Recenze Škoda Fabia 1,2 htp
“koupit? .....nikdy”

Autor recenze: wencl (29 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:18 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 7. 5. 2009

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

žádné poruchy


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ze začátku bych chtěl říci, že auto je firemní, výhradně v mém užívání. Vlastním Peugeot 407, tak srovnání je nesmyslné. Ale teď k věci samotné, motor 1,2 absolutní mrtvola. Do padesátky to celkem jede, ale potom .....nic. A dálnici je to auto spíš pro smích, pružnost kde nic tu nic. Což se dá pochopit vzhledem k obsahu. Nicméně spotřeba se mi zdá na tento motor drastická, město kolem 8l a dálka se dá, pokud člověk jede jak "šetřílek", kolem šesti. Co se podvozku týče, nic moc. Na takhle lehké auto mi přijde tvrdý, tedy na ty malé nerovnosti, kterých je nejvíce, tak ty to moc nepobírá. Až při větší se auto zhoupne, avšak ty malé..... po těch to skáče jak koza. Ale abych nebyl jen kritický ergonomie vnitřku vzhledem ke své třídě je dobrá, plasty mi přijdou celkem kvalitní, sedačky trochu tvrdé ale fajn. Venkovní design sporný. Poruchy prozatím žádné i když občas nepatrně drnčí sedačka spolujezdce. Co říci závěrem. Pokud jde o mojí osobu, tak toto přibližovadlo bych nikdy nekoupil. Na můj vkus malé a pomalé. Ničím neurazí, ale ani neohromí. Avšak chápu, že pro někoho dostačující. Za tuto cenu bych asi volil jinou značku, nejspíš Peugeot 207.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Asi tak jako když budu potřebovat,koupit sporák a mě osobně je jedno jaký ,nebudu mít 20let starej,ale vyberu takoví který ,je cenově dostupný ,je jedno jaký značky hlavně splní to co má.Když se mě bude zajímat vaření tak si koupím ten co je lepší značky a co nejlepší.To se stejný s autem ,sice sporák nemá takoví provozní náklady jako auto,ale ve směs při rozhodování jde o stejnou věc.Vy to berete jinak já taky,pro mě jsou auta od mala na 2 místě po těch důležitých životních věcech,takže tak .

04.04.2011 | 12:50:38 | luke20 Reagovat

Anonym

A navíc jsou tací lidé jenž šetří na autě a myslí si že je to vytrhne ,a na druhou vyhazují peníze za naprostý kraviny .Takže jde o to jaký člověk je a co preferuje.Znám jednoho co jezdí ve 120l ,a pravda že to má za kačku .Vše spraví doma a za to auto vydá min náklady,ale ty peníze utrácí za něco jiného,třeba dá za domácí spotřebiče 10 000kč ,a používá je minimálně ,a je přesvědčený že šetří .Což mě přijde jako naprostá blbost,Ale je přesvědčený že prostě šetří.Ale většinou to sou lidi jenž auta nezajímají a berou to jen jako lepší a pohodlný MHD.Což je právě ten rozdíl někdo auto bere tak,a je mu jedno jestli to auto vypadá dobře nebo ne .Hlavně že jako by ušetří pak ti co auta mají rádi a mají k tomu vztah což muže mít ke kterékoliv značce.Jde o to co člověk preferuje a chce.

04.04.2011 | 12:31:20 | luke20 Reagovat

.

Už jen tím ,že to auta každý předhazuje před ostatní spolehlivostí a skromností ,a tím že je to auto s levnými jízdními náklady ,ve mě budí dojem takového symbolu chudoby a co nejvíc ušetřit každou korunu ,přitom člověk na tom není zase tak špatně ,a to mě u této značky odpuzuje a proto ji moc nemusím .I když ona ta značka za to vyloženě nemůže ,ale lidi jí tak předhazují a prezentují.A k tomu je to komerční auta který má většina firem ,a já mám rád odlišnost.

04.04.2011 | 12:09:21 | luke20 Reagovat

..

Tak nejlepší volba no.Né každý jenž má průměrný plat chce mít průměrné auto.Jak jsme se zmínil tak jsou lidi jenž auta mají rádi a baví je a ti si nebudou kupovat auta ,aby měly pocit že sou průměrný a uživí je a přitom sem jim nebudou líbit.Já osobně mám dobrý zkušenosti s Renault a Peugeot.nemusíte tomu věřit,ale prostě to tak je.V rodině jsem měly auto Renault 19 Chamade z roku 1990 ,při koupi kolem 120 000km ,8 let starý auto.V rodině bylo 12 let a najelo 256 000km.největší závada byla výměna převodovky která vyšla s prací na 13 000kč.Poslední závada byla prasklá hlava motoru ve 256 000km.Po každodenním ježdění po dobu 12 let zhruba 35 -40 km denně .Koroze min.Poruchy taky,jízdní vlastnosti dle mého porovnání lepší jak ve Feldě o 7 let mladší,která je prohnilá ,nepohodlná a pomalá.Ted mám peugeot 406 rok výroby 2000 obsah 2.0 16v 99kw.A je to přesně to co mě vyhovuje .spotřeba sice kolem 10-11l ,ale mě to nevadí takže neřeším ,dá se sním jezdit i kolem 8-9l.Když člověk chce.Koroze žádná ,dovoz Německo po prvním majiteli.STK prošlo bez problému a v servise mě řekly že to byl dobrý kup .A to mě řekl člověk který tyhle značky moc nemusí spíše preferuje Japonce.Mě osobně je proti srsti jezdit s autem, který má tvrdý sedadla podvozek,ale jen že je vhodný pro průměrného Čecha.Někdo koupí Fabii a má stím pořád problémy ,někdo ne .Někdo koupi Peugeot má problémy a další zase ne.Tak to prostě je ,každá značka nabízí něco jiného ,a ne všichni co mají průměrný plat nemusí mít povahu mít vše průměrné .Třeba v práci máme Opel Astra z roku 2000 .a pořád je to rozbitý ,řídicí jednotka ,centrál ,vstřikování ,a známej má tu stejnou a nemůže se ty vynachválit .Pro mě je Fabie prostě klasický auto který odveze z bodu A do B ale,nijak neoslní ale taky neurazí.Dle mého názoru dobrý služební auto ,jinak na tom nic nevidím.

04.04.2011 | 12:00:26 | luke20 Reagovat

Favorit a Felicie se nedaly porovnávat s konkurencí. Pravda pofaceliftovaná Felicie už byla jakž takž kvalitnější. Ale to už byla ve výrobě Octávie, takže opět nemělo smysl vybírat mezi ty dvě auta. Prvně jmenované vozidla nemohou být brány jinak, než najet 150tkm a odchod směr vrakoviště nebo láska k autu změnila volbu v bezednou kasičku. Byli machři a chodil jsem mezi nima co dokázali zrenovovat Favorita, Felicii, rozborka, elektrika, koroze, těsnění proti zatečení, sborka, nový lak, komplet asi za 50tisíc.(za 5tisíc tak max. oprava koroze prahy, lemy, blatníky, práce +materiál) ale sami ho v garáži neměli, protože to prostě nebylo auto na každodenní ježdění, zvláště po těch najetých km. Ale teď tu máme Fábii, tohle auto už si musíme přiznat, že má navíc než ostatní typy v koncernu jako je Seat Ibiza, VW polo, audi A2. Cenou, kvalitou, zpracováním je špičkou koncernu VW ve své třídě. Překoná 200tkm a člověk si může ponechat vozidlo, stále investovat a vyplatí se to. Ten motor se hodí na kombinaci pojízdné nákupní tašky, pohotovostního auta a možnosti denního ježdění do práce. A kdyby né, a říkáte, že motor HTP je slabina auta nebo že nevydrží? Tak se koupí nový. V době, kdy mu dojde dech, ty částky se budou pohybovat po těch cca 3 letech v cifře cca 3,5tisíce, vrakoviště bude havarovaných fábií mraky.
Ohledně cen dílů na ty Favority a Felicie..., to snad nemyslíte vážně s těma ciframa?
Nikdy jsem české auto nevlastnil (poslední kvalitní auto vyjelo a taky bylo poslední v rodině a to škoda 110l), kvůli zkušenostem a pomáháním v garáži jako koníček v klukovských letech jsem po českém vozidle neprahnul.
Fábie je u nás v práci služební vozidlo(SDi) a čekám, že si ji pořídím, neboť mi sedí. HTP sice asi né, ještě nevím, podle stavu vozidla v bazaru. Spíš bych volil 1.4Mpi, nebo 1,9Tdi. Ale takových bude asi málo ťip ťop v bazaru, protože je o ně zájem. Fábie je prostě nejlepší volba, pro průměrného čecháčka s průměrným platem.

02.04.2011 | 20:39:17 |  Reagovat

..

Ted nechci urazit majitelé škodovek ,ale přijde mě že většina se furt naváží a nadhazují přednosti ,před ostatní značky málo kdy se vidí že by se lidi dohadovaly zda li je Honda lepší jak Bmw nebo peugeot.Za ty peníze kolik stojí Fabka se dá pořídit starší ,ale mnohem lepší auto ten kdo má solidnější auto a sedne do fabie tak se mu nebude líbit ,navíc není nijak pěkná neurazí ale taky neoslní.Ten kdo jezdí ve škodě 120 pak koupí Favorita a tak dál a skonči u Fabie tak ji bude vychvalovat ,ale kdyby tenkrát nekoupil Favorita ,ale třea Opel Astra ,nebo 405 cokoliv jiného tak bude třeba jiného názoru.

31.03.2011 | 20:17:46 | luke20 Reagovat

Anonym

Pravda je ta že když sem měl R19 tak známí si za 5000kč udělal celou renovačku favorita,což já bych musel zaplatit alespon 50 000kč ,ale taky se mě to nesralo jako mu a navíc tyhle auta se nedaly absolutně rovnat ,a k těm dílům tak na Feldu kupovaly řídící jednotku za 20 000kč,a na r19 stálá orig kolem 23 000 což není zas takovej rozdíl ,a to stejný nová Octavia II stojí 28 000 a na 406 kolem 25 000kč něco je levnější něco zase dražší ,ale o pár tisíc takže rači budu jezdit pohodlně a brát to tak že se to nevysere ,ale to stejný můžu brát i u Fabie každý auto má sví chyby a mouchy ,záleží na konkrétním kusu,a zacházení .Řeknu to tak že ,tak jak vy si myslíte že je jednoduché spravit Fabii ,tak já si zase vím že de i ten peugeot kdo umí tak umí kdo ne tak ne.Sou borci kteří rozeberou mercedes plnej el.za 800 000kč ,a dají ho do hromady .

31.03.2011 | 19:55:08 | luke20 Reagovat

Panebože, pokud tyto příspěvky nejsou jen ironické a jsou myšlené vážně, začínám vážně pochybovat o zdraví některých jedinců tady.

31.03.2011 | 19:52:12 |  Reagovat

Anonym

To je možný ,ale tohle si dokáže vyměnit člověk i jiných značek když to bude umět ,ten kdo to neumí tak to nevymění ani u Fabie,a ty ceny mě zase tak za pakatel nepřijdou možná a Favoritu protože ceny dílů jsou zhruba stejně drahý jak na peugeot a ostatní značky ,když vezmu třeba sadu rozvodů tak stojí kolem 5000kč ,a to stejný na 406.Třeba čelní sklo stojí kolem 3500kč a na Peugeot a většinu značek taky ,takže mě to nepřijde že by těch cenách byl takoví razantní rozdíl ,možná něco je levnější ,ale o pár stovek .Ale zase si kupovat auto kvůli tomu že má levný díly mě přijde trochu divný to by pak každý mohl jezdit Trabantu a ve Favoritu,a co se týče bezpečnosti tak v tom peugeotu kde mám 4 airbagy a před sebou dlouhou kapotu si tedy přijdu víc bezpečněji než v malé Fabii,ale tak každý to bere jinak .Ale třeba to ESP nebo ABS si nevyrobí doma musí koupit a zrovna moc levný to nebude.Nevím no ,každý má sví zkušenosti ,ale přijde mě jako by jste nikdy neměl jiný auto než škodovku ,protože by jste mluvil třeba jinak.A navíc když budu vlastnit třeba Hondu a a budu léta kupovat jen auta týhle značky a dělat na ní tak si vyměním od oken až po motor taky sám .

