Recenze Škoda Octavia 1.8t 20v
“Je dobrý, ale mam někdy pochybnosti.”

Autor recenze: mikino ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.8t 20v Stav km při koupi:108 000 km Stav km nyní:113 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7-9.5 l/100 km Vloženo: 11. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 13 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia 1.4 MPi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vybral jsem si tuhle Octavii jen proto, že my každý o ní básní jak je skvělá. Ono 110kw tj. 150 koní je opravdu skvělých, ale do tý doby co my začlo pobublávat turbo, když vím že má mít krásný táhlý svištějicí zvuk.

Připadám si jak v nastartovaným člunu na Berounce. Servisak mi řekl, že to muže být prasklá hadice od chladiče turba. Tak jako tak musím přijít na diagnostiku turba a uvidí se. Nepatrně se mi to projevuje na výkonu auta. Nebo je to prý ucpaným vzduchovím filtrem. Ještě jsem neměl čas na to kouknout. Jinak auto je to skvělý pohodlný a rád si to rozdám do kopce s Passatem 2.0 TDi. Na dlouhy cesty pohoda.

Podle papíru zrychlení z 0/100 km/hod. za 9sec. Zvládl jsem za 7sec. Oni se některé věci co jsou napsaný protiřečí se skutečností. Okna jsou v poho, nepadají a prostor na zadních sedačkách neřeším, protože tam ještě nikdo nejel.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Výbava je dobrá skoro v plný palbě, brzdy účinkují prakticky ihned tak při menších rychlostech zastavím na fleku až jem si jednou málem přerazil rypák. Spotřeba je adekvátní k tipu motoru a podvozek je opravdu tuhý a kolikrát z toho bolí i záda. Motor startuje ihned i v mrazivým počasí.

Akorád se častěji setkávám s problémem při startování u otáčkách. Za studena se drží někdy i vysoko nad 1000 a to při rozjetí jen se spojkou se to rozjede jak blázen.

Náhradní dily jsou tragédie jsou sice všude k mání ale ta cena je to hnus. Když jdete do servisu tak vám sebemenší blbost vymění a pak vzdychají že museli rozebírat půlku auta, takže díl 300kč a práce 11000kč. Jsou servisy co umí levně a dobře tak že se k tomu už nevracíte o jednom vím.

Nechal jsem si tam dělat rozvody a přišly mě na 5500 a doma v Praze mi v autoryzáku řekli 12000. Ať se jdou vycpat. Jinak celkově jsem spokojený.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 13


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář