Nejčtenější auto recenze

6,2Trabant 601 (1970) Trabant 601 (1970) autor: milan Přečteno: 6734x
8,6Trabant  (1991) Trabant (1991) autor: majkl b.b. Přečteno: 5755x
5,4Trabant 601 (1989) Trabant 601 (1989) autor: KubikCv Přečteno: 4331x
7,8Trabant 601 (1975) Trabant 601 (1975) autor: František Přečteno: 3848x
9,0Trabant 601 (1981) Trabant 601 (1981) autor: Míra Šleis Přečteno: 2889x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE:

Tak Renaulťáci by mohli vyprávět....:-)))

01.04.2021 | 13:58:14 | Vašek | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE:

Protože se za TO platilo povinné ručení jako za auto, a na placených parkovištích chtěli taky zaplatit za auto, i když jsem je přesvědčoval, že TO jsou dvě svázaný motorky... Inu, blbý auto taky auto. Že, ranaulťáci? :-)

31.03.2021 | 19:39:42 |  | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE:

Proč TO nazýváte autem? :-)))

31.03.2021 | 16:10:19 | Vašek | Recenze: Trabant 601 (1970)

Nedá mi to, musím se vyjádřit k recenzi. Byl jsem majitelem asi pěti trabantů (píšu asi, protože jsem jich měl mnoho, ale jen některé na dokladech) po dobu 22 roků. Jsem kovaný trabantista. Není pravda bod 2) v recenzi - žádný zákaz se nekonal. Dvoutakty byly přirozeným pokračováním předchůdců (DKW, IFA), jejich vylepšením. Ve výrobě zůstaly pro svou nízkou cenu a jednoduchost. NDR neměla peníze na vývoj čtyřtaktů, a vlastně ani na vývoj ničeho jiného.

Dále, nejedná se o žádný upravený motocyklový motor, jde o ryze automobilový motor, jak jsem již uvedl výše, a to jak u wartburgu, tak u trabantu.

Jinak s recenzí musím souhlasit, trabant byl vším, jen ne autem. Kdo měl trabanta, zažil peklo na zemi a proto přijde rovnou do nebe (jeden z vtipů). Byl to koníček pro ty, kdo se rádi v autech vrtali a opravovali.

29.03.2021 | 20:20:43 |  | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE:

Tak na toto musím reagovať, hoci je to už asi starý komentár - áno súčasné vychrochtané diesely najmä n....ckej proveniencie skutočne statočne konkurujú trabantu. Nebudem sa rozpisovať, hoci chcelo by sa mi o tom napísať knihu - o nepredstaviteľnej ľudskej tuposti a úbohosti. Pre mňa je najhoršie toto poznanie. Je fakt, že niekedy je lepšie nevedieť.....

29.03.2021 | 15:10:27 | milo | Recenze: Trabant 601 (1970)

To muselo dát strašný práce... :-)

Samozřejmě fandím. Je krásné, když si dospělý chlap dokáže hrát jako malé děcko :-) .Překvapuje mě ta astronomická spotřeba na miniaturní náhražku auta. Vždyť i ta větší, těžší felicie jezdila kolem 5ti litrů.
Osobně, kdybych se pustil do kompletní stavby autíčka na základě trabanta, použil bych nějaký malý, lehký výkonný motor z motocyklu.

24.10.2020 | 10:01:48 | Tomiq | Recenze: Trabant 1598 (1991)

601 de luxe

Od malicka som na trabant :-) este ked som bol decko tak sme mali trabant,hraval som sa v nom doma,najskor bez kluca v zapalovani,casom bolo prve popojazdovanie na dvore dopredu dozadu neskor uz aj parkovanie do garaze a vyparkovanie von ked sa niekam islo,mal som asi 10r,pamatam sa aj na to ako otec prevratil auto na jeden bok a ja som natieral nejakym ciernym maglajzom spodok :-),neskor sme mali Ladu a to uz bolo ine vozenie,ale stale som mal v srdiecku spomienky na trabant tak som si ho kupil mam ho ako letne hobby auto,je to retro spomienka na moje detske obdobie,v lete ked je pekne slniecno sa na nom vozime a moje decka su happy ze je to cool auto :-), ludia nas zastavuju kecaju na temu trabant,mavaju fotia robia si videa do telefonov proste take pekne chvile,a rychlost max 100 ale to som skusil len raz inac bezne jazdim pre potesenie 60-70 a este jedna zaujimavost doteraz sa my nestalo ze by na mna niekto trubil ze idem pomaly :-) ako hobby auto odporucam kazdemu trabantom zdar

10.10.2016 | 23:02:52 | Peto | Recenze: Trabant 601 600 (1970)

Spomienka

Rodičia mali Trabanta, ktorého zdedil brat a po pár rokoch ho komusi daroval za fľašu koňaku.

Pamätám si na pár momentov:

1. Mizerné kúrenie. Ako tak teplo bolo v aute pri dlhšej jazde do kopcov.
2. Karoséria bola síce z plastu, ale plechové podbehy pomerne rýchlo prehrdzaveli.
3. Raz, keď ma brat viezol sme za jazdy stratili dynamo. Po pár minútach sme ho našli zakotúľané v tráve pri ceste.
4. Meranie hladiny benzínu v nádrži bolo fascinujúce. Malo jednu nespornú výhodu - ak ste nestratili príslušnú plastovú odmerku, tak bolo bezporuchové.

Ale aby som len nehanil. Pri malom zaťažení mal Traboš celkom slušné zrýchlenie. V meste pri akcelerácii som nechával za sebou Škodovky, Moskviče,...

25.03.2016 | 23:49:19 | Vlado  | Recenze: Trabant 601 (1970)

Kam se hrabe zadymené zrkadlo trabanta na současné vychrochtané diesely. To je teprve dymové zrkadlo. Trabanty však mizí, zatímco sazomety přibývají a přibývají...

08.11.2015 | 20:25:07 |  | Recenze: Trabant 601 (1970)

RE: perfektné !! dobre som sa pobavil, autor má zmysel pre nadhľad.

Trabanta som nikdy nemal, iba ako stopár som sa asi 2x odviezol, už to mi stačilo.
Podobne sa smejem, cez slzy, nad Tatrou 613, každý ju vychvaľuje, kto ju nemal, samozrejme, doteraz moje bezkonkurenčne najhoršie auto.

31.10.2015 | 07:51:08 | ľuboš | Recenze: Trabant 601 (1970)