31.03.2011 | 19:45:54 | luke20 Reagovat

Opravy

Tak hlavní je ta soběstačnost. Člověk si do fábie dá ty elektrické okna sám, zapojí si autoalarm s dálkovým a další výbavu si sežene prakticky za pakatel, celý interiér, pokud ho to baví. Když někdo chce napasuje si tam i tu klimu, palubní počítač a třeba ty sedačky, ty si taky vymění když chce za jiné podle úprav. Takže co se týká výbavy, tak to je spíš plusové, když není v základní výbavě, snižuje se tím cena a on si to ten týpek za pakatel dořeší. Co se týká opravy elektriky, jsou na forech v češtině prakticky drátek po drátku i s popisky nějaká výměna řídící jednotky servisáka Škodovky vůbec nerozhodí, není to UI systém, který má ještě x kódů. ABS, ESP opravit? ha když někdo chce, tak si to tam dodělá do auta. Není čeho se obávat, hlavní předností jsou, že se na toto vozidlo použijí stejné nářadí jako před x lety, nic se nemusí kupovat, téměř v každé garáži. Některé vozidla například francouzi především renaulty mají každý klíč specifický na typ auta. Další plus za pakatel lze dokoupit diagnostický přístroj, který funguje na celý koncern VW. Prostě všechno snadno opravitelné. Navíc ty systémy jsou dost podobné a v genech, ložiska, kotouče, nápravy, rozvody, prakticky se to jen trošičku mění. Na jiné auta jsou jiné klíče, jiné systémy člověk rozebírá půlku nápravy a pak v prostřed mu něco pochybí a je v háji. Nebo se stane, že při výměně jiné značky skočí rozvody, protože nemá na daný typ vozidla "držák rozvodů" a už je nedokáže vrátit. Všímám si například, že ani lidé v servisech nejsou schopní opravovat elektronický systém dieslu a řeší to pouze výměnou celého poškozeného zařízení a přitom tam může být jen banalita v podobě mechanického těsnění nebo zanesení špíny. A proč? dříve tu prostě ty diesly tak houfně nebyly, to samý je s jinýma značkama...S novým systémem motoru pokud to není v českém autě, není snaha o totální "pitvě" a následném zveřejnění, je tedy obrovské riziko nemožnosti opravy a výměny poškozeného celku. Je faktem, že Fábie je o dost menší než Felicie. Jako rodinné auto se to nedá brát. Ale ta jízda je bezpečná, cítím se ve Fábii hodně bezpečně vím, že udělá na cestě přesně to, co po ní chci. :o)

31.03.2011 | 15:49:01 |  Reagovat

Anonym

A navíc když pojedu třeba s Fabkou a porouchá se řídící jednotka ,tak zůstanu stát stejně jak s jakýmkoliv jiným autem ,musím ji koupit a navíc doma si ji pokud nemám na to vhodné příslušenství tak neudělám nic.A pochybuji že někdo má doma PC na řídící jednotky.

31.03.2011 | 15:04:39 | luke20 Reagovat

Anonym

Z toho co jste napsal mě přijde že žijete někde jinde .Možná tak před 20 lety ,kdy měl člověk 120l tak jí spravil na ulici ,a když pak měl něco nového třeba audi tak to nedokázal .Pač to bylo úplně něco jiného .Ted už to zase dokážou pač je to starý a lidi stím mají zkušenosti.Prostě dle mě naprostá kravina co jste napsal,když to budu umět tak si klidně vyměním do 406 motor sám .

31.03.2011 | 14:58:35 | luke20 Reagovat

Anonym

A to chcete říct že když se porouchá třeba ABS nebo ESP že si to spravíte v garáží?? ,ten kdo to umí tak jo ,ale to taky dokáže i u jiných značek ,škodovka je koncern a neslyšel jsme že by byla výhoda třeba u vw že si auto člověk spraví v garáži . Pozinkovanou karoserii sem měl i u r19 s roku 1990.Ten kdo auta umí spravit tak spraví doma i jiný značky a není výhodu vozů škoda že je jediná kterou si člověk spraví doma to je naprostá kravina .

31.03.2011 | 14:50:54 | luke20 Reagovat

infinityG20

To s vámi souhlasím stím rozebráním mě to přijde trochu moc.A i kdyby tak určitě to není jen u škodovky kdo to umí rozebere jakýkoliv auto a zase ho poskládá.Zase znám lidi co mají VW a nadávají na to v jednom kuse známej má golfa IV a 2 měnil turbo, a má pořád poruchy motoru ,a el.Což já u Renaulta a Peugeota nikdy takový závažný neměl .

31.03.2011 | 14:40:12 | luke20 Reagovat

..

Taky jsou na světě ještě lidi a, to tací kteří auta kupují ze záliby a z toho že je baví.Ne každej má auto jako pohodlnější prostředek místo MHD,sou lidi jenž kupují třeba Alfa Romeo ,někteří nadávají někteří ne ,i když to nemusí být extra kvalitní ,tak přesto si to koupí znova protože se mu to líbí a má k tomu vztah. Já jezdím každý týden tak 230km sice není zase nějak moc ,ale nekoupil bych si škodovku jen už z toho důvodu že je tvrdá jak kopyto ,a pro mě nepohodlná .Někomu se sere někomu zase ne to stejný je u ostatních značek .Já mám prostě s francouzama dobrý zkušenosti ,tak proto se mě líbí a kupuje je ,a navíc auta mám rád a neberu je jak prostředek ,který mě někam dopraví.Ale taky dělá radost s jízdy ,člověk kterej má auta tak jezdí stím jenž ho ta jízda baví .Tak bych to řekl.A né abych ušetřil jestli mě to žere 8 l nebo 9.5l a přitom budu jezdit v tvrdých sedadlech a se slabým motorem do takového auta by mě vadilo dávat peníze ne do auta který mám rád.

31.03.2011 | 14:33:34 | luke20 Reagovat

To Anonym 82.117.130.x

S Vaším názorem nemohu zcela souhlasit. Vámi popisovaným způsobem lze rozebrat motor i "elektriku" kteréhokoliv vozu, o tom ostatně svědčí spousty návodů na fórech snad všech značek, které se u nás provozují. Ale i ta FABIA, která má řídící jednotku, ESP a spoustu dalších novodobých vymožeností Vás nechá na silnici zcela stejně jako porouchaný francouz nebo kterékoliv jiné novější vozidlo. Majitel "škodověnky" byl naposledy soběstačný s karburátorovým Favoritem, příp. Felicií. S příchodem vstřikování už nejsou opravy na silnici nebo svépomocí v garáži tak snadné pro každého. Elektroinstalaci novějších vozů si troufne opravovat málokdo. Sám jsem se služební Fábií (1,4 MPI) najezdil více než 100.000km a je pravda, že mne nikdy nenechala "na holičkách". Byla však pravidelně servisována ve značkovém servisu a dílů na ní bylo vyměněno požehnaně. Námatkou: ložiska předních kol, brzdové kotouče, chladič, vyrovnávací nádržka chladící kapaliny, řídící jednotka a spousta dalších drobností. Žárovky jsem přestal počítat po asi patnácté výměně. Fabie prostě jezdí "na žárovky H7". Jízdní vlastnosti nad průměrem třídy, bez klimatizace a se "švihadly" na zadních dveřích je však vlastně bez výbavy. Dlouhodobou spotřebu jsem měl dle PC cca 6,0L, nebyl však problém jezdit kolem 5,0l, ale i 8 - 9L (podotýkám však, že sólo). Pro jednoho človíčka nebo pro bezdětné manžele vyhovující. Nazývat však Fabii rodinným vozem je odvaha. Když jsem sem-tam vezl dítě do školky na autosedačce, nemělo si kam dát vzadu nohy, pokud si spolujezdec vpředu nepřikryl koleny uši nebo si neomlátil kolena o přístrojovku. Nehaním Fabii, ale po osobních zkušenostech vím, proč si ji nekoupit. Jezdíváme na vodu ve čtyřech, někdy i v pěti a to by "fabka" nedala. Možná s rakví na střeše a vozíkem vzadu, ale ne za 6,0L. Chápu lidi, kteří si po Š120 koupili svou novou "haťapku" a jsou nadšeni výkonem, tichem a jízními vlastnostmi. Kdyby však měli možnost vyzkoušet si více vozů napříč třídami asi by už nedali hodnocení: jízdní vlastnosti 10/10, komfort 10/10 atd. Recenze zde jsou čím dál, tím víc jen o oslavách pár značek a nikdo nechce připustit, že v rámci jedné třídy existuje i jiná, lepší volba. A o báchorkách "haťapkářů", jak jim to jezdí po dálnici 150 se spotřebou kolem šesti litrů se radši nebudu bavit. Švagr má HTP kombi a když se mnou chtěl držet krok na delší trase (dálnice, město, okresky), tak jeho spotřeba byla přes 10L/100km při obsazení dvěma dospělými a malým dítětem (bez klimy). Já jsem měl s benzínovým dvoulitrem, čtyřmi lidmi na palubě a permanentně zapnutou klimou spotřebu cca 6,8L/100km. Podotýkám, že jsme se snažili dodržovat jízdní limity. Ale jak říkám, pro jednoho nebo dva není Fabie špatná volba. HTP bych se však vyhnul obloukem. Při zatížení má 1,4MPI menší spotřebu než "haťapka". Kolem komína však 1,2HTP stačí. A na závěr. Auto si nevybírám podle ceny náhradních dílů. Jak říkává můj známý: "Favorit má levné díly, ale nikdo mi neřekl, že jich budu potřebovat tolik!!!" a pak koupil si Hondu Civic. :-)

31.03.2011 | 14:30:33 | infinityG20 Reagovat

..

No ono ty el . okna a zrcátka nejsou k zahození ,a je to o zvyku ,předtím jsem měl v R19 páčky na nastavění zrcátek oken to stejný ,a nevadilo mě to Ted mám u 406 v el okna i nastavení zrcátek ,a můžu říct že to je mnohem lepší ,halavně když se v autě jezdí 2 lidi .Člověk jen sedí a nastaví a jede a navíc el je to přesnější .když máš starší auta na páčky tak stejně bud je zatuhlá tak to musíš vracet zpět nebo tak .A čím víc el tak víc peněz do budoucna záleží jak u čeho ,některým autům se seknou okna ,a to nemají el ovládání a sou starý třeba 11 let .Pak sou auta co el mají a sou starý 20 furt fungují .jedním slovem mít to v el.je lepší a pohodlnější ,předtím když sem to neměl sem po tom netoužil ,ale když to mám tak sem za to rád.

31.03.2011 | 14:16:54 | luke20 Reagovat

mám fabku HTP, kupovanou novou, najeto 125000km, krom výměny jednou kotouče a dvakrát destičky, jednou svíčky a jednoho PPložiska žádný problém. Naši maj lagunu, minulou generaci. taky kupovanou novou a najeto 227000km a měnily 4xdestičky a dvakrát kotouče, jednu nějakou stabilizační kost a třikrát svíčky. ani jedno auto nevyžaduje dolévaní oleje. bud je to o štěstí nebo o péči.

31.03.2011 | 13:57:19 |  Reagovat

Fábia

Češi si koupí fábii protože vydrží. Většina čechů často nejezdí a Fábie bude mít mnohem větší životnost. Je to první vozidlo té nejnižší třídy s pozinkem od doby škody 100L a český člověk si může konečně koupit české vozidlo s pozinkem a kvalitním dílenským zpracováním. V rally ukázala dobré jízdní vlastnosti a je jistá v řízení. U tohoto motoru, tedy i celého vozidla je spousta návodů takže si sám v garáži udělá člověk prakticky všechno do šroubku, Ceny použitých dílů díky velkému množství jsou za cca desítky až stovky korun, tunning úpravy levné. Porovnáním s ostatními auty se s fábii vůbec nemusí do servisu. Majitel je naprosto vůči autu soběstačný, je to asi jako kolo, když majitel chce. A motor je nejvhodnější pro nízké povinné ručení, protože s vozidlem většína čechů nejezdí, ale stojí u domu v pohotovosti, kdyby se něco dělo. Tomuhle prostě nemůže nic konkurovat, ukažte mi auto, které dokážete rozebrat totálně celou elektriku drátek po drátku, vyměnit si ložiska na ojnici kliky a vyměnit třeba pístní kroužky a složit zpět.
Něco se podělá na francouzi a můžete se jít klouzat a nechat to odtáhnout směrem do servisu. Říkáte jednou se to stalo za 10 let a co ten pocit, parádní že... Člověk taky může dostat infarkt jen jednou...

31.03.2011 | 13:13:33 |  Reagovat

pro zaujatého anonyma

a ten poměr prodaných vozů jsi vzal kde? To možná u nás, ale v evropě je poměr spíš opačný, i když přesná čísla neznám. A kdyby nebylo francouzkých inovátorských řešení ta nevím kde by např. koncern byl. Kopíruje jen jejich vyzkoušenou techniku. Viz např. motory kdy na comon rail přešel po 11 letech. A když se zkouší a vymýšlí tak je jasné že to má dětské nemoci a taky se občas něco nepovede.

31.03.2011 | 12:31:08 |  Reagovat

Škoda TOP

Zajmalo by mě jak se všichni tváří, když vozy škoda byly vyhlášeny jako nejlepší v Evropě a 8.místo ve světě. Nasrat Francouzům. Každej může narazit na blbej kus a to že škodovek se prodává hodně, tak těch horších kusů bude víc, než u francouzů, který prodají 1/8 co škodovka!!

31.03.2011 | 11:53:49 |  Reagovat

Názor

Teda nevím ,ale nadáváte tady na Renaulty ,ale já měl 12 let Renault 19 Chamade rok 1990 při koupi 8 let starý auto.Za tu dobu krom jendoho odtažení jenž prasklo lanko spojky ,tomu nic závažnýho nebylo ,o proti Feliciim co se týče koroze tak ani nemluvím kastla jak nová ,i ve 20 letech ,nebudu brát podvozek ,ale deně sem sním jezdil zhruba 30km zima léto ,poruchy byly typu jako čepy tlumiče,jenž R19 má měkky podvozek tak na těchto tankodromech to docela dostávalo zabrat.Než po 12 letech praskhla hlava motoru tak měl najeto 252 534 km ,kdyby se mě to chtělo měnit tak jezdí do tedka ,tedka mám Peugeot 406 Break Rok výroby 2000 obsah 2.0 99kw zatím ho mám pul roku dovoz německo po prvním majitely vše origo servis knížka klíče ,na kontrole mě říkaly že na 10 let starý auto to vypadá dost slušně co se týče motoru a podvozku ,já osobně si asi budu kupovat samí Francouze ,už jen kvůly pohodlí a hlavně že každý auto je origo ,ne škodovka která vypadá jak passat a tad. je to konceptem ,ale osobně škodovky nemám rád.Už tenkrát ještě s R19 když jsem jezdil tak v práci se měl feldu 1.6 a kolikrát sem měl na služební cestu rači svím autem než tou feliciou do kopce sotva jede furt se to musí vytáčet asi po pul hodine cesty me bolely záda ,můj názor na vozy škoda je ten že Odveze z bodu A do bodu B ,ale určitě člověka neoslní hlavně Felda nebo Fabka už mě přijde směšný jen to že Nová Fabia Combi je užžší a stejně dlouhá jak R19 Chamade ,406 to je combik velký silný prostorný auto.Na to že Škoda je naše auto tak na to že mám rád auta už jako malej kluk tak se mě nelíbyla nikdy žádná a ani sme ju doma nikdy neměly .V roce 1990 měl muj děda obědnanej Favorit a když ,ho viděl na živo tak rači objednávk uzrušil a Koupil si Fiata Cromu což s Fávem nelze rovnat ,a k tomu že to byl Fiat tak vydržel 10 let bez toho aniž by se musely měnit tlumiče čepy ,ložiska atd.A to sním jezdil docela často ,než ju ukradly a pak po nalezení zní už byla větši ojetina .nebýt toho tak vydrží dlouho v takovým stavu.

17.03.2011 | 01:06:12 | luke20 Reagovat

Fabia

Já Fabii nemám (ani jinou Škodovku),ale nechápu neustálé
výpady proti těmto autům. Škodovku (ani VW) bych ale nechtěl z důvodu značného zájmu zlodějů (měl jsem Golfa II-po 3 měs. ukraden, kolega: Golf IV-ukraden, firemní felicia-ukradena a mnoho dalších lidí z okolí dopadlo podobně...
Další věcí je to,že jich jezdí strašně moc,jsou max. "okoukaná." Pokud bych se ale bál koupě nějakého
auta, pak by to bylo hlavně italské,francouzské a možná i korejské.Zajména ital.vozy jsou ,co do spolehlivosti, podprůměrná. A to bez vyjímky. Holt i na autech je vidět,že obal prodává....

21.11.2009 | 14:49:28 | marne Reagovat

takze je to jasne. fabiu nebrat. okrem ineho sa tam este aj dost casto seru el.okna. No vidim ze skodovka sa zase ukazala. Koniec koncov ako cely VW. Ide to s nimi dole vodou. Nevsimol by som si ze by ostatne znacky mali s el.oknami take problemy ako skodovky. he skoda - humus

18.05.2009 | 15:58:38 | visna Reagovat

Furt dokola :-)

Je tu 292 recenzí na Fabie, kolik z nich má el. okna? U Fábií I to nebyla zas tak častá výbava, řekněme, že asi třetina?, tedy necelých 100 aut. Prošel jsem rychle recenze (jen ty nespokojené, podle ksichtíků) a našel jsem nejméně 9 závad na el. oknech. V dalších asi třech případech nebylo jasné, zda jde o okno elektrické (spíše ano). Takže asi 10% zde uvedených Fábií s el.okny na nich má různé závady.

18.05.2009 | 14:48:32 | Itall Reagovat

jen koukám

Pánové řešíte tu opravdu závažné věci.Tady už se to musí číst jen s úsměvem jinak tomu nejde rozumět.Mějte se pěkně a nahoďte zase nějaké téma.

16.05.2009 | 11:02:36 | Kouba Reagovat

Nápad je to vskutku dobrý, akorát by se tu nesmělo tolik krást a co v zimním období?? Mráz je prevít!!!

14.05.2009 | 16:19:39 | kraken Reagovat

Já nevím jak vás, ale mě nadchly před lety na dovolené v Bulharsku autobusy bez oken, žádné kličky, žádné čudlíky .... to je něco pro zdejší téma, pánové! Tudy vede cesta i klička se totiž může ulomit, o závadách elektrických okýnek tu byl popsán celý elaborát možných závad. Takže prosím následujte příkladu Bulharských inženýrů, získáte co se problematiky poruchovsoti provozu okynek vertikálním směrem 100% dá se řící doživotní bez poruchový provoz!!!

14.05.2009 | 16:13:54 | Honza Reagovat

švihadlo

A kolik % z toho bylo ze švihadlama?

14.05.2009 | 15:45:20 | Jirka Reagovat

Zkusím zase na jinou notu. Škoda za 1.čtvrtletí vyrobila jen asi 55% loňské produkce. To je teda fakt hustý :-)

14.05.2009 | 15:18:14 | Itall Reagovat

Len potrebovali spustiť cenu výbehového modelu.

14.05.2009 | 15:15:19 | Petrík Reagovat

No vida, pokrok. Před rokem se Accent bez švihadel nedodával, jen s el. okny. Že by korejci vyzráli?

14.05.2009 | 14:42:20 |  Reagovat

petrik

uplny suhlas, presne to som napisal (no nie tak podrobne) skratka dnes uz ma clovek dost velky problem si vybrat auto s kluckami.

14.05.2009 | 13:02:16 | visna Reagovat

Výber sa vám ale zužuje. Okná bez elektriky majú len základné výbavy : *C1 Plus, *Sandero Access, *Logan, *Fiat 500 Naked, *Panda Actual, *Linea Active, *Hyundai i10 Classic, *Accent Active, *Spark Base, *Piccanto LX, *Mazda 2 CE, *Corsa Essentia, *Astra Classic, *P 107 1.0 Urban, *Twingo Acces, *Clio 2 Autenthique, *Smart, samozrejme *Fabia, *Aygo base, *Polo. Čiže rovných 20 modelov, pričom do asi 15 - 16 sa nezmestím a ak náhodou áno, tak okrem mňa už nikto. Bohatý výber.

14.05.2009 | 12:59:00 | Petrík Reagovat

pupkatej

no to je tiez pravda hahahahah nestacim sa smiat co vsetko sa tu uz stihlo prebrat

14.05.2009 | 12:30:30 | visna Reagovat

Visna

To nedělej, to je jen pro tvrdý chlapy! Mazánci by si mohli ukroutit zápěstí :-)

14.05.2009 | 12:25:13 | Pupkatej Reagovat

vyzva

A ja vyzyvam vsetkych nas KOKOTOV aby sme si okamzite dali prerobit el. okna na klucky. Aby sa nam to nahodou nekazilo a mohli sme kludne spavat. (aj so svihadlami)

14.05.2009 | 12:18:27 | visna Reagovat

Pupkatej:

100 bodov, blahopřeju :-)) Nikdo sem už nic lepšího nemůže napsat, skončete. Amen.

14.05.2009 | 12:16:04 | Itall Reagovat

Itall

Ty sa nemáš za čo ospravedlňovať. Nevšimol som si, že by si mi nadával.

14.05.2009 | 12:12:53 | Petrík Reagovat

Vyzývám tímto, ve jménu míru a nenásilí, všechny nás burany, abychom si nechali okamžitě namontovat elektrická okna! A já půjdu příkladem, abych nemusel trapně vylézat z auta, dám si tam katapult :-)

14.05.2009 | 12:11:14 | Pupkatej Reagovat

Anonym

Prišlo ti to adekvátne voči tomu, že som ťa nazval buranom a zlodejom? Tak za prvé. Burani tam bolo v množnom čísle a nikoho som nemenoval. Že si to niekto zobral za svoje, je jeho problém, ale rozhodne výraz buran neznamená kokot. Za druhé. Že si tie Michelinky ukradol som napísal až POTOM, čo si ma nazval kokotom, takže reakcia na to, to asi nebola. Iba ak by si sa presúval v čase. Takže beriem. Prehnal som to aj ja, ale očividne funguje akcia - reakcia. Spoľahni sa, že moju rodinu by si si nekúpil. A s tým rozbíjaním huby : postav sa do rady.

14.05.2009 | 12:07:58 | Petrík Reagovat

Já se také omlouvám Petríkovi, že jsem na jeho adresu použil vulgárního výrazu, i když jsem ho jen vyčetl z jeho předchozího příspěvku :-) Je s podivem, že diskuse o okýnkách by mohla zplodit i násilí. Jak málo stačí. Jinak, včera jsem si ověřil, že např. v malém P 107 mám koleno jinde, než je klička od okýnka a ani ho tam nijak nemohu nasunout, aby se dotýkalo. Možná je to tím, že sám nejsem prcek :-)

14.05.2009 | 11:55:55 | Itall Reagovat

Petrík

Omlouvám se, že jsem řekl že jsi kokot. Přišlo mi to adekvátní vůči tomu, že jsi mě nazval buranem a zlodějem. A to, že si můžu dovolit koupit tebe i s tvou rodinou, to může být urážka jen pro tupce, protože to znamená, že na to mám. Kurvu jsem z tvé matky nedělal. To už byl tvůj slovník. Neměl jsem to psát, raději bych ti rozbil hubu i za to ostatní. Dacane.

14.05.2009 | 11:22:34 |  Reagovat

Anonym, Jirka, Pupkatej, Karel

Vaša objektivita sa prejavila v plnom nasadení. Nejaké hovno ma nebude nazývať kokotom, lebo na to nemá a ani brať do huby moju rodinu. Zvlášť nie niekto, kto sa nevie ani podpísať. Očividne sa nepodpíše zámerne, lebo jeho prvotným zmyslom je urážať, nie argumentovať. Kokot je argument mužno niekde u vás, u nás nie, Ja som s výrazom kokot v tejto diskusii nezačal, ani som prvý nespomínal niekoho rodinu, tak sa naučte čítať ak sa chcete hrať na objektívnych. Ak niekto napíše o niekom, že je kokot a potom ešte tvrdí niečo o argumentoch, tak je pre mňa chudák. Odpad ma uraziť nemôže, ale ak sa niekto bez mena vyjadruje určitým spôsobom, nemám problém takému primitívovi prispôsobiť slovník. Inak by totiž nepochopil. A jasné, všetci tu bývame na salaši a obrábame tu ovce. Takže Anonym, zase sprav bééé, nech ti ho tam niekto strčí. Očividne ti to chýba.

14.05.2009 | 11:18:35 | Petrík Reagovat

Petrik

Ty nedokážeš pochopit,že pro někoho není důležitý jestli má švihadla nebo ne.U nás kdyby si to o matce řekl někomu do očí tak neodejdeš po svých.A měl by ses stavit u svojí mámy,protože evidentně zanedbala výchovu.

14.05.2009 | 09:29:10 | Jirka Reagovat

proste som chcel napisat to ze ked som si ja kupoval auto tak som vyberal z: peugeot,kia,suzuky,skoda,citroen,renault a neviem este presne co. V ten den som chodil iba po predajniach a vyberal som si male auto v zakladnej vybave pretoze moje financne prostriedky boli obmedzene (to snad pochopis) no a videl som vela zakladnych vybav roznych znaciek a vazne svihadla mala jedine fabia. naozaj jedine fabia. Vsetky ostatne znacky mi ponukali uz v zaklade el.okna. to bolo akoze take uplne minimum a predsa tam tie el. okna boli.

14.05.2009 | 08:35:44 | visna Reagovat

anonym

mas asi pravdu s tymi ABG. No pozrel som trosku na net a ford : fusion a fiesta ma v zaklade el. okna a taktiez aj toyota yaris.

14.05.2009 | 08:24:53 | visna Reagovat

Co vím já, tak ani toyota ani ford to v základu nemají. Ostatní neznám. Tyto dvě značky to montují podle stupně výbavy, nebo na objednávku. Taktéž Citron, Peugeot, a jistě by se našly další. Spíš mě udivuje v dnešní době, že jsou za příplatek airbagy u některých značek. Lepší než 1 ABG a el. okna považuji 2-4 ABG. Měla by to být povinná součást vozu, jako ABS. Vždyť je to pro bezpečnost.

14.05.2009 | 08:14:43 |  Reagovat

kraken

uplny suhlas

14.05.2009 | 08:09:58 | visna Reagovat

Neříkám, že jsem svatoušek, ale bez urážek by se nám debatovalo líp.

14.05.2009 | 08:08:13 | kraken Reagovat

pardon

sorry som to akosi prehliadol ze prvy zacal petrik. Ale aj tak sa mi zda trosku prehnane ze ked petrik povie o niekom ze je buran tak ten druhy zacne utocit hned na jeho rodinu a nadavat mu do kokotov. Inak sa nechcem nikoho zastavat iba ma to trosku prekvapilo ze ked o tebe poviem ze si buran tak ty mne hned zacnes nadavat na rodinu ze si ju kupis alebo co. no ale to uz je odveci. Inak VW ma presne taku politiku ze ti navnucuje to co naozaj nechces. A tymi normalnymi znackami som myslem presne tie ktore si vymenoval a este k tomu aj hondu,renault,toyotu,mercedes,fiat,ford,mazdu,nisan. avlastne vsetky znacky okrem VW. Pretoze dnes uz vazne maju v zakladnej vybave takmer opakujem TAKMER vsetky znacky el.okna . Az na ten VW. ale v pohodicke . ja nejake tie urazky zvladnem. Ved iba debatujeme. a este podotykam ze toto je moj nazor. ( aby mna tu hned vsetci nezozrali) papa

14.05.2009 | 08:01:41 | visna Reagovat

Visna

Nazvat někoho buranem není urážka? A zlodějem taky ne? Chceš se zase hádat kdo začal? Tak si to normálně přečti a nedelej, že sis nevšiml.

14.05.2009 | 07:51:05 | Pupkatej Reagovat

Visna

To už byla reakce na Petríka 23.10. Čti pořádně. Nebo jen nadržuješ příznivci el.oken?

