Recenze Škoda Favorit
“Za ty peníze zlaté autíčko.”

Autor recenze: Tom (23 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1.3 42Kw Karbec Stav km při koupi:145 666 km Stav km nyní:146 418 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 21. 4. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto sem koupil od kamaráda, pokud vím žadné větší závady na něm nebyly. Jen maličkosti, např výfuk, motorky stěrače atd. Seznam věcí (Paragony od oprav) byl u vozu.

Před kamarádem ho měli ještě dva lidi. První majitel byla nějaká paní, pak auto měl půl roku nějakej mladej kluk, potom můj kamoš a teď já. To auto je jako nový, vevnitř nezničený a v zimě neježděné.

Najeto má 146000 , když to slyšely na STK tak mi nevěřily a šli se podívat na tachometr. Kamoš ho koupil když mělo asi 139000km a udělal takovou menší generálku takže mám od servisování aspoň klid.

A to nejlepší, favorit v takhle perfektním stavu se ke mě dostal za cenu 20 000Kč, z rádiem Pioneer, nové letní a zimní pneu, letní na hliníkových kolech. Takže si myslím že to byla výhodná koupě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto vlastním asi měsíc, koupeno od kamaráda. Do doby než sem si koupil favorit, tak sem si pučoval od táty Felici 1.3 40Kw BMM.

Po usednutí do favorita sem byl trochu zklamán hranatostí interiéru, ale naštěstí už mám jeden s posledních kusů s černým interiér, takže to není taková hrůza. hnědej interier bych nechtěl ani zadarmo.

Zato jízdní vlastnosti sou lepší než u felicie, která se v zatáčkách naklání. Na favoritu mám tvrdší tlumiče. Uplně jiná je i akcelerace než u felicie, může za to karburátor. Auto jde líp za plynem a není lenošný na to kolik má najeto.

Takže s autem zatím spokojenost.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Favorit

Vložit komentář

hoj

1. Ten komfort... tak, čo som riadil Alfu 146 Junior, tak tá bola oproti Favoritu hrkalka a napr. Fabia má oproti Favoritu nezvládnutú ergonomiu sedadiel... pri šoférovaní NR-BA-NR som vyšiel dolámaný ako z Favoritu po výlete do "Juhošky".
2. Nech som sa ako staral o aoutíčko, tak pod tým gumenným spoilerom to hrdza začala dobre žrať, takže dole s ním :) A tak isto lišty na dvere, ale uz rok a pol mám také pekné nové a myslím, že ich už nikdy nedám dole. Proste treba sa o to strať, ale toľko času a peňazí to nezožere, takže nie je čo riešiť.
3. Už sa teším, keď mi tu vyjde recenzia na môj Favoritík a som zvedavý na vaše kritiky ;) Určite som niečo dovrzal, takže sa teším sprdávačky :D

25.05.2008 | 01:19:18 | Tino Reagovat

m

No na to už myslel ten co to měl předemnou, kritiký místa natřene přípravkem na dutiny, a neni to jen v dutinách. Plastový podběhy tam sou taky, zas naopak bych tam nedal lemy blatníků. Možná vydrží chvíli, ikdyž sou tam profi přidělané, ale časem tmel stejně povolí, popraská a radost je na světě. Jak to nedavno sundal kamoš na feldě z 95 (garážovaná, v zimě jetá, ve vyhřívané garáži-což je chyba) sundal a pod lemama nic, jen vorezlý. Bez těch lemů to líp větrá. Navíc já to chycený nemám, protože to auto nebylo ani jednu zimu jetý na břečkách, podle toho taky vypadá, to některý feldy posledních ročníků sou katastrofální.

24.04.2007 | 16:45:47 | Tom Reagovat

for Tom

o jednoduchosti nepochybuju, facko spravi kazdy zrucnejsi clovek a nahradni dily patri mezi ty nejlevnejsi vubec....
Nicmene nemuzu rict ,ze Facka ,ve kterych jsem jezdil byly vraky. Ale asi to pro tebe bude srdecni zalezitost a navic prvni auto, takze je mi to jasny...
Jinak jestli muzu poradit- starej se o karoserii, strikej dutiny, nenechavej to reznout. Jak se ti do toho jednou zakousne koroze, tak jede jako drak. Navic to mas bile, a na te jde koroze hodne videt...

24.04.2007 | 07:09:00 | diego Reagovat

Auto

No seděl sem i v lepších autech, než favorit, i jezdil, ale pokud máte Favorita pěkně vyšperkovanýho tak se mi v něm jezdí líp než v meganu 97 kde se všechno třepe, vrže apod. V tomhle autě nic nevrže, asi ste všichni viděly jen shnily a rozvrzaný favority, ale tohle je oproti ostatním favoritům kočár. Na ježdění to stačí, a nemusím za opravy dávat nehorázné peníze, v nových autech je samá elektronika která stejně víc stávkuje než funguje. Na favoritu se dá taky řada věcí spravit svépomocí, né jak u nový káry kde otevřu kapotu a je to jen samej palstovej kryt a elektronika ze kterou si ani ve např. ani ve škodovce nevědí rady, jen řikají my nevíme, my nevíme... AŤ si to každej přebere sám jak chce, naskytla se mi koupě zachovalýho kousku tak sem ji vzal, jinak bych si fávo nikdy nekoupil. šel bych už do něčeho novějšího, ten favorit je v lepším stavu než některý poslední feldy ročník 2001

23.04.2007 | 17:10:12 | Tom Reagovat

tak to nikdo netvrdi, pouze si neumim predstavit hodnoceni pro auta, u kterych pojem "komfort" opravdu neco znamena. Ja bych dal u Facka 4/10- ale kazdy mame jine meritka ze....

23.04.2007 | 14:03:01 | diego Reagovat

tik

Teda to je toho tak dal takové hodnocení.Je konec světa?Nebo z toho máte tik?Opravdu se dopustil něčeho špatného,že je tak spokojený?

23.04.2007 | 12:46:21 | bod Reagovat

9 bodov za jazdné vlastnosti a komfort považujem za zlý vtip. Je toto snáď jediné auto, v ktorom si v živote sedel?

23.04.2007 | 12:41:17 | Petrík Reagovat

chce to najet vice km a vyzkouset vice aut nez se pustis do hodnoceni. treba komfort 9/10 je absurdni...

23.04.2007 | 11:14:40 | diego Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Favorit