Recenze Škoda Favorit 136 L
“Spĺňa očakávania.”

Autor recenze: zwonkohrac (27 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1300 Stav km při koupi:126 000 km Stav km nyní:128 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 29. 5. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VAZ 2104

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Obcas klepne homokineticky klb hlavne pri plnom vytoceni pri parkovani...

Inak nic + korozia.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto som zakupil v marci a mozem povedat, ze som celkom spokojny. Neberiem ho ako stroj na desiatky rokov, mozno este tri-styri rocky vydrzi.

Interier: priestorny... vo vsetkych smeroch.. absolutne nemam problem s najdenim pohodlnej pozicie pri riadeni. Vnutorna vybava je velmi labilna, v kuse nieco drnci, klepe. Hnede plasty su fakt oldschool. Sedacky su priemerne, ale neboli z nich chrbat. Odkladacie priestory - len skrinka pred spolujazdcom (a este velmi prakticka stvorcova policka uprostred pristrojovky, ako stvorena na mobil, zuvacky a pod.)

Exterier: favorit je tradicnym zjavom na nasich cestach, nikto ho ani nezaregistruje, to dost vyhovuje. Exterier je funkcionalisticky. Karoseria koroduje - vsade, ale hlavne blatniky, podbehy, zadne dvere a pod...

Motor, prevodovka, brzdy, napravy:

Motor je v pohode, v urcitom spektre otacok (2000-3000) je celkom tichy, v podstate vyuzivam spektrum 1700-3000 vo vsetkych situaciach.
Prevodovka - pri radeni treba prekonavat urcity odpor, co mi vyhovuje. Pri radeni 5-ky mozte "nahodne" chytit povabnu spolujazdkynu za koleno:-)))))))) V meste treba citlivo narabat so spojkou a plynom hlavne pri rozbiehani sa.
Favorit brzdí:-))) Nie sú to jedovky, ale da sa. Koroduju bubny.

Jazdne vlastnosti a prevadzkove vlastnosti:

Komfort na rozbitych cestach dost slaby - nenadarmo sa mu vravi rebrinak. Inak celkom spokojnost, ak cloveku nevadi citlivost na bocny vietor a celkovo pocit, ze ide akoby na tykadlach. Auto sa celkovo chova predvidatelne a neutralne. Nie je to nic na zavodenie. Spotreba 50/50 mesto/mimo: 7l

Celkovo:

Nenarocne auto pre nenarocneho vodica, pohodova doprava z miesta A do miesta B, lacne diely, prijatelna spotreba, nizka cena, vie to kazdy opravit, velky vnutorny priestor. Zatial som spokojny.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Favorit

Vložit komentář

Clovece to sis ho moc neuzil :-))

06.08.2007 | 13:22:49 | diego Reagovat

prave som ho predal

za 4 mesiace prevadzky auto nemalo jedinu chybicku, az asi tyzden dozadu som pravdepodobne odpalil piestny kruzok... tak som ho dal prec.. kupil som za 11000 predal za 13500 ak ratam aj prepisy a poistku, tak som "mierne v strate":-))))))

06.08.2007 | 13:11:03 | zwonkohrac Reagovat