14.05.2009 | 07:47:32 | Karel Reagovat

visna

normálne značky - to myslíš KIA, Hyundai, Chevrolet a podobný výkvět? Ti ho mají opravdu většinou v základu. Holt, kde chybí kvalita, doženeme to hračičkama. Ale neboj se, pořád je a bude dost seriózních značek, které ti dají možnost výběru. A abych upřesnil, nejde mi o to že se elektrická okna můžou pokazit. Jde mi o to, že je prostě opravdu nechci. Přece nemusí všichni chtít totéž. To bych mohl být za vola proto, že nechci diesel, proto, že nechci metalízu, proto, že nechci tažné....

14.05.2009 | 07:45:59 |  Reagovat

urazky

inak vy ste si nevsimli ze anonym zacal prvy urazat petrika? prvy zacal anonym 23:28 13. kvetna
len taky detail

14.05.2009 | 07:42:11 | visna Reagovat

trosku k veci

som zvedavy co budete robit vy svihadlari ked sa to bude montovat do kazdeho jedneho noveho auta a uz nebudete mat na vyber. tipujem ze za takych 5 rokov uz skratka nezozeniete nikde auto so svihadlami. A navyse dnes je to uz uplny standart. Napr. moje auto sa so svihadlami nevyraba a verte tomu ze na trhu uz je velmi vela aut ktore skratka svihadla neponukaju a maju iba elektriku. A to akoze som si nemal vybrat moje auto iba preto ze ma el. okna a tie sa mozu posrat? To potom vam uz nic ine neostava iba si vyberat auta s produkcie VW pretoze normalne znacky maju el. okna uz v zaklade. ... no pome hahahaha

14.05.2009 | 07:34:24 | visna Reagovat

No, anonym si taky servítky zrovna nebral. Ale na druhou stranu, ani se mu nedivím. Po takových urážkách...

14.05.2009 | 07:29:54 | Standa Reagovat

Petrik

No teda, už jsem četl dost, ale co je moc, je příliš. Jestli ti navodil záchvat tím, že nepotřebuje elokna, ale raději si koupí Mišáky, tak se nech vyšetřit. Cvoku.

14.05.2009 | 07:25:25 | Pupkatej Reagovat

To Petrík

Petrík, ty jseš hovado ty vole. To jsem nežral! A tys to tvoje auto taky celý ukrad ne? Když máš takové zkušenosti. A doma jsou všichni zdraví? To je úroveň! To je diskuse. Odsuď raději pryč ty vole, jestli nám to tu obsadí takoví dřeváci, jako jsi ty, tak tady není o čem a hlavně s kým diskutovat. Ty prase!

14.05.2009 | 06:50:39 | Karel Reagovat

Petrík

Ty kokůtku, na rozdíl od tebe, já jsem odpověděl na tvůj dotaz, a použil jsem argumenty. Ale tvůj příspěvek je pouze zvratek, v němž ani jedno slovo není podložené. Takže dokud ty budeš někoho nazývat buranem, protože nemá potřebu el. oken, tak já tebe budu klidně nazývat kokotem. A jestli si myslíš, že tvoje pochroumané ego si vyléčíš, když budeš urážet mou matku, pak věř, že naopak. Teď jsi se ukázal jaký jsi křupan. Nikde jsem neřešil, jestli tvoje matka je píča a otec zmrd, jestli ty máš v hlavě nasráno, jestli tvoji rodiče obědvají zvratky a večeří hovna, tak prosím zdrž se i ty takovýchto výlevů. Jestli se tak bavíš doma se svoji slovenskou rodinou na salaši, mezi jednotlivými čísly, když prcáte ovce, tak se tak bav dál. Ale NETAHEJ TO SEM, TY UBOHEJ PRIMITIVE!

14.05.2009 | 06:44:46 |  Reagovat

okna

I já vložím svůj názor. Výhoda el. ovládání oken: pohodlí, nic nezavazí, ale je to budoucí kasička na peníze, prostě více elektriky - více budoucích problémů, které obnášejí peníze.

Man. ovládání oken - klička: nevýhodou je, že nám trošku překáží a člověk musí mít na paměti, pokud někde zastaví, kontrolovat stav oken, jestli jsou všechna zavřená, hlavně pokud se vozí děti v autě. Výhoda: za obrovskou výhodu považuji téměř bezporuchový systém, který se nekazí. A teď babo raď! Já osobně preferuji manuální ovládání a netíží mi to problémy. Na nynějším autě mám v el. okna a bojím se budoucích problémů, ale faktem je, že v autě mám klimu,tak stahování oken moc nepoužívám.

14.05.2009 | 05:50:44 | kraken Reagovat

Anonym 23:28

Kokota si nechaj doma pre otca. Nepochybujem, že vašu rodinu inak asi ani nevolajú. Keď vás vidia na ulici, tak si vravia : aha kokoti. Tebe to nevadí, veď si aj doma tak hovoríte. Nemáš na to, aby si si kúpil moje hovno, nie moju rodinu. Ja som si tvoju mater kúpil za 5 €. Vyhodené peniaze, fajčiť nevie.
Michelinky neboli pre teba drahé? Aha, už viem. Niekomu si ich ukradol. To sa nesmie. Ale škoda také niečo vysvetľovať kokotovi. Aj tak to nepochopíš. Tak nič. Kľudne si ďalej švihadluj a tvár sa jak Rotchild. Lebo ty na to máš peniaze, len to nepotrebuješ. A čierno-biela telka ešte funguje? Alebo TV nepozeráš, je to predsa zbytočné.

14.05.2009 | 00:24:25 | Petrík Reagovat

Pupkatej

Tuším že máš Aygo? No to tě musí předjet, protože jsi malej. Hej, kam se valej, vždyť jsou malej... :-) Znám to taky.

13.05.2009 | 23:50:01 | Karel Reagovat

Miluju, když jedu po dálnici 150, jen lehounce lehtám plyn, a okolo mě frčí HTP, řidič s výrazem Niki Laudy na Velké ceně Monaka, plyn na podlaze, motor pláče, no bodejď, je to služebák. Vír v nádrži, motor po 100 km opotřebený jakoby ujel normálně 1000 km, ale nandal mi to. Kdyby věděl, že mi stačí jen lehounce přišlápnout a zamávám mu zadním stěračem, a to při spotřebě max. 6,2 litru, asi by nemachroval. A to mám 1,0 Toyotu.

13.05.2009 | 23:47:35 | Pupkatej Reagovat

Jasně, ručně se dají okna mnohem citlivěji ovládat, otevřít škvírku při kouření, atd. Měl jsem okna v elektrice a když jsem chtěl maličko pootevřít, honil jsem vypínač nahoru-dolu, po čase zaoxydoval, musel se vyndat a pročistit. Navíc, jak často otvírám okna? Za jízdy málo, nebo vůbec, je-li klima, před holkama už nemachruju (bzzz dolů, bzzzzz nahoru). Je to hezká vychytávka, ale rozhodně ne tak důležitá, aby se tady kvůli tomu museli primitivové hádat. Prostě buď ho chci, nebo ho nechci. Moje volba. A já už ho nechci.

13.05.2009 | 23:42:24 | Karel Reagovat

Btw. měl jsem okna v elektrice na 2 autech, na f. sierra-zadní nešly vůbec(navíc vypinače umístěny mezi sedadly, uplně na pytel..vypínače byly uplně okopány) vpředu okna stahovala, ale tak pomalu, že kličkou bys to měl třikrát. Lahůdka bylo to spolujezdcovo..Dolů jelo jakžtakž, nahoru asi 2 minuty, a furt jsi čekal, kdy se zastaví uplně:-)Nakonec překopáno na kličky(v předu) a vzdu se nestahovalo...Další-R espace, to mělo elektriku jen vpředu..to samé..jako šnek..až jednou u spolujezdce odešel uplně motorek a holt se okno neotvíralo:-) fakt zážitky s tímto:)

13.05.2009 | 23:34:33 |  Reagovat

Když už se tady zastánci elektrických oken tak o ně nepříčetně a hystericky perou, mohli by mi říci, čím jsou vlastně tolik důležitá? Teda kromě strašné úlevy pro ruku (blbost) a prachsprostého machrování (ještě větší blbost). V čem je jejich nezbytnost?

13.05.2009 | 23:31:59 | Karel Reagovat

Petríku

To auto -bora -bylo ve výbaně highline, čili plná sériovka(+i s něčím navíc),žádná skládačka..ale zákazník si přál okna manuál..proč by mu výrobce nevyhověl?

13.05.2009 | 23:30:31 |  Reagovat

Petrík, Santos

A teba ako volajú? Kokot? Lebo si ozajstný KOKOT. Na Michelinách jezdím já, mám na lepší benzín, a mám na to abych si koupil tebe i s tvou rodinou, kokote. Ale okna v elektrice opravdu nepotřebuji. Santos: Na psychiatrii je když nedokážeš přijmout názor jiný než svůj, a to ani když ti to dotyčný vysvětlí polopatě. Nemám nic proti elektronice, mám ji v autě opravdu hodně. I takovou, o které se tobě ani nezdálo. Ale souvisí pouze s bezpečností, nikoliv s píčovinama.

13.05.2009 | 23:28:13 |  Reagovat

Tak pre Anonyma ohľadom tej Bory. Áno smial by som sa aj jemu. Vyhodí peniaze za vstavanú navigáciu, tak sa nečudujem, že už nemal na okná v elektrike. Mimochodom pochybujem, že by výrobca ponúkal tak bohatú výbavu bez elektrických okien. Takže asi skladačka. "Super kauf."
Itall, ty napíš protestnú nótu výrobcom áut, že sa to kazí (neviem kde a komu) a nech to prestanú montovať. Môžeš argumentovať aj tou poučnou historkou o výťahu. Napíš im, že sa v aute zadusíš, ak sa ti tá elektrika pokazí.
A pre ďalšieho Anonyma. Ak niekto nemá na okná v elektrike, buď si istý, že si nekúpi ani kvalitnejšie gumy. Náhodou by ju roztrhol a to by bola škoda. Takže stačia nejaké Matadorky, alebo podobný a snáď ešte horší a hlavne lacnejší šmejd z Tesca.
Som fakt rád, že ľudia ako Heligon, Itall a podobné "kapacity" nepracujú na vedecko - technologickom vývoji. Lietali by sme na balónoch a nie lietadlách a miesto áut by sme jazdili na koňoch. Veď tie autá vlastne nepotrebujeme. Je to podľa niekoho len prepych, ktorým si niekto niečo dokazuje. Dá sa chodiť pešo. Je to zdravšie. Ako takých ľudí u vás volajú? Burani?

13.05.2009 | 23:10:26 | Petrík Reagovat

ćista psychiatria.. obhajovat klucky na oknach. naco si zivot zjednodusovat ne? budme jak sedlaci vsetko robme manualne a v padesatke krive chrbty a zodrane klby.. prajem vam to

13.05.2009 | 22:42:46 | santos Reagovat

Pokud někdo nechce elektrická okna, ale raději si na auto koupí Micheliny místo nějakých levnějších šlupek, pak to není hloupost, ale rozum. A místo obyčejného benzínu tankuje dražší, totéž s olejem, pak to není o "sockách", ale o prioritách. A na cestu se neptám. Jezdím 25 let a jsem soběstačný. Vždy mi stačila mapa, nebo dnes využiji navigaci. Mít el. okna jen proto, abych se ptal někoho na cestu, to je teda fakt argument :-) Hádat se o takové blbosti může jen tupec, který si elektrickýma hejblátkama dokazuje svoji nadřazenost nad těmi "sockami". Ve skutečnosti i ten člověk bez el. oken může být mnohem bohatší, jen ví co potřebuje a co ne.

13.05.2009 | 22:41:53 |  Reagovat

Mirek

Když dojdou argumenty, nastoupí "závidíte"? Věř, že jsem měl auto s el. okny a teď mám jiné, a záměrně bez nich skutečně je totiž NEPOTŘEBUJI.

13.05.2009 | 22:36:40 |  Reagovat

MIREK:

Opravdu tomu tak není :-) Vždyť i některá malá auta se prodávají s tímto v základu a za přijatelné ceny. Ale můžu říci, že i tak mi to tam spíše vadí, než abych to ocenil. I já si jistě kupuji věci jenom proto, že je chci. A vrážím do nich mnohonásobně více, než by stála vyšší výbava v autě. Nejsem zas tak nechápavý :-) Tak jsme si na to vyměnili názory, a tady asi končím.

13.05.2009 | 22:27:19 | Itall Reagovat

Hezká historka,ale někdy je potřeba se podívat pravdě do očí,a přiznat si že plnou výbavu jen závidíte.Kdyby jste ji v autě měli,tak držíte kušnu.Prostě slova že je to zbytečné vám nevěřím...

13.05.2009 | 22:15:04 | MIREK Reagovat

Petríku

"Ak vidím niekoho v 21. storočí točiť v aute švihadlom, tak sa len smejem." Opravdu by ses smál i tomuto autu-VW bora combi.1,9TDi 96kW, 17´´liťáky, výbava origo navigace, climatronic, béžová kůže, xenony a vyhřívaná sedadla,ESP, ASR,6 airbagů a nevím co ještě....a OKNA NA KLIČKU(vpředu i vzadu)?? Asi ten pán věděl, co se hodí , a co je pro něj zbytečné..Dále viz BMW řady E46...vzadu z 80% švihadla..

