Recenze Škoda Favorit 135L
“Super kára pro mladé a šikovné...”

Autor recenze: Iwory (21 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1298ccm Stav km při koupi:60 000 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 9. 5. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prorezlé misky zadních tlumičů.

Tlumiče.

Spojka.

Elektrika.

Koroze.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám tohohle favorita od roku 2004, dostal jsem ho od rodičů a za celých 14 let, co ho měli oni neměl žádné vážnější závady. Jednou je nechal ve štychu kvůli staré baterii, ale to se může stát jekémukoliv autu. Starali se o něho dobře, nástřiky spodku a dutin byly každé dva roky. Po nějaké době zrezly přední blatníky, takže tam jsou nové, brzdový systém je vyměněný kompletně. Ale myslím si, že i na jakémkoliv jiném zahraničním voze brzdy 15 let prostě nevydrží.

Tohle auto je velmi praktické pro mladé řidiče, kterým rodiče nekoupí nějakou našlapanou káru, je to pro kluky, kteří nemají moc peněz, ale i přes to chtějí hodně muziky. Pořizovací náklady se pohybují kolem 20 tisíc korun, což je přijatelné a většinou je to už za favorita s plynem.

Plyn je u favorita kapitola sama o sobě, já osobně jsem si nechal před rokem udělat úplně nově alternativní pohon LPG. Jsem s tím nadmíru spokojen, spotřeba je něco kolem 8 litrů, když to moc nehoním, většinou když to honím, tak stejně přepínám na benzín.

Kdo říká, že favorit nemůže, nebo nevypadá hezky, tak se hodně mýlí, koukněte se do časopisů s tuningem, jsou tam velmi povedené kousky, neříkám, že všechny, ale jsou.

Komfort, to je slovo, které moc lidí, provozujících favorita nezná, ale mě vyhovuje. Jelikož jsem si pořídil nižší péra a tužší tlumiče, světlá výška vozu nepřevyšuje 7cm a v kombinaci s pneumatikami o šíři 185mm a hliníkovými disky je vzhled velmi dobrý a komfort není menší než v hondě crx s podobným podvozkem.
Favorita bych chtěl doporučit všem lidem, kteří se nebojí zašpinit si ruce tím, že budou sem tam muset něco zpravit. Údržba se pohybuje v přijatelných částkách, což je velkým plusem, spotřeba je taky velmi pěkná....

Co se spolehlivosti týče, nikdy mě osobně za dva roky jeho provozování nikde nenechal a to s ním jezdím opravdu často, dalo by se říct, že každý den a trasy delší než 1000km pro něho taky nejsou žádným problémem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Favorit

Vložit komentář