Recenze Škoda Fabia II TSI
“normálne auto”

Autor recenze: coky (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2010 Typ motoru:77 kW Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:2 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 14. 10. 2010

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: seat,ford,citroen,octavia vw,

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

zatiaľ nie


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ak hodnotím auto všeobecne,tak na účel pre ktorý bolo kúpené (firemné),pričom ho používam aj na súkromné účely som spokojný. Nie som ani škodovák ani japonec či francúz a teda idem hodnotiť len konkrétne auto.

Brzdy: - na prednej aj zadnej náprave mám kotúčové brzdy.
Jazdil som viacerých aj koncernových vozidlách a v tomto prípade som veľmi milo prekvapený,v niektorých momentoch mám pocit ,že po kritike brzd v prvých fabiach ll,ich naopak asi predimenzovali. Technické oneskorenie brzd takmer nulove,auto sa dá bezpečne bez námahy neskutočne rýchlo ubrzdiť. Otázka či to stihnú aj vodiči za vami.Z 10 bodov dávam 10.

Motor: 1,2 TSI, 77 kW. pružný ,reaguje v spektre 1800-5000 otáčok plynule s dobrou dynamikou do rýchlosti 150 km/h.
Spotreba : priama úmera s dynamikou jazdy, čo pri šporovejšej jazde nepoteší, a nie veľmi súhlasím s údajom výrobcu. Myslím si ,že spotreba je v priemere o 0,5 až 1 liter vyššia.

Podvozok: - co sa týka držania stopy v zákrutách, aj pri vyššej rýchlosti naozaj dobré. Aj keď pri pohľade na výšku auta by som to nečakal. Aby to však bolo objektívnejšie musím spomenú't,že su 16 kolesá šírka 205. Pred prvou jazdou som čakal,že to bude mať aj negatíva v podobe prenášania nárazov, nerovností do interiéru a musím povedať ,že to už nie je klasické tvrdé koncernové auto-ako jediné možno za diskomfort označiť hlučnejšie pneu 205. Vo svojej kategórii celkom pohodlné auto.
8 bodov.

Karoséria,Interiér: Je to auto len pre 4 ľudí max. 2 dospelé osoby a 3 deti. Výška interiéru dobrá, vzadu sa v pohode odvezie aj 190 cm osoba,problém je len šírka. Sedadlá majú dobré vedenie v zákrute,sú pohodlné. Nastupovanie a vystupovanie z auta na parkovisku ak stojí vedľa vás auto je zlé.Dvere sú posunuté dozadu a tak máte málo priestoru na nastupovanie. Kufor ,už ako sa aj písalo vo svojej triede je jeden z tých objemnejších ,na druhej strane to nieje žiadny karavan.
Interiér klasicky konzervatívny,možno v tejto dobe trošku na škodu. Použitý materiál a vypracovanie O.K. Ergonómia,ovládanie - bez problémov

Celkové moje hodnotenie: Ako auto pre max. 4 člennú rodinu alebo firemné auto je úplne v poriadku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

máš tam chybu

správne sa píše Rolls-Royce :-)

14.04.2011 | 20:13:56 | VladDracula Reagovat

Tak mám najazdených 5000 km a prišli aj malé sklamania.
V zadnej časti niečo klepe.....,pri radení z 1 do 2 ak nemáte total presné otáčky tak to trhá a klepne jak rozmlátené ložiská.....a to mam sakra vela najazdené.a servis ...no comment

09.11.2010 | 20:46:51 | coky Reagovat

ale nedělejte si iluze, že to bude o litr. Většinou je to v reálu o decku, a naopak, když už je auto zajeté a máme ho v ruce, spíš nás to láká jezdit svižněji, takže spotřeba opět trochu stoupne. Až po zklidnění "se" nám ustálí někde mezi.

17.10.2010 | 19:01:21 |  Reagovat

spotreba

spotrebu som nehodnotil,len som konstatoval po 2000 km a práve preto som písal ,že hodnotím konkrétne auto s uvedeným počtom kilometrov. ako pri každom novom aute ,aj tu by spotreba mala ísť smerom dole. dúfam

16.10.2010 | 21:45:15 | coky Reagovat

spotřeba

Noooo soudit spotřebu po pouhých 2000Km je trochu brzy. Motor si musí sednout, takže půjde určitě ještě dolů.

16.10.2010 | 00:03:13 | Jerry Reagovat