13.05.2009 | 22:14:57 |  Reagovat

Petrík:

Nechci komentovat tvůj výlev, jen snad, že nic v něm není přiléhavé, vše je mimo. Ale napadlo mě k tomu výtahu: jednou v hotelu ve Španělsku jsme skutečně uvízli ve výtahu, takovém tom takřka vzduchotěsném, s jednou malou větrací mřížkou kdesi nahoře. Byly tam asi 3 Němky, já a starší manželský pár, možná ještě někdo, už nevím. Bylo tam tak 30 stupňů, pak i více a asi po 15 minutách už dost slušně vydýcháno. Začaly celkem srdceryvné scény. Němky se dusily, panikařily, brečely, bušily do stěn, žena z manželského páru už také nevypadala dobře, musím říct, že ani mě za této situace nebylo úplně volno. Nevěděli jsme, zda to někdo venku řeší. Jediný, kdo všechny uklidňoval byl muž z manželského páru. Zachoval naprostý klid. Pak nás vyndali, a druhý den jdu do výtahu a čekám tam na onoho klidného muže, který také šel ven, myslel jsem, že pojede dolů. Podíval se na mě jako na blázna a řekl, že do tohohle výtahu už nevstoupí. Až pak mi došlo, jaké měl tehdy ve výtahu sebeovládání. Poučné.

13.05.2009 | 22:07:28 | Itall Reagovat

Itall

Ako som sa posral? Nerozumiem.

Za to, že v 21. storočí existuje blbec, čo opovrhuje technickým pokrokom a vrchol jeho chápania, alebo potrieb končí vynálezom kolesa nemôžem. A úplne trápne je, že ak je niekto socka, čo nedokáže zarobiť na poriadne auto, alebo neschopný zvládnuť funkciu a prínos všetkých tých vymožeností, tak svoje argumenty skrýva za výraz: zbytočné. Takže pre takých ľudí je zbytočný aj výťah v dome. Predpokladám, že aj keď ho tam majú, tak chodia peši, lebo sa to môže zaseknúť. Ak vidím niekoho v 21. storočí točiť v aute švihadlom, tak sa len smejem. Minimálne v predných dverách je to totiž povinnosť.

13.05.2009 | 21:48:45 | Petrík Reagovat

visna:

Jo, tak to mě opravdu nenapadlo, že je to dobré na povídání přes okénko spolujezdce. A je fakt, že za těch 22 let, co jezdím autem už se mi to také asi 2x nebo 3x stalo. Budu napříště uvažovat o oknech v elektrice, tohle je fakt trapas k nepřežití :-)

13.05.2009 | 21:46:24 | Itall Reagovat

Petrík:

Teď už jsi se ale fakt posral ty. O těchto a podobných přiblblých argumentech už jsem tady snad psal. Není to dobré ani jako vtip, tak se zmontuj :-)

13.05.2009 | 21:38:12 | Itall Reagovat

višně

Víš tady u nás už vymysleli navigace,my sa nepotrebujem nikoho opítavať a zbytošně vetrať.

13.05.2009 | 21:20:02 | Pepa Reagovat

V mém případě to bylo jednoduché-moje auto se s kličkama, bez klimi a zrcátek v elektrice vůbec nedělalo...To to mám vymontovat?A argumentovat poruchovostí je kravina,kupte si takové auto které s tím nemá problémy(ne rencky a koncern)

13.05.2009 | 21:13:32 | MIREK Reagovat

Itall

Měl jsem možnost si nechat namontovat dodatečně el. okna, za cca 4000,- ale připadlo mi to zbytečné. To není nic, na čem by stála kvalita či užitná hodnota vozu, ani nic, co by přispělo k pohodlnému užívání vozu. Centrál ano, ono obíhat pět dveří a zamykat a odemykat není nic příjemného. Ale el. okna, a v mém případě jen dvě, to fakt nemusím.

13.05.2009 | 19:45:51 | Standa Reagovat

este k tym oknam

najvacsia sranda je ked ste niekde v cudzom meste a chcete sa opytat na cestu nejakeho okolo iduceho chodca na chodniku. co spravite vy "s tymi svihadlami" ? no predsa sa natiahnete cez cele auto az pomaly lezite na spolujazdcovej sedacke a zacnete posilovat s tymi trapnymi kluckami. Ja pekne iba stlacim tlacidielko a hned sa mozem rozpravat. A viete co je este trapne? ze v roku 2009 sa este stale najdu taky ludia ktory odsudzuju taku samozrejmu vec akou su el.okna. Preboha ved uz je nove storocie sa prebudte. Taki japonci maju el.okna uz dobrych 30 rokov a vy to tu odsudzujete ako nejaku novinku. Inak vozil som sa uz vo vela autach ktore mali za sebou viac ako 13 rokov a stvrt miliona km a nikdy nemali problem s el.oknami. skratka sa im nikdy nepokazily. no a teraz podte do mna ... cakam

13.05.2009 | 19:42:21 | visna Reagovat

Niekto má asi aj TV bez diaľkového. Veď načo, aspoň sa to neposere.

13.05.2009 | 18:46:29 | Petrík Reagovat

Viděl jsem auto VW bora combi.1,9TDi 96kW, 17´´liťáky, výbava origo navigace, climatronic, béžová kůže, ESP, ASR....a OKNA NA KLIČKU(vpředu i vzadu)..a je to auto podle vás out, sto let za opicema?

13.05.2009 | 18:21:09 |  Reagovat

Standa:

Vím, že ty už máš zbytečné diskuse za sebou, ale mě to ještě (trochu) baví. Stejně, jako někoho elektrická okýnka :-)

13.05.2009 | 18:06:07 | Itall Reagovat

Ještě k těm okýnkům :-) To, že někdo chce mít elektrická, baví ho to, točení kličkou je pro něj opruz apod. samozřejmě jsou důvody pro. Ovšem to, že někdo jiný uvažuje racionálně a nechce to, ještě neznamená, že je 100 let za opicemi, jak se tu většina "elektrikářů" snaží říct. To se opravdu nedá posuzovat podle elektrických okýnek. Komfortní výbava se nerovná technická úroveň auta.

13.05.2009 | 18:02:51 | Itall Reagovat

Heligón je z vtipnej kaše,

veď si tu robí srandu. Ale aspoň je vášnivá debata...12.5.09, 23:09: Je smiešne. že okrem pokazeného mechanizmu el okien 2x, sa NIČ nepokazilo. A klíma automatická je o 100 % lepšia než manuálna. O 2-4 zónovej ani nehovoriac. Mal som 3 x šíber, ani raz nezatekalo, nehučalo. Porucha ABS, ESP je asi možná iba na dobrých autách, na franc. a japonských zatiaľ nikdy...Sused prskal na Tuarega, že mu odišlo ESP v tal. Alpách, tak neviem.
Za cca 1,4 mil. km dosť málo porúch na prvky komfortu. Nehovoriac o tom, že v niektorých autách nemám šancu dosiahnuť na spolujazdcovú kľučku, takže si neviem predstaviť ako by som ich sťahoval. Alebo odomykal dvere.
P.S. Ak by podľa Heligóna stavali rakety, tak Gagarin by sa ešte hral na pieskovisku...

13.05.2009 | 16:24:24 | ľuboš Reagovat

Anonym 13:39

Dávat mapu do dveří opravdu není šikovné :-) Pokud je v autě slušná přihrádka před spolujezdcem - což bývají, mimochodem, ty často vysmívané, otevřené - tak k tomu ani není důvod :-)

13.05.2009 | 13:48:05 | Itall Reagovat

Furt dokola :-) r

Jistě máš svoji pravdu, jako každý. Opruz, kromě točení kličkou, je také to, že el. okna např. u Fabie nefungují po vypnutí zapalování. Opruz také je, když chceš el. okno jen pootevřít "na škvíru", a má to být přesně, pro ventilaci (ale ty máš jistě klimu, tak to nepoužíváš). Opruz je případná porucha a oprava. Myslím, že co se týká opruzu, jsou mechanická i elektrická okénka fifty fifty. Takže přejme každému ten jeho opruz a můžeme to ukončit :-)

13.05.2009 | 13:41:09 | Itall Reagovat

Kromě jakéhosi pocitu luxusu přináší elektrické stahování oken jednu výhodu, a to myslím tu nejpodstatnější: Netlačí vás klička do kolene. Vím že to není u všech aut, ale bohužel já, v kterémkoli jsem jel mě vždy klička překážela u kolene. Navíc, když je v kapse dveří mapa, tak ji otáčením kličky muchlám a poškozuji. Taktéž je-li ve dveřích láhev s pitím, klička prostě překáží.

13.05.2009 | 13:39:35 |  Reagovat

- Pane, nesvieti vám heligón!
- Snáď chcete povedať halogén, nie?
- No vy ste ale nejaký suvenír!

(používať cudzie termity so sebou prináša veľké rizoto - mohlo by sa vám to vrátiť ako buzerant)

13.05.2009 | 12:45:07 |  Reagovat

Furt dokola

Jasně, že hlavní je ten výsledek a možná i to elektrické okno přijde o 5.000,- dráž, než ta klika, ale o to tady vůbec nejde. Ale to je jedno:-)

13.05.2009 | 12:42:32 | r Reagovat

Zábava? Mačkat tlačítko?? Co je to za zábavu? Hm divný způsob bavení se. Nejde tu spíš o to, aby jsme měli stažené okno?

13.05.2009 | 12:37:40 | Heligon Reagovat

Stáhnutí okna v elektrice je zábava a stáhnutí okna kličkou je opruz. Záleží čistě na úhlu pohledu:-)

13.05.2009 | 12:34:05 | r Reagovat

okna na kličku

To myslíte vážně? Opravdu je pro vás stáhnutí/vytáhnutí okna kličkou taková hrozná námaha a "práce"?

13.05.2009 | 12:30:10 | Heligon Reagovat

Ad Honza

No jistě, spoustu lidí určitě ABS zachránilo od bouračky nebo i drobnějších ťukanců třeba v kolonách, hlavně samozřejmě za zhoršených jízdních podmínek. A na to to tam je:-)

13.05.2009 | 12:17:47 | r Reagovat

Itall...posilovač, ABS, kličky

Pořád dokola, zase jeden staromilec. Kliky jsou o ničem, maximálně si o ně lze odřít ruku či nohu, dle vozu. ABS je potřeba, protože ne každý dokáže auto zvládat tak, aby ho hlavně za deště, sněhu a náledí, nepotřeboval. Posilovač je bezva věc, hlavně to řízení je pak opravdu zábava, pokud ale není přeposilované a postupně tuhne. Nejlepší je klasická hydraulika, ale poslední dobou už umí výrobci naladit i "elektro" posilovač. A onehdy jsem jel po kruhovém objezdu Octávií I a pral jsem se s volantem, protože jsem zvyklý na "komunikativní"(mám to z časopisu, ale zní to dobře:-) ) a dle mě uživatelsky velmi příjemné řízení Focusu II, kde lze jen tak lehce korigovat jednou rukou. Takže úplně bez posilovače, zpocený až tam kde končí slušná část zad, sorry, to není pro mě. Pro vás asi jo, tak si to užijte:-) A ostatní věci jsou o komfortu. Jasně, že se to občas pokazí, protože je to o něco složitější a počtem mechanismů a elektroniky statisticky stoupá možnost nějaké závady, no ale tak co? Jsou auta a značky, kde se kazí kdeco a není tam bůhvíjaká výbava a naopak. Co se týče Fábie, abych nepsal pořád mimo téma, máme ve firmě kombi první řadu s benzínem 1,4; 75kW a jezdil jsem s ní půl roku. Jízdní vlastnosti pohoda, když se to honí spotřeba roste, ale za obvyklého tempa lze dosáhnout slušné spotřeby. Auto je bytelně provedené a pro rodinu s dvěma dětmi myslím úplně postačující. Pro manželku taky dobrá volba:-) S motorem 1,2 HTP nemám zkušenosti, ale mají to u nás dva lidi(soukromé) a nehaní ten motor, ale ani příliš nechválí. Hlavně do města a okrsky. Moc ne na dálnici. To je špatné, spotřeba, výkon. Ale zase, co člověk, to názor. Někomu to vyhovuje. Kdysi jsem vlastnil Škodu 105L na plyn a pochvaloval jsem si hlavně tu spotřebu a pak taky tu pohodu. Nikam se nehoníte, protože to stejně moc nejede, v klidu si prohlédnete krajinu kolem silnice, zanadáváte si na ty šílence, co jim to do táhlého kopce jede přes šedesát a tak. Ale z toho jsem už vyrostl:-) Auto si lidi kupují dle svých potřeb a vykládat tady, že výše popsaná výbava, je zbytečná? Pro někoho možná ano, ale zajímalo by mě, z jakých pohnutek. A jestli nemám na opravy, napíšu, že nemám tolik peněz, abych si mohl dovolit opravit okna v elektrice a nebásním tady, jaká je to pitomost a jak se to kazí:-)

13.05.2009 | 12:15:26 | r Reagovat

Nejde jen o ABS ale i o EBD(rozdělení brzdného účinku). Vyzkoušeno prakticky: brzdeni s ABS (130 km/h na 50 km/h) suchý asfalt, uhybný manévr doleva a zpět do pruhu to vše za plného brždění, díky bohu za tyto vychytávky!! I velmi nestabilní Thalie tento manévr ustála i když bylo chvíli cítit, že mě chce chvíli předběhnout prdel a chvíli, že se to utrhne celé. Na okruhu v Sosnové se mi užitečnost ABS na všech površích jen potvrdila

13.05.2009 | 12:01:10 | Honza Reagovat

Heligon:

Souhlasím se vším kromě 2 věcí. Nevím, jestli ABS prodlužuje brzdnou dráhu na suchu, už jsem to tu také četl, možná se to někde testovalo, nevím. Mělo by ale zajistit určitou manévrovatelnost vozu i při prudkém brzdění. To by měl být dost podstatný přínos. V krizové situaci to vyzkoušené nemám. Zato mám vyzkoušeno, že i na suchém asfaltu jede auto bez ABS jako saně s bloklými koly. Dost ale záleží na pneu. Některé přenesou na vozovku pozoruhodné síly i bez zablokování. Na kluzku ABS vytváří pocit, že auto málo brzdí, ale bez ABS by patrně stejně víc nebrzdilo. Další věc je posilovač řízení, např. u lehkého P107 potřeba opravdu není. U Fabie už je to bez něj dost nepříjemné při parkování, a tak. Zase se to dá ovlivnit volbou pneu. Ale u větších aut, než mini, posilovač asi radši ano. Možná třeba u Thalie, kde v základu posilovač není, to nemusí být problém, páč díky zadnímu převisu se předek trochu odlehčí, ale nejel jsem s tím. No, takže absenci posilovače řízení bych vnímal jako mnohonásobně větší nepohodlí, než okýnka na kličku :-) V některých příspěvcích (r,Pavel,MIREK) se tu srovnávají věci nesrovnatelné, což není argumentace, a zas tak vtipné to také není. Jinak problémy s posilovačem, třeba u Fábií, jsou známá věc.

13.05.2009 | 11:47:03 | Itall Reagovat

heligon

ty jsi typ člověka - IQ negativní.

13.05.2009 | 05:56:04 | MIREK Reagovat

Heligon

Heligon je žesťový dechový nástroj, který vznikl z tuby vytočením její ozvučníkové části tak, aby spočívala na rameni hráče. Tím pádem je heligon neocenitelný při hře v pochodu, neboť tuba je pro svou hmotnost a rozměry pro hru v pochodu vysoce nepraktická.

Heligon se staví ve dvou základních provedeních, a to menší v F ladění (použitelný rozsah H1-f1) a větší B ladění (použitelný rozsah F1-malé b). Mimoto existují i deriváty, např. heligon v C nebo Es ladění.

V hluboké poloze je tón heligonu velmi sytý a tvrdý, ve vyšší poloze naopak měkký a blíží se charakterem např. barytonu. Velkou výhodou vyplývající ze stavby nástroje je to, že zvuk narozdíl od tuby nejde kamsi k nebesům, ale vhodným natočením hráče jej lze směrovat přímo k posluchačům.

Bohužel i přes své nesporné výhody je heligon v současné době na markantním ústupu, a mnoho dechových kapel používá výhradně tuby. Důvodem může být to, že tón heligonu je odlišný od tónu tuby, a většina učitelů a dirigentů preferuje měkký tón tuby oproti dosti tvrdému (i když též sytému) tónu heligonu. Řečeno muzikantskou mluvou, tón heligonu je mnohem pronikavější (tzv. vařbový) než tón tuby. Výjimkou je např. jihočeská kapela Veselka, kde na heligon hraje Ladislav Kubeš ml.

V České republice vyrábí dosud heligony továrna V.F.Červený a nabízí je pod sortimentem firmy Amati Kraslice. Cena heligonu je velmi vysoká - kolem cca 80.000,- Kč.

Příbuzným nástrojem heligonu je pak v zámoří používaný suzafon. Jeho tón je ještě tvrdší než tón heligonu, a je i ostřejší a průraznější.

13.05.2009 | 00:15:20 |  Reagovat

Heligon kouří a navíc v autě to je prase

13.05.2009 | 00:02:55 |  Reagovat

Heligone

Kup si koně, k tomu žebřiňák..pokud možno na dřevěných lokotěch ať se ti náhodou nesjedou pneumatiky. Dáš tomu nažrat u popelnic každého marketu, ušetříš na stk, okna nebudeš muset stahovat ani ručně, abs budeš motat klikou na povoze a je to vzduchem chlazený..takže ti nehrozí ani únik chladící kapaliy. Maximálně se to posere.

13.05.2009 | 00:00:02 | Pavel Reagovat

Ó bóže heligon

To vám poradím, kupte si žigula nebo Škodu 120L, například. Tam najdete vrchovatě, po čem toužíte a naopak nenajdete zdroje problémů, které popisujete. Zato jsou tam jiné a je jich také dost. Prostě, zpátky na stromy. A pokud je někdo schopen vtipu, asi nebude primitivní, to se dost dobře neslučuje :-) Nebo jenom zapšklý a trudomyslný jedinec není primitiv?:-)

12.05.2009 | 23:49:56 | r Reagovat

Uhol pohľadu.

Niekomu je divné, že pri otvorených dverách tam nevidí kľučku na sťahovanie okna. Heligon, vážne sa ti zdá, že tam niečo chýba? Ja to vidím tak, že keď sa pozriem na tvoje dvere so švihadlom na okná, tak mám pocit, že ti tam niečo chýba.
Komentovať tvoje ostatné výhrady, ktoré si dal pekne do bodov a ktoré sú pravdepodobne dôsledkom tvojej socálnej nevyzretosti je škoda komentovať. len k tomu ABS asi toľko. Pokiaľ v krízovej situácii ty začneš na mokrom povrchu prerušovane brzdiť a popri tom sa snažiť ešte s autom manévrovať, pričom sa pri tom manévri pochopiteľne dostaneš s tvoju konzervou Social Edition do môjho kufra, pretože je brzdiť a manévrovať s ABS stihnem, tak ti zarazím nos o niečo hlbšie medzi oči. Prečo? Lebo si svojím postojom k bezpečnosti ako lakomý Žid nič iné nezaslúžiš. Vieš koľko nehôd by sa nestalo, ak by mali všetky autá ABS? Vieš koľko ľudí by sa nezabilo pri nehodách, ak by bolo vo všetkých autách ESP? Asi nie, lebo by si v živote nenapísal také stupidity, aké tu produkuješ.

12.05.2009 | 23:39:46 | Petrík Reagovat

rozeberem to

Děláte si srandu, no je vidět, jak jste primitivní.. Když to rozeberu: 1)el. okna opravdu nepotřebuju, okno otvírám jen svoje když kouřím, a rozhodně to otočení kličkou mě víc času ani námahy nezabere. Kromě poruchovosti je taky pro mě důležité to, že ty dveře, když jsou otevřené, bez té kličky vypadají tak nějak divně, jako když jim prostě něco chybí...!Tlačítko je trapná náhražka. 2)el. zrcátka taky nepotřebuju. Jezdím sám a zrcátka mám nastavená od doby koupení vozu. 3)Klimatizace...Je spíš na škodu..protože při jízdě v klimatizovaném autě se leda tak nachladíte.Navíc je zdrojem mnoha a mnoha závad..To platí hlavně o automatické klimatizaci (tzv. climatronicu) 4) Centrál-centrál sice mám i já..ale lepší bez něj..slyšel jsem nemálo případů, kdy se centrál sám zamčel i s klíčky uvnitř..např. po odpojení baterie..Velmi příjemné opravdu...Jednou se sám zamčel i na nastartovaném autě(ford orion 1,8TD).. 5) Servo- věčně teče hlavně na poruchových autech, další zdroj problémů, servo je vlastně fakt vůbec na nic..také ho mám..Nemám zapotřebí točit volantem na místě..A v pohybu točíte v pohodě i bez serva.. 6)ABS..jen prodlužuje brzdnou dráhu na suchu, další zdroj poruch a problémů..Odchází čidla(snímače). Na kluzkém terénu lehce nahradíte šikovností s brzdovým pedálem(přerušování) 7) Střešní okno-při otevření jen hučí protékající vítr. Zdroj zdravotních problémů. El. šíbr--ještě znásobeno přítomností elektroniky. Další vymoženosti již nebudu zmiňovat, to už jsou vyložené machrovinky a kravinky jen pro dokázání, že "já jsem ten dobrej"...

12.05.2009 | 23:09:34 | Heligon Reagovat

Stando

Dveře v elektrice má třeba Mazda5...

12.05.2009 | 22:52:13 | MIREK Reagovat

A vůbec, vrátil bych se do jeskyně. Ještě tak ten oheň, to ještě šlo, ale pak někdo vynalezl kolo a to byl konec :-)

12.05.2009 | 22:44:58 | r Reagovat

No vidíš. A dneska samou rozežraností nevíte, co by... eště elektrický okýnka! A co takhle elektrické otvírání a zavírání dveří? To by byla machrovina. Co nějaký okna... :-)) Chlapi, Italle, vždyť to je jen ironie :-) Prča musí bejt! Dneska se tu nikdo nehádá :-) Že by trubky už spaly?

12.05.2009 | 22:44:21 | Standa Reagovat

Copak auto ale k čemu boty? Babička chodila celé mládí bosa a taky to šlo...

12.05.2009 | 22:37:42 | MIREK Reagovat

Samozřejmě inteligenty, to blbec nepochopí, že jo :-)

12.05.2009 | 22:37:16 | r Reagovat

Heligon:

Vidíš, jak můžeš podráždit některé inteligenty :-) , jenom když jim sáhneš na el. okýnka. Hned začínají padat zcela nemístné argumenty a srovnání. Což teprve, kdyby o něco šlo?

12.05.2009 | 22:27:36 | Itall Reagovat

El. okna

Takže jsme se vrátili zpět k žebřiňáku. Ten je konstrukčně úplná pohoda a loukotě si opraví každý na cestě. Jenom ty koníky budete muset živit, ale jen do doby než vám zdechnou. A pak by se ještě dali šikovně prodat do salámu. No paráda:-)

12.05.2009 | 20:21:21 | r Reagovat

A na co je startér, když jde motor nahodit klikou? A k čemu altík, formule 1 ho nemají a jezdí jen na baterii. A proč dvě dálková světla, T 603 měla jen jedno. Taky katalyzátor a lambda je na nic, Trabant jezdil i bez toho. A taky bez palivoměru, teploměru otáčkoměru i tlakoměru oleje. Všechno jsou to píčoviny, které prodražují auta a jejich údržbu.

12.05.2009 | 19:51:43 |  Reagovat

visna

Máš ve všem pravdu

12.05.2009 | 19:27:23 | Heligon Reagovat

zbytocnost - heligon

... hej a vlastne aj central na DO je uplna zbytocnost ze? sak to je taky problem otvorit auto klucikom a potom vsetky ostatne dvere rucne? sak central sa moze pokazit!!! a vlastne aj ABS je napicu sak kolko krat ho potrebujes? a tiez sa to len kazi!!! a vlastne aj vyhrievanie zadneho okna je napicu sak to je taky problem ho oskrabat alebo utret rucne? aj to sa moze pokazit nie? a takto mozes pokracovat so vsetkymi elektrickymi "hrackami" v aute sak to je uplne zbytocne mat el.okna,vyhrievane zrkadla,central atd.atd. ..... boze co to tu pise za dementov....

12.05.2009 | 19:05:31 | visna Reagovat

El. okna

A taky airbagy a pásy bych zrušil. Totiž od někoho jsem slyšel, že po setkání s airbagem zemřela spousta lidí a hlavně taky ty pásy, kdyby nebyli připoutaní , vypadli by ven a nic by se jim nestalo:-)

12.05.2009 | 17:35:32 | r Reagovat

El. okna

jsou na všech autech strašně zbytečná. To je taková námaha okno vytáhnout kličkou bo co? A že se to muže posrat, je svatá pravda.

12.05.2009 | 17:26:38 | Heligon Reagovat

To je blbost

Elektrické stahování oken je kvůli pohodlí a je jasné, že to jde i s kličkou, ale když nebyly auta, dalo se chodit i pěšky, že:-)

12.05.2009 | 17:06:49 | r Reagovat

El. okna jsou v pohodě, měl jsem mraky aut a nikdy se to nesralo. Jednoduché to vytáhnout když se něco posere..Rozdělat tapec a vytáhnout ručně nebo drátem přivést odněkud stálej proud a okno vytáhnout.

12.05.2009 | 16:56:04 |  Reagovat

Petr:

Nebo se okénko stáhne a nahoru už nejde. To je dost zábavné hlavně v zimě nebo v zahraničí, stovky km od domova (nebo obojí). Proto dosud radši vždy točím kličkou. A, pravda, nechápu lidi, co si podobnou výbavou zadělávají na zbytečné problémy. Anketa na téma: "proč máš v autě elektrické stahování oken" by byla docela zajímavá. Řada lidí by asi stejně řekla, že to bylo prostě součástí výbavy nebo spojeno s další výbavou, kterou chtěli :-)

12.05.2009 | 16:49:52 | Itall Reagovat

Nevím kdo je Laco a omlouvám se,že jsem se zapoměl podepsat.A na recenzích citroenů jsem nečetl vždy jen chválu.Ve svém okolí znám mnoho majitelů citroenů konkrétně :2 xantie,2 zx,2 bx,1 c3 a 2 saxa.Kupodivu jediní co mají saxa tak si na nic nestěžují,ti ostatní mají problémů dost.

12.05.2009 | 16:32:01 | Jura Reagovat

Škoda není rozhodně bezporuchová

Měl jsem možnost jezdit s různými auty a musím říct, že ani vychvalovaná Octávka není zrovna bezporuchová. A pokud máte třeba kus, kterej v zimě sám od sebe náhodně stáhne okénko u zamčeného auta, tak to je potom na prášky. 3 autorizované servisy to nedokázali opravit, akorát vždycky blekotali, že je všechno v pořádku a naúčtovali si peníze. Nakonec to musel najít a odstranit jeden machr přes elelktriku. Sranda je, že k němu často posílají problémové kusy i lidi z oficiálního servisu, protože si s některými věcmi prostě nevědí rady.
Tenhle problém se samočinným stahováním oken se stává častěji, než si myslíte.
A cena náhradních dílů rozhodně není nízká. Kdybyste ty díly porovnali s cenou dílů na japonce (o kterých se tvrdí, že mají drahý servis), tak zjistíte, že hoodně dílů je levnější ch na ty japonce, než na škodovku. A podobných věcí by se mašlo dost u každé značky, takže souhlasím s tím, že škodovky jsou průměrné auto a se spolehlivostí to taky není žádný zázrak..

