Recenze Škoda Fabia 1.9 TDi pd
“Velmi spolehlivé, dravé auto s úsporným provozem”

Autor recenze: Tomáš (29 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.9 TDI Stav km při koupi:118 000 km Stav km nyní:140 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 1. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab Felicia 1,6 GLXi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

v současné době musím vyřešit zatékání do vozidla u pravých zadních dveří, ale jedná se pouze o špatně přiléhající gumu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Fabii 1.9 TDi 74 kw ve verzi combi jsem zakoupil před rokem. Po koupi jsem nechal auto zkontrolovat, vyměnit rozvody a při té příležitosti byla provedena oprava stabilizátoru ( údajně daň za těžší motor) Od té doby jen tankuji a samozřejmě pravidelně měním olej a filtry. Auto naprosto spolehlivé, živé.
Při běžné jízdě město/ i mimo průměrná spotřeba 5,5 litru při jízdě k moři jsem se dostal s naloženým vozem na 4,8 l.
Jinak musím zaklepat, ale s elektrikou není sebemenší problém. Co se týče interiéru, sedačky jsou tužší, což je ale na delší trasy celkem příjemné. Provedení plastů je hodně dobré a myslím, že v tomhle směru mají francouzi co dohánět. Ve výbavě mám 4 airbagy, klima, ABS,ASR, palubní počítač, vyhřívaná sedadla.
Vzhled vozidla se buď líbí, nebo odpuzuje. U mě tak něco mezi:-) Ale při svezení tuhle drobnost mile rád odpustím:-)
Zatím jsem moc spokojený a doufám, že auto vydrží!!
Co se týče kritiky na Fabie 1,2, je pravda, že to není žádný trhač asfaltu, ale myslím, že cílová skupina lidí, která se právě pro ni rozhodne tohle ani neočekává. A jako druhé auto do rodiny pro manželku bych o ní klidně uvažoval taky. Co se týče bezpečnosti je Fabia řady I dělaná ze stejných pevnostních profilů jako II. Octavia. Nechápu lidi kteří odsuzují Fabie. Všecko je věc názoru a vkusu a ten je přece individální......

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

fabia

Mám podobnou zkušenost.Měl jsem Fabii 1.4 mpi 7let najeto 124000km a zatu dobu jsem měnil jen olej,brzdové destičky,filtry a snad 10x žárovku H7.Jinak v pohodě.Ve firmě máme několik Fabii combi 1.9 tdi a ve spolehlivosti jsou opravdu nad průměrem.Nechci pomlouvat jiné ftancouské a japonské značky, nevím jak v luxusní třídě.....,ale co se týče dodávek a pickapu s diselem ,tak ani v jednom parametru fabie nepředči(spolehlivost,spotřeba,cena servisu a jizdní vlastnosti)

05.11.2009 | 20:33:53 | teds Reagovat

RE: fabia

Vlastním také Fabii 1.9tdi 74kw r.v 2002 již 2 roky.koupil jsem jí jako ojetý vůz a jsem s ní moc spokojený,výměny oleje a rozvody jsou samozřejmostí při koupi ojetého vozu,jinak jsem neinvestoval ani kačku navíc,je to velmi spolehlivý vůz!

29.11.2013 | 03:14:15 |   | 83.208.146.* Reagovat