Recenze Opel Frontera BA+LPG
“Pokud se o ní staráte tak jak se má pak hodně dlouho vydrží.”

Autor recenze: Nimrod (30 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:2400 Stav km při koupi:125 000 km Stav km nyní:147 551 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 13,5 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2005

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Megane Scenic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mé auto mělo dvě zásadní poruchy.

První poruchou byla vyhořelá, elektrika, ale to se dle mého soudu stalo díky předchozímu majitely, který se o vozidlo moc nestaral. Došlo k vypadení kabelové průchodky a následně pak k prodření kabelu a zkratu. Včasné uhašení však zabránilo vašším škodám.

Druhou poruchou byli vadné přední náboje. Jejich oprava je svépomocí možná a ani to není tak složité, jaky ba se na první pohled mohlo zdát.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S vozidlem jsem v celku spokojen. Pouze na silnici má díky zadním listovým pérům nepohodlné odpružení. Nekomu by se mohlo zdát, že je příliš tvrdé. Co se týká řízení tak je zde trochu pocit, že vozidlo plave. Jde pouze o to, aby si na řízení člověk zvykl. Obvzláště přesednete-li si do Frontery z osobáku. Brzdy ba se také mohly zdát nedostatečné, ovšem uvědomte si, že brzdíte skoro dvou tunový kolos. Pravdou je, že díky zátěžovému regulátoru na zadní nápravě, který bývá často vadný u těchle vozidel je snížen brzdný účinek. Proto pozor na brzdy.

Co se týká motoru je dle mého soudu dostačující pro toto vozidlo. Neuškodil by mu nějáky ten kilowatt navíc, ale není to nutné. Auto není žádný trhač asfaltu. Zrychlení na silnici je o něcopomalejší, ale jezdí docela svižně. I 170 km/h se z něj dá vytěžit. Ovšem rychlost 130 km/h na dálnici je dostačující. Jakmile s ním ovšem sjedete ze silnice, tak se vozidlo ocitá ve svém živlu. Obvzvláště použijete-li ještě redukovanou převodovku tak pak se zněj stává opravdový traktor. Jedíné co lze vytknou tak je absence uzávěrky diferenciálu při sériové výrobě.

Spotřeba vozida se pohybuje okolo 13,5 l LPG na 100 km. Což je velice slušný průměr.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Frontera

Vložit komentář

Frontera - auto pre ludi

Fronteru mozem len doporucit - za slusne peniaze slusne auto.

29.01.2006 | 08:42:10 | mtzracing Reagovat