12.05.2009 | 07:22:03 | Petr Reagovat

Laco

Když Laco s tou Xantií svařenou ze tří bouraných a jedné kradené odjel, kupec mávnul a začala hrát živá kapela, do nebe vypustili holubice a barevné balónky a potom uspořádali ohňostroj. Dodnes to dávají v hospodě u piva k dobrému, jakého hejla chytili na ten kauf století. A já u toho byl, pivo, víno pil... :-)) A Laco teď obráží recenze citroenů a ostatních frantíků a povídá: To já ne, já nejsem blbej, to ti Francouzi... už nikdy. Ano, Laco, už nikdy nekupuj auto bez kamaráda, který tomu rozumí. Pa Lacínku.

11.05.2009 | 22:22:16 | Petr Reagovat

Anonym 21,56

Je mi jasný, že jsi LACO. Ten ňouma co koupil sráč, protože tomu rozuměl jako koza petrželi, tak se tady nepředváděj. Projdi si recenze na Xantie, než tady začneš svou blbost svádět na francouze. Jsi trapnej a navíc omezenej. Že jsi ty nalít a prodávající se ještě teď válí smíchy, není nic, čím by ses měl pořád dokola chlubit.

11.05.2009 | 22:18:07 |  Reagovat

to vyjde nastejno

fakt si myslím že je to podobné, kdysi jsem byl z branže..a mimo jiné. já sám jsem měl lagunu 2.0i (8vetil), R19 taky benzín atd....veliká spokojenost, prostě jsem jen věděl co koupit. Je však pravda, že po skušenosti s japonskými vozy už nechci v baráku nic jiného. "Japonec na konec"....ano, každý nakonec skončí u japonce.

11.05.2009 | 22:15:21 | Pavel Reagovat

Xantia držák?Jak u koho.Sám jsem ji měl a byla to hrůza,sralo se vše krom té hydrauliky,které se každý bojí.Nikdy víc citroen.

11.05.2009 | 21:56:24 |  Reagovat

Pavel

No dovol? Srovnávat Citroen a Peugeot se státní automobilkou Renault? No fujky, tos přestřelil :-)) U Renaulta je pár dobrých kusů, zatímco Pežotu se jich jen pár nepovedlo. O špatných Citroenech nevím (Ax, Zx, XM, Xantia -držáky, DS - legenda, C3 průměr, C4 moc dobrý, C1 vůbec nejlepší :-), C2 spolehlivý, i když nepraktický)

11.05.2009 | 16:28:03 |  Reagovat

Renault

Ještě k těm renaultům....oni vyrábějí kvalitní auta, potíž je v tom, že jen některé. U Renaultu musíte vědět jaký model a rok výroby koupit, pak budete maximálně spokojeni. Když však šlápnete vedle (např. bez klíčková Laguna) už nikdy nebudete Rencka chtít. Já sám mám Hondu, ale celá rodina jezdí na renaultech, samej benzín, a maximální spokojenost, ale jen proto že si nechali poradit. Některé Rencky jsou fakt průserové, předpokládám že u Citrónu a Peugeotu to bude podobné.

11.05.2009 | 16:22:40 | Pavel Reagovat

No jo. Prohral sem, priznavam to.

11.05.2009 | 14:36:40 | Helingon&Ing.Pelikan$Anonym Reagovat

to Anonym

Mylis se Anonyme, jeste do toho zahrn sebe, ty imbecile !

11.05.2009 | 14:35:05 | jamieson Reagovat

Heligon

Heligon čoveše ty jseš dobrej pakoš. Můj známej měl 7 heligonů a furt se mu to sralo.

11.05.2009 | 12:27:34 |  Reagovat

David

Zamindrákovanej nejsem, to mi věř. Jen mi přijde líto peněz dát za auta z MB. Prostě jsou i levnější, pohodlnější, úspornější, bezpečnější vozy. Já mám r. megane2 od novoty. Pokud si srovnám cenu s oktou mám o dost levnější vůz a ten rozdíl v ceně mohu, ale nemusím proservisovat. Je to již můj druhý rendl co vlastním. Teď si polož otázku, proč jsem znovu šel do rendla?? Protože jsem byl s prvním spokojen, tak proč si nekoupit dálšího?? Prostě za ty prachy je to povedený autíčko, který tě vozí za nižší spotřebu jak HTP, a sedíš daleko v luxusnějším autě. Dále, pokud bych si koupil ve stejné výbavě fábku, tak bych musel hodně sáhnout hluboko do kapsičky. A co bych měl? Menší auto, které by bylo dražší, jak můj o třídu větší megíí. S oktou by to byl rozdíl ještě víc, tam to čítá až 150000kč. To je pálka co??

11.05.2009 | 09:55:01 | kraken Reagovat

hahahahaha

muj kamos mnel 9 ávii a furt se mu srali ... hahahahah

11.05.2009 | 07:54:57 |  Reagovat

cože...???

To snad ne..srovnávat žabožroutí střep s octáviou? Jasné že octavia je lepší , a to ve všem. Francouzská auta jsou poruchová jako prase bez rozdílu, zda jde o peugeot, citroen nebo renault. Můj kamoš měl 6 renaultů, a furt se mu to sralo.

11.05.2009 | 00:30:11 | Heligon Reagovat

Ta recenze se mi líbila, není dlouhá a přitom vystihuje základní vlastnosti toho auta,bez emocí popisuje to co od auta této třídy člověk očekává. Také jsem ve svém okolí často slyšel: jedině škodovka fabka je super a oktáva ještě lepší. Pak když jsem kupoval auto(jeté) a svezl se v těch zázracích, mohl bych v tu chvíli dělat reklamu na vizír. Koupil jsem 406 2.2hdi, vím že jsou i lepší auta ale taková oktávka mu nesahá ani po prahy.V čem? Prostě ve všem!

10.05.2009 | 23:59:33 | jezecek Reagovat

jami

a jéje, tak to je ten poslední debil, kterej tu do kompletního výkvětu chyběl

10.05.2009 | 22:18:45 |  Reagovat

A keho zajima keho volite ? To si nechte na volby.Polepsete se a hlavne nejezdete ve Fabiich :-)

10.05.2009 | 13:06:40 | jamieson Reagovat

Přečtěte si to tady po sobě,to je fakt výkvět.Zas se člověk zasměje.

10.05.2009 | 12:32:03 | Jirka Reagovat

heligon

osel jsi ty,kdybys socany osobně (myslím špičky, ne řadové knechty) tak bys pochopil co je to za zmrdy. Volit je je to samé jako si nachcat do kalhot-chvilku je teplo ,ale pak je to hnus.A ODS nevolím.Ale to sem fakt nepatří...

10.05.2009 | 10:19:43 | anonym Reagovat

Konečne niečo normálne

Konečnie niekto neospevuje tento šrot a povie to ako to je.
S autorom plne súhlasím.

10.05.2009 | 10:07:54 | OVCA Reagovat

Keď sa HTP predáva - je dobrý.

Myslím samozrejme komerčne. Technicky je beznádejný črep. Ale manažérov Škody nehodnotia za technický pokrok, ale za tvorbu zisku.A pokým manažéri Škody sú schopní presvedčiť zákazníkov aby si kúpili tento črep - tak si svoju robotu robia dobre. A všetky tie reči o technickej vyspelosti tej-ktorej automobilky sú o ničom bez nadväznosti na hospodárske výsledky. Vývoj nie je cieľ, ale prostriedok, ako presvedčiť zákazníka o tom aby si kúpil ten "správny" automobil. Škoda je v rámci VW auto pre chudobnejších. Nie je to síce vyslovene lowcost značka ako Dacia, ale VW si stráži aby oslovil všetky skupin zákazníkov - a pre tých menej bohatších je tu Škoda. Samozrejme v globále - nie na českom a slovenskom trhu - kde má Škoda (aspoň u časti motoristov) "prémiový" cveng (a i ceny).

10.05.2009 | 09:42:38 | Dušan Mihálik Reagovat

Heligon

Hochu, já volím socany, a divím se, jak někdo ještě může být tak blbej a volit tu modrou chátru, která po revoluci rozkradla co se dalo a teď napáchala nenapravitelné škody. Ale jsi osel tahat politiku do diskuse o autech.
Jinak souhlasím že co je hodně levné - to je šitové - a u Renaultů to platí na celé čáře a nejen u těch obludných Tálií.

10.05.2009 | 09:12:36 | tom Reagovat

to Tonda

Samozřejmě,že fabia z motorem tdi je auto se super motorem,který málo papá a jede super.Ale uvědom si,že za tu cenu,co ho škodovka prodává by si měl auto daleko větší a o 2 třídy vyšší !

10.05.2009 | 08:40:27 | Ladik Reagovat

Už tu zase dlouho nebyla

"recenze" na služební fábku...tak je tu...

09.05.2009 | 22:43:31 | Jerry Reagovat

Dave...

Jezdím renaultama. Celá rodina jezdí renaultama. A proč? Protože jsme s nima spokojeni. Neserou se. Opravdu se neserou a jsou levné. Kdo nevěří , ať tam běží. Je to tak. Zamindrákovaný jsi ty, bezhlavě řadit jakoukoliv značku mezi odpad je dost ubohé.

09.05.2009 | 22:39:17 | Jašin Reagovat

Jašin a Kraken

To jsem čekal,že se ozvou zamindrakovani blbečci,kteři maji akorat tak velkou hubu a přitom si na autě nevyměni ani kolo,nebudu se k tomu dal vyjadřovat,je mi vas fakt lito,a Jašine,jezdiš Renaultama,že?Tak to se potom nedivim,že si zakomplexovany,protože tydle auta se serou neskutečně...

09.05.2009 | 20:39:16 | David Reagovat

Až na to, že nekvalita sa rozkríkne rýchlo a ťažko sa dôvera zákazníka získava späť, takže takáto odpoveď tu neobstojí. Každé auto predbehne jeho povesť, či dobrá, alebo zlá a ak je niečo naozaj zlé, kúpi si to len veľký fanúšik a sotva by to bolo najpredávanejšie auto dva roky po sebe. Ak nie tri (predtým 206).
Možno nie som tak bohatý, aby som si kupoval predražené veci.

09.05.2009 | 20:13:54 | Petrík Reagovat

heligon

Souhlasím ,co je levné - to na 99 procent stojí za hovno.Ale lidi jsou nepoučitelní ve všem,třeba kolik lidí je ještě ochotných volit socany a jim podobné. Buď jsou slepý nebo blbý a nebo oboje.

09.05.2009 | 20:08:44 | anonym Reagovat

Petrík

Lidi jsou totiž stále tak hloupí, že tyto auta kupují(oblbnuti nižší cenou a kecy že noví Francouzi jsou kvalitní). To je jediný důvod. Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci...

09.05.2009 | 19:33:03 | Heligon Reagovat

Keď tu "odborníci" stále nadávajú na kvalitu francúzskych áut, nech mi niekto vysvetlí, prečo AJ za rok 2008 je najpredávanejším autom vo svojom segmente (segmente kde patrí aj Fabia) Peugeot 207. Niečo tak zlé si snáď toľko ľudí nemôže kúpiť.

09.05.2009 | 19:14:52 | Petrík Reagovat

administrátor

Prosím administrátora,aby příspěvky trochu protřídil nebo sem za chvíli nikdo nebude ze strachu psát žádnou recenzi.Byla by to škoda.Vypadá to tu,že sem poslední dobou přestaly chodit normální lidi.

09.05.2009 | 15:03:12 | Jirka Reagovat

Davide Davide

Sračka seš ty, a ne francouzská auta. U nás má rencky celá rodina, s vyjimkou strýce který má P605, a v pohodě. K takovému debilovi jako jsi ty bychom auto spravit v životě nedali.

09.05.2009 | 14:34:46 | Jašin Reagovat

David

To musíš umět opravovat auta!! Ty jsi asi dříve pracoval u aut. servisu v renault ne?? Tam taky, než se odstraní závada, tak musí člověk jezdit měsíce. Se divím, že k tobě ještě ti majitelé rendlů jezdí. Já mám rendla a pokud mám nějakej problém, přijedu do servisu a problém je odstraněn, případně opraven, a z vesela jezdím dál. To víš, ne každý umí opravovat auta. Dnes kápnout na kvalitní servis je jak výhra ve sportce. Že fábka, jako auto pro obchoďáka je dostačující vůz je pravda, ale ta cena!! Je trošku nadsazená!! Dále musím říct, že zpracování interiéru je také kvalitní, plechařina to samé. Ale v dnešní době je to málo! Věř, že se renoltíci kazí zrovna jak ty vychvalovaný vozy z MB!! Raději dva rencky než jednu předraženou plečku z MB

09.05.2009 | 12:54:16 | kraken Reagovat

Dík DAVIDE

......konečně normální názor, tohle je potřeba ,aby někdo kdo auta opravuje napsal co si o tom všem myslí, a nejen zaujátí umělci co všechno ví,......
Taky si myslím, že je to normální, průměrné auto, pro spoustu lidí plně dostatečné.

