je to "pikoška"?

24.03.2008 | 17:30:27 |  Reagovat

To Jerry

Myslím, že Axel to zhodnotil zcela přesně:"...až teraz, keď sa vozím rok vo väčšom aute, som si uvedomil aké je to malé auto...". A to Astra H není kdoví jaká "loď". Jerry, za ty prachy, co Fabia stojí, nabízí opravdu pramálo. Nehledě k pohonné jednotce v základu. Ale to je jiná pohádka.

24.03.2008 | 16:24:00 | Radek Reagovat

problemova

ja som mal taku istu fabku ako ty a moja tiež mala veľa problemov. Začalo to od elektriky svetla mi blikali ako smerovky pokračovalo to servom a ku koncu už netesnila ani prevodovka ani tesnenie nad olejovou vaňou. a moji znamy čo tiež mali fabie tak tiež mali veľa problemou

24.03.2008 | 15:32:24 | janci Reagovat

pro Boba

cha cha a nechtěli by jste, aby stála nová fábka 80 000Kčs jak Favouš za komančů??Bohužel ty doby už jsou pryč.

24.03.2008 | 14:47:09 | Jerry Reagovat

stará Octávia

V Octávii 1 je to s priestorom pre posádku detto, ako vo Fábii1. Tú som tiež nekúpil kvôli priestoru, aj keď combi verzia je dizajnovo vydarená.

24.03.2008 | 12:31:05 | axel Reagovat

Přesně tak, malé auto

Ono si to moc lidí neuvědumuje, protože škoda dělá reklamu F´ábii Combi jako velkého rodiného vozu. Ale Fábia je opravdu velmi malé auto. A vzhledem k ceně a užitné hodnotě..neúměrně předražené. Základní cena by měla začínat o 100 ti. kč níže.

24.03.2008 | 08:07:42 | Bob Reagovat

Nemôžem povedať, že to bol krám.

Nie som škoda-pozitívny a nebránim sa žiadnej značke. Fábia1 nebola vyslovene zlé auto, za toho 4,5 roka bola na cestách takmer každý deň. Svoju službu urobilo. Tých porúch mohlo byť však menej. Keby bolo v F1 viacej miesta pre 4 člennú rodinu, možno by som kúpil F1, ale kombi 1.4 74 kW MPI. Včera ma viezla sestra v tej jej F1, sedel som vzadu a až teraz, keď sa vozím rok vo väčšom aute, som si uvedomil aké je to malé auto. Porovnávam s Opel Astra H, tiež sedávam občas vzadu, keď šoféruje manželka a niektorá z ratolestí sa natlačí dopredu.

24.03.2008 | 00:14:07 | axel Reagovat

RE: Nemôžem povedať, že to bol krám.

A čo tak porovnať s Peugeotom 206?

28.04.2015 | 00:34:58 | Tom  | 85.237.234.* Reagovat

nekupovat

Zase další příklad, že Fábia je prostě krám auto. Kolem mě to má 5 lidí, sám jsem dělal u autodílů...a vůbez bezpočet negativních recenzí už jasně vypovídá o tom že je to poruchovej šmejd...přiznám se že sem si ji málem koupil taky...jsem rád že jsem to neudělal...když to vidím u kamarádů...je mě jich líto.....

23.03.2008 | 18:58:39 | Bob Reagovat

RE: nekupovat

Poruchovej šmejd? A preto si ho kupovali aj servisáci, predajcovia? Najazdiť 360t.km bez porúch,tak to je fakt šmejd. Výmena oleja, filtrov, brzd, remeňa,...je hádam normálne pri každom aute. A vraj krám?

28.04.2015 | 00:29:59 | Tom  | 85.237.234.* Reagovat

to Michal

Ahoj, dík za info s tím motorem.

23.03.2008 | 15:52:04 |  Reagovat

Také jsem měl tento motor od novoty 3km až po 90tis. km během té doby se mi kontrolka rozvítila 2x.Jednou nahodila chyba no po druhé vadný vstřikovač v cca 62tis.JInak naprosto bez problému.

23.03.2008 | 12:13:52 |  Reagovat

44 kW

Motor 1.4 (převrtaná 1.3 MPI z Felicie) se od počátku výroby dělal ve verzi 50 kW. Po určité době se začal dodávat i ve výkonové verzi 44 kW (pouze změnou nastavení řídící jednotky).
V jednom z testů dokonce tvrdily, že slabší verze je více "uživatelsky" příjemná
Pak se několik let dělaly tyto verze paralelně do doby ,než přišly tříhrnky 1.2 HTP.

23.03.2008 | 10:51:06 | michal Reagovat

1.4 44 kW

Ahoj, napadlo mě, zda příčina poruch nesouvisí s náběhem auto s tímto motorem do výroby. A tak jsem hledal. A nenašel jsem Fabii s 1.4 motorem (benzín) s výkonem 44 kW.
Kdy se začal tenhle motor do Fabií montovat? A jak dlouho od začátku výroby bylo vyrobeno Tvoje auto?

Dik za recenzi a mej se hezky.

23.03.2008 | 09:44:14 | zdenek Reagovat