09.05.2009 | 12:27:28 | martas Reagovat

Ja nevim,co tady melete fabie je prostě normalni auto a pořad je spolehlivějši než francouzky sračky,mam autoservis,tak vidim,co se mi tam toči za auta.Nekoupil bych si ji taky,pro mě je mala,ale jak pišu pro dva,tři lidi idaelni auto,dělam i par služebnich fabii a vcelku vpohodě,pripada mi to tady,že jste všichni zakomplexovany blbečci..

09.05.2009 | 11:24:00 | David Reagovat

Nechte je snít

Vy co tady nesnášíte Fábii (vč. mně) nechte ty zastánce být a snít. My sice víme že je to auto hnusné, předražené s trapnýmy motory ale oni to nevidí. Je potřeba si uvědomit, že Fabka se kupuje hlavně ze zvyku a taky ze strachu, tito lidé vědí že jsou auta lepší i za nižší cenu, ale bojí se servisu, ND, atd...je to neznalost. Dnes je úplně jedno jestli sevisujete Jazz ne bo Fábii. Nehledě na to že fabka v tom servisu bude mnohem častěji. Když se dívám na ojetiny a vidím jak se prodává Junior za 80 tis (a je prodejný)..chce se mě blít a smát jak jsou lidi hloupí.

09.05.2009 | 11:12:41 | Pavel Reagovat

presadnut z 1.fabie do 206 bolo ako presadat z passata do favasu,
polo je to iste co fabia,
japonec na konec, clio neviem sice ale v com moze byt lepsie su to materialy?spracovanie?priestor?sedadla?, tipujem tak cena mozno a 1,2motor

09.05.2009 | 09:36:36 | nstar Reagovat

8. května 2009 | 21:59 | Ing. Pelikán

Ok, vytvoril som list aút o ktorých si myslím, že sú v danej kategórii lepšie ako Fabia:
Peugeot 206,
Peugeot 207,
Citroen C3 Picasso,
Renault Clio,
VW Polo,
Fiat Punto Grande,
Honda Jazz.
Všeobecne je známe po celém svete, že najlepšie mini hatchbacky robia Francúzi.

09.05.2009 | 01:47:58 | Angel_M Reagovat

8. května 2009 | 22:59 | joly

Asi máš ma mysli i20, s ktorým TY nemôžeš mať žiadne skúsenosti, pretože bol práve uvedený na trh. i30 má konkurovať Golfu, nie Fabii, ani Polu a rozhodne teda nie je lacnejší ako Fabia, neviem odkiaľ to bereš.

09.05.2009 | 01:45:16 | Angel_M Reagovat

nezbyva než souhlasit Kraken

08.05.2009 | 23:46:32 |  Reagovat

Fábka je škaredá a drahá, pas. bezpečnost na dnešní dobu nic moc, tak co tu pořád řešíte?? Malý, škaredý, nepohodlný a hlavně předražený vůz. Ty vaše slavný ceny skladových vozů je jen psycho tah na zákazníka. Máte v hlavě tu velkou cenu a pak vidíte tu krásnou slevu 20000 - 40000kč. Ale pořád je to drahý auto, které vám toho moc nenabídne. Navíc pokud si chci něco dokoupit musím si dokoupit tzv. nějaký ten paket, nebo jak to v MB nazývají, bo vás to vyjde levněji než to co opravdu chcete. Tím, že si koupíte paket, tak máte i to co nechcete. Opravdu férový přístup výrobce! Motory : ty jsou na dnešní dobu také špica! Stojí za h...o! Prd to jede a chlastá to víc než auta o třídu vejš. Ámen....

08.05.2009 | 23:10:59 | kraken Reagovat

to je vtip?

Fabie ze je nejlepsi???Dost ubohej vtip.Je to liný,předražený a nezajímavý auto.Nechápu jak si ho někdo může koupit.Stokrát lepší je třeba Hyundai i30,je levnější ale přitom má lepší výbavu a je spolehlivý-osobní zkušenost.

08.05.2009 | 22:59:25 | joly Reagovat

Fabia je nejlepší

JE a JE a JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08.05.2009 | 21:59:12 | Ing. Pelikán Reagovat

haha

fabie a nejlepší auto na světě? to nemuže někdo myslet važně!

08.05.2009 | 20:49:57 |  Reagovat

FABIA je ve SVÉ TŘÍDĚ a ceně nejlepší auto na světě, a kdo tvrdí něco jiného, to nemá v hlavě řádně porovnané...

08.05.2009 | 19:47:26 | Ing. Pelikán Reagovat

to je fakt

ale za ty peníze mužu mít 100x lepsí ojetinu o 3 třídy viší.

08.05.2009 | 18:07:05 |  Reagovat

ale no tak lidé

Fabie není tak špatné auto.. Já s tím občas jezdím se služebákem motorem 1,9TDi sice jen 77kW ale subjektivně jede velmí slušně podle mě daleko lépe než laguna 1,9dCi 79kW co máme doma a spotřeba nižsí -kolem šestky..komfort cestování super, pěkně sedí na silnici, výbava je více než slušná-xenony, climatronic, ESP+ASR+ABS,4elektrická okna i zrcátka, tempomat,vyhrívané přední sedačky,parksenzor, 8airbegů,originál CD rádio škoda s navigací...Zase swe ozývají majitelé 5 a 7mičkových bavoráků, myslím si ale že pro normálního smrtelníka je fabia velmi hodnotné auto.

08.05.2009 | 17:49:55 | Tonda Reagovat

HNUS

nechapu jak někdo muže vyhodit peníze za takovej brak,oškliva předražená lina mrcha,nic víc

08.05.2009 | 17:17:52 | usa Reagovat

Peugeoty 206/307 boli poruchové. P 207/308 majú top notch kvalitu.

08.05.2009 | 16:39:27 | Angel_M Reagovat

ANON.

No nevím,
co se týče cen-už to není zas tak hrozné, neberte ceníkové,ty kupuje fakt blbec,ale dá se sehnat fabka i roomster s dobrou výbavou a rozumnou cenou,stačí se poptat na skladové auta ,kterých je hafu.
poruchovost?- no nevím ,nemyslím, jsou horší i lepší značky, škodovka je takový zlatý střed.
motory?-to je na dlouhou diskusi, ale už se těším na příští rok na modernizaci F2+ nové motory 1.2 s turbem ( nad cenou visí otazník)
jezdí v tom hodně lidí?- beru ,to je pravda-ale je to jako v každé jiné zemi ( NĚMECKO-německá auta,ITÁLIE -italská atd.adt.)bud se s tím smíříte, nebo musíte o dům dál.

08.05.2009 | 14:34:16 | MARTAS Reagovat

proč nekoupit fabii

1/ cennová politika, která je ve Škodovce k českému zákazníkovi katastrofální-příprava na rádio- hahahaha
2/ zastaralá technologie a to zejména v motorech.
3/ poruchovost a to jak Fabie tak Octavie na tom s poruchovostí nejsou nejlépe.
4/ jezdí v tom každej strejc a každá natroublá rodina-viz výlet do CHorvatska.

08.05.2009 | 13:52:18 |  Reagovat

proč koupit fabii

Největší a hlavní důvody proč já i ostatní rozumní češi koupí fabii 1,2htp: 1) ZVYK.Jezdil jsem 30 let v samých škodovkách.Přece ted nebudu měnit zažité zvyky.2) STRACH Z NEZNÁMÉHO. Kdo jezdí ve škodovce, bude mít strach koupit jinou značku, neví co může čekat, nikdy se s tím nesetkal, visí nad tím spousta otazníků. 3)VŠEOBECNÁ POPULARITA Škoda je at se vám to líbí, nebo ne, nejpopulárnější auto u nás. Když jej koupíte, zařadíte s v pohodě do kolektivu. Budete mít alespoň dalších 5 kamarádů se stejným autem. Nikdo vám nebude nadávat, že jste koupili nějaký střep a la renault. 4) KVALITA Tyto vozy bezesporu kvalitní jsou. 5) NÍZKÉ POVINNÉ RUČENÍ Češi nejsou tak bohatý národ, aby je tato položka nezajímala. 1,2HTP pojistíte bez problému do 2000Kč/rok. Dále jsou zde další hlediska, některá subjektivní, jako např. vzhled, nepřítomnost nadbytečné výbavy, jízdní vlastnosti atd...

08.05.2009 | 13:00:42 | Ing. Pelikán Reagovat

No no

Nevím,proč tady někdo autorovi nadává ??? - je to jasná,věcná a objektivní recenze.No a jestli někdo píše že "půlka národa jezdí s Fóbií HTP" tak je asi lehce na hlavu.Fóbii je dost,ale rozhodně ne půlka vozidel a za druhé - většina je čtyřválců.Aspoň doufám,rozumný člověk si nad tříválcem asi 40 kW leda odplivne.

08.05.2009 | 11:05:14 | zima Reagovat

Ale páni. To, prečo si toľko ľudí kupuje Fabie tu už bolo omieľané niekoľkokrát.
Skúste porozmýšlať nad výrazmi, ktoré s v tých dôvodoch spomínané najčastejšie. Neznalosť, naivita, lojálnosť, zvyk, konzervatívnosť, omyl, cena (holého auta), dostupnosť servisu, hustota predajnej siete......

08.05.2009 | 10:45:36 | Petrík Reagovat

Anonym

No jasně, polovina národa jsou hlupáci, jen ty jsi prozřel....
Je to tu furt dokola, pár hnupů si tu o sobě myslí, že jen oni jsou ti nejchytřejší. Přitom doma mají 18 let otřískaný střep, ala FIAT REGATA, a plnou hubu hospodských keců.
Běžte si dát rači svého oblíbeného lahváče ke stánku......

08.05.2009 | 10:30:41 |  Reagovat

Zvláštní. Nejporuchovější odpad jsou Renaulty. Tedy jen dodnes, ode dneška Peugeoty 307? Jděte se bodnout Hlupáci! A proč si polovina národa kupuje takovej zvratek jako je HTP? Protože polovina národa jsou idioti! Tak jako naše vláda a politici.

08.05.2009 | 08:37:13 |  Reagovat

Já vlastním 12 vozů Peugeot 307-break , motory 1,6, 2,0 HDi (80,100kW) a 1,6 16V, 2,0 16V(80,100kW), většijna je 1,6HDi ...vůbec si nemůžu stěžovat na zpolehlivost, sou v pohodě, jen zpotřebák!

08.05.2009 | 00:14:43 | ANONYM Reagovat

S pravdou von...

Je tazko reagovat na prispevok v ktorom autor porovnava francuzke a nemecke auto...no ale predsa...skoda fabia je leniva, pre niekoho skareda mala, predrazena no prosto si niektori jej existenciu nedokazu vysvetlit...tak je potom otazkou preco ju vlastni polovica naroda...ci uz ceskeho alebo slovenskeho...nekonecne staznosti na motor HTP su na jednej strane opotstatnene huci ako vysavac a pod...ale na strane druhej...v aute nemate sacnu poznat na com jazdite(zvukovo)...a ked sa uz autor pochvalil svojim vynimocnym vkusom na draho vyzerajuce lacne auta, nech sa pozrie po com idu tie jeho krasky a po com dvojkove kombi fabie TDI...a este k peugeotom...307 je asi historicky najporuchovejdie auto ake existuje (vysledky testov) a nanestastie aj ja vlastnim 2003 partnera...v oktobri konci leasing a vystrieda ho fabia...a uprimne...ja sa uz neviem dockat...

08.05.2009 | 00:06:51 | Prispievatel Reagovat

průměrná

já dám Praha *Brno 160 v průměru celkem v pohodě..v pohodě to je v noci, a to dám i za průměrnou 176,8km/h-moje maximum. Věřte nebo ne. Měřeno z nulťáku na 182.km(sjezd Rosice, Třebíč,takže kousíček od Brna)

07.05.2009 | 22:56:08 | Jiřík Reagovat

kamoš

ten tvuj kámoš je pěkný hlupák. Kupuje si stále dokola auta která se mu furt serou.Myslím že jste s tim rozumem nastejno

07.05.2009 | 21:14:20 | jan Reagovat

Motor že je absolutní mrtvola to víme , neví to jen ten kolík co tu onehdá blouznil že Praha -Brno pojede 160km/h v průměru.

07.05.2009 | 21:03:31 | MIREK Reagovat

Heligon

Minulý týden měl tvůj kámoš 5 renaultů a teď už 6 ? To si toho šestýho koupil včera? Jdi do prdele ty debile a ošukej si tu svojí posranou zkurvenou škodovku do výfuku.

07.05.2009 | 20:17:57 |  Reagovat

Heligon

Ty magor, ved ked ich mal sest tak asi bol s nimi spokojny, inak ba po prvom kupil nieco iny. Inteligent...

07.05.2009 | 19:47:51 | Lukas Reagovat

už dost!

Další s řady vymyšlených recenzí s úmyslem uměle pošpinit renomé zn. škoda. A korunu tomu autor nasadil tou větou že by šel raději do peugeota:o)))Francouzská auta jsou nemístně poruchová. Kamoš měl 6 renaultů a furt se mu to sralo.

07.05.2009 | 19:33:47 | Heligon Reagovat

Taky souhlas.Konečně někdo napsal pravdu o tom pokusu na motor - htp.

07.05.2009 | 16:18:58 |  Reagovat

Realita

Konečně objektivní recenze na tento střep. Fábia je prostě hnusná, rozchlastaná, předražená, motorizace ubohé. Pouze jízdní vlastnosti jsou solidní.

07.05.2009 | 16:08:03 | Pavel